Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip parsivežti naujagimį iš ligoninės:

QUOTE(Ramuniokas @ 2007 11 13, 16:23)
Mes parsivežėm vokelyje suvyniotą, ant mamos rankų  ax.gif

drinks_cheers.gif mes irgi taip savo mazyli parsivezem...
Atsakyti
Mes lopšyje parsivežėm wub.gif , į kėdutę dėjau tik prieš savaitę ax.gif , šiandien 2mėn., kažkaip anksčiau nenorėjau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramuniokas @ 2007 11 13, 15:23)
Mes parsivežėm vokelyje suvyniotą, ant mamos rankų  ax.gif

as irgi ,tik dar su kombinzonu, nes buvo salta,ir pas mamyte ant ranku:wub:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo espana: 28 lapkričio 2007 - 13:34
QUOTE(migluzele @ 2007 06 21, 12:43)
Manau, kad saugiausia keduteje. Ne veltui jos atsirado. Kas cia ant keliu susivyniojes veze, tai nesuprantu...  g.gif Gal ir smagu rankose laikyti, bet nesaugu tai tikrai  schmoll.gif Savo vaiko sveikata nerizikuociau.

Mes sausio mėnesį parsivežėme. Neturėjom nei savo mašinos, nei kėdutės, nei vežimo lopšio. Suvyniojo akušerė į vilnonę antklodėlę, išsikvietėm taksi ir parsivežėm, vyras saugos diržą prisisegė, o naujagimę ant rankų laikė.

Jei iš Kauno į Vilnių važiuoti, jei piko metu arba su vairuotoju, vakar teises gavusiu - ir aš nerizikuočiau.

O rizika visur. Kūdikiai iki pusės metų ir lovytėje uždusti gali. Ir gatve einant plyta ant galvos gali nukristi, ar žaibas nutrenkti gali.

Aš tokiais atvejais stengiuosi negalvoti, kiek visko gali atsitikti. O jei likimas - gal ir ta automobilinė kėdutė nepadės. Čia jau nenumatysi visko.
Atsakyti
Parsiveziau ant ranku, nors salia buvo kedute ax.gif tiesiog ji buvo nepatogi keliu dienu kudikiui.
Atsakyti
QUOTE(agule @ 2007 06 20, 09:53)
na manau saugiau tai butu keduteje, as pati tai dukryte parsiveziau lopsyje. cia manau kiekvienas pats nusprendzia kaip geriau, bet girdejau kad uzsienyje, tai jei neturi kedutes neisleidzia is ligonines

taip,tai tiesa.as pagimdziau anglijoj.po gimdymo draugas is namu atveze kedute-nesiokle,nes kitaip is ligonones naujagimiu neisleidzia.taip atseit saugiausia mirksiukas.gif
Atsakyti
mes lopsyje parvezem 4u.gif
Atsakyti
as irgi parsiveziau laikydama ant ranku.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Guli tie leliukai pilve susisuke ir gerai jiems. O cia keduteje iskart nepatogu pasidaro doh.gif
Visam pasaulyje pripazinta, kad vaikucius reiketu keduteje(ar spec. lopsyje) vezti, tai kam vel isradineti "dvirati" ir tvirtinti, kad labai saugiai rankuose veztis galima doh.gif
Atsakyti
žinot,aš irgi anksčiau galvojau-nu kam kankinti vargšą vaikutį,jei jis verkia toj kėdutėje (nu tipo jam nepatogu ar ką), jau geriau ant rankų, priglaudus....bet...dabar mano nuomonė pasikeitė kardinaliai...nežinau ar nors viena iš jūsų (nenorinčių vaikų sodinti į kėdutes) užfiksavo siaubingą avariją,kuri įvyko rodos lapkričio pradžioje,kai žuvo 3 mėn kūdikis...avarija įkyko todėl,kad kažkoks avinas įlėkė į priešpriešinio eismo juostą ir kalėsi į kitą mašiną...jje buvo vaikiuko mama, ir pats vaikiukas,pas močiutę ant rankų...nukentėjo ir mama, ir močiutė,bet vaikas žuvo...aš turbūt išprotėčiau,jei man taip nutiktų...todėl nuo tos dienos esu tik už kėdutes...nes dabar tai mamai amžinai liks klausimas-kas būtų,jei vaikas butų kėdutėje prisegtas...(manau įsivaizduojat kas atsitiko močiutei laikant ant rankų vaikutį ir trenkiantis į sėdynę)...
o tos,kurios sako,kad kedutė kenkia vaiko stuburui ir kad užsienis ne lygis-tai gal galit pateikti statistiką-kiek tokiam užsienį vaikų su iškrypusiais stuburais?
Atsakyti
Pritariu, Ramunita.
Kas čia per išsigalvojimai - ant rankų saugiau, pas mamą geriau... Ir stipriausios rankos susidūrimo atveju vaiko neišlaikys - važiuojant ir trenkiantis 70 km per val. greičiu, kūno svoris padidėja 70 kartų. Kiek svers jūsų vaikas tokiu atveju? O ta masė dar ir lekia pirmyn, minėtu greičiu. Na, o jeigu jūs važiuojat 70 km/h ir kaktomuša trenkiatės į tokiu pat greičiu važiuojantį, tai viso smūgio greitis tampa 140 km/h!
Siūlau crash testų daugiau pažiūrėt, jeigu tokie įvykiai, kaip čia minėtas kūdikio išskridimas pro langą neveikia kai kurių sąmonės. Kiek žūva išskridę, susitrenkę į mašinos dalis, į kitų šalia sėdinčių galvas, lūžta kaklai, stuburai. Nesisekit, laikykit vaikus ant rankų (paaugę tokie vaikai malasi po mašinas be vietos, o užaugę saugos diržą užsimeta tik mentus pamatę), rizikuokit. To niekas nedraudžia. Tik, nelaimei įvykus, ar ne per dažnai girdim klausimą - ar aš viską padariau, kad dabar būtų kitaip? Ką masto kūdikio mama, nudrėbusi kėdutę į bagažinę. Ji jau nubausta, dėl savo aplaidumo neteko vaiko. Ar gali būti gyvenime skaudesnė pamoka ir kaina?
Atsakyti
Lopšyje parsivžėm ax.gif .Kėdutės dar nebuvom nupirkę.
Atsakyti