QUOTE(jamaika @ 2007 06 04, 15:36)
pradeda patikti man sitas skyrelis ir cia vykstancios diskusijos

labai idomu.
O man patiko filmas "Dogvilis". Truputis apie zmoniu abejinguma, nieko nedaryma, nemokejima pakovoti uz save ir iki ko tai priveda...
Laba. Matau pirmą tokį teigiamą vertinimą to filmo. Kiek man teko girdėti, dažniausiai filmas vertinamas kaip labai sunkus, kurio antrą kartą nežiūrėtų.
DAO labai įdomios knygos. Tik reikia įsijausti į rytietišką filosofiją, kad suprasti ne europietiškai, o taip kaip norėta pasakyti.
Esu girdėjusi apie tiesioginį ryšį tarp kai kurių ligų ir emocinės būklės. Taigi graužatis, meilės stoka gali būti vėžio priežastis. O kenkėjui sakoma frazė:" tu man vėžį varai'' turi labai tikslią tiesioginę prasmę.
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2007 06 04, 12:12)
Dar kartą pakartosiu, kad mus supanti aplinka yra MŪSŲ PAČIŲ ATSPINDYS...
Pabandysiu pasiaiškinti su pvz.
Du asmenys Gerietis ir Blogietis dirba vieną darbą pamainomis.Pvz Maxima
Gerietis veiklus sąžiningas nekonfliktiškas. Blogiečiui dėl kažkokių priežasčių rūpi išėsti kitą iš darbo ir pvz gauti sau papildomą etatą.
Blogietis pradeda kenkti iš pasalų geriečiui. Gerietis iš pagarbos kitam asmeniui, stengiasi viską ištvert ir nesijaudint.
Taigi kenkėjo aplinka yra gera, reiškias jis vertas gerovės. šalia neveiklus moliuskas, kurį galima kankinti, jis nesigina- taigi pats kaltas, o ne jo aplinka.
Taigi kokia ta aplinka kai vienoje erdvėje yra daugybė labai skirtingų žmonių ir ne visi jie vienas kitam gero linkintys?
Pasyvumu skatinti blogį yra irgi blogio atmaina, tik nukreipta į save. Bet ar pats žmogus nuo to tampa blogu?