Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas IX d.

QUOTE(rytorasa @ 2007 06 04, 11:12)

Dar kartą pakartosiu, kad mus supanti aplinka yra MŪSŲ PAČIŲ ATSPINDYS... smile.gif
o didžiulis noras kitus pakeisti ar pamokyti , tai mūsų didžiulis EGO... Nereikia keisti kitų. Keiskis pats, keisis ir aplinka... 4u.gif

Tada išeitų, kad pats didžiausias egoistas buvo Jėzus Kristus...Jis ėjo ir mokė, nes norėjo, kad žmonės keistųsi.
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2007 06 04, 09:37)
Juk savo minkštumu tarsi skatinčiau žmogų blogai elgtis ir tuo pačiu tapčiau moraliai atsakinga už jo blogą elgesį.

drinks_cheers.gif

QUOTE(eris @ 2007 06 04, 11:58)
man atrodo  kad puikybe tai kada tavyje kilo noras pastatyti kito zmogu i jo (tavo manimu) vieta, irodyti jam kad neteisingai jis elgeisi, ar galvoja

Puikybė yra tai, kas virš aukso viduriuko mirksiukas.gif O jei tik išsakei savo nuomonę, kuri nesutinka su pašnekovo? Kaip tai pavadintum?

QUOTE(Alan @ 2007 06 04, 12:33)
Žaviuosi išsišokėliais, dažnai pralenkiančiais savo laikmečius. Sudegintais ant laužų, nesuprastais, atstumtais. Nes kova - tai siekis apginti save ir savo nuomonę. (Vėlgi - nekalbam apie to darymą žeminant kitus).
Bijau tik abejingų... Stovinčių nuošalėje ir laukiančių, kuo gi visa tai baigsis... Tyliai atsitraukiančių į šešėlius, idant apgintų savosios sielos ramybę. Žarijas žarstančių svetimomis rankomis.

Ech, patiko man šitai skaityti biggrin.gif Berods panašiai suvokiam thumbup.gif
Man patiko filmas apie abejingumą ir nieko nedarymą, kai nukryžiavo Kristų. Vadinasi "Susirinkimas". Kristina Riči vaidina thumbup.gif

O dar labai geras kūrinys yra A. Maceinos "Jobo drama". Apie kenčiantį žmogų, ne už tai, ką padarė (t. y. ne už savo nuodėmes), o todėl, kad Dievas jį pasirinko savo ginče su Velniu biggrin.gif

Nusipirkau šiandien vieną knygutę apie DAO. Skaitysiu dabar ax.gif
Atsakyti
Žmonės turi daug BENDRŲ bruožų, iš kurių svarbus - skirtingumas. Nėra vienodų žmonių, yra panašūs poelgiai, vertinimas, supratimas. Vienas atsiraukia, nes iš prigimties nemėgsta kovos, kitas kovos iki galo, gal net lipdamas "per galvas", arba ne, šiaip bus labai ryžtingas. Kiekvienam savo.
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 06 04, 15:47)
Puikybė yra tai, kas virš aukso viduriuko  mirksiukas.gif O jei tik išsakei savo nuomonę, kuri nesutinka su pašnekovo? Kaip tai pavadintum?
Ech, patiko man šitai skaityti  biggrin.gif Berods panašiai suvokiam  thumbup.gif
Man patiko filmas apie abejingumą ir nieko nedarymą, kai nukryžiavo Kristų. Vadinasi "Susirinkimas". Kristina Riči vaidina  thumbup.gif

pradeda patikti man sitas skyrelis ir cia vykstancios diskusijos thumbup.gif labai idomu.

O man patiko filmas "Dogvilis". Truputis apie zmoniu abejinguma, nieko nedaryma, nemokejima pakovoti uz save ir iki ko tai priveda...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2007 06 04, 13:34)
Jis ėjo ir mokė, nes norėjo, kad žmonės keistųsi.

Man kažko atrodo, kad jis tik norėjo parodyti KELIĄ, kaip galima būtų eiti rolleyes.gif

Jamaika, kas ten vaidino? Pavadinimas girdėtas, bet iš dviejų neatrenku kuris čia bus g.gif Tas, kur nespalvota ir paskui spalvota, ar kur N. Kidman vaidina?
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 06 04, 17:04)
Man kažko atrodo, kad jis tik norėjo parodyti KELIĄ, kaip galima būtų eiti  rolleyes.gif

Jamaika, kas ten vaidino? Pavadinimas girdėtas, bet iš dviejų neatrenku kuris čia bus  g.gif Tas, kur nespalvota ir paskui spalvota, ar kur N. Kidman vaidina?

N.Kidman
Atsakyti
[quote=Starburst,2007 06 04, 15:04]
Man kažko atrodo, kad jis tik norėjo parodyti KELIĄ, kaip galima būtų eiti rolleyes.gif

O ar tas kelias- ne darbo su savimi kelias?
Atsakyti
QUOTE(Alan @ 2007 06 04, 13:33)
Kovotojais žaviuosi. Žmonėmis, kurie žino ko nori, ir stengiasi tą pasiekti. Ir kalbu ne apie lipimą per galvas, ne apie tai, jog "tikslas pateisina priemones" ( doh.gif  doh.gif  doh.gif ). Žaviuosi išsišokėliais, dažnai pralenkiančiais savo laikmečius. Sudegintais ant laužų, nesuprastais, atstumtais. Nes kova - tai siekis apginti save ir savo nuomonę. (Vėlgi - nekalbam apie to darymą žeminant kitus).
Bijau tik abejingų... Stovinčių nuošalėje ir laukiančių, kuo gi visa tai baigsis... Tyliai atsitraukiančių į šešėlius, idant apgintų savosios sielos ramybę. Žarijas žarstančių svetimomis rankomis.

As irgi zaviuosi tokiais zmonemis, nes dazniausiai jie moka pakovoti ne tik uz save, bet ir uz salia esancius silpnesnius zmones cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jamaika: 04 birželio 2007 - 15:22
QUOTE(Starburst @ 2007 06 04, 14:47)
drinks_cheers.gif
Puikybė yra tai, kas virš aukso viduriuko  mirksiukas.gif O jei tik išsakei savo nuomonę, kuri nesutinka su pašnekovo? Kaip tai pavadintum?

Kas yra aukso viduriukas ir kas ji nustato ?
O issakyti savo nuomone galima skirtingai arba kaip lygus lygiui arba kaip greztas mokytojas nepaklusniam mokyniui g.gif
Atsakyti
Norint islaikyti pusiausvyra tarp perdeto emocinio reagavimo ar pasyvumo, reikia pastangu ir sugebejimo veikti sveikai.
Skaitau knyga Dennis Linn ir Matthew Linn "Gyvenimo zaizdu gydymas" apie zmogaus emociju, pykcio sukeliamas ligas. Zinokit baisu blink.gif Kokia itaka vezio isiaisymui zmogaus kune turi stipri emocine situacija patirta pries pusmeti. Uzuojautos nesulaukes zmogus pyksta, ji uzpildo nereikalingumo jausmas (kalte). Tie jausmai, grauzdami nuolat, sukelia ligas, kunas ima save naikinti ir suserga.
Atsakyti
QUOTE(Heidėja @ 2007 06 04, 16:32)
Tie jausmai, grauzdami nuolat, sukelia ligas, kunas ima save naikinti ir suserga.

Aš tai sakyčiau, ne kūnas save ima naikinti, o žmogus pats savęs nekenčia ir naikina.
Atsakyti
QUOTE(jamaika @ 2007 06 04, 15:36)
pradeda patikti man sitas skyrelis ir cia vykstancios diskusijos  thumbup.gif labai idomu.

O man patiko filmas "Dogvilis". Truputis apie zmoniu abejinguma, nieko nedaryma, nemokejima pakovoti uz save ir iki ko tai priveda...

Laba. Matau pirmą tokį teigiamą vertinimą to filmo. Kiek man teko girdėti, dažniausiai filmas vertinamas kaip labai sunkus, kurio antrą kartą nežiūrėtų.

DAO labai įdomios knygos. Tik reikia įsijausti į rytietišką filosofiją, kad suprasti ne europietiškai, o taip kaip norėta pasakyti.

Esu girdėjusi apie tiesioginį ryšį tarp kai kurių ligų ir emocinės būklės. Taigi graužatis, meilės stoka gali būti vėžio priežastis. O kenkėjui sakoma frazė:" tu man vėžį varai'' turi labai tikslią tiesioginę prasmę.

Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2007 06 04, 12:12)

Dar kartą pakartosiu, kad mus supanti aplinka yra MŪSŲ PAČIŲ ATSPINDYS... smile.gif

Pabandysiu pasiaiškinti su pvz.
Du asmenys Gerietis ir Blogietis dirba vieną darbą pamainomis.Pvz Maxima
Gerietis veiklus sąžiningas nekonfliktiškas. Blogiečiui dėl kažkokių priežasčių rūpi išėsti kitą iš darbo ir pvz gauti sau papildomą etatą.
Blogietis pradeda kenkti iš pasalų geriečiui. Gerietis iš pagarbos kitam asmeniui, stengiasi viską ištvert ir nesijaudint.
Taigi kenkėjo aplinka yra gera, reiškias jis vertas gerovės. šalia neveiklus moliuskas, kurį galima kankinti, jis nesigina- taigi pats kaltas, o ne jo aplinka.

Taigi kokia ta aplinka kai vienoje erdvėje yra daugybė labai skirtingų žmonių ir ne visi jie vienas kitam gero linkintys?
Pasyvumu skatinti blogį yra irgi blogio atmaina, tik nukreipta į save. Bet ar pats žmogus nuo to tampa blogu?
Atsakyti