Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie atostogas:

QUOTE(dute_a @ 2006 11 08, 17:51)
norejau paklausti, jau suejo metai kaip dirbu ir dar turiu dvi savaites atostogu( dvi savaites panaudojau vasara), taigi noriu prasyti siu atostogu pries iseinant i dekreta. ar gali jie manes neleisti?(po motinystes atostogu nezadu grizti i ta darboviete) ir dar vienas klausimas, atostogu zadu pasimti per sventas, kaledas naujuosius, jos yra nedarbo dienos, tai kaip suprantu atostogos prasites tom nedarbo dienom? va kiek prirasiau, aciu uz atsakyma

Jūs turite teisę pasirinkiti atostogų laiką ir jums privalo suteikti atostogas.
DK
169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka1. Už kiekvienus darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos tais pačiais darbo metais.
2. Už pirmuosius darbo metus kasmetinės atostogos paprastai suteikiamos po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo toje įmonėje. Už antruosius ir paskesnius darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos bet kuriuo darbo metų laiku pagal kasmetinių atostogų suteikimo eilę. Eilės sudarymo tvarka nustatoma kolektyvinėje sutartyje, o ten, kur tokia sutartis nesudaroma, kasmetinių atostogų suteikimo eilė nustatoma šalių susitarimu.
3. Nesuėjus šešiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams, darbuotojo prašymu kasmetinės atostogos suteikiamos:
1) moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas arba po jų;
2) kitais įstatymų arba kolektyvinių sutarčių nustatytais atvejais.
4. Teisę pasirinkti kasmetinių atostogų laiką po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo įmonėje turi:1) asmenys iki aštuoniolikos metų;
2) nėščios moterys ir darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų.
(...)

dėl šventinių dienų, tai taostogos pratęsiamos..
DK;

165 straipsnis. Kasmetinės atostogos
1. Kasmetinės atostogos - tai kalendorinėmis dienomis skaičiuojamas laikotarpis, suteikiamas darbuotojui pailsėti ir darbingumui susigrąžinti, paliekant darbo vietą (pareigas) ir mokant vidutinį darbo užmokestį. Šio Kodekso 162 straipsnyje nurodytos švenčių dienos į atostogų trukmę neįskaitomos.

162 straipsnis. Švenčių dienos
1. Įmonėse, įstaigose ir organizacijose nedirbama šiomis švenčių dienomis:
1) sausio 1-ąją - Naujųjų metų dieną;
(...)
11) gruodžio 25-ąją ir 26-ąją - Kalėdų dienomis.

Atsakyti
labai aciu AsJa 4u.gif
Atsakyti
labai prašau padėti
įmonėje dirbu nuo 2006 07 28 man puse metų sueis kaip dirbu šioje įmoneje 2007 01 28. laukiuosi nestuke.gif vaikelio ir į dekretines išeinu 2007 01 22.
Norėčiau sužinoti ar aš galiu naudotis kasmetinemis atostogomis prieš dekretines nesuejus pusei metu , nes pusė metų sueis tik tada kai aš būsiu jau dekretinėse. g.gif
Ir kiek dienų atostogų priklausytų g.gif
Labai ačiū.

Atsakyti
QUOTE(anerit @ 2006 11 22, 19:15)
labai prašau padėti
įmonėje dirbu nuo 2006 07 28 man puse metų sueis kaip dirbu šioje įmoneje 2007 01 28. laukiuosi  nestuke.gif  vaikelio ir  į dekretines išeinu 2007 01 22.
Norėčiau sužinoti ar aš galiu naudotis kasmetinemis atostogomis prieš dekretines nesuejus pusei metu , nes pusė metų sueis tik tada   kai aš būsiu jau dekretinėse. g.gif
Ir kiek dienų atostogų priklausytų g.gif
Labai ačiū.

DK
166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos
1. Kasmetinių minimaliųjų atostogų trukmė - dvidešimt aštuonios kalendorinės dienos.
2. Kasmetinės minimaliosios trisdešimt penkių kalendorinių dienų atostogos suteikiamos:
(...)

169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka
1. Už kiekvienus darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos tais pačiais darbo metais.
2. Už pirmuosius darbo metus kasmetinės atostogos paprastai suteikiamos po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo toje įmonėje. Už antruosius ir paskesnius darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos bet kuriuo darbo metų laiku pagal kasmetinių atostogų suteikimo eilę. Eilės sudarymo tvarka nustatoma kolektyvinėje sutartyje, o ten, kur tokia sutartis nesudaroma, kasmetinių atostogų suteikimo eilė nustatoma šalių susitarimu.
3. Nesuėjus šešiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams, darbuotojo prašymu kasmetinės atostogos suteikiamos:1) moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas arba po jų;
2) kitais įstatymų arba kolektyvinių sutarčių nustatytais atvejais.
4. Teisę pasirinkti kasmetinių atostogų laiką po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo įmonėje turi:
1) asmenys iki aštuoniolikos metų;
2) nėščios moterys ir darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų.

172 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimas dalimis

Darbuotojo pageidavimu kasmetinės atostogos gali būti suteikiamos dalimis. Viena iš kasmetinių atostogų dalių negali būti trumpesnė kaip keturiolika kalendorinių dienų.
Atsakyti
ačiū asJa,
dabar aš Žinau kad galiu imti atostogas prieš dekretines ir gimdymo atostogas, bet nesuprantu kiek man tų atostogų priklauso g.gif
ar pilnos atostogos ar tik už tuos menesiu kuriuos dirbau g.gif

Papildyta:
Ups,
AsJa atsiprašau iš mažosios raidės vardą parašiau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(anerit @ 2006 11 24, 12:53)
ačiū asJa,
dabar aš Žinau kad galiu imti atostogas prieš dekretines ir gimdymo atostogas,    bet nesuprantu kiek man tų atostogų priklauso g.gif
ar pilnos atostogos ar tik už tuos menesiu kuriuos dirbau  g.gif
Papildyta:
Ups,
  AsJa atsiprašau iš mažosios raidės vardą parašiau 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Šiaip tai DK. 166 str. parašyta, kad kasmetinės taostogos yra 28 kalendorinės dienos, tai jų galite imti jas visas, bet ar jus tiek išleistų, g.gif
Atsakyti
Labas, merginos!
Turiu klausima... Pradejau dirbti 2006m. birzelio 5 d. O kada siap as galiu imti atostogas? as noriu liepos menesi paimti pora savaiciu(nes daugiau niekas ne duos). o kada dar man reikia imti?
Atsakyti
QUOTE(veronika79 @ 2006 11 30, 10:56)
Labas, merginos!
Turiu klausima... Pradejau dirbti 2006m. birzelio 5 d. O kada siap as galiu imti atostogas? as noriu liepos menesi paimti pora savaiciu(nes daugiau niekas ne duos). o kada dar man reikia imti?

DK
1. Kasmetinių minimaliųjų atostogų trukmė - dvidešimt aštuonios kalendorinės dienos.
2. Kasmetinės minimaliosios trisdešimt penkių kalendorinių dienų atostogos suteikiamos:(...)

1. Už kiekvienus darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos tais pačiais darbo metais.

172 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimas dalimis
Darbuotojo pageidavimu kasmetinės atostogos gali būti suteikiamos dalimis. Viena iš kasmetinių atostogų dalių negali būti trumpesnė kaip keturiolika kalendorinių dienų.

Tai paprastai atostogas galima imti pradirbus 6 mėn., jas galima imti visas 28 (ar 35) d., arba dalimis, tačiau viena atostogų dalis negali būti trumpesnė kaip 14 d. t.p. už kiekvienus darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos tais pačiais darbo metais.
Atsakyti
Labas vakaras!

Reikia jusu patarimo,vyras gauna alga priklausomai nuo padaryto darbo,pvz viena men ji gali but 1800lt,kita jau 3000lt. vakar buhalteris pareiske kad atostoginiai bus skaiciuojami nuo minimumo t.y. 600lt,ir jei jis iseis atostogu 14d gaus tik 300lt ir viskas verysad.gif ar taip gali but? gal kartais keitesi istatymai? g.gif didelis dekui uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vlm28 @ 2006 12 08, 19:57)
Labas vakaras!

Reikia jusu patarimo,vyras gauna alga priklausomai nuo padaryto darbo,pvz viena men ji gali but 1800lt,kita jau 3000lt. vakar buhalteris pareiske kad atostoginiai bus skaiciuojami nuo minimumo t.y. 600lt,ir jei jis iseis atostogu 14d gaus tik 300lt ir viskas  verysad.gif ar taip gali but? gal kartais keitesi istatymai?  g.gif didelis dekui uz atsakyma  4u.gif

pagal DK
165 straipsnis. Kasmetinės atostogos

1. Kasmetinės atostogos - tai kalendorinėmis dienomis skaičiuojamas laikotarpis, suteikiamas darbuotojui pailsėti ir darbingumui susigrąžinti, paliekant darbo vietą (pareigas) ir mokant vidutinį darbo užmokestį. Šio Kodekso 162 straipsnyje nurodytos švenčių dienos į atostogų trukmę neįskaitomos.

Vidutinis darbo užmokestis apskaičiuojamas pagal trijų paskutinių mėn. darbo užmokestį. Niekas įstatymuose nėra pasikeitę:
Dėl darbuotojo ir valstybės tarnautojo vidutinio darbo užmokesčio apskaičiavimo
Atsakyti
pasimečiau darbo kodekse verysad.gif gal kas padės man suprasti 4u.gif
balandžio pab. turėčiau išeiti dekretinių atostogų. kovo mėn. norėčiau išeiti kasmetinių apmokamų atostogų. kasmetnės atostogos suteikamos už einamuosius metus. taigi, būsiu pradirbustik 2mėnesius tų einamųjų metų 4u.gif tai kiek man priklausytų kasmetini atostogų? ar visos 28d? ax.gif darbo kodekse parašyta, kad
170 straipsnis. Darbo stažas kasmetinėms atostogoms gauti

1. Į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, įskaitoma:

1) faktiškai dirbtas laikas;

2) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir visas darbo užmokestis arba jo dalis;

3) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir mokama stipendija arba kitos išmokos, išskyrus laiką, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis treji metai;

4) laikas, kurį darbuotojas gavo ligosarba motinystės pašalpą;
ir t.t.
pirmiausia, kažkaip man (blondinei mirksiukas.gif ) 3 ir 4 punktai pieštarauja vienas kitam.
antra, ar mano dekretinės atostogos galėtų būti įskaitomos į stažą kasmetinėms atostogoms gauti?
susakiau gal nelabai aiškiai, bet tikiuosi supratot mane ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2006 12 09, 19:17)
pasimečiau darbo kodekse  verysad.gif gal kas padės man suprasti  4u.gif
balandžio pab. turėčiau išeiti dekretinių atostogų. kovo mėn. norėčiau išeiti kasmetinių apmokamų atostogų. kasmetnės atostogos suteikamos už einamuosius metus. taigi, būsiu pradirbustik 2mėnesius tų einamųjų metų  4u.gif tai kiek man priklausytų kasmetini atostogų? ar visos 28d?  ax.gif darbo kodekse parašyta, kad
170 straipsnis. Darbo stažas kasmetinėms atostogoms gauti

1. Į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, įskaitoma:

1) faktiškai dirbtas laikas;

2) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir visas darbo užmokestis arba jo dalis;

3) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir mokama stipendija arba kitos išmokos, išskyrus laiką, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis treji metai;

4) laikas, kurį darbuotojas gavo ligos arba motinystės pašalpą;
ir t.t.
pirmiausia, kažkaip man (blondinei  mirksiukas.gif ) 3 ir 4 punktai pieštarauja vienas kitam.
antra, ar mano dekretinės atostogos galėtų būti įskaitomos į stažą kasmetinėms atostogoms gauti?
susakiau gal nelabai aiškiai, bet tikiuosi supratot mane  ax.gif

Visų pirma ne tą straispn skaitote; DK.
1. Kasmetinių minimaliųjų atostogų trukmė - dvidešimt aštuonios kalendorinės dienos.2. Kasmetinės minimaliosios trisdešimt penkių kalendorinių dienų atostogos suteikiamos:

Tai jeigu įmonėje dirbate jau daugiau nei metus, tai atostogas galite pasiimti bet kuriuo laikotrapiu (aišku pagal atostogų grafiką), tačiau jūs turite teisę pasirinkit jums kasmetinių atostogų laiką.

Pirmiausia, kažkaip man (blondinei mirksiukas.gif ) 3 ir 4 punktai pieštarauja vienas kitam.

4) laikas, kurį darbuotojas gavo ligos arba motinystės pašalpą;
ir t.t.

Šie punktai neprieštarauja vieni kitiems nes motinytės pašalpa mokama, cituoju:
1. Moterims, suėjus 30 ir daugiau nėštumo savaičių, motinystės pašalpa mokama už 126 kalendorines dienas. Komplikuoto gimdymo atveju ir kai gimė daugiau negu vienas vaikas, pašalpa mokama papildomai už 14 kalendorinių dienų.(...)

T.y. į stažą kasmetinėms atostogoms gauti įskaičiojamas (dekreto) laikas, t.y. kada jūs būnate nėštumo ir gimdymo atsotogose.

o, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis treji metai; tai iki kol vaikui sueis vieneri metai Sodra moka ne motinytės, o motinytės (tėvystės) pašalpą, nes šių atsotogų gali eiti tiek tėtis, tike mama.

Atsakyti