Įkraunama...
Įkraunama...

Praktinis pozityvizmas

QUOTE(rytorasa @ 2007 06 05, 19:37)
... "gavau darbą, "gavau" gerą vyrą ''ar pan., Tai šaunu. Ber tai nėra pozityvumo esmė. Mes turim būti pozityvūs ir aplinkos, kitų žmonių atžvilgiu. Tai tikrasis pozityvumo suvokimas. Žmogus negali būti laimingas, trokšdamas laimės tik sau. Tik tada, kai stengsimės, kad kiti būtų laimingi, patys tapsime laimingais...o tada be jokių vizualizavimų atsiras ir geras darbas, ir geras žmogus šalia...

rytorasa, žaviuosi tavo mintimis ir rašau citatą:
"Kai aš sakau: "Aš turiu...", aš giriuosi, nes tai reiškia, kad "aš turiu didesnių vertybių ir daugiau jėgų joms pasiekti". Bet tai netrukdo būti pozityviai nusiteikusiu aplinkai!

Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2007 06 05, 20:46)
rytorasa, žaviuosi tavo mintimis ir rašau citatą:
"Kai aš sakau: "Aš turiu...", aš giriuosi, nes tai reiškia, kad "aš turiu didesnių vertybių ir daugiau jėgų joms pasiekti". Bet tai netrukdo būti pozityviai nusiteikusiu aplinkai!

Vijurka, aš čia netaikau tau asmeniškai. Žinoma, tai netrukdo, tik nereikia tai akcentuoti...
O kiek tikro pozityvumo turime aplinkos atžvilgiu, puikiausiai kiekviena parodėme per pastarąsias dvi dienas. Siūlau visoms perskaityti savo postus...dar kartelį ir pamąstyti... smile.gif
Atsakyti
Dešimt iracionalių požiūrių iš knygos „Gyvenimo žaizdų gydymas“(manau šiandien labai į temą):

Aš atsakingas už tai, jei buvau įskaudintas:

1. Apie meilę (be atsako): mane turi mylėti tie, kurie man yra svarbiausi ir aš turiu gyventi taip, kaip jie nori.
"Palaiminti jūs, kai dėl manęs jus niekina ir persekioja, bei meluodami visaip šmeižia"(Mt 5,11)

2. Apie džiaugsmą: aš turiu būti visiškai patenkintas bei pasiekęs viską, kad būčiau laimingas.
„Bet man atsakė: „Gana tau mano malonės, nes mano galybė geriausiai pasireiškia silpnume“

3. Apie tikrąją ramybę: kai kurių sunkumų ir atsakomybės lengviau išvengti, negu juos pasitikti. Jei aš juos ignoruosiu, jie išnyks.
“Jėzus pasakė visiems: „Jei kas nori eiti paskui mane, teišsižada pats savęs, teneša savo kryžių ir teseka manimi“(Lk 9, 23)

4. Apie kantrybę: aš turiu greitai ir gerai sutvarkyti savo reikalus.
„Niekuo per daug nesirūpinkite, bet visuose reikaluose malda ir prašymu su padėka jūsų troškimai tesidaro žinomi Dievui“(Fil 4,6)

5. Apie gerumą: kai kurie žmonės yra blogi ir jie nusipelnė, kad būtų apkaltinti ir nubausti už savo nuodėmes.
„Tėve, atleisk jiems, nes jie nežino, ką darą“(Lk 23, 34)

6. Apie dorybes: aš visą laiką turiu būti pasirengęs blogiausiam, nes nuolat gyvenu blogyje, pavojuje, baimėje.
„Nebėra meilėje baimės, bet tobula meilė išveja baimę “(1 Jn4,18)

7. Apie ištikimybę: aš jau susiformavau praeityje ir jau per vėlu pasikeisti.„Taigi, kas yra Kristuje, tas yra naujas kūrinys. Kas buvo sena-praėjo, štai atsirado nauja“(2 Kor5, 17)

8. Apie švelnumą: baisu, jei viskas einasi ne taip, kaip aš suplanavau.
„Tėve, atitolink nuo manęs šitą taurę! Tačiau tebūnie ne kaip aš noriu, bet kai tu...“(Mk 14, 36)

9. Apie savitvardą: aš visai nevaldau savo laimės; įvykiai lemia mano laimę.
Ne įvykis, o mano požiūris į jį padaro mane laimingą.

10. Apie laisvę (ne įstatymo numatytą): lengviau daryti tai, ką aš darau, negu imtis naujų pasižadėjimų įgyvendinimo.

„Meilė kantri, meilė maloninga, ji nepavydi; meilė nesididžiuoja ir neišpuiksta. Ji nesielgia netinkamai, neieško sau naudos, nepasiduoda piktumui, pamiršta, kas buvo bloga, nesidžiaugia neteisybe, su džiaugsmu pritaria tiesai. Ji visa pakelia, viskuo tiki, visko viliasi ir visa ištveria “(1Kor 13, 4-7)

P.S. atsiprašau, kam tikėjimo tiesos yra svetimos, tiesiog, gal atsiras žmonių, kuriems tai atrodys prasminga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijurka @ 2007 06 05, 21:20)
Dešimt iracionalių požiūrių iš knygos „Gyvenimo žaizdų gydymas“(manau šiandien labai į temą):

[P.S. atsiprašau, kam tikėjimo tiesos yra svetimos, tiesiog, gal atsiras žmonių, kuriems tai atrodys prasminga 4u.gif

drinks_cheers.gif liuks... labai į temą... siūlau įsigilint... smile.gif
Atsakyti
Aš vis galvoju apie tas paviešintas až ir pozityvumąsmile.gif

Kažkas man čia nesiderina:) Tai tarsi kažkoks pykčio protrūkis. Velnias žino...bet aš visą vakarą galvoju ir man kažkodėl negera g.gif

Gal būsiu ištėkšta iš šios temos, bet man nesiderina tas post'as su išviešintom žinutėm ir tas, kur Jėzaus priesakai smile.gif

Na bet aš suprantu, kad mes visi kelyje ir visi tiek pat teisių turime klysti g.gif ufff...einu kokio nors pozityvo paieškoti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivaa: 05 birželio 2007 - 20:48
QUOTE(Daivaa @ 2007 06 05, 21:44)

Kažkas man čia nesiderina:) Tai tarsi kažkoks pykčio protrūkis. Velnias žino...bet aš visą vakarą galvoju ir man kažkodėl negera g.gif

Gal būsiu ištėkšta iš šios temos, bet man nesiderina tas post'as su išviešintom žinutėm ir tas, kur Jėzaus priesakai smile.gif

Na bet aš suprantu, kad mes visi kelyje ir visi tiek pat teisių turime klysti g.gif ufff...einu kokio nors pozityvo paieškoti g.gif

Daivaa, teisingai pastebėjai... visi mes kelyje ir kovojam su vienom ar kitom savo savybėm... kartais negalim atsispirt tiesos ieškojimui... Keletą kartų prašiau baigti tą temą... bet... yra kaip yra... Svarbiausia, kad yra iš ko pasimokyt... mirksiukas.gif Atleisk, jei sugadinom tau nuotaiką. ax.gif
Atsiprašau visų, kas šioje istorijoje buvo"nė prie ko". verysad.gif Tikrai nemaniau, kad šitaip viskas "išlys " į viešumą. Bet... tiesa turi tokią savybę... ji visada pasirodo... anksčiau, ar vėliau... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 05 birželio 2007 - 20:56
QUOTE(Daivaa @ 2007 06 05, 20:44)

Daivaa, suprantu tave, man taip pat labai negera ant dūšios. Žinai, nedžiūgauju tai paviešinusi, tiesiog kai vakar prasidėjo nesutarimai aš pasąmoningai žinojau, kokia tų nesutarimų priežastis, iš kur kyla nepasitenkinimas.
Kad būti pozityviam, turi būti savimi, turi būti be kaukės, turi būti nuoširdus. Ne veltui atsisveikinau ir išėjau, tikrai ne dėl tuščios pompastikos, bet kai vaižgantė pasakė, kad išeina "neįdomūs", kažkas manyje spragtelėjo, "pati labai mat įdomi". Nežinau,kas turėjo postūmį tokiai įvykių eigai, bet atsiprašau, jei išaiškinta situacija parodė tiesą, kurios gal kažkas ir nenorėjo matyti . O Kristaus žodžius taikau sau, kad nesmerkčiau, kad nepykčiau ir atleisčiau žmogui. Nieko nedariau piktavališkai, tiesiog aiškumo poreikis (ir ne mano vienos, tai liečia ir Starburst) išaiškino situacijos prasmę.

P.S. merginos, grįžkit prie temos, orientuokitės į teigiamas mintis. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 05 birželio 2007 - 21:01
Nuoširdumas labai svarbu:)

Atsakyti
A vot žinučių Vijurka, aš skirtingai, nei tu, nebūčiau viešinusi g.gif nes manau, kad tai jau yra ribos peržengimas. Laukiau Vaižgantės paaiškinimo ir sulaukiau tokio šiokio anokio. Man ir užtenka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2007 06 05, 17:44)
o man tai tikrai įdomu pasidarė...Starburst, o gal Tu dar neištrynei tos žinutės? Tai dėk viešai į eterį, nu ką čia slėpt... O tada jau Vaižgantės nuomonė tikrai būtų neprošalį... mirksiukas.gif

sureagavau į rytorasos žinutę. Tai tiesiogiai lietė ją. O jei jau mudvi, Starburst, prieš savo norą įtrauktos į tuos povandeninius vandenis ir jei nori tiesos, tai nebijok pasakyt jos į eterį. Bet tave matyt tenkina vaižgantės pasakymas apie susikurtus baubus mirksiukas.gif
Iš tiesų, baubas rytorasa, tik trys viename, taip buvo pavadintas vaižgantės laiškeliai.

QUOTE(Daivaa @ 2007 06 05, 17:48)
Nu jo, visokie įspėjimai ir man nepatiktų  schmoll.gif

Man netiko taip pat, bet kelias dienas (iki šiandien) tylėjau.

QUOTE(vaižgantė @ 2007 06 05, 18:15)
Man užtenka mano temos. Kai prirašysit 50 psl., sugalvosiu kitą.

Prirašys, vaižgante. Tik kas tose temose lankysis ir kas tokiomis priemonėmis kurs save? mirksiukas.gif

Starburst,nešmeižiu vaižgantės, ribų neperlipu. Jei nepatiko tiesa, tokia kokia yra, tada užmerkim visi akutes ir bus labai gera, nuo aplink zujančių panašaus plauko personų. Priimkit ją, kaip kiekvienas sau leidžia priimti.
Labanakt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijurka: 05 birželio 2007 - 21:34
O jei iš tikrųjų yra trys viename? g.gif Kaip tada?
Atsakyti
Svarbiausia, kad tiesą mes tik patys apie save galime žinoti. Visu kitu galime tik patikėti, bet iki galo įlįstį į žmogų ir sužinoti, kaip ten buvo ar yra, mes negalime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivaa: 05 birželio 2007 - 21:40