Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Didžiojoje Britanijoje

QUOTE(xINESAx @ 2010 11 15, 18:42)
Sveikos visos besilaukiancios bei jau turincios mazylius, as cia pirma karta, laukiuosi jau 12 savaite, skano dar neturejau bet jau greit bus, tai labai idomu. Pati gyvenu pietvakariu londone, ar yra besilaukianciu ar gimdziusiu st. Hellier ligonineje, girdejus visokiu atsiliepimu ir jau net baisu drosi, pirmas apsilankymas ligonineje tikrai ne superinis buvo, sakiau kad pradzioj nestumo buvo skausmai tai paprasiau skano, gavau atsakyma, kad viskas gerai beto didele eile darytis laukia schmoll.gif aciu, jei kas turit minciu pasidalinti sava patirtim, lauksiu smile.gif

TAIP JIE CIA DARO DU SCANUS TIK PER VISA NESTUMA - 12 SAV. IR 20 SAV. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Liberty_83 @ 2010 11 14, 18:57)
Mes tai taksiuku vaziavom ir bedos nematem  rolleyes.gif

tai ir mes taip darysim turbut, bet jeigu iseitu per pacias kaledas tai jokio taxo pas mus neissikviesi....pamenu kazkada pirma kaledu dien norejim kakur vaziuoti i svecius su taxu tai neradom, nes niekas nedirbo... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mirrra: 16 lapkričio 2010 - 10:13
As gimdziau Skotijoje, tai nzn gal ne toje temoje pasisakineju, bet mano gimdymas praejo labai gerai... nors mazylio sirdutes plakimas vienu metu buvo labai nukrites ir sake kad ko gero teks cezari daryti, aciu d jo neprireike smile.gif visos midwife ir chirurgas buvo nuostabus, be galo rupinosi, tikrai negaliu ne puses negero zodzio pasakyti...
vienintelis minusiukas, kad kai nuvaziavau i ligonine su saremiais kas 5 min. manes paklause ar man tikrai skauda nes sako neturim vietos... mano vyras sako ar butumem mes cia 3 ryto jai jai neskaudetu lotuliukas.gif ,tai nuvede is karto i tuscia palata! Matomai ziurejo gal apsisuksiu ir namo vaziuosiu...
Nors kiek istoriju esu girdejus, kai kazkas ne taip atsitinka daznai, tai buna kai merginos sunkiai arba isviso angliskai nekalba... tada ir nesiskaito...
Atsakyti
Sveikos visos besilaukiancios bei jau turincios mazylius, as cia pirma karta, laukiuosi jau 12 savaite, skano dar neturejau bet jau greit bus, tai labai idomu. Pati gyvenu pietvakariu londone, ar yra besilaukianciu ar gimdziusiu st. Hellier ligonineje, girdejus visokiu atsiliepimu ir jau net baisu drosi, pirmas apsilankymas ligonineje tikrai ne superinis buvo, sakiau kad pradzioj nestumo buvo skausmai tai paprasiau skano, gavau atsakyma, kad viskas gerai beto didele eile darytis laukia  aciu, jei kas turit minciu pasidalinti sava patirtim, lauksiu 

Pirma tremestra cia skaitoma jei kas negerai tai... g.gif O del skausmu labai nepergyvenk. Man irgi panasiai buvo, kreipiaus cia sake taip ir turi but. Neiskentus ( daugiau is baimes nei skausmo blush2.gif ) gryzau i LT pasitikrint- klinikose, ten isgirdau ta pacia diagnoze: tempias raumenys, jei esi sportavus ir pilvo presas stiprus gali ir nuo to - bent man taip sake. smile.gif
Kas del scano eile cia didele ypac Londone. Nors extra atveju tikrai ras laiko kada apziuret.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gyvybe @ 2010 11 16, 17:07)
Pirma tremestra cia skaitoma jei kas negerai tai...  g.gif O del skausmu labai nepergyvenk. Man irgi panasiai buvo, kreipiaus cia sake taip ir turi but. Neiskentus ( daugiau is baimes nei skausmo  blush2.gif ) gryzau i LT pasitikrint- klinikose, ten isgirdau ta pacia diagnoze: tempias raumenys, jei esi sportavus ir pilvo presas stiprus gali ir nuo to - bent man taip sake.  smile.gif
  Kas del scano eile cia didele ypac Londone. Nors extra atveju tikrai ras laiko kada apziuret.
  Sekmes  4u.gif

Na visos taip skatina, kad tik nebijociau, bet tikriausiai del to ta baime nes pirmas vaikelis, juolab kad svetima salis, na o tu kaip matau turi jau ne viena, ar visus gimdei cia ar lietuvoje? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mirrra @ 2010 11 16, 10:14)
kakur vaziuoti i svecius su taxu tai neradom, nes niekas nedirbo... smile.gif

Aha na jei per kaledas butu gal sunkiau.BEt kokiu atveju sekmes ir lengvai ir greitai 4u.gif

QUOTE(xINESAx @ 2010 11 16, 20:13)
Na visos taip skatina, kad tik nebijociau, bet tikriausiai del to ta baime nes pirmas vaikelis,

As pamenu ir begau pas GP verkdama kad man skauda, labai pergyvenau.O kai pasake kad raumenys tempias ir pan isejau apsibliovus ir kriokiau visa kelia namo blush2.gif Nepergyvenk, zmogutis ruosias sau patogia lovyte wub.gif
Atsakyti
As savo pirmagime, prisiklausius visokiu kalbu bei nuogirdu apie anglijos ligonines gryzau gimdyt i LT. Antra dukryte gimdziau jau cia. Viskas praejo labai sklandziai, negaliu skustis nei prieziuros stoka per gimdyma nei po jo. Gimdziau Princes Royal University Hospital - Bromley. Galejau pasirinkt is 3ju ligoniniu.
Trecia leliuka ruosiuos gimdyt ten pat 4u.gif
Jei kils kokiu kl rasyk smile.gif
Atsakyti
Na as kiek isklausinejau pazystamu apie ligonine kur gimdysiu nei viena nesiskundde, sake tikrai viskas gerai, cia Bostone. I ligonine ves vyras smile.gif , kedute jau turiu ,pirmaji tai lopsi vezems nuo vezimo smile.gif O gimdyt man tai per Naujuosius biggrin.gif
Atsakyti
sveikos mamytes ir dar tik busimos turiu klausymeli gal kas yra is birminghamo ar yra cia gimdziusios? ax.gif as jau nerimauju man dabar jau 39sav.ir 5dienos kenciu skausmus jau nuo pirmadienio buvau pirmadieni ligonineje gimdos kaklelis buvo prasiveres 1cm todel dave paracitamolio ir issiunte namo visa nakti nemiegojau nes nezmoniskai skaudejo nugara ir ilvo apacia...antradieni ryte nubego vandenys nuvaziavome vel i ligonine paklause vaikelio sirdeles viskas gerai kaklelis jau 2cm buvo atsidares ir pasake jog nubego tik pirmi vandenys...vel dave paracitamolio ir issiunte namo beje dar susirupino del vaikelio svorio ir isgazdino mane jog jo svoris kaip kad skanas parode yra 4,300kg todel gali tekti daryti CP bet liepe dar laukti siandien jau ketvirtadienio vakaras kenciu begalinius skausmus per 4 paras miegojau tik kelias valandas nebeturiu jegu nezinau ka daryti kiek dar tai tesis i ligonine jau ir baisu vaziuoti kad vel issius namo patarkit mamytes laukiu ats nestuke.gif verysad.gif
Papildyta:
sveikos mamytes ir dar tik busimos turiu klausymeli gal kas yra is birminghamo ar yra cia gimdziusios? as jau nerimauju man dabar jau 39sav.ir 5dienos kenciu skausmus jau nuo pirmadienio buvau pirmadieni ligonineje gimdos kaklelis buvo prasiveres 1cm todel dave paracitamolio ir issiunte namo visa nakti nemiegojau nes nezmoniskai skaudejo nugara ir ilvo apacia...antradieni ryte nubego vandenys nuvaziavome vel i ligonine paklause vaikelio sirdeles viskas gerai kaklelis jau 2cm buvo atsidares ir pasake jog nubego tik pirmi vandenys...vel dave paracitamolio ir issiunte namo beje dar susirupino del vaikelio svorio ir isgazdino mane jog jo svoris kaip kad skanas parode yra 4,300kg todel gali tekti daryti CP bet liepe dar laukti siandien jau ketvirtadienio vakaras kenciu begalinius skausmus per 4 paras miegojau tik kelias valandas nebeturiu jegu nezinau ka daryti kiek dar tai tesis i ligonine jau ir baisu vaziuoti kad vel issius namo patarkit mamytes laukiu ats[/B][FONT=Optima][SIZE=14][COLOR=red]
Atsakyti
Siaubelis kaskoks kaip gali nubegt pirmi vandenys g.gif kiek zinau viena kart tik nubega, neduok D man sitiek kentet reiks, kaskokia nesamone(cia tik mano nuomone)ar gali vaikelis sitiek laiko isbut be vandenu, o ju pagrindinis vaistas paracetamolis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurga 251 @ 2010 11 25, 23:56)
Siaubelis kaskoks kaip gali nubegt pirmi vandenys g.gif kiek zinau viena kart tik nubega, neduok D man sitiek kentet reiks, kaskokia nesamone(cia tik mano nuomone)ar gali vaikelis sitiek laiko isbut be vandenu, o ju pagrindinis vaistas paracetamolis doh.gif

na taip as cia jau 3 metai gyvenu beveik ir nuo visu lygu jie gydo paracetamoliu...na o as isvis nezinojau kai pries kelias savaites prasidejo saremiai jog tai buvo parosiamieji tipo netikri na bet kai dar ir pasake kad vandenis pirmi tai as jau sumisus nieko nebesuprantu kiek ir ko buna kas tikra o kas ne unsure.gif
Atsakyti
Sveika Tyteaa,

Laikykis , tikiuos viskas bus gerai. Patarciau vaziuot i ligonine ir jokiu budu po apziuros nesutikt vaziuot namo!
Dar paprasyk kiekvienos tave apziuresiancios gyd , kad uzrasytu tau savo pavarde ir t.t. - primityvu, bet tai daznai suveikia. Butinai skaiciuok leliuko judesiukus. Daug daug stiprybes!
p.s. O del nubeguliu vandenu gal jie turejo omeny kamsti ( nezinau kaip tiksliai pavadint) kuris gali pasisalina pries kelias dienas iki gimdymo.
Atsakyti
QUOTE(Tyteaaa @ 2010 11 26, 01:41)
sveikos mamytes ir dar tik busimos turiu klausymeli gal kas yra is birminghamo ar yra cia gimdziusios? ax.gif as jau nerimauju man dabar jau 39sav.ir 5dienos kenciu skausmus jau nuo pirmadienio buvau pirmadieni ligonineje gimdos kaklelis buvo prasiveres 1cm todel dave paracitamolio ir issiunte namo visa nakti nemiegojau nes nezmoniskai skaudejo nugara ir ilvo apacia...antradieni ryte nubego vandenys nuvaziavome vel i ligonine paklause vaikelio sirdeles viskas gerai kaklelis jau 2cm buvo atsidares ir pasake jog nubego tik pirmi vandenys...vel dave paracitamolio ir issiunte namo beje dar susirupino del vaikelio svorio ir isgazdino mane jog jo svoris kaip kad skanas parode yra 4,300kg todel gali tekti daryti CP bet liepe dar laukti siandien jau ketvirtadienio vakaras kenciu begalinius skausmus per 4 paras miegojau tik kelias valandas nebeturiu jegu nezinau ka daryti kiek dar tai tesis i ligonine jau ir baisu vaziuoti kad vel issius namo patarkit mamytes laukiu ats nestuke.gif  verysad.gif
Papildyta:
sveikos mamytes ir dar tik busimos turiu klausymeli gal kas yra is birminghamo ar yra cia gimdziusios?  as jau nerimauju man dabar jau 39sav.ir 5dienos kenciu skausmus jau nuo pirmadienio buvau pirmadieni ligonineje gimdos kaklelis buvo prasiveres 1cm todel dave paracitamolio ir issiunte namo visa nakti nemiegojau nes nezmoniskai skaudejo nugara ir ilvo apacia...antradieni ryte nubego vandenys nuvaziavome vel i ligonine paklause vaikelio sirdeles viskas gerai kaklelis jau 2cm buvo atsidares ir pasake jog nubego tik pirmi vandenys...vel dave paracitamolio ir issiunte namo beje dar susirupino del vaikelio svorio ir isgazdino mane jog jo svoris kaip kad skanas parode yra 4,300kg todel gali tekti daryti CP bet liepe dar laukti siandien jau ketvirtadienio vakaras kenciu begalinius skausmus per 4 paras miegojau tik kelias valandas nebeturiu jegu nezinau ka daryti kiek dar tai tesis i ligonine jau ir baisu vaziuoti kad vel issius namo patarkit mamytes laukiu ats[/B][FONT=Optima][SIZE=14][COLOR=red]

siulyciau butinai vaziuoti vel i ligonine ir nedelsti. tavo vietoje varstyciau kad ir kas 5 minutes ligonines duris, nesvarbu kad ikyreciau ligonines personalui ten, juk svarbiausiai tavo maziukas, o kas jeigu lauksi lauksi ir paskui bus per velu, tuo labiau jau 5 dienas kankiniesi su skausmais,svarbiausiai apsidrausti, nerizikuoti. O anglijoj viskas daroma jau po laiko, aplamai pati esu nusivylusi UK daktarais, todel tikrai patarciau nedelsti. Nei vienas ju zodiz nekelia pasitikejimo, kai isgirsti zodi "paracetamol". Sekmes tau 4u.gif butinai pranesk kai viskas sekesi mirksiukas.gif
Atsakyti