Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie atostogas:

QUOTE(kicule @ 2007 01 09, 17:38)
Labukas.
Darbe man labai sunkiai skasi dirbti,virsininke siulo paimti pazyma is daktares kad as esu nedarbinga, kad man per sunku, tada mano darbuoviete isleis mane atostogu iki dekretiniu.
Gal kas turejo panasia situacija?

Galima ir is daktares paimti pazyma,su kuria darbo valandaos-6 val. o ne 8 val.Jej sunku dirbti smile.gif Ir darbdavys turi moketi ta pati atlyginima,ne mazinti.
Pati taip pasidariau smile.gif
Atsakyti
O jei aš turiu neišnaudotų kasmetinį atostogų už 2006 m. ir jau už 2007 m. priklauso 28 d., tai kaip man geriau elgtis? Suprantu, kad galiu pasiimti visas neišnaudotas atostogas + už 2007 m. prieš išeidama į dekretą. Bet, jei gerai mąstau, labiau apsimoka jas pasiimti po gimdymo ir vaiko priežiūros atostogų. Juk jei išeičiau prieš dekretines, tai gaučiau tik atostoginius, o jei dabar neimčiau ir dirbčiau toliau iki dekreto, tai gaučiau ir atlyginimą ir atostoginius (kai susiruoščiau išeiti atostogų) biggrin.gif . Na, tikiuosi, mane supratote. Kitaip tariant, gaunasi dvigubi pinigėliai - ir atlyginimas, ir atostoginiai cool.gif .
Bet forumo teisininkas man patarė pasiimti visas atostogas prieš dekretą, nes po jo aš į senąjį darbą grįžti nebeketinu.
Tai kaip geriau?
Atsakyti
Gautum dabar atlyginimą, bet dirbti vis tiek reikės, arba gautum atostoginius ir ilsėtumeisi. Prieš dekretines niekas jokių atostoginių nemokės smile.gif (jeigu neimsi atostogų)
Kompensaciją už nepanaudotas atostogas gausi kai išeisi iš darbo (po dekreto).
Pasirinkimas dabar tik toks: dirbti ir gauti atlyginimą iki pat dekreto arba pasiimti atostogų, ilsėtis, gauti atostoginius o po to į dekretą. smile.gif

Atsakyti
kazin, gal kas zinot kaip man su tom atostogom? iki vakar dar skaiciausi kad esu vaiko auginimo iki 2 metu atostogose. nuo siandien jau isejau i dektretines. (pries tai atostogose buvau kai isejau su pirmuoju i dekreta). idomu , kadangi vel dekretinese, ar galeciau is naujo atostogaut
hm: ar aiskiai parasiau??
lyg paskaiciau viska, bet vistiek neaisku 4u.gif gal kas paaiskintu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pijus @ 2007 02 19, 17:46)
kazin, gal kas zinot kaip man su tom atostogom?  iki vakar dar skaiciausi kad esu vaiko auginimo iki 2 metu atostogose. nuo siandien jau isejau i dektretines. (pries tai atostogose buvau kai isejau su pirmuoju i dekreta). idomu , kadangi vel dekretinese, ar galeciau is naujo atostogaut 
hm: ar aiskiai parasiau?? 
lyg paskaiciau viska, bet vistiek neaisku  4u.gif gal kas paaiskintu  blush2.gif

Tai turite omenyje kasmetines atostogas, tai pagal DK
170 straipsnis. Darbo stažas kasmetinėms atostogoms gauti
1. Į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, įskaitoma:
1) faktiškai dirbtas laikas;
2) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir visas darbo užmokestis arba jo dalis;
3) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir mokama stipendija arba kitos išmokos, išskyrus laiką, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis treji metai;
4) laikas, kurį darbuotojas gavo ligos, motinystės arba tėvystės pašalpą;
5) mokamos kasmetinės atostogos;
6) nemokamos atostogos iki keturiolikos kalendorinių dienų;
7) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų neįgaliesiems;
8) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų asmenims, slaugantiems neįgalųjį;
9) priverstinės pravaikštos laikas darbuotojui, grąžintam į ankstesnį darbą;
10) teisėto streiko laikas;
11) kiti įstatymų nustatyti laikotarpiai.
2. Darbo metai, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, prasideda nuo darbuotojo priėmimo į darbą dienos.

Tai kasmetinės taostogos skaičiuojasi tik už tą laikotarpį, kada jūs esate motinystės atostogose, t.y. už tas 126 dienas.
Tai jeigu jūs su veinu vaiku buvote dekretinėse atostogose 126 d., ir su kitu, tai už tą laikotrapį jums priklauso apie 19 dienų kasmetinių atostogų.

174 straipsnis. Kasmetinių atostogų perkėlimas ir pratęsimas
1. Perkelti kasmetines atostogas leidžiama tik darbuotojo prašymu arba sutikimu. Kasmetinės atostogos taip pat perkeliamos, kai darbuotojas:
1) yra laikinai nedarbingas;
2) įgyja teisę į tikslines atostogas, nurodytas šio Kodekso 178 straipsnyje;
3) įgyja teisę į nemokamas atostogas, nurodytas šio Kodekso 184 straipsnio 1 dalyje;
4) atleidžiamas nuo darbo valstybinėms ar visuomeninėms pareigoms atlikti šio Kodekso 183 straipsnio 1 ir 3 dalyse nustatytais atvejais;
5) dalyvauja likviduojant stichinių nelaimių ir avarijų pasekmes, nepaisant to, kokia tvarka jis buvo pašauktas šiems darbams.
2. Jeigu šio straipsnio 1 dalyje nustatytos arba kitos priežastys, dėl kurių kasmetinės atostogos negali būti panaudotos, atsirado iki kasmetinių atostogų pradžios, darbuotojui susitarus su administracija kasmetinės atostogos perkeliamos kitam laikui. Jei tokios priežastys atsirado kasmetinių atostogų metu, kasmetinės atostogos pratęsiamos atitinkamą dienų skaičių arba darbuotojui susitarus su administracija nepanaudotų kasmetinių atostogų dalis perkeliama į kitą laiką.
3. Perkeltos kasmetinės atostogos paprastai suteikiamos tais pačiais darbo metais. Darbuotojo prašymu arba sutikimu nepanaudotų kasmetinių atostogų dalis gali būti perkeliama ir pridedama prie kitų darbo metų kasmetinių atostogų.

178 straipsnis. Tikslinių atostogų rūšys
Tikslinės atostogos yra:

1) nėštumo ir gimdymo;
2) tėvystės atostogos;
3) atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai;
4) mokymosi;
5) kūrybinės;
6) valstybinėms ar visuomeninėms pareigoms atlikti;
7) nemokamos.
Atsakyti
Ar aš neapsiskaičiavau 4u.gif

Dirbu nuo 2006-06-14
Atostogavau nuo 2007-02-19 iki 2007-02-22 (imtinai, viso:4d.)
Išėjau iš darbo nuo 2007-02-26

Išeinant iš darbo su manimi turi atsiskaityti: atostoginiai+kompensacija už nepanaudotas atostogas (10d)+ir už dirbtas vasario mėn.dienas (t.y.12d.d.)

2006-11 1000lt
2006-12 1000lt
2007-01 1000lt

3000lt/62d.d=48.39lt/d (6,05lt/val.)
Atostoginiai būtų : 32val.*6,05lt/val=193.60lt
Kompensacija už nepanaudotas atostogas:526,39lt
Atlyginimas už vasario mėn.:12*48,39=580.68

Viso:1300.67lt tai į rankas turiu gauti 996,87lt

Pataisykite mane, jei klystu 4u.gif
Atsakyti
Kokia apmirusi tema.......
Man reikia jūsų adviso ir kuo skubiau, plz 4u.gif
Atsakyti
nieko as cia nesuprantu g.gif ,as dirbu nuo 2006-09-04 dabar as laukiuosiu ir turiu nedarbinguma,ar priklausys man kasmetines atostogos.sodroje sake kad 2 sav turetu priklausyti,tai tada as jas dabar galeciau isnaudoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(gudytejol @ 2007 03 15, 11:35)
nieko as cia nesuprantu  g.gif ,as dirbu nuo 2006-09-04 dabar as laukiuosiu ir turiu nedarbinguma,ar priklausys man kasmetines atostogos.sodroje sake kad 2 sav turetu priklausyti,tai tada as jas dabar galeciau isnaudoti  g.gif

Iš Darbo Kodekso

166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos
1. Kasmetinių minimaliųjų atostogų trukmė - dvidešimt aštuonios kalendorinės dienos.
169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka
1. Už kiekvienus darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos tais pačiais darbo metais.
2. Už pirmuosius darbo metus kasmetinės atostogos paprastai suteikiamos po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo toje įmonėje. Už antruosius ir paskesnius darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos bet kuriuo darbo metų laiku pagal kasmetinių atostogų suteikimo eilę. Eilės sudarymo tvarka nustatoma kolektyvinėje sutartyje, o ten, kur tokia sutartis nesudaroma, kasmetinių atostogų suteikimo eilė nustatoma šalių susitarimu.
3. Nesuėjus šešiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams, darbuotojo prašymu kasmetinės atostogos suteikiamos:
1) moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas arba po jų;

2) kitais įstatymų arba kolektyvinių sutarčių nustatytais atvejais.
4. Teisę pasirinkti kasmetinių atostogų laiką po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo įmonėje turi:
1) asmenys iki aštuoniolikos metų;
2) nėščios moterys ir darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų.

Jūs turite teisę į 28 dienas kasmetinių atostogų.
Ir darbo teisės klausimais patarčiau teirautis ne Sodroje, o Darbo inspekcijoje.
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 03 15, 19:32)
Iš Darbo Kodekso

166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos
1. Kasmetinių minimaliųjų atostogų trukmė - dvidešimt aštuonios kalendorinės dienos.
169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka
1. Už kiekvienus darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos tais pačiais darbo metais.
2. Už pirmuosius darbo metus kasmetinės atostogos paprastai suteikiamos po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo toje įmonėje. Už antruosius ir paskesnius darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos bet kuriuo darbo metų laiku pagal kasmetinių atostogų suteikimo eilę. Eilės sudarymo tvarka nustatoma kolektyvinėje sutartyje, o ten, kur tokia sutartis nesudaroma, kasmetinių atostogų suteikimo eilė nustatoma šalių susitarimu.
3. Nesuėjus šešiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams, darbuotojo prašymu kasmetinės atostogos suteikiamos:
1) moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas arba po jų;

2) kitais įstatymų arba kolektyvinių sutarčių nustatytais atvejais.
4. Teisę pasirinkti kasmetinių atostogų laiką po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo įmonėje turi:
1) asmenys iki aštuoniolikos metų;
2) nėščios moterys ir darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų.
Jūs turite teisę į 28 dienas kasmetinių atostogų.
Ir darbo teisės klausimais patarčiau teirautis ne Sodroje, o Darbo inspekcijoje.

LABAI ACIU AsJa tai galesiu prasyti atostogu thumbup.gif
IR DAR VIENAS KLAUSIMELIS O DARBDAVYS AR GALI NEMOKETI UZ ATOSTOGAS,JIS ISLEIDZIA BET NEAPMOKA g.gif
Atsakyti
QUOTE(gudytejol @ 2007 03 15, 18:25)
LABAI ACIU AsJa tai galesiu prasyti atostogu  thumbup.gif
IR DAR VIENAS KLAUSIMELIS O DARBDAVYS AR GALI NEMOKETI UZ ATOSTOGAS,JIS ISLEIDZIA BET NEAPMOKA  g.gif

Privalo mokėti, gi einate kasmetinių atsotogų, o ne kokių neapmokamų.
Darbo kodeksas

176 straipsnis. Kasmetinių atostogų apmokėjimas
1. Kasmetinių atostogų laiku darbuotojui garantuojamas jo vidutinis darbo užmokestis visose darbovietėse. Vidutinio darbo užmokesčio apskaičiavimo tvarką nustato Vyriausybė.

2. Darbo užmokestis už kasmetines atostogas mokamas ne vėliau kaip prieš tris kalendorines dienas iki kasmetinių atostogų pradžios. Jeigu darbuotojui priklausantis darbo užmokestis nustatytu laiku nesumokamas ne dėl darbuotojo kaltės, kasmetinės atostogos pratęsiamos tiek dienų, kiek buvo delsiama sumokėti darbo užmokestį, ir už pratęstą laiką mokama kaip už kasmetines atostogas.

Vidutinis darbo užmokstis apskaičiuojamas iš 3 paskutinių mėn. darbo užmokesčio
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 03 15, 20:31)
Privalo mokėti, gi einate kasmetinių atsotogų, o ne kokių neapmokamų.
Darbo kodeksas

176 straipsnis. Kasmetinių atostogų apmokėjimas
1. Kasmetinių atostogų laiku darbuotojui garantuojamas jo vidutinis darbo užmokestis visose darbovietėse. Vidutinio darbo užmokesčio apskaičiavimo tvarką nustato Vyriausybė.

2. Darbo užmokestis už kasmetines atostogas mokamas ne vėliau kaip prieš tris kalendorines dienas iki kasmetinių atostogų pradžios. Jeigu darbuotojui priklausantis darbo užmokestis nustatytu laiku nesumokamas ne dėl darbuotojo kaltės, kasmetinės atostogos pratęsiamos tiek dienų, kiek buvo delsiama sumokėti darbo užmokestį, ir už pratęstą laiką mokama kaip už kasmetines atostogas.
Vidutinis darbo užmokstis apskaičiuojamas iš 3 paskutinių mėn. darbo užmokesčio

DIDELIS ACIU ax.gif
Atsakyti