Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas su chna

QUOTE(helena @ 2007 07 09, 17:42)
Tai dar gerai baigesi, as po chnos zalia juosta turejau ( horizontalia doh.gif )

o tai tu šviesinai? man rode kirpėja spalvas, kuriomis dažant garantuotai žalias gaunies;D o ir šiaip natūraliai ryžus plaukus šviesinant kartais pažaliuoja pas nepatyrusias kirpėjas:D
Atsakyti
hm...aš kaip tik žadu eiti sruogelių šviesių į kirpyklą (dažau chna jau gerus metus, spalva graži, kaštoninė (nes natūrali- tamsiai pilka), bet atsibodo ta pati spalva, norisi šviesesnių sruogų, na žiūrėsiu, ką man kirpykloj pasakys...
Atsakyti
daziau chna ir kakavos idejau. Na gavosi tikrai raudoniau, na gal ne super raudonai, nes man nelabai matosi - as gana tamsi, nors jau keli metai dazau su chna, bet kad raudoniau, tai faktas.

Dar sugalvojau, kad iš žolių tai jonažolė ryškiai raudoną atspalvį duoda. Kažin galima jos į chna dėti g.gif

na aš noriu kad kai dažau, tai matytųsi, kad dažyta, bent atspalvį duotų ryškesnį
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2007 07 11, 10:26)
daziau chna ir kakavos idejau. Na gavosi tikrai raudoniau, na gal ne super raudonai, nes man nelabai matosi - as gana tamsi, nors jau keli metai dazau su chna, bet kad raudoniau, tai faktas.

Dar sugalvojau, kad iš žolių tai jonažolė ryškiai raudoną atspalvį duoda. Kažin galima jos į chna dėti  g.gif

na aš noriu kad kai dažau, tai matytųsi, kad dažyta, bent atspalvį duotų ryškesnį

manau, kad gali drąsiai dėt jonažolės, nes ankstesnėse temose skaičiau, akd vyno raudono kai kurios deda mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inix @ 2007 07 10, 13:53)
hm...aš kaip tik žadu eiti sruogelių šviesių į kirpyklą (dažau chna jau gerus metus, spalva graži, kaštoninė (nes natūrali- tamsiai pilka), bet atsibodo ta pati spalva, norisi šviesesnių sruogų, na žiūrėsiu, ką man kirpykloj pasakys...

kai aš klausiau tai kirpėja ir sakė, kad nebus 100 procentų tokia spalva, kokia turėtų būti.. gausis šviesesnė, bet iš tos pačios paletės..
na bet pasitaiko visko, sėkmės
Atsakyti
QUOTE(Amry @ 2007 07 11, 07:33)
manau, kad gali drąsiai dėt jonažolės, nes ankstesnėse temose skaičiau, akd vyno raudono kai kurios deda  mirksiukas.gif

vyno tai ir aš kažkada pyliau, o jonažolių truputį bijau, dėl jų kaip vaistažolių stipraus poveikio, jos ten kažką daro ....
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2007 07 12, 09:19)
vyno tai ir aš kažkada pyliau, o jonažolių truputį bijau, dėl jų kaip vaistažolių stipraus poveikio, jos ten kažką daro ....

va ką radau internete:
Jonažolė seniai vartojama nuo įvairių negalavimų, taip pat kaip kosmetinė priemonė. Tačiau nereikia pamiršti, kad joje esantis hipericinas didina organizmo jautrumą ultravioletiniams spinduliams. Vartojant šio augalo preparatus reikia vengti stiprios saulės ar spindulius skleidžiančios aparatūros. Dėl to ganyklose, kur daug jonažolės, gali pakenkti ir gyvuliams. Nepageidautina net priemaiša šiene. Jonažolė dažo vilną, šilką, liną raudona ir įvairaus atspalvio rusva spalva. Be jos neišsiverčia stipresnių gėrimų gamintojai.

Žaliavoje gausu kondensuotų antraceno darinių hipericino ir pseudohipericino (iki 0,5 % - pagrindinės veikliosios medžiagos). Be to, yra flavonoidų apie 1 % hiperozido, rutino, kvercitrino, kvercetino, iki 10 % rauginių medžiagų, beveik 55 mg% karotino.
Jonažolė tonizuoja organizmą, skatina virškinimo sulčių bei tulžies išsiskyrimą, gerina tulžies latakų veiklą ir medžiagų apykaitą. Vartojama sutrikus virškinimui bei pasireiškus skrandžio opaligei. Jonažolė mažina uždegimą, sutraukia, sukelia antiseptinį poveikį, todėl jos preparatais galima skalauti ir tepti dantenas prasidėjus stomatitui. Ji ramina nervus, skatina žaizdų gijimą ir audinių atsinaujinimą.

Atrodo lyg nieko blogo, ale jei padidėja jautrumas UV, tai gal nerizikuok.. g.gif Gal būnant ant saulės plaukučiam gali pakenkt.. g.gif

O tu pabandyk gal su kakava maišyt, irgi čia rašė, kad rausvas atspalvis gaunasi.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
seniau ir as daziau su chna ir basma, bet paskutiniu metu tiesiog pradejau organiskai neapkesti to zoleliu kvapo, kuris buna po to ir atsiranda vos tik plaukas suslampa, nezinau kodel taip yra unsure.gif todel nusipirkau Venita misinuko su chna, gavosi labai labai grazi spalvyte! daziau bronzine, bet gavosi tamsi siek tiek i violetine rolleyes.gif norejau paklausti, gal yra dazanciu pastoviai su siais misinukais, kaip jusu plaukuciu bukle??? as labai bijau, kad jie nenusiurtu, nes cia chemijos tiksliai yra, nepalyginsi su visiskai naturaliu produktu. Labai aciu uz pastebejimus mirksiukas.gif
Atsakyti
O man tas zoliu kvapas labai patinka smile.gif Jo nebuna, kada misini uzplikai kava, arba galima dar kokiu kvepianciu alieju ilasinti, gal dar ka nors.
Atsakyti
kazkokia painiava nuejau pas nauja kirpeja ir sako kas tiem tavo plaukam kazkoks zalias atspavis biggrin.gif o tipo naudoju bespalve chna ant naturaliai sviesiu plauku....visdelto ji dazo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Snake @ 2007 07 12, 09:36)
norejau paklausti, gal yra dazanciu pastoviai su siais misinukais, kaip jusu plaukuciu bukle??? as labai bijau, kad jie nenusiurtu, nes cia chemijos tiksliai yra, nepalyginsi su visiskai naturaliu produktu. Labai aciu uz pastebejimus  mirksiukas.gif

Mano dukra savo ilgus plaukus dažo su Venita dažais. Matau, kad jie pamažu nusiplauna, neįsigeria, tai gal ir plaukučiams nelabai kenkia. Šiaip jos plaukai plonoki, ir galai skilinėja, bet nepastebėjau, kad nuo šitų dažų pablogėtų. O dažo jau ilgai, gal metus... g.gif
Atsakyti
Labai aciu uz atsakymus! 4u.gif Miaska mane tiksliai nuramino, nes mano plauku lygiai tokia pati "padetis" ir as labai atsargiai su jais elgiuosi rolleyes.gif beje, nuo dazant chna ir basma bet kirpejai klausdavo ka darau plaukam kad jie tokie grazus, blizga ir sutvirteje thumbup.gif
Atsakyti