Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas IX d.

QUOTE(Beganti @ 2007 06 02, 21:33)
Teoretiškai galėčiau pasakyti, kad "jei galvoji, jog sudėtinga keisti mąstymą, tai ir bus sudėtinga", bet praktiškai tai ir man taip pat...  ax.gif

Man pradzia buvo laaabai skausminga buvo visko ir akiu draskimo ir saves gailejimo ir pikcio priepuoliu ... blush2.gif Nesakau kad jau esu sventoji bet stengiuosi eiti to link ir jau daug lengviau mirksiukas.gif Bet vienas be Dievo palaiminimo ir draugu pagalbos tu nieko nepadarysi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2007 06 03, 14:01)
Keistis- kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas. MES NEGALIM PAKEISTI KITŲ. MES GALIM PAKEISTI TIK SAVE. [COLOR=blue]

Vakar sau daviau zodi kad daugiau nerieksiu ant vyresnelio kaltas ar oziuojasi Na ka kol kas laikausi ax.gif ziuresiu kas bus toliau mirksiukas.gif man idomu kokia bus jo reakcija tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Beganti @ 2007 06 03, 12:12)
Kaip tik šia tema šiandien svarčiau  lotuliukas.gif

Mildred Niumen ir Bernardas Berkovicas.

Aš prieš dvi dienas svarsčiau lotuliukas.gif mirksiukas.gif

Manyčiau Mildred Newmen
Google radau šitą: "How to Be Your Own Best Friend
Mildred Newman \1971 г \ 30 шек"

o Berkovic nieko panašaus neradau g.gif

QUOTE(rytorasa @ 2007 06 03, 14:01)
Svarbiausia- teisingai sureaguoti į situaciją
Papildyta:
blink.gif  g.gif

Va čia jau yra menas biggrin.gif Žinoti, kada paprieštarauti ir iki kiek, kada pritarti, kada nieko nesakyti, kada bakstelti adatėle hihihi.gif

Susimąstei? Gerai... Įdomi mintis, ką? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Starburst: 03 birželio 2007 - 16:05
QUOTE(Starburst @ 2007 06 03, 17:01)
Aš prieš dvi dienas svarsčiau  lotuliukas.gif  mirksiukas.gif

Manyčiau Mildred Newmen
Google radau šitą: "How to Be Your Own Best Friend
Mildred Newman \1971 г \ 30 шек"

o Berkovic nieko panašaus neradau  g.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 06 03, 17:01)

susimąstei? Gerai... Įdomi mintis, ką?  mirksiukas.gif

Nemanau, kad reikia nekęsti kito, kad apsaugot save... Yra ir kitų būdų... smile.gif

Atsakyti
Noriu pasidalint mintimis is naturele.net

Mums džiaugsmą dovanoja ne aplinka, o mūsų požiūris į aplinką. /F.de Larašfuko/

Nuomonė, kad visame kame reikia įžiūrėti šviesiąsias puses, yra teisinga. Taip mąstantis žmogus gyvenime jaučiasi laimingesnis ir jam kur kas labiau sekasi, teigia britų psichologas Richardas Wisemanas, aštuonerius metus analizavęs, kodėl vieniems žmonėms beveik visuomet sekasi, o kiti nuolatos patiria nesėkmes. Psichologo manymu, svarbiausia - ne žmogaus protiniai gabumai ar psichikos gebėjimai, o požiūris į gyvenimą. Jis išskyrė keturis sėkmės principus, iš kurių pirmasisi - tikėtis sėkmės. Jo nuomone, šį principą galima vadinti išsipildančiu pranašavimu. Kiti principai - tai:

sėkmės tikimybė padidėja sukuriant savo veiklai palankias aplinkybes, pastebint jas ir jomis pasinaudojant;
reikia pasikliauti savo intuicija, vertinant tiek žmones, tiek įvykius;
ištikus nesėkmei, verta pagalvoti, kokia situacija galėjo būti dar prastesnė, taip pat padeda ir mąstymas apie galimas iškilusių problemų sprendimus.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2007 06 03, 17:15)
Nemanau, kad reikia nekęsti kito, kad apsaugot save... Yra ir kitų būdų... smile.gif

Pėvėzė...
Ir tau visada pavyksta apeiti neapykantą?
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2007 06 03, 17:20)
Jis išskyrė keturis sėkmės principus, iš kurių pirmasisi - tikėtis sėkmės.

Užakcentuoju dar kartą smile.gif

Rekomenduoju straipsnį (rusų kalba): Kaip susidraugauti su savimi. Jis ne apie pozityvų mąstymą, bet apie pagarbą ir meilę sau, keitimąsi.
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 06 03, 17:21)
Pėvėzė...
Ir tau visada pavyksta apeiti neapykantą?

Man labiau patinka toks posakis, kurį ir stengiuosi taikyti savo gyvenime- "LAIMI, KAI NEKOVOJI". Ir tai pats geriausias būdas apsaugot save...

Starburst, mano gyvenime, kaip ir bet kurio kito žmogaus, buvo visko, žinoma, ir pykčio, neapykantos, pavydo,dvasinės kančios... Bet atėjo laikas, kai aš pamačiau, kad TAIP GYVENTI NEBENORIu, KAD AŠ GALIU GYVENTI KITAIP IR, KAD TIK AŠ GALIU SAVO GYVENIMĄ PAKEISTI...ir aš pasirinkau Šviesą ir Meilę... Tuo keliu dabar ir einu...Tai nėra lengva, nes tenka daug ką savyje keisti, daug ką "išvalyti". Bet aš einu.... žingsnelis po žingsnelio...ir žinau, kad tai mano kelias... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 03 birželio 2007 - 17:33
QUOTE(liepsnele @ 2007 06 03, 16:20)
Mums džiaugsmą dovanoja ne aplinka, o mūsų požiūris į aplinką. /F.de Larašfuko/
Britų psichologo Richardo Wisemano manymu, svarbiausia - ne žmogaus protiniai gabumai ar psichikos gebėjimai, o požiūris į gyvenimą. Jis išskyrė keturis sėkmės principus, iš kurių
pirmasisi - tikėtis sėkmės.
sėkmės tikimybė padidėja sukuriant savo veiklai palankias aplinkybes, pastebint jas ir jomis pasinaudojant;
reikia pasikliauti savo intuicija, vertinant tiek žmones, tiek įvykius;
ištikus nesėkmei, verta pagalvoti, kokia situacija galėjo būti dar prastesnė, taip pat padeda ir mąstymas apie galimas iškilusių problemų sprendimus.

liepsnele, ačiū už mintis mirksiukas.gif
Būtent - mūsų požiūris į aplinką, į situaciją, į patį gyvenimą yra SĖKMĖS RAKTAS!
Jei kiekvienas elgtumėmės įsiklausę į savo intuiciją, daug kas būtų kitaip.

QUOTE(Beganti @ 2007 06 03, 16:30)
Užakcentuoju dar kartą smile.gif
Jis ne apie pozityvų mąstymą, bet apie pagarbą ir meilę sau, keitimąsi.

Žmogus, norintis būti sėkmingas suvokia, kad keisdamas elgesį į pozityvų, keisis ir pats. Viskas tarpusavy labai SUSIJĘ. Pirma pats žmogus, paskui- aplinka smile.gif

O nuo savęs galiu parašyti, man patinka šios mintys "Dieve, suteik man ramumo, kad galėčiau priimti tuos dalykus, kurių aš negaliu pakeisti. Suteik man drąsos pakeisti tai, ką galiu, ir išminties, kad suprasčiau, kuo vieni dalykai skiriasi nuo kitų." wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 03 birželio 2007 - 18:22
QUOTE(rytorasa @ 2007 06 03, 18:30)
Man labiau patinka toks posakis, kurį ir stengiuosi taikyti savo gyvenime- "LAIMI, KAI NEKOVOJI". Ir tai pats geriausias būdas apsaugot save...

Starburst, mano gyvenime, kaip ir bet kurio kito žmogaus, buvo visko, žinoma, ir  pykčio, neapykantos, pavydo,dvasinės kančios... Bet atėjo laikas, kai aš pamačiau, kad TAIP GYVENTI NEBENORIu, KAD AŠ GALIU GYVENTI KITAIP IR, KAD TIK AŠ GALIU SAVO GYVENIMĄ PAKEISTI...

Galėčiau pasiginčyti šiuo klausimu, jeigu tavo žodžius pritaikyti konkrečiai situacijai biggrin.gif

Tai tame posakyje apie tai ir ėjo kalba, kad tapk stipresniu ir neprireiks nekęsti biggrin.gif O šitas smailikas blink.gif tarsi sako, kad tau keista tokia mintis, tarsi niekada nebūtum patyrusi, kas tai yra neapykanta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2007 06 03, 17:30)

QUOTE(Starburst @ 2007 06 03, 18:32)
...kad tapk stipresniu ir neprireiks nekęsti  biggrin.gif O šitas smailikas blink.gif tarsi sako, kad tau keista tokia mintis, tarsi niekada nebūtum patyrusi, kas tai yra neapykanta  ax.gif

Abi pasakėt tą patį, tik skirtingais žodžiais g.gif Stiprus tas, kuris nekovodamas laimi situacijoje ir kuris visą tai teisingai priima.
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2007 06 03, 19:44)
Abi pasakėt tą patį, tik skirtingais žodžiais g.gif Stiprus tas, kuris nekovodamas laimi situacijoje ir kuris visą tai teisingai priima.

Kalbėdama apie kovą, kai ji reikalinga turėjau omenyje situaciją, kai sakykim darbe kažkas kasa duobelę intrigomis. Tai ką tokiu atveju, nieko nedarydamas laimėsi? Nemanau. Turi apsiginti, atstovėti savo tiesą arba išryškinti intrigas (kaip mano bendradarbė ir padarė). Taigi mintis, kad laimi kai nekovoji man atrodo turi išimčių arba nėra absoliučiai teisinga. Va kovoti, bet tuo metu nejausti neapykantos, jau yra pažengusio bruožas.
Arba vidinė kova su savimi? Juk ir vadinama KOVA. Tai kaip gali laimėti kovą nekovodamas? Nu ne apie Bušido rings kalbam mirksiukas.gif
Atsakyti