QUOTE(AsJa @ 2006 12 13, 13:52)
169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka
...
7. Asmenims, kurie mokosi nenutraukdami darbo, kasmetinės atostogos jų pageidavimu derinamos prie egzaminų, įskaitų laikymo, diplominio darbo rengimo, laboratorinių darbų ir konsultacijų laiko.
...
...
7. Asmenims, kurie mokosi nenutraukdami darbo, kasmetinės atostogos jų pageidavimu derinamos prie egzaminų, įskaitų laikymo, diplominio darbo rengimo, laboratorinių darbų ir konsultacijų laiko.
...
Aš dirbu ir mokausi neakivaizdžiai. Dabar ruošiu diplominį darbą ir turiu teisę pasiimti 30 d. mokslo atostogas. Taip pat turiu dar nepanaudotų kasmetinių atostogų. Pas mus įmonėje labai nenoriai duoda atostogas, o tuo labiau mokslui.
1. Ar pagal 169 str. 7 d. darbdavys privalo patenkinti mano pageidavimus dėl kasmetinių atostogų derinimo su mokslo atostogom, ar tai jam nėra privaloma? Darbdavys manęs nenori išleisti kasmetinių atostogų, kad aš jas panaudočiau diplominio darbo rašymui. Pagal 169 str. 7 d. išeina taip, kad darbdavys yra neteisus. Ar aš savo pageidavimu galiu panaudoti turimas kasmetines atostogas diplominio darbo rašymui?
2. Šiuo metu aš turiu nedarbingumo lapelį. Ar galiu aš tas atostogas reikalauti gauti iškarto po nedarbingumo pasibaigimo. Tarkim, nedarbingumas baigiasi balandžio 18 d., o jo metu aš parašau prašymą kasmetinėms atostogoms, derinamoms su mokslu diplominiui ruošti, nuo balandžio 19 d.? Ar aš turiu po nedarbingumo išeiti į darbą, o tik po to prašyti atostogų?
3. Ar galiu aš būnant tose kasmetinėse atostogose prieš 14 d. parašyti prašymą išeiti iš darbo? Ir tada paskutinė mano atostogų diena sutaps su paskutine darbo įmonėje diena, ar dar reikės atidirbti po atostogų?
Iš anksto dėkoju už pagalbą, išsprendžiant mano situaciją.