Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas IX d.

QUOTE(Starburst @ 2007 06 03, 18:51)
Kalbėdama apie kovą, kai ji reikalinga turėjau omenyje situaciją, kai sakykim darbe kažkas kasa duobelę intrigomis. Tai ką tokiu atveju, nieko nedarydamas laimėsi? Nemanau.

Tai štai, viskas nuo konkrečios situacijos priklauso. smile.gif Mano vyras (kai jį netikėtai atleido iš darbo) nekovojo (nors ir buvo iš pradžių užsidegęs ieškot teisybės), bet nusprendėm, kaip sakoma, pasitrauk iš intrigų lauko ir išėjom laimėtojais. Tai štai, šiandieninė situacija - mūsų naudai. Nekovojome mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2007 06 03, 20:03)
Tai štai, viskas nuo konkrečios situacijos priklauso. smile.gif 

Būtent drinks_cheers.gif Žinau situaciją, kai mergina laukė žadėtos darbo vietos, kuri atiteko kažkieno giminaitei. Nieko nedarė, pasitraukė (nes toje situacijoje tai buvo geriausia) dabar turi kitą darbą, kuriuo labiau patenkinta. mirksiukas.gif Tačiau būna situacijų, kai išbandomas tvirtumas pakovoti už save, vardan TIESOS ar TEISINGUMO ar dar kokio galo hihihi.gif Nu čia išsiplėsti galima būtų netgi su vienu filmu, kaip pavyzdžiu, kas būtų buvę, jeigu veikėjas būtų kitaip pasielgęs...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Starburst: 03 birželio 2007 - 19:28
QUOTE(Starburst @ 2007 06 03, 20:11)
Būtent  drinks_cheers.gif Žinau situaciją, kai mergina laukė žadėtos darbo vietos, kuri atiteko kažkieno giminaitei. Nieko nedarė, pasitraukė (nes toje situacijoje tai buvo geriausia) dabar turi kitą darbą, kuriuo labiau patenkinta.  mirksiukas.gif Tačiau būna situacijų, kai išbandomas tvirtumas pakovoti už save, vardan TIESOS ar TEISINGUMO ar dar kokio galo hihihi.gif Nu čia išsiplėsti galima būtų netgi su vienu filmu, kaip pavyzdžiu, kas būtų buvę, jeigu veikėjas būtų kitaip pasielgęs...

Nezinau as siandien gavau patarima ismokti jaustis buti laimingai bet kurioj situacijoj O kova tai savo puikybes realizacija g.gif
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2007 06 03, 22:03)
...as siandien gavau patarima ismokti jaustis buti laimingai bet kurioj situacijoj

eris, pasidalink tuo patarimu konkrečiau rolleyes.gif Ar tas patarimas aplamai - visur ir visada jaustis laimingai? bigsmile.gif Tai kažin, ar išeitų taip g.gif
Labanakt. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2007 06 03, 23:48)
eris, pasidalink tuo patarimu konkrečiau rolleyes.gif Ar tas patarimas aplamai - visur ir visada jaustis laimingai? bigsmile.gif Tai kažin, ar išeitų taip g.gif
Labanakt. wub.gif

Labas rytas 4u.gif

Ieskoti bet kurioj net sunkioj situacijoj teigiamu dalyku, suprasti kad jei aplink tave yra zmoniu kurie linki tau blogo negalvoti KODEL JIE taip daro ir nesmerkti ar teisti jos o ieskoti ka AS galiu padaryti ar ismokti. Ieskoti KODEL MAN jie buvo atsiusti ir kas AS turiu SAVIJE pakeisti. Juk ne veltui yra posakis : gyvenk ir mokykis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eris: 04 birželio 2007 - 06:05
QUOTE(eris @ 2007 06 03, 23:03)
Nezinau as siandien gavau patarima ismokti jaustis buti laimingai bet kurioj situacijoj O kova tai savo puikybes realizacija  g.gif

Sakai? g.gif
Imu vakarykštį filmuką, dar net pavadinimo nežinau, netyčiom įsijungėm. Ten žmogus visą gyvenimą mokėsi vieną pamoką: kas būtų buvę, jei jis būtų nugalėjęs potraukį gerti ir tuo metu, kai kažkas nušovė jo žmoną ir sūnų būtų buvęs ne bare, o namuose? Galima būtų sakyti, kad taip ir turėjo būti, bet jeigu jis tada būtų buvęs stipresnis (kitoks) to galėjo ir nebūti. Štai apie ką kalbu mirksiukas.gif O ne apie puikybę biggrin.gif Tam kitokio pavyzdžio reiktų paieškoti.
Eris, puikybė yra ir tada, kai įsivaizduoji, kad esi visagalis ir puoli "lyginti" svieto (ta prasme pasaulio), ir tada, kai nusileidi, nes nematai reikalo prasidėti su "menkesniu" biggrin.gif

Arba dar viena frazė iš to paties filmo. Demi Moore vaidinama filmo herojė pabaigoje padaro išvadą: "Aš taip bijojau blogio, kad nepastebėjau gėrio".

Geros dienelės 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas,

QUOTE(eris @ 2007 06 04, 06:03)
Ieskoti bet kurioj net sunkioj situacijoj teigiamu dalyku, suprasti kad jei aplink tave yra zmoniu kurie linki tau blogo negalvoti KODEL JIE taip daro ir nesmerkti ar teisti jos o ieskoti ka AS galiu padaryti ar ismokti. Ieskoti KODEL MAN jie buvo atsiusti ir kas AS turiu SAVIJE pakeisti.

eris, sutinku su tavo mintimis. Galime būti malonūs, abejingi, arba kritiški. Taip, kaip elgsimės su kitais, parodo mūsų pačių būseną. Kai jaučiamės ramūs, esame nusiteikę teigiamai ir kitų žmonių atžvilgiu ir atvirkščiai: jei jautiesi bevertis, nepasitiki savimi, greičiausiai elgesys bus pilnas sarkazmo ir nepasitenkinimo.
Bet galima išsivaduoti iš tokios būsenos. Tu teisi! Yra metodas: nepaisydami savo asmeninių jausmų, būkite šilti, malonūs. Tada ir jūsų pačių nuotaika gerės.
Ir vėl susidursime su faktu, patys kuriame savo pasaulį! wub.gif
user posted image
"Laimės kiekis yra proporcingas mūsų dėmesiui kitiems žmonėms, mūsų asmeniniams poreikiams ir mūsų veiklai"user posted image
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2007 06 04, 07:03)
Labas rytas 4u.gif

Ieskoti bet kurioj net sunkioj situacijoj teigiamu dalyku, suprasti kad jei aplink tave yra zmoniu kurie linki tau blogo negalvoti KODEL JIE taip daro ir nesmerkti ar teisti jos o ieskoti ka AS galiu padaryti ar ismokti. Ieskoti KODEL MAN jie buvo atsiusti ir kas AS turiu SAVIJE pakeisti. Juk ne veltui yra posakis : gyvenk ir mokykis.

Laba diena. Patiko man šie žodžiai. Tikrai vargu ar galime pakeisti blogą linkintį žmogų, galime tik neskaudinti savęs neigiamomis emocijomis. Vis tik apsigint reikia, kaip liūtų tramdytojui. Žvėrių dresuotojas nejaučia neapykantos žvėriui, bet jį suvaldo. Tai gal nelabai vykęs palyginimas, bet piktą žmogų sustabdyti verta ir savo ir jo paties labui. Juk savo minkštumu tarsi skatinčiau žmogų blogai elgtis ir tuo pačiu tapčiau moraliai atsakinga už jo blogą elgesį.
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 06 04, 07:55)
Sakai? 
Eris, puikybė yra ir tada, kai įsivaizduoji, kad esi visagalis ir puoli "lyginti" svieto (ta prasme pasaulio), ir tada, kai nusileidi, nes nematai reikalo prasidėti su "menkesniu"  biggrin.gif

Arba dar viena frazė iš to paties filmo. Demi Moore vaidinama filmo herojė pabaigoje padaro išvadą: "Aš taip bijojau blogio, kad nepastebėjau gėrio".

Geros dienelės  4u.gif

man atrodo kad puikybe tai kada tavyje kilo noras pastatyti kito zmogu i jo (tavo manimu) vieta, irodyti jam kad neteisingai jis elgeisi, ar galvoja
Jei mes keiciames tampam geresnes tai keiciasi ir musu aplinka ir jei i ta aplinka ateina zmogus sukeliantis mums problemu (darbe giminej namie) tai tada reikia ieskoti kas tavije negerai kodel tas blogis atejo? Rasau apie save
Papildyta:
QUOTE(Enija @ 2007 06 04, 09:37)
Laba diena. Patiko man šie žodžiai. Tikrai vargu ar galime pakeisti blogą linkintį žmogų, galime tik neskaudinti savęs neigiamomis emocijomis. Vis tik apsigint reikia, kaip liūtų tramdytojui. Žvėrių dresuotojas nejaučia neapykantos žvėriui, bet jį suvaldo. Tai gal nelabai vykęs palyginimas, bet piktą žmogų sustabdyti verta ir savo ir jo paties labui. Juk savo minkštumu tarsi skatinčiau žmogų blogai elgtis ir tuo pačiu tapčiau moraliai atsakinga už jo blogą elgesį.

Na ne jei eina atvira agresija aisku mes turim teise gintis
Galima apriboti bendravima, mandagiai pasitraukti. Turiu omeni kad i agresija agresija atsakyti nera prasmes bus tik blogiau
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2007 06 04, 07:03)
Labas rytas 4u.gif

Visiškai sutinku su Tavio žodžiais, Eris drinks_cheers.gif
Jeigu mums nuolat tenka susidurti su nemaloniom situacijom, ar nemaloniais žmonėmis, kalti ne jie. Priežastys MUMYSE...

Dar kartą pakartosiu, kad mus supanti aplinka yra MŪSŲ PAČIŲ ATSPINDYS... smile.gif
o didžiulis noras kitus pakeisti ar pamokyti , tai mūsų didžiulis EGO... Nereikia keisti kitų. Keiskis pats, keisis ir aplinka... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 04 birželio 2007 - 11:19
Sveikos visos! 4u.gif

QUOTE(eris @ 2007 06 03, 23:03)
O kova tai savo puikybes realizacija  g.gif

Nesutinku. Tiesiog iš esmės.
Kovotojais žaviuosi. Žmonėmis, kurie žino ko nori, ir stengiasi tą pasiekti. Ir kalbu ne apie lipimą per galvas, ne apie tai, jog "tikslas pateisina priemones" ( doh.gif doh.gif doh.gif ). Žaviuosi išsišokėliais, dažnai pralenkiančiais savo laikmečius. Sudegintais ant laužų, nesuprastais, atstumtais. Nes kova - tai siekis apginti save ir savo nuomonę. (Vėlgi - nekalbam apie to darymą žeminant kitus).
Bijau tik abejingų... Stovinčių nuošalėje ir laukiančių, kuo gi visa tai baigsis... Tyliai atsitraukiančių į šešėlius, idant apgintų savosios sielos ramybę. Žarijas žarstančių svetimomis rankomis.
Į ką remiatės, kai būna sunku? Ar kas remiasi į jus?..
4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Alan @ 2007 06 04, 12:33)
Sveikos visos!  4u.gif
Bijau tik abejingų... Stovinčių nuošalėje ir laukiančių, kuo gi visa tai baigsis... Tyliai atsitraukiančių į šešėlius, idant apgintų savosios sielos ramybę. Žarijas žarstančių svetimomis rankomis.
Į ką remiatės, kai būna sunku? Ar kas remiasi į jus?..
4u.gif  4u.gif  4u.gif

Kiek vienas nesa savo kryziu Vakar mano pazistama man sake : kai tau sunku tu prisimink kaip Jezus buvo musamas kaip ji kale prie kryziaus ... Ar tau taip pat sunku ir skauda ? Ne - daug maziau 4u.gif Todel visos savo bedos stengiuosi atiduoti dievui ir padeti prie kryziu.
O del antro klausimo nenoriu girtis bet ne viena karta man buvo pasakyta kad pakalbejus su manim ieseina su sypsena auisku ne visada bet dazniausiai. Tai gi nesu abejingas zmogus biggrin.gif
Atsakyti