Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas su chna

QUOTE(Cellina @ 2007 08 08, 18:08)
Ką gi, Amry, kažkada manęs a.ž. klausei, kaip man pavyko dažytis su basma ir chna, bet aš atsakiau, kad kol kas kolekcijonuoju plaukus ir darau įvairių basmos ir chna santykių mėginukus  biggrin.gif .Tada nusprendžiau, kad bus ilga terlionė su mano ilgais plaukais kol aš juos nudažysiu ir atidėjau dažymus, bet panašu, kad teks to imtis iš tikrųjų, nes ėmė slinkti plaukai, o geresnio būdo, kaip sustabdyti jų slinkimą nesugalvoju. Be to dar ir žilų plaukų daug atsirado. Tad gal sakau pakonsultuosi mane dar, nes, kaip matau, esi šio forumo vedančioji siela  thumbup.gif ir patarsi, kaip manoilgus plaukus vienodai išteplioti tuo dažų "rastvoru". Gal turi kokią nors techniką, kaip tolygiai pačiai ilgus plaukus padengti, nes ,kai tik pagalvoju apie tą teplionę, tai  swoon.gif ... Ir kažin kas gausis su mano žilais plaukais-gal jie taps ryži??? Linkėjimai visoms, kurios tepliojasi šiom žolelėm! drinks_cheers.gif

Sveikutes,gali gautis netik ryza,bet ir orandzine,ir i violetini ,ir net raudoni.Ziurint kokia spalva pasirinksi
Atsakyti
QUOTE(Cellina @ 2007 08 08, 22:32)
Būtinai, Miaška, būtinai papasakok koks "vaizdialis" su tais gvazdikėliais bus,OK? Lauksiu, nes ir man tų sidabrinių plaukų jau pakankamai, tad tavoji patirtis man bus labai neprošal. Tikiuosi dažysi greit?  mirksiukas.gif

Jei iš šio savaitgalio vestuvių grįšiu darbinga - tai sekmadienį ir dažysiu, nes jau šaknys lenda lauk.
Atsakyti
QUOTE(Daigga @ 2007 07 24, 00:28)
Prisiskaiciau, kad xna padeda plaukams tai ir as susigundziau  4u.gif . Tik man dabar reikia jusu patarimo. Esu naturaliai ryzoka, ne visiskai ryza. bet toks atspalvis yra. Kokiom proporcijom maisyt xna su basma, kad gautus sokoladine  blush2.gif ?

Dabar jau yra iskarto sumaisyta,spalva parodyta ant pakialio.pili verdancio vandens ismaisai kol gaunasi kose.dubeneli su kose reiketu istatyti i didesni dubeneli su karstu vandeniu.kad kose nesuketetu,sekmes
Atsakyti
QUOTE(modena @ 2007 08 08, 22:54)
Dabar jau yra iskarto sumaisyta,spalva parodyta ant pakialio.pili verdancio vandens ismaisai kol gaunasi kose.dubeneli su kose reiketu istatyti i didesni dubeneli su karstu vandeniu.kad kose nesuketetu,sekmes

Nelabai aš čia suprantu apie kokius pakelius yra kalbama g.gif , nes jei dažyti su chna ir basma, tai jas reikia maišyti. Kadangi pati esu tamsiaplaukė bijau ką nors ir patarti. Nebent patarimas būtų tas,kad susirinkti plaukus iš šukų ir turint jų pundeliuką pabandyti juos padažyti pvz. santykiu 1,5 šaukštelio basmos ir 0,5 chna. Nemanau,kad čia galima išgauti visiems vienodus "receptus" kaip nudažyti viena ar kita spalva, nes spalva ir norai kiekvieno yra individualūs. Tad geriausia padaryti mėginuką, gal net iš kelių kartų. Manau, kad tai objektyviausias būdas sužinoti kas būtų, jeigu būtų.

Papildyta:
QUOTE(Miaška @ 2007 08 08, 22:49)
Jei iš šio savaitgalio vestuvių grįšiu darbinga - tai sekmadienį ir dažysiu, nes jau šaknys lenda lauk.

Na, Miaška, svarbiausia pabaliavok kaip reikiant sokiai.gif -plaukai palūkės, niekur jie nedings sunglasses2.gif Tiesa,o kiek laiko jau dažaisi su tais "augaliukais"?
Atsakyti
Cellina, aš konkrečios dažymo technologijos kaip ir neturiu... Pradedu nuo priokio - aš teplioju tą košę su tuo kur yra teptukas plauky dažymui, tai pireš veidrodį priekį nusidažau imdama po sruogą, o su galu man sunkiau, bet kiek iš priekio užmatau - imu iš galo sruogom ir teplioju nuo šaknų iki galų, po to jau kiek košės lieka, imu su šepetėliu tuo ir per visus plaukus sudažau visą tą košę... Bet va paskutinį kartą tingėjosi taip ščiriai dažyt, tai tą košę tiesiog ištepiau plaukus, palenkus galvą žemyn į vonią, galus sukišau į bliuduką (žodžiu kiek tiplo galva, tiek kišau lotuliukas.gif ), nu ir šaknis su šepetėliu dar patryniau tai šen tai ten, kad šaknim ne per mažai to mišinio būtų...
Dėl žilų plaukų nežinau, bet matau, kad gavai konsultaciją mirksiukas.gif
Sėkmės eksperimentuose, tikiuos greit atbėgsi jau girtis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cellina @ 2007 08 09, 00:36)
Na, Miaška, svarbiausia pabaliavok kaip reikiant sokiai.gif -plaukai palūkės, niekur jie nedings sunglasses2.gif Tiesa,o kiek laiko jau dažaisi su tais "augaliukais"?

Kiek laiko, tai ir nepamenu, bet kokie 3-4 metai. Dažiausi cheminiais, rinkdavausi gerus (brangius), bet vis tiek nudeginau plaukus, tai kirpėja patarė pabandyti chna. Pabandžiau, kol įgudau - užknisdavo, bet dabar džiaugiuosi. Plaukai atsigavę, pastorėję ir blizga.

QUOTE(Amry @ 2007 08 09, 08:08)
Cellina, aš konkrečios dažymo technologijos kaip ir neturiu... Pradedu nuo priokio...

Aš pradedu nuo smilkinių, nes jie žiliausi, tai noris užtept tą košę, kol karšta - galvoju, gal kimba geriau. Tada priekį ir viršugalvį, vis perskirdama, prie šaknų aptepu, tada pakaušį. Mano plaukai žemiau pečių, tai nėra labai sudėtinga nusidažyt. Kiek lieka košės - išteplioju ant plaukų per visą ilgį, apvynioju lipnia plėvele ir užsimaukšlinu kepurę. Tada laikau 2-4-6-8 valandas, kaip laiko būna ir noro. Skalauju tik vandeniu, jei būna padauginta aliejaus - išplaunu ir su šampūnu. Kartais uždedu balzamo, bet retai, dažniausiai - tik vanduo.
Aišku, dažant apsidrabstau, tai velkuosi seną tamsią maikutę ir paskui dar aplink save tenka apsivalyt, bet jau negausiai apsidrebiu, kaip pradžioje būdavo... doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2007 08 09, 09:03)
Kiek laiko, tai ir nepamenu, bet kokie 3-4 metai. Dažiausi cheminiais, rinkdavausi gerus (brangius), bet vis tiek nudeginau plaukus, tai kirpėja patarė pabandyti chna. Pabandžiau, kol įgudau - užknisdavo, bet dabar džiaugiuosi. Plaukai atsigavę, pastorėję ir blizga.
Aš pradedu nuo smilkinių, nes jie žiliausi, tai noris užtept tą košę, kol karšta - galvoju, gal kimba geriau. Tada priekį ir viršugalvį, vis perskirdama, prie šaknų aptepu, tada pakaušį. Mano plaukai žemiau pečių, tai nėra labai sudėtinga nusidažyt. Kiek lieka košės - išteplioju ant plaukų per visą ilgį, apvynioju lipnia plėvele ir užsimaukšlinu kepurę. Tada laikau 2-4-6-8 valandas, kaip laiko būna ir noro. Skalauju tik vandeniu, jei būna padauginta aliejaus - išplaunu ir su šampūnu. Kartais uždedu balzamo, bet retai, dažniausiai - tik vanduo.
Aišku, dažant apsidrabstau, tai velkuosi seną tamsią maikutę ir paskui dar aplink save tenka apsivalyt, bet jau negausiai apsidrebiu, kaip pradžioje būdavo... doh.gif  biggrin.gif

Nežinau, merginos, mane tas rezultatas be abejo domintų ir turbūt patiktų, bet kaip tuos plaukus ištept ta koše, tai doh.gif . Mano plaukai yra ilgesni nei iki pusės nugaros. Ištepus dar kažkaip išplaut doh.gif , nes mainškiai linkę banguotis pakankamai. Kai bandžiau tuos mėginukus daryti su plaukais, tai tas kuokštelis po plovimo taip susiveldavo, kad oi-joi-oi verysad.gif . Tai gal, sakau, pusės plaukų nenusiplėšiu, kol išplausiu juos. Bet kaip bebūtų tuoj lėksiu į "kosmetikinę" nusipirkti to teptuko ir kepuraitės, nes tų dalykėlių dar neturiu. Iki susimatymo, draugužės!
Atsakyti
Cellina, man labai smalsu, kokie įspūdžiai bus, labai lauksiu atsiliepimų 4u.gif
Atsakyti
as nusipirkau vakar bespalves chna,einu dabar tepliotis,tikiuosi ji tikraj bespalve...
Atsakyti
Noriu pasidalinti savo patirtimi, dazau su xna jau kokie 4 metai, atsibodo baisiai, bet kadangi esu naturalumo šalininkė, be to kančias atperka aplinkinių susižavėjimas mano plaukų spalva..Beje mano plaukai jau beveik visi žili, nors kai žilų buvo mažiau irgi: norint turėti sodrią,gražią spalvą reikia dažyt kas 10 dienų-aš dažau kas savaitę. Iš tikrųjų pastebėjau,kad tie basmos ir xna santykiai beveik nieko nereiškia, o žiliems plaukams rekomenduojama pirma tepti xna, o po to, išplovus, basma. Aš laikau xna kokias 5 val minimum, o po to pora val. basma.
Atsakyti
as dejau cia kelis kartus bespalves chna kauke, dar zadu deti. bet va greit noresiu dazyti su lorealio ten tais kreminiais svelniais dazais, ir idomu ar nebus taip, kad arba gausis nesveika spalva arba neims dazai isvis plauko? skaiciau kad su spalvotom chna taip buna... gal kuri zinote?
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2007 08 07, 00:40)
Jau kam chna smirda, tai niekaip nepermuši... Man tai kvepia, nei kiek neerzina, o vat kavos kvapas juodai užkniso, kai užplikiau su kava. Bandyk gal kokio eterinio aliejaus įlašint (aš naudoju rozmarinų).

Man irgi Chna kvepia, rytoj zadu dazyt po metu pertraukos ja plaukus. Tik nelabai supratau kam jus ta kava ar arbata pilat, ar del spalvos ? Girdejau, kad konjaka pila, bet bijau eksperimentuot sad.gif
Atsakyti