Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Didžiojoje Britanijoje

sveikos, cia gal as ne i tema, tiesiog tokios niekur nerandau, zadu gimdyti londone ir domina visnas klausimas, zinau kad lietuvoje vaistinese parduodamos tinklines kelnaites po gimdymo, ka jus naudojate cia, gal yra ir cia tokiu pirkt, tik neisivaizduoju kaip jos vadinasi ir kur ju butu galima isigyti ? smile.gif aciu, busiu labai dekinga jei kas atsakysite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xINESAx @ 2010 12 05, 20:37)
sveikos, cia gal as ne i tema, tiesiog tokios niekur nerandau, zadu gimdyti londone ir domina visnas klausimas, zinau kad lietuvoje vaistinese parduodamos tinklines kelnaites po gimdymo, ka jus naudojate cia, gal yra ir cia tokiu pirkt, tik neisivaizduoju kaip jos vadinasi ir kur ju butu galima isigyti ?  smile.gif  aciu, busiu labai dekinga jei kas atsakysite  smile.gif

sveika 4u.gif
as maciua tas kelnaites bootse, mothercare.... Ju specialiai nepirkau kazkodel g.gif , o pirkau is matalano paprastas su aukstu liemeniu:) uz 5 kelnaites 2.5 svaro mokejau.... 100% medvilne... mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal galima pavyzdelius ax.gif blush2.gif
Ir aplamai ka butiniausia vestis i Uk ligonine? Aciu
Atsakyti
Kamstis angliskai -show. 4u.gif Gal nubego isoriniai vandenys?
Atsakyti
sveikos, as gimdziau birminghame, is penktadienio i sestadieni uzejo skausmai bet taip uzeina praeina ir kas mazdaug 6-10min, sestadieni nuvarem i ligonine pazejo, paklause sako, sako dar im not in a labour, per retai skausmai ir jau kai bus tikri tai tu tikrai nesisypsosi, tokia gera daktare buvo biggrin.gif tada sestadeinio nakti nubego vandenys, nuvarom antra nakties i ligonine, paziuri mane kad atsidare 3cm, sako dar vaziuok namo ir jei iki ryt pietu neuzeis saremiai kas 2min, tj skambink pasakysim kada atvaziuoti ir tada gul;dysim ir leisim skatinamuosius,nes sake kad kai nubega vandenys o pilnai neatsidare tai gali praeiti 24h, tai cia pas juos normalu, bet jau po 24h padideja infekciju rizika. Bet man jau ziaurus skausmai uzejo 2h dienos nuvarem i ligonine ir pagimdziau per 40min pirma vaikuti, mergaite smile.gif) dabar kai pgalvoju gal ir gerai kad issiunte namo laukt saremiu, nei gulde i ligonine ten ju laukti, namie sulaukiau skausmu, nuvariau pagimdziau, be jokiu kirpimu ir plysimu, tj kita diena mane isleido smile.gif) Tiesa, mergaite gime dviem savaitem anksciau:)
Atsakyti
sveikutes,

as dar tik labai labai sviezia nestuke, bet zinau, kad laikas greitai prabega, tad norisi pasiplanuoti gimdyma.
Siuo metu gyvenu UK ir labai labai bijau cia gimdyti, del to, kad is pazystamu esu girdejusi daugiausia neigiamu astiliepimu ar net kritisku atveju. Zinoma, girdejau ir labai geru - jei gimdymas buvo lengvas.

Mano pirmas gimdymas buvo komplikuotas, kuris baigesi skubiu CP. Tad ir baiminuosi, kad jei ir antras bus sudetingas - UK ligonines personalas nebus pasiruoses padeti.

Zinau, kad UK vis dar naudoja vakumines pompas, vaikucius istraukti. Man sis irankis baisus.. Lietuvoje, jei yra komplikaciju-stengiasi daryti CP.

Ar yra galimybe cia UK pasakyti gydytojai, kad nenaudotu tu vakuminiu pompu, o verciau darytu CP?

Ar yra mamyciu, kurios gyvenadamos UK gryzo TIK gimdyti i LT. Pries kike laiko gryzote i Lietuva? Dar anksti man, bet kazkaip noriu rinktis Lietuva gimdyti.. labai bijau cia..
Atsakyti
Sveika,
As savo pirma leliuka gryzau gimdyt i LT. Gryzau budama 7men, nes veliau gali prireikt gydytojo laisko, leidziancio skrist. Gimdymas buvo komplikuotas, teko naudot vakuma (cia pries 6m tad LT ju neatsisakius) smile.gif
Antra nusprendziau gimdyt cia, siaubingai bijojau, bet viskas praejo puikiai. Manau daug kas priklauso nuo pacios ligonines. Dauguma ju perpildytos ir gydytojai tiesiog nespeja, truksta palatu ir ... Man leido rinktis is 3 ligoniniu.
Dabar laukiuos trecio wub.gif ir net minciu nekyla vaziuot i LT.

Atsakyti
Sveika,

aciu labai, kad atsiliepiai. Dar man daug laiko, turesiu apsispresti.
Noreciau i Lietuva gryzti, bet gali buti sudetinga: pries du menesius parskristi, su mergina savo, o veliau kol galesime gryzti - uztruksime.
Bijau labai labai bijau UK gimdyti... bet dar laiko yra, tikiuosi teisingai nuspresiu.

Man tik idomu, ar imanoma butu susitarti, kad nenaudotu vakumo-nezinau kodel, bet as jo labaiusiai bijau.. gal ir kvaila..

Dekoju labai uz visas istorijas ir nuomones!

Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif As gyvenu uk jau 2 metai,pries beveik keturis menesius pagimdziau cia mergaite smile.gif sveika,begalo grazia ji svere 3.725 kg smile.gif Gimdziau mieste Norwich .. Kaip man prasidejo saremiai labai issigandau,bet ko pati nezinojau juk taip laukiau pernesiojau 7 dienas tai saremiai turejo mane tik nudziuginti,kaip pajutau kad saremiai kartojasi kas 5 min paskambinome i ligonine,ten isklausineja kas kaip,patare man isgert paracitamolio biggrin.gif nueit i silta vonia ,pavalgyti.. doh.gif viskas prasidejo pirma nakties. iskentejus visus skausmus kita diena vakarom vel skambinom i ligonine pasakem kad saremiai jau 15 valandu ir kartojasi kas 4 min rolleyes.gif jie pagaliau sutiko mane priimti 4u.gif nuvaziavus patikrino ir pasake kad atsivere tik 3 cm unsure.gif o skausmo kentet nebegalejau klause ar noriu vaziuot namo ar pasilikt ligoninei ir laukt,pasirinkau pasilikt ligonei ir gerai padariau nes kas dejos veliau namie to nebuciau istverus thumbup.gif kiek zinau cia prasiverus tik 3 cm daktarai varo moteris namo doh.gif issikankinus visa nakti ligoninei zinoma ejau ir i vonia,geriau vaistus niekas nepadejo ,kol nedave man duju kvepuot,per nakti ju iskvepavau 2 palionus bigsmile.gif ryte patikrinus buvo atsivere 7 cm smile.gif nebloga pazanga thumbup.gif 14:27 pagimdziau mergaite nevartojau jokiu vaistu,nors gimdymo metu maldavau bet ko kad tik taip neskaudetu.Gimdyma prieme 3 akuseres nestuke.gif nzn ar taip yra ir lietuvoj,bet cia vyras gali nukirpti vaikuj virkstele,tai maniskis taip ir padare smile.gif ir tuo labai didziavosi,taip pat cia vaikeliu nenuprausia ir nematuoja ugio kas ir kazkaip keista pasirode,taip pat cia labai greit paleidzia namo,mane butu paleide ta pacia diena bet neisejo tada paleido sekancia mirksiukas.gif prieziura tikrai buvo gera,visi paslaugus mandagus jauciausi gerai,ir uz tai nereikejo moket pinigu 4u.gif
Atsakyti
Man tik idomu, ar imanoma butu susitarti, kad nenaudotu vakumo-nezinau kodel, bet as jo labaiusiai bijau.. gal ir kvaila..

Manau apie tai turi pasikalbeti su savo gydytoja (butinai issakyk jai savo baimes) Galbut galima pageidavima del vakumo nenaudojimo itraukti i savo gimdymo plana.
UK labai daug atsizvelgia i tavo pirma gimdyma, tad jei turi ligonines israsus, isversk juos i anglu kalba ir jie prides juos prie tavo nesciosios knygos.

Nors mano nuomone gydytojai tikrai geriau uz mus zino ka daro. Mano atveju maze jau buvo pradejus eit gimdos kakleliu ir jai apsisuko virkstele. Kiek zinau kudikiui pradejus eit kakleliu cezario daryt jau nebeiseina. Tad manau kiekviena mama sutiks naudot bet kokias priemones, kad tik turetu sveika kudiki. Jokiu pasekmiu vakumas mano dukrytei nesukele 4u.gif

Noreciau i Lietuva gryzti, bet gali buti sudetinga: pries du menesius parskristi, su mergina savo, o veliau kol galesime gryzti - uztruksime

As gryzau atgal i UK kai dukrytei buvo 1men. Kartu skrido mano sesuo. Viena pati niekaip nebuciau susitvarkius ( naujagimis , lagaminas...)
Nors labiausiai truko vyro buvimo salia. Jis su manim LT praleido 2 savaites. Budamas UK beproto jaudinosi, kad man neprasidetu anksciau gimdymas blush2.gif LT teko jaudintis, kad speciau pagimdyt jam dar bunant cia biggrin.gif Pernesiojau tad teciui teko su mumis praleist tik kelias dienas - tai mane labai negatyviai paveike.
Tad nepamirsk atsizvelgt ir i tai 4u.gif

Sandruut

Sveikinimai mamytei ir mazajai dukrytei 4u.gif wub.gif

Apie visus nuskausminimo budus irgi reiktu is anksto pakalbet su gydytoja. Tavo pasirinkimus irgi iraso i nesciosios knyga. Tik nereik laukt kol taves apie tai paklaus nes gali ir nepaklaust smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Na man dar toli iki gimdymo, dar tik devinta savaite prasideda... Bet nesuprantu kaip Anglijoj nesciosios prieziura vyksta? Praeita savaite buvau pas GP, pasake, kad midwife man paskambins ir pakvies susitikimui. Taip ir nesulaukiau dar vis. Siandien paskibinau pati, nes visa nakti nemiegojau, maude pilva ir strenas, issigandau, kad jau krutines netempia. Tai man pasake, kad mano midwife atostogauja, o ir siaip pirmam susitikimui kviecia tik 12 savaiciu blink.gif .
Pasake jeigu nekraujuoji, tai viskas gerai turetu but, o siaip jeigu bus registruokis pas GP. Kai buvau pirma kart pas GB, tai nieko nedare visai, nei kraujo, slapimo tyrimu, tik pasake folio rugsties gerk ir sveikai valgyk. Tai ir dabar nesitikiu nieko, nematau prasmes eit.

Gal pasidalintumet savo patirtim, ar visur taip UK?
Atsakyti
QUOTE(kristar @ 2010 12 16, 16:27)
Sveikos,

Na man dar toli iki gimdymo, dar tik devinta savaite prasideda... Bet nesuprantu kaip Anglijoj  nesciosios prieziura vyksta? Praeita savaite buvau pas GP, pasake, kad midwife man paskambins ir pakvies susitikimui. Taip ir nesulaukiau dar vis. Siandien paskibinau pati, nes visa nakti nemiegojau, maude pilva ir strenas, issigandau, kad jau krutines netempia. Tai man pasake, kad mano midwife atostogauja, o ir siaip pirmam susitikimui kviecia tik 12 savaiciu  blink.gif .
Pasake jeigu nekraujuoji, tai viskas gerai turetu but, o siaip jeigu bus registruokis pas GP. Kai buvau pirma kart pas GB, tai nieko nedare visai, nei kraujo, slapimo tyrimu, tik pasake folio rugsties gerk ir sveikai valgyk. Tai ir dabar nesitikiu nieko, nematau prasmes eit.

Gal pasidalintumet savo patirtim, ar visur taip UK?

sveika smile.gif siaip cia pas juos tokia visur tvarka iki 12 savaiciu nelabai ka ir daro.as uzsiregistravau pas midfiwe savo pakliuvau tik irgi gal 9 savaite bet ji nieko nedare jokiu tyrimu tik spaudima pamatavo ir pasvere siaip surase duomenis apie mane, paveldimas ligas ir t.t. liepe pasirinkti viena is triju ligoniniu kur gidmysiu ir lankysiuos i kuria galetu issiusti visus mano duomenis kad 12 savaitei pakliuciau i echo. o pas gp irgi buvau tuo paciu laiku tai vel nieko nedare tik surase viska paklausinejo, pasvere, kraujo spaudima pamatavo, tiesa israse midwife rekomenduota folio rugsti ir tiek.o i ligonine pirmam skanui gavau laiskiuka kada atvykti bet kazkur apie 13 savaite nestumo, tada ir paeme krauja, slapimo tyrimus kuriu atsakymus suzinojau per antra skana kuri daro apie 20 savaite.dabar mum 28 savaites i ligonine daugiau man nebereikia vaziuoti viskas gerai daugiau jie skanu nedaro nebent butu kas rimta, tai vaikstau pas savo midfiwe karta i men. priduodu slapima, pasveria, pamatuoja kraujo spaudima, paklauso vaisiaus sirdeles smile.gif ginekologiskai cia irgi nieks netikrina jei viskas gerai nestumas eina savo eiga.
Atsakyti