Dešimt iracionalių požiūrių iš knygos Gyvenimo žaizdų gydymas(manau šiandien labai į temą):
Aš atsakingas už tai, jei buvau įskaudintas:1. Apie meilę (be atsako): mane turi mylėti tie, kurie man yra svarbiausi ir aš turiu gyventi taip, kaip jie nori."Palaiminti jūs, kai dėl manęs jus niekina ir persekioja, bei meluodami visaip šmeižia"(Mt 5,11)
2. Apie džiaugsmą: aš turiu būti visiškai patenkintas bei pasiekęs viską, kad būčiau laimingas.Bet man atsakė: Gana tau mano malonės, nes mano galybė geriausiai pasireiškia silpnume
3. Apie tikrąją ramybę: kai kurių sunkumų ir atsakomybės lengviau išvengti, negu juos pasitikti. Jei aš juos ignoruosiu, jie išnyks. Jėzus pasakė visiems: Jei kas nori eiti paskui mane, teišsižada pats savęs, teneša savo kryžių ir teseka manimi(Lk 9, 23)
4. Apie kantrybę: aš turiu greitai ir gerai sutvarkyti savo reikalus.Niekuo per daug nesirūpinkite, bet visuose reikaluose malda ir prašymu su padėka jūsų troškimai tesidaro žinomi Dievui(Fil 4,6)
5. Apie gerumą: kai kurie žmonės yra blogi ir jie nusipelnė, kad būtų apkaltinti ir nubausti už savo nuodėmes.Tėve, atleisk jiems, nes jie nežino, ką darą(Lk 23, 34)
6. Apie dorybes: aš visą laiką turiu būti pasirengęs blogiausiam, nes nuolat gyvenu blogyje, pavojuje, baimėje.Nebėra meilėje baimės, bet tobula meilė išveja baimę (1 Jn4,18)
7. Apie ištikimybę: aš jau susiformavau praeityje ir jau per vėlu pasikeisti.Taigi, kas yra Kristuje, tas yra naujas kūrinys. Kas buvo sena-praėjo, štai atsirado nauja(2 Kor5, 17)
8. Apie švelnumą: baisu, jei viskas einasi ne taip, kaip aš suplanavau. Tėve, atitolink nuo manęs šitą taurę! Tačiau tebūnie ne kaip aš noriu, bet kai tu...(Mk 14, 36)
9. Apie savitvardą: aš visai nevaldau savo laimės; įvykiai lemia mano laimę.
Ne įvykis, o mano požiūris į jį padaro mane laimingą.
10. Apie laisvę (ne įstatymo numatytą): lengviau daryti tai, ką aš darau, negu imtis naujų pasižadėjimų įgyvendinimo.Meilė kantri, meilė maloninga, ji nepavydi; meilė nesididžiuoja ir neišpuiksta. Ji nesielgia netinkamai, neieško sau naudos, nepasiduoda piktumui, pamiršta, kas buvo bloga, nesidžiaugia neteisybe, su džiaugsmu pritaria tiesai. Ji visa pakelia, viskuo tiki, visko viliasi ir visa ištveria (1Kor 13, 4-7)
P.S. atsiprašau, kam tikėjimo tiesos yra svetimos, tiesiog, gal atsiras žmonių, kuriems tai atrodys prasminga