Įkraunama...
Įkraunama...

Abrazija. Kas veliau?

QUOTE(Žižma @ 2007 09 06, 11:30)
Laikykis, HappyAngel, nes taip reikia. Čia rašo moterys, turėjusio ir po 3, po 4 nesėkmes. Mane jų stiprybė padrąsina. Nors visąlaik reikia jos ieškoti savyje, manu. Vistiek kapstytis tenka pačioms...
Kartais gal mažiau skaityti ir klausytis panašių nalaimingų istorijų. Kad mintis nukreipt kitur.
4u.gif  mirksiukas.gif

Aš kapstausi. Jau kaip ir išsikapčiau- draugė padovanojo metinį abonementą žurnalui apie nėštumą ir kūdikius, kai laukiausi pirmąjį kartą, tai aš jo taip ir nenutraukiau. Bet va kai atėjo rugpjūčio mėnesio numeris, skaičiau su dideliu susidomėjimu ir be ašarų. Susitaikiau su ta mintim, kad pakeist vis tiek nieko negalėjau ir negaliu, turiu būt stipri ir eit pirmyn. Tą ir darau. Bet ta nelemta baimė vis sugrįžta ir tyliai graužia širdį. Nežinau, kaip ją išvaryt. Tiesą sakant manau, kad ji pas mane išliks iki tol, kol sūpuosiu savo lėliuką ant rankų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Žižma @ 2007 09 06, 08:47)
Labryt, merginos.
Ryt bus dvi savaitės po abrazijos. Patyriau tai jau antrąkart. 'O kas toliau' - šitas klausimas neduoda nei miegot, nei...tiesą sakant, normaliai gyvent. Pasitikėjimas savo reprodukcine sistema lygus nuliui. Į daktarų raginimus 'po 3-6 mėn. bandykite dar kartą' mintyse atsakau klausimu - 'o kas, jeigu ir vėl? kas tada? bandyt dar kartą?'..... Pasijuntu kaip eksperimentinė triušė, kuria gyvenimas (ar dar kas nors) išbando, iš kelinto karto pavyks išnešiot.....
Nepykit, kad išsilieju. Tiesiog šiuo metu man visas noras turėt antą vaikelį tapo baisiu išbandymu. Nes po pirmos abrazijos man buvo diagnoziuota dalinė pūslinė išvisa. O kas dabar?? Ryt tyrėčiau sužinot. Norėčiau, kad tam ligoninės lape ... nebūtų jokio įrašo.

Uzjauciu ir suprantu tave labai!Man ir tas pats-pernai nesivystantis nestumas,12sav.dare abraze,siemet jau2persileidimai smile.gif .Po nesivystancio dariausi daug tyrimu,po sekancio persileidimo-nieko,nes gydytojai guode,kad tai gamtos klaida.O po paskutinio persileidimo nebenoriu tuo tiketi,siandien pradejau darytis tyrimus,norisi rasti priezasti,nes tie nesekmingi nestumai alina organizma tiek fiziskai,tiek dvasiskai.Nebenoriu daugiau bandyt ir laukt tepliojimu,kuriais ir prasideda visos mano bedos!
Pasidalinkit kokius tyrimus Jus daretes!Juk turbut yra ir daugiau mamu,kurios patyret keleta persileidimu,nesivystanciu nestumu is eiles?Ir gal kuriai atrado kokia priezasti,del kurios nutrukdavo nestumai?
Stiprybes visoms!Visoms linkiu susilaukti taip trokstamu leliuku!
4u.gif 4u.gif 4u.gif !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noanoa: 06 rugsėjo 2007 - 13:16
Baime tikrai bus iki to laiko,kol neturesim savo kudikiu ant ranku.As labai bijau,kad ir vel nepasikartotu tokia nelaime.Po abrazijos,kai prasidejo mmm,taip keistai,pirma diena be pilvo skausmu,zodziu uzklupo netiketai,pamaciau tik i toaleta nuejus,tai net silpna pasidare.Pas mane irgi,pirma tepliojimai,paskui skaudi diagnoze,paskui ambrazija.Tai dar islikus ta tepliojimu baime.Paskui pagalvojau,nu ko cia dabar isigandau,taigi gerai, mmm prasidejo.Bet pirma reakcija,tai dar nuo nestumo buvo likus,kad jei kraujuoju kazkas negerai vadinasi.Prisipazinsiu,bijau pastoti,kad vel tas pats nepasikartotu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(noanoa @ 2007 09 06, 15:14)
Uzjauciu ir suprantu tave labai!Man ir tas pats-pernai nesivystantis nestumas,12sav.dare abraze,siemet jau2persileidimai  smile.gif .Po nesivystancio dariausi daug tyrimu,po sekancio persileidimo-nieko,nes gydytojai guode,kad tai gamtos klaida.O po paskutinio persileidimo nebenoriu tuo tiketi,siandien pradejau darytis tyrimus,norisi rasti priezasti,nes tie nesekmingi nestumai alina organizma tiek fiziskai,tiek dvasiskai.Nebenoriu daugiau bandyt ir laukt tepliojimu,kuriais ir prasideda visos mano bedos!
Pasidalinkit kokius tyrimus Jus daretes!Juk turbut yra ir daugiau mamu,kurios patyret keleta persileidimu,nesivystanciu nestumu is eiles?Ir gal kuriai atrado kokia priezasti,del kurios nutrukdavo nestumai?
Stiprybes visoms!Visoms linkiu susilaukti taip trokstamu leliuku!
  4u.gif  4u.gif  4u.gif !

Mes čia viena kitą suprasim bene geriausiai. console.gif
Yra panašių temų, bet man nelabai dar yra noras rašyti. Paskaitau tik dažnai. Ypač dabar. Prasidėjo info. paieškos dėl būtinų tyrimų. Bet mano galvoje irgi, na, toookia sumaištis...ir didelis klaustukas, ar išvis dar kartą ryšiuos planuot???
Vyras irgi pasimetęs. Jis man vienintelė atrama ir paguoda. Nes daugiau niekas apie dvi abrazijas nežino. Na, dar SM moterys 4u.gif

Matai, noanoa, po pirmojo karto man kaip ir buvo 'aišku', dėl ko vaikelis nesivystė. Mano liga vadinama trofoblasto liga, čia kai sutrinka kraujagyslių, kurios maitina embrioną, vystymasis. Vietoj jų atsiranda daug pūslelių. Gal aš čia per sudėtingai g.gif
Tyrimus darė tik tuos, kurie susiję su mano diagnoze. Vėliau nesiūlė nieko darytis, aš pati vėliau 'dėl šventos ramybės' išreikalavau siuntimo dėl infekcijų, pas endokrinologą 9be siuntimų kai kurie kainuoja). Bet jų irgi buvo tik keli - tyriausi dėl chlamidijų, citomegalo, raudoniukės; paskui darė citologinį ir skydliaukės hormonų. Pastarasis nebuvo labai geras. Man diagnozavo hipotirozę, skyrė vaistų, bet neperspėjo, kad jų negalima nutraukt...
Manau, kad dar prieš metus būtinai reikėjo pasidaryt antifosfolipidinį ir nuvykt konsultacijai bei tyrimams pas genetikus, nes man 36m. Gailiuos, labai gailiuos, kad paklausiau daktarės ir ramiai ėmėm planuot. Kas žino, gal čia 'gamtos klaida'. Viduj būtų ramiau, jei būčiau pasidarius viską, ką dauguma jaunesnių moterų pasidaro.
Šiaip tai tau reikėtų pasiknaisiot SM temose apie tyrimus po pasikartojančių nesivystančių nėštumų arba persileidimų. Ką aš dabar ir darau. Ir, aišku, būtinai konsultuotis su geru ginekologu.
Nors dabar aš į ginekologus žiūriu su nepasitikėjimu....
Atsakyti
Sveikos,mergaites.
Va skaitau ir vel liudziu....turejau ir as tokia nelaime, rugpjucio 14 dare abrazija. Gyvenu as dabar Rumunijoj, Bukareste. Pas gydytoja kreipiausi kai buvau 5 savaiteles nescia. Visi tyrimai, viskas buvo saunu, net pastojau tuo metu kada norejau. Po dvieju savaiciu su didziausiu dziaugsmu skridau i Lietuva pas saviskius atostogu, galvojau nudziuginsiu visus gera zinia. Dar po poros savaiciu ejau darytis ekoskopijos, nes Rumunijos gydytoja buvo liepusi, kai sueis 9 savaiteles, kad nueiciau pasidaryt. As su vyru abu laimingi keliavom pasiziuret savo augancio mazulelio. Pries darant eko, gydytoja paklause dar kodel as ja darausi, jei gerai jauciuos. Nu, bet jei reikia tai reikia. Ir ka galvojat, gydytoja po keliu minuciu ziurejimo pasake, kad mano puslyte tuscia, tik tryniukas vos vos matosi. Zeme pradejo slysti is po koju....asaros riedejo kaip pupos....galvoje pradejo kilti milijonai klausimu...kaip?....kodel?....del ko?.....juk man viskas buvo gerai, jokiu skausmu nejauciau, jokiu keistu isskyru nebuvo,jokio kraujavimo.....kodel pilvukas auga? ir kodel krutine dideja, jei mano maziukas negyvas?....Savaite dar gydytoja bande vaistais kazka atstatyt, deja....po antro apsilankymo reikejo daryti abrazija...
Nezinau kas kaltas del to kas ivyko, bet manau, kad galejo pakenkti skrydis lektuvo, nes butent tuo metu ir zuvo mano mazuciukas....
Dabar belieka palaukt tris menesius ir vel bandyt is naujo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žižma @ 2007 09 06, 14:16)
Matai, noanoa, po pirmojo karto man kaip ir buvo 'aišku', dėl ko vaikelis nesivystė. Mano liga vadinama trofoblasto liga, čia kai sutrinka kraujagyslių, kurios maitina embrioną, vystymasis. Vietoj jų atsiranda daug pūslelių. Gal aš čia per sudėtingai  g.gif
Tyrimus darė tik tuos, kurie susiję su mano diagnoze. Vėliau nesiūlė nieko darytis, aš pati vėliau 'dėl šventos ramybės' išreikalavau siuntimo dėl infekcijų, pas endokrinologą 9be siuntimų kai kurie kainuoja). Bet jų irgi buvo tik keli - tyriausi dėl chlamidijų, citomegalo, raudoniukės; paskui darė citologinį ir skydliaukės hormonų. Pastarasis nebuvo labai geras. Man diagnozavo hipotirozę, skyrė vaistų, bet neperspėjo, kad jų negalima nutraukt...
Manau, kad dar prieš metus būtinai reikėjo pasidaryt antifosfolipidinį ir nuvykt konsultacijai bei tyrimams pas genetikus, nes man 36m. Gailiuos, labai gailiuos, kad paklausiau daktarės ir ramiai ėmėm planuot. Kas žino, gal čia 'gamtos klaida'. Viduj būtų ramiau, jei būčiau pasidarius viską, ką dauguma jaunesnių moterų pasidaro.
Šiaip tai tau reikėtų pasiknaisiot SM temose apie tyrimus po pasikartojančių nesivystančių nėštumų arba persileidimų. Ką aš dabar ir darau. Ir, aišku, būtinai konsultuotis su geru ginekologu.
Nors dabar aš į ginekologus žiūriu su nepasitikėjimu....

Na as irgi dariausi tyrimus savo iniciatyva,ginekologe aisku irgi nepriestaravo.Informacijos(teorines) irgi esu daug prisirinkusi,tik norisi suzinoti ar praktikoje daznai pasitaiko,kad randamos tikrosios persileidimu,nesivysciusiu nestumu priezastys.
As ir dariausi visus tuos tyrimus kaip ir Tu(tik raudoniukes ne).Dar toksoplazmozes,kuris rode,kad kazkada esu ja persirgusi,bet seniai,ir nestumui itakos neturejo daryti.Dar is hormonu-prolaktina,bet visi tyrimai buvo geri.Tai dabar vel darausi citomegalo,chlamidiju plius ureaplalzmu,mycoplazmu(kuriu nesu dariusi).Sisyk gydytoja rekomendavo pasidaryti.Dar pati galvoju pasidaryti tyr.del antifosfolipidinio sindromo ,bet,atrodo,kad pilna tyr.daro tik Kaune.Na,bet dabar lauksiu rezultatu,ir po to galvosiu ka toliau tirtis.
O ka Jums gydytojai sako apie genetinius tyrimus?Man sake,kad jei turiu sveika vaika,tai nera prasmes ju darytis.Bet gal kiti mano kitaip?
As ir nesu tokia jau jauna,man 33m.Bet labai noriu antro vaikelio.Vyras jau nenori,kad alinciau savo organizma,bet as noriu,ir tikrai dar bandysiu.Tik pries tai noriu pasidaryti visus imanomus tyrimus.Bet aisku tai nemazai kainuoja,todel ir pati bandau susizinoti,kurie tyrimai yra prasmingiausi.
O Tu,nenusimink!Mano pazistamai taip buvo pries 8m.(kai pirmasyk laukesi).O neseniai pasigimde jau trecia sveika vaikuti.Bet su pirmais dviem irgi vis buvo gresiantys persileidimai.Tai labai noriu tiketi,kad ir mums pasiseks!
Parasyk ka Tau sake,ar rado kokianors priezasti kodel nesivyste .Sekmes Tau! 4u.gif !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noanoa: 06 rugsėjo 2007 - 20:40
QUOTE(noanoa @ 2007 09 06, 20:27)
Tai dabar vel darausi citomegalo,chlamidiju plius ureoplazmu,mykoplazmu(kuriu nesu dariusi)

Tai va-atsiimiau visu siu tyr.rezultatus,kaip ir tikejausi-jie neigiami.Gerai,kad neigiami.Bet ir toliau nera prie ko prisikabinti,kad surast kodel man visus3kartus nepasiseke verysad.gif .Ryt eisiu pas gine,gal dar ka pasiulys issitirt g.gif
Papildyta:
QUOTE(dovzil @ 2007 09 06, 15:06)
Sveikos,mergaites.
Va skaitau ir vel liudziu....turejau ir as tokia nelaime, rugpjucio 14 dare abrazija.
Nezinau kas kaltas del to kas ivyko, bet manau, kad galejo pakenkti skrydis lektuvo, nes butent tuo metu ir zuvo mano mazuciukas....
Dabar belieka palaukt tris menesius ir vel bandyt is naujo  4u.gif

Labai Tave suprantu ir uzjauciu!Tik nenusimink ir nekaltink saves!Tas skrydis lektuvu tikrai nebutu prazudes stipriai isitvirtinusio sveiko embriono!Bentjau as esu tokios nuomones.Greiciausiai tai buvo kokianors anomalija ir kitasyk tokia"gamtos klaida"nebepasikartos.Svarbiausia galvok,kad viskas bus gerai!Ta pati ir sau kalu i galva,nors man jau sunkiau taip begalvoti doh.gif
4u.gif !
Atsakyti
QUOTE(noanoa @ 2007 09 12, 21:52)
Tai va-atsiimiau visu siu tyr.rezultatus,kaip ir tikejausi-jie neigiami.Gerai,kad neigiami.Bet ir toliau nera prie ko prisikabinti,kad surast kodel man visus3kartus nepasiseke  verysad.gif .Ryt eisiu pas gine,gal dar ka pasiulys issitirt  g.gif
Papildyta:

Na va,bendrauju pati su savim.Buvau pas gine,tai liepe pasidaryt antifosfolipidinio sindromo tyr.,ir dar pas endokrinologa.Na labai tikiuosi,kad rasim mano 3nenusisekusiu nestumu priezasti ir galesiu issigydyt ir susilaukt maziuko!
Sekmes visoms!
Atsakyti
sveikos,merginos.,man abrazija atlikta pries savaite.nestumas buvo 12sav.diena pries tai as dar maciau savo maziuka.viskas buvo gerai-gyvus,su rankytem,kojytem.o kita diena sirdute jau nebeplake.pastojus jauciaus gerai,daug geriau nei besilaukdama sunelio,tad net itarimas nekilo,kad gali but blogai.po abrazijos praejus 3d gryzau i darba,nors pirma diena buvo labai sunki-verkiau ant kiekvieno kampo-dziaugiuos kad taip pasielgiau.jauciuosi daug stipresne.uzsiemimas neleidzia per daug galvoti,tik vakarais dar pazliumbiu.labai padejo bendravimas su tokio pacio likimo merginom.ir tai kad viena nakti negaledama uzmigti sugalvojau,ka dar tureciau padaryti iki susilauksiu kito leliuko.o darbu atsirado daug... smile.gif pasitikrinti sveikata,issilaikyti teises,pasikelti atlyginima,pasistenkti susirasti ramesni darba,kur nebutu tiek stresu...ir t.t.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(noanoa @ 2007 09 13, 19:36)
Na va,bendrauju pati su savim.Buvau pas gine,tai liepe pasidaryt antifosfolipidinio sindromo tyr.,ir dar pas endokrinologa.Na labai tikiuosi,kad rasim mano 3nenusisekusiu nestumu priezasti ir galesiu issigydyt ir susilaukt maziuko!
Sekmes visoms!

3 tai jau tikrai daug verysad.gif Tikiuosi,kad dar like tyrimai nustatys kodel galejo ivykti nelaimes.Va,as irgi ruosiuosi eiti tyrimus daryti,pas mane pirmas ir nesekmingas bandymas buvo.Bet pas mane liaukocitai buvo nenormaliai sukile per visa nestuke.gif gal galejo ir tas pakenkti.Linkiu tau surasti priezasti,del ko tai ivyko ir ja pasalinti.Kas zino,gal susitiksim pas nestuke.gif pasnekesiuose smile.gif Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2007 09 14, 11:22)
3 tai jau tikrai daug verysad.gif Tikiuosi,kad dar like tyrimai nustatys kodel galejo ivykti nelaimes.Va,as irgi ruosiuosi eiti tyrimus daryti,pas mane pirmas ir nesekmingas bandymas buvo.Bet pas mane liaukocitai buvo nenormaliai sukile per visa  nestuke.gif gal galejo ir tas pakenkti.Linkiu tau surasti priezasti,del ko tai ivyko ir ja pasalinti.Kas zino,gal susitiksim pas  nestuke.gif pasnekesiuose smile.gif Sekmes 4u.gif

Ir Tau sekmes! 4u.gif !
Atsakyti
Sveikos merginos. Gal galit parsyti, kaip yra atliekama abrazija? Ka ten daro? Ar daro pilna narkoze? Man jau nuo trecios savaites teplioja. Pries savaite dare echo ir sake yra 6 sav. bet jau itaria nesivystanti.... Kazkodel ir man nuojauta neapleidzia, kad taip ir bus....
Atsakyti