Merginos prisijunkit prie musu temeleje http://www.supermama...?...8597&st=108
cia labai daug nestukiu ir mamyciu kurios mielai dalinasi patirtimi ir isgyvenimais beveik visos is anglijos.tik aisku savaitgali pas mus ramu,o darbo dienom tai labai daug bendraujanciu
Va tas mane ir neramina, o jei kas blogai,nors to ypatingai ir nepajausim?Ir tik gimdymui atejus,suzinosiu,kad kazkas negerai. O pastojus,kada reikia ir kur uzsiregistruoti,kas kiek laiko eiti pasitikrinti?Ar tik vien gimdymui uzsiregistruoti,jei jau taip neziuri ?
[/CODE]
Uzsiregistruoji visu pirma pas GP savo rajone, tada uzsirasai pirmam susitikimui su akusere (viska GP turetu paaiskint kur ir kaip), o ji tada tave ir priziuri visa nestuma. Vaiksciosi pas ja is pradziu kas antra men, veliau kas menesi, ir gale kas dvi sav. tikrintis. O gimdymui automatiskai akusere tavo ligonineje uzregistruoja. Trylikta ir dvidesimta sav turi skanavima vaikiuko, o veliau skiria jei tik to reikia. Vat mazdaug taip atrodo eiline nestumo prieziura

Zodziu, svarbiausia uzsirasyt pas GP ir nuo to viskas prasideda, viska tau paaiskina

Tu taip neissigask, priziuri cia tave, bet kartais tokiu atveju pasitaiko, kad pagalvoji, kad Lietuvoj taip nesielgtu.. Taciau yra ir geru dalyku, kokiu Lietuvoj nera..
Papildyta:
O dabar vel laukiuosi, tai ir galvojau kad nepavyks isnesioti. Nes gydytoja visiskai abejingai reaguodavo, kai sakiau, kad pilva skauda, kad paeiti negaliu...
[CODE]
Man tas pats buvo, negalejau nuo skausmo paeit, tai per Lietuvos ginekologus issiaiskinau, kad gali but gimdos kaklelis per silpnas ir kad pailseciau ir magni pagerciau, taip ir pagijau

pastojus uzsiregistruoji kada nori, tik kai tau bus biski maziau negu 12 sav gausi laiska pirmam skanui ir paskui jau paskyrines susitikimus pagal "programa"
cia jie skaito kad tik nuo 12 sav prasideda tikrasis nestumas, nes iki to laiko persileidimai buna zymiai daznesnis reiskinys ir del ju nieks nekaltas ir nesustabdysi - pats organizmas taip apsisaugo nuo nesivystancio vaisiaus, pvz nuo vaikucio be kojyciu ar pan...
del vitaminu, kai kraujas blogas buvo iskart man dave ligoninej visus.
o del kalbos... tai as isvis galima sakyt nei kalbu, gal tik suprantu kazkiek, niekad nesimokiau anglu, nei mokykloj, nei universitete, tai su manim visad tetukas eina
arba dar klause, gal noriu vertejo, bet atsisakiau.

del vitaminu, kai kraujas blogas buvo iskart man dave ligoninej visus.
o del kalbos... tai as isvis galima sakyt nei kalbu, gal tik suprantu kazkiek, niekad nesimokiau anglu, nei mokykloj, nei universitete, tai su manim visad tetukas eina

Na kaip gi neziuri!ziuri tie gydytojai, bent as tai visai patenkinta esu. viska isaiskina, kada, kur eiti, tikrina kas menesi. Mano akusere labai silta ir draugiska. As manau, kad bedoj ne vienos nepaliks. o kas del kalbos, tai jei visai nesiseka susikalbet, tai verteja gali skirti netgi. bet jos ten labai graziai bendrauja, tikrai supranta, jei kada koki zodi ne taip pasakai. Na, bent man tai pasiseke. Aisku, bepigu kalbet, kol dar jokiu problemu rimtesniu neturejau. tfu tfu tfu...
Jau galiu siek tiek pasidalinti patirtimi apie prieziura Anglijos ligoninese, tiksliau Redhill'o. Vakar grizau is ligonines, pragulejus 3 paras. Galiu pasakyti, kad prieziura super
Is pradziu pagulde i visai atskira palata, vos ne kas pusvalandi vaiksto ir klausineja ar viskas gerai, arbateles atnesa i lova, pusryciams, pietums ir vakarienei pati meniu pasirenki, irgi i lova
Tiesa, as ne gimdziau dar, turejau komplikaciju tai pagulde stebeti...
Kita diena perkele i bendra palata, taciau atsitveri ir jei nori viena sau buni, zurnalus skaitai, jei nori, su kaimynem pabendrauji, vis smagiau
Visi labai malonus, ir jei tik ko reikia, paprasai ir suveikia. As kadangi su greitaja isvaziavau tai nieko su savim neturejau, ir nemaniau, kad teks likti, tai parupino beveik viska..
Paaiskina, kas su tavim vyksta, ka darys ir pan..
Dabar laukiu gimdymo ramiai, nes zinau i kokias rankas papuolu

Kita diena perkele i bendra palata, taciau atsitveri ir jei nori viena sau buni, zurnalus skaitai, jei nori, su kaimynem pabendrauji, vis smagiau

QUOTE(krevete6 @ 2007 06 22, 11:18)
Jau galiu siek tiek pasidalinti patirtimi apie prieziura Anglijos ligoninese, tiksliau Redhill'o. Vakar grizau is ligonines, pragulejus 3 paras. Galiu pasakyti, kad prieziura super
Is pradziu pagulde i visai atskira palata, vos ne kas pusvalandi vaiksto ir klausineja ar viskas gerai, arbateles atnesa i lova, pusryciams, pietums ir vakarienei pati meniu pasirenki, irgi i lova
Tiesa, as ne gimdziau dar, turejau komplikaciju tai pagulde stebeti...
Visi labai malonus, ir jei tik ko reikia, paprasai ir suveikia. As kadangi su greitaja isvaziavau tai nieko su savim neturejau, ir nemaniau, kad teks likti, tai parupino beveik viska..

sveikute,na paskaiciau dabar tavo istorija ir truputi apsiraminau,ajsku as gyvenu ne ten kur tu gyvenu Peterborough,na kol kas esu patenkinta ju prieziura,bet gimdyt bajsu,nors man garantavo,kad jei reiks epidura padarys iki kol kaklelio atsidarymas bus 9-10 cm,paskui jau neber prasmes leist,per velu.Tik va kas isgasdino,jei lelius bus didelis gimdymo metu jie planinio Cezario nedaro,atseit jei didelis taj didelis

sveikute,na paskaiciau dabar tavo istorija ir truputi apsiraminau,ajsku as gyvenu ne ten kur tu gyvenu Peterborough,na kol kas esu patenkinta ju prieziura,bet gimdyt bajsu,nors man garantavo,kad jei reiks epidura padarys iki kol kaklelio atsidarymas bus 9-10 cm,paskui jau neber prasmes leist,per velu.Tik va kas isgasdino,jei lelius bus didelis gimdymo metu jie planinio Cezario nedaro,atseit jei didelis taj didelis o jei kokie 5 kg isivaizduoji kaip smagu gimdyt? nu bet tikekimes viskas bus geraj...
[CODE]
Na, nepergyvenk dar

as irgi manau kad jie cia visai lanksciai pagal situacija reaguoja, o Lietuvos ir Anglijos gydytoju palyginimui, man po abieju gimdymu nekrito temperatura tai ir Lietuvoj ir Anglijoj lygiai tuos pacius tyrimus dare ir lygiai taip pat gyde tai turbut nei vieni nei kiti neblogesni, aisku priklauso nuo konkreciu atveju irgi.
nu as kaip visada pirma savo trigrasi ikisu o paskui tema perskaitau.
tai jei galima is naujo
sveikos, mes gyvenam londone, gimem pries menesi. cia labiausiai apie epidurini ir kalba diskutavot, tai as epidurinio prasiau bet nusuko
nors as tikiu kad jau per velu buvo nes labai greit po to prasymo ir stangos prasidejo, kai paprasiau kad suleist epidurini pasake kad daktaras operacijoj pabaigs ir suleis tai ir laukiau
nors vyras blaivesniu protu buvo tai sake iskart matesi kad pasake tik kad nuramint mane
o del kalbos tai isvis nepergyvenkit jos pacios labai stengiasi aiskiai bent jau londone nes cia tu anglu gimdanciu ttai tikrai ne dauguma
mano akusere is pradziu mane kad as nesuprantu angliskai (mat rekiau istisai
) tai vyrui viska sake
mazdaug "paklausk ar jai patogu", "pasakyk kad atsisestu" paskui isiaiskinom
tai jei galima is naujo

sveikos, mes gyvenam londone, gimem pries menesi. cia labiausiai apie epidurini ir kalba diskutavot, tai as epidurinio prasiau bet nusuko

as pvz gyenu 2 min nuo ligonines, tai sake, kad jeigu pesciom su vezimu vyras ateis, tai galiu ir ant ranku nestis, bet siaip mes turim masina ir kedute turim maxi cosi kuri ir ant musu vezimo taisosi
gali pabandyt per ebay nusipirkt uz kelis svarus pacia pigiausia susirast, bele kedute, is draugu vienai dienai pasiskolint, ar parduotuvej nusipirkt ir grazint
as turiu viena nereikalinga caro r... laiku, kokia 10 metu senumo, bet net nenaudota, galeciau atiduot kamnors

QUOTE(premium @ 2007 06 26, 01:08)
oi, merginos, ar tikrai po gimdymo su vaiku cia is ligonines neisleidzia, jei aut.kedutes neturi? O tai tik su lopsiu negalima? O tai jei as nuosavos masinos cia neturiu, tai juk nepirksiu kedutes...Kas nors ka nors zinote apie tai??? 

o musu nei neziurejo ar as su kedute ji nesiu ar ant ranku ir is vis kada isejau, nes atidave dokumentus , palinkejo sekmes ir viskas o mes kai issikrapstem tai ir isejom.