Įkraunama...
Įkraunama...

Mano dukrytė išėjo

QUOTE(ajuka @ 2007 06 15, 08:00)
Aciu dar karta visoms uz parama

Neteisingas tas pasaulis... Kad mirsta vaikeliai tik pradeje gyventi  verysad.gif mano vaikelis nors ir pilnai isnesiotas, bet kadangi gime jau mires visuose dokumentuose pazymetas kaip negyvagimis... siurpus zodis... as net vardo negalejau jai suteikti  verysad.gif tik pavarde... zinau, kad isgyvensiu si skausma, bet sunkiausia yra galvoti apie ateity... ka daryti toliau, kaip elgtis, vel bandyti pastoti... bet dabar baime tokia didele, vien tik ir mastysiu, o jeigu vel bus tas pats  verysad.gif juk mano vaikelio mirties priezastis neaiski, ji taip pat neturejo mirti... buvo sveika

Ajuka...nuosirdziai uzjauciu...kiek daug klausimu-uz ka,kodel...na kodel.... verysad.gif
Laikykis mergaite.....
Atsakyti
QUOTE(ajuka @ 2007 06 15, 10:00)

Neteisingas tas pasaulis... Kad mirsta vaikeliai tik pradeje gyventi  verysad.gif mano vaikelis nors ir pilnai isnesiotas, bet kadangi gime jau mires visuose dokumentuose pazymetas kaip negyvagimis... siurpus zodis... as net vardo negalejau jai suteikti  verysad.gif tik pavarde... zinau, kad isgyvensiu si skausma, bet sunkiausia yra galvoti apie ateity... ka daryti toliau, kaip elgtis, vel bandyti pastoti... bet dabar baime tokia didele, vien tik ir mastysiu, o jeigu vel bus tas pats  verysad.gif juk mano vaikelio mirties priezastis neaiski, ji taip pat neturejo mirti... buvo sveika

labai uzjauciu.
Tikrai, gyvenime atsitinka visai nesuprantamu baisiu dalyku Taciau kas bebutu vis tiek reikia nesustoti. Po sielvartu nakties butinai turi isausti rytas. Linkiu drasos ir daug ramybes.
Nepasiduok 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Diidziausia uzuojauta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ajuka @ 2007 06 14, 20:26)
Taip laukėm savo dukrytės, savo spindulėlio ir dabar nieko... Begalinė tuštuma.
Man labai skaudu. Žinau, kad kažkada išmoksiu gyventi su šituo skausmu, bet dabar man niekas nerūpi. Negaliu išsivaduoti nuo sielvarto ir liūdesio. Nuo beprasmybės jausmo.

kaip bebūtų gaila ir žiauru, deja, žinau ką dabar išgyveni.....ir tu mama, ir tavo vyras tėtis verysad.gif
nežinau, kas begali būti klaikiau......
nors jau praėjo pusė metų, kai nebeturiu savo pirmagimio, tuštuma niekur nedingo ir beprasmybė taipogi...
taip bėgantis laikas keičia skausmą, jis pereina įvairiausias fazes, tik negaliu pasakyti, kad palengvėja...
pradedu galvoti, kad kito "vaisto" nėra, tik dar vienas nėštumas ir vaikelis ant rankų
pasistenkit palaikyti dabar vienas kitą labiausiai, kartu iškentėkite šią netektį
liūdžiu kartu su jūsų šeima
stiprybės jums abiems ir laikykitės viens už kito
Atsakyti
nemanau kad zaizda uzgis tiesiog ismoksi su tuo gyventi.... verysad.gif linkiu daug stiprybes ... 4u.gif bet as tikiu kas jos jums nepritruks juk jus visada turesit maza angeleli kuris neleis jums paluzti 4u.gif wub.gif
laikykites... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(akedite @ 2007 06 15, 21:45)
pradedu galvoti, kad kito "vaisto" nėra, tik dar vienas nėštumas ir vaikelis ant rankų
pasistenkit palaikyti dabar vienas kitą labiausiai, kartu iškentėkite šią netektį
liūdžiu kartu su jūsų šeima
stiprybės jums abiems ir laikykitės viens už kito

nors ir labai skaudu as taip pat galvoju apie kita nestuma, manau, kad nedarysiu pertraukos ir bandysiu vel pastoti, kada tik gydytojai leis... kaip bebutu as noriu tureti vaikeli, noriu, kad musu seima pereitu i kita gyvenimo etapa, juk visa ateiti jau buvome susieje su vaikeliu, jo auginimu... o dabar tarsi vel zengeme atgal... ir as manau, kad ta baime vel lauktis ir patirti nesekme man nesumazes, galbut su laiku tik dides....

Atsakyti
QUOTE(ajuka @ 2007 06 15, 08:00)

Sveika, likimo drauge. Užuojauta.
Neturiu žodžių........... nieks tau nepadės, kol kas niekas tavo skausmo nenumalšins, niekas tavęs neprajuokins. Pati tai patyriau prieš pusę metų........
Geriausią vaistą galiu pasiūlyti tik SM šitą skyrelį, bendravimą su praradusiomis mamomis, verkimą kartu. Taip pat sunku ir tavo vyrui - būkite visada kartu.
Dieve, kaip aš tave suprantu ir kaskart radus naują temą SM pravirkstu. Vis dar......
Laikykis, o antro vaikelio dar palauk.
Ir aš taip pat sakiau, kad pertraukos nebus. Lygiai taip pat planavau, kaip tu, kad iškart po kelių mėnesių vėl bandyt. Palūkėk. Tik dabar supratau, kad jei taip būčiau pasielgus būčiau padarius klaidą.
Reikia laukti tam, kad išeitų skausmas, kad būsimas vaikelis pilvely būtų apgaubtas geromis emocijomis. Juk dabar pastojus tu jį lyginsi su prarasta dukrele. Palūkėk, tikrai patariu. Neskubėk - praeis laikas, pati pajausi, kada. Tik ne dabar. Dabar tau dar labai sunku ir suprantu tavo norą tuoj pat kompesuoti. Bet palauk nors pusę metų. Tikrai.

Bendrauk čia ir palengvės, tik laikas apgydys žaizdas.
laikykis, nepalūžk kad ir kaip tai bebūtų sunku...
Atsakyti
QUOTE(karosiukas @ 2007 06 17, 21:30)
Sveika, likimo drauge. Užuojauta.
Neturiu žodžių........... nieks tau nepadės, kol kas niekas tavo skausmo nenumalšins, niekas tavęs neprajuokins. Pati tai patyriau prieš pusę metų........
Geriausią vaistą galiu pasiūlyti tik SM šitą skyrelį, bendravimą su praradusiomis mamomis, verkimą kartu. Taip pat sunku ir tavo vyrui - būkite visada kartu.
Dieve, kaip aš tave suprantu ir kaskart radus naują temą SM pravirkstu. Vis dar......
Laikykis, o antro vaikelio dar palauk.
Ir aš taip pat sakiau, kad pertraukos nebus. Lygiai taip pat planavau, kaip tu, kad iškart po kelių mėnesių vėl bandyt. Palūkėk. Tik dabar supratau, kad jei taip būčiau pasielgus būčiau padarius klaidą.
Reikia laukti tam, kad išeitų skausmas, kad būsimas vaikelis pilvely būtų apgaubtas geromis emocijomis. Juk dabar pastojus tu jį lyginsi su prarasta dukrele. Palūkėk, tikrai patariu. Neskubėk - praeis laikas, pati pajausi, kada. Tik ne dabar. Dabar tau dar labai sunku ir suprantu tavo norą tuoj pat kompesuoti. Bet palauk nors pusę metų. Tikrai.

Bendrauk čia ir palengvės, tik laikas apgydys žaizdas.
laikykis, nepalūžk kad ir kaip tai bebūtų sunku...

Labai liūdna ir sukrečianti tavo istorija, Ajuka... Netgi man be galo skaudu dėl tavęs. Žinau, kad užuojauta ne kažin kiek padės, tai tiesiog palaikau tave mintimis.
O dėl kito vaikelio - pritariu Karosiukui: palūkėk nors pusę metelių, kol bent iš dalies nusiraminsi. Juk vaikelis turi būti nešiojamas be streso (kiek įmanoma), o bent jau aš tai pirmą pusmetį po mažojo išėjimo buvau aplamai neprognozuojama - net pati sau... Ir turiu liūdną savo likimo draugės pavyzdį: ji pastojo labai labai greit po netekties, pačiam skausme, liūdesy, sužinojusi naujieną buvo šokiruota, išsigandusi. Po kurio laiko pradėjo džiaugtis, jog turės naują tikslą, naują viltį, bet... vaikelis mirė. Gydytojai sakė, kad kalta pablogėjusi mamos sveikata po pirmo vaikelio netekties ir stresas. O daugeliui mūsų sveikata PO TO sušlubuoja, ir tikrai ne iškart, o po kelių mėnesių, kai jau suprantame, kad visa tai jau niekada nesugrįš...
Kai skausmas kiek atlėgs, gal reikia bandyti: iš šio skyrelio mamų semiuosi stiprybės, ir, nors ne taip seniai dar galvojau, jog daugiau vaikų tikrai nebegimdysiu, jaučiu, kad visgi skausmą geriausiai numalšina nauja gyvybė.
Atsakyti
As ir manau, kad palaukti reiks bent pusmeti, nors nezinau, kaip bus, ar is tikruju noresiu ir galesiu, as tik manau, kad turbut visada viska lyginsiu ir mastysiu apie savo prarasta vaikeli... ir gal skambes pesimistiskai, taciau as manau, kad nezinia gi ar pastociau vel po pusmecio ar keleriu metu ar vel neatsitiks tas pats... juk as nezinau del ko mire mano vaikelis, vadinasi ir neaisku ar nelaime negali pasikartoti.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ajuka @ 2007 06 17, 23:19)
As ir manau, kad palaukti reiks bent pusmeti, nors nezinau, kaip bus, ar is tikruju noresiu ir galesiu, as tik manau, kad turbut visada viska lyginsiu ir mastysiu apie savo prarasta vaikeli... ir gal skambes pesimistiskai, taciau as manau, kad nezinia gi ar pastociau vel po pusmecio ar keleriu metu ar vel neatsitiks tas pats... juk as nezinau del ko mire mano vaikelis, vadinasi ir neaisku ar nelaime negali pasikartoti....  unsure.gif

Ajuka, tau dabar labai sunku, mes visos tai išgyvenom ir žinom,kaip tu jautiesi.
Žinau, kad būna valandų, kai verki, ir norisi žemę graužti ar į sieną sulysti ir daugiau nebeišlysti. Norisi nueit į kapines ir numirt ant kapelio, norisi širdį išsitraukt ir numest Dievui po kojom, už ką tau tokios kančios, ir kodėl tavo vaikeliui taip atsitiko. Nuotaikos ir mintys visiškai neprognozuojamos. Palūkėk. Tik laikas padės tau. Palauk bent tris mėnesius ir po trijų mėnesių skaitysi šiuos savo postus ir mąstysi kitaip. Po pusės metų jau bus vėl kitaip.
Svarbu tikėti, kad tavo mažulei ten galbūt geriau, nes ji - pats mylimiausias angeliukas. Kad galbūt ji čia būtų kentėjusi, o ten to nepatirs, na bet kuriuo atveju, tokie dalykai nutinka dažniausiai tik labiausiai laukiamiems kūdikiams.
Patikėk, žinau ką sakau, kiekviena mūsų tai patyrė. Skausmas šiek tiek mažės, pradėsi dirbti, prasiblaškysi, bus sunku, bet ištversi, po to vis rečiau verksi, vis dažniau šypsosies ir tttt.
O dabar tiesiog rašyk mums, savo mintis ir viską, kas ant širdelės, paverkim kartu, kad tik tau būtų lengviau.
O dėl antro vaikelio - įsimink, įsidėk į galvą, nežinau, kaip tau pasakyt - DAUGIAU TO NIEKADA TAU NEBUS, NEATSITIKS, NEĮVYKS. KITAS TAVO VAIKELIS BUS SVEIKIAUSIAS, MYLIMIAUSIAS, NUOSTABIAUSIAS, NES JIS TURĖS ANGELĄ SARGĄ - TAVO ANGELIUKĘ.
Atsakyti
QUOTE(karosiukas @ 2007 06 18, 06:16)
O dėl antro vaikelio - įsimink, įsidėk į galvą, nežinau, kaip tau pasakyt - DAUGIAU TO NIEKADA TAU NEBUS, NEATSITIKS, NEĮVYKS. KITAS TAVO VAIKELIS BUS SVEIKIAUSIAS, MYLIMIAUSIAS, NUOSTABIAUSIAS, NES JIS TURĖS ANGELĄ SARGĄ - TAVO ANGELIUKĘ.

Noreciau tuo tiketi, bet kol kas negaliu...
Aisku, reikia laiko, tik jis apgydo zaizdas ir galbut numalsina baimes...
Atsakyti
Tiesą pasakė, kad medicina dar neištyrė viso šito proceso. Ypač neištirtas ląstelių dauginimo procesas po apvaisinimo... Nuoširdžiai užjaučiu Tave, laikykites ir būkite stiprūs...
Atsakyti