QUOTE(Žižma @ 2007 09 06, 14:16)
Matai, noanoa, po pirmojo karto man kaip ir buvo 'aišku', dėl ko vaikelis nesivystė. Mano liga vadinama trofoblasto liga, čia kai sutrinka kraujagyslių, kurios maitina embrioną, vystymasis. Vietoj jų atsiranda daug pūslelių. Gal aš čia per sudėtingai
Tyrimus darė tik tuos, kurie susiję su mano diagnoze. Vėliau nesiūlė nieko darytis, aš pati vėliau 'dėl šventos ramybės' išreikalavau siuntimo dėl infekcijų, pas endokrinologą 9be siuntimų kai kurie kainuoja). Bet jų irgi buvo tik keli - tyriausi dėl chlamidijų, citomegalo, raudoniukės; paskui darė citologinį ir skydliaukės hormonų. Pastarasis nebuvo labai geras. Man diagnozavo hipotirozę, skyrė vaistų, bet neperspėjo, kad jų negalima nutraukt...
Manau, kad dar prieš metus būtinai reikėjo pasidaryt antifosfolipidinį ir nuvykt konsultacijai bei tyrimams pas genetikus, nes man 36m. Gailiuos, labai gailiuos, kad paklausiau daktarės ir ramiai ėmėm planuot. Kas žino, gal čia 'gamtos klaida'. Viduj būtų ramiau, jei būčiau pasidarius viską, ką dauguma jaunesnių moterų pasidaro.
Šiaip tai tau reikėtų pasiknaisiot SM temose apie tyrimus po pasikartojančių nesivystančių nėštumų arba persileidimų. Ką aš dabar ir darau. Ir, aišku, būtinai konsultuotis su geru ginekologu.
Nors dabar aš į ginekologus žiūriu su nepasitikėjimu....
Na as irgi dariausi tyrimus savo iniciatyva,ginekologe aisku irgi nepriestaravo.Informacijos(teorines) irgi esu daug prisirinkusi,tik norisi suzinoti ar praktikoje daznai pasitaiko,kad randamos tikrosios persileidimu,nesivysciusiu nestumu priezastys.
As ir dariausi visus tuos tyrimus kaip ir Tu(tik raudoniukes ne).Dar toksoplazmozes,kuris rode,kad kazkada esu ja persirgusi,bet seniai,ir nestumui itakos neturejo daryti.Dar is hormonu-prolaktina,bet visi tyrimai buvo geri.Tai dabar vel darausi citomegalo,chlamidiju plius ureaplalzmu,mycoplazmu(kuriu nesu dariusi).Sisyk gydytoja rekomendavo pasidaryti.Dar pati galvoju pasidaryti tyr.del antifosfolipidinio sindromo ,bet,atrodo,kad pilna tyr.daro tik Kaune.Na,bet dabar lauksiu rezultatu,ir po to galvosiu ka toliau tirtis.
O ka Jums gydytojai sako apie genetinius tyrimus?Man sake,kad jei turiu sveika vaika,tai nera prasmes ju darytis.Bet gal kiti mano kitaip?
As ir nesu tokia jau jauna,man 33m.Bet labai noriu antro vaikelio.Vyras jau nenori,kad alinciau savo organizma,bet as noriu,ir tikrai dar bandysiu.Tik pries tai noriu pasidaryti visus imanomus tyrimus.Bet aisku tai nemazai kainuoja,todel ir pati bandau susizinoti,kurie tyrimai yra prasmingiausi.
O Tu,nenusimink!Mano pazistamai taip buvo pries 8m.(kai pirmasyk laukesi).O neseniai pasigimde jau trecia sveika vaikuti.Bet su pirmais dviem irgi vis buvo gresiantys persileidimai.Tai labai noriu tiketi,kad ir mums pasiseks!
Parasyk ka Tau sake,ar rado kokianors priezasti kodel nesivyste .Sekmes Tau!

!