Įkraunama...
Įkraunama...

Abrazija. Kas veliau?

QUOTE(Jolantėle @ 2007 09 22, 08:11)
Sveikos merginos. Gal galit parsyti, kaip yra atliekama abrazija? Ka ten daro? Ar daro pilna narkoze? ...

daro intraveninę narkozę - pacientė pilnai užmiega.
Procedūra trumpa, t.y. narkozė trunka apie 30min panašiai
Atsakyti
QUOTE(noanoa @ 2007 09 13, 20:36)
Na va,bendrauju pati su savim.Buvau pas gine,tai liepe pasidaryt antifosfolipidinio sindromo tyr.,ir dar pas endokrinologa.Na labai tikiuosi,kad rasim mano 3nenusisekusiu nestumu priezasti ir galesiu issigydyt ir susilaukt maziuko!
Sekmes visoms!

Dar nebuvau pas gine,bet jau turiu antifosfolipidinio sindromo tyr.rezultatus,dvigubai padidejes antikunu pries kardiolipina(AKA)IgGAM kiekis.Gal tai ir bus persileidimu priezastis g.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2007 09 06, 12:49)
Aš kapstausi. Jau kaip ir išsikapčiau- draugė padovanojo metinį abonementą žurnalui apie nėštumą ir kūdikius, kai laukiausi pirmąjį kartą, tai aš jo taip ir nenutraukiau. Bet va kai atėjo rugpjūčio mėnesio numeris, skaičiau su dideliu susidomėjimu ir be ašarų. Susitaikiau su ta mintim, kad pakeist vis tiek nieko negalėjau ir negaliu, turiu būt stipri ir eit pirmyn. Tą ir darau. Bet ta nelemta baimė vis sugrįžta ir tyliai graužia širdį. Nežinau, kaip ją išvaryt. Tiesą sakant manau, kad ji pas mane išliks iki tol, kol sūpuosiu savo lėliuką ant rankų  unsure.gif

oj suprantu tave console.gif nes as irgi negalejau nusiramink schmoll.gif nusiraminau tik po gimdymo bet ir tai negalejau ilgai patiket kad turiu sveika grazu vaike dar kuri laika ateidavo mintys kad galiu jo netekt doh.gif bet mano stebuklelis auga sau sveikas
Atsakyti
QUOTE(dovzil @ 2007 09 06, 16:06)
Sveikos,mergaites.
Va skaitau ir vel liudziu....turejau ir as tokia nelaime, rugpjucio 14 dare abrazija. Gyvenu as dabar Rumunijoj, Bukareste. Pas gydytoja kreipiausi kai buvau 5 savaiteles nescia. Visi tyrimai, viskas buvo saunu, net pastojau tuo metu kada norejau. Po dvieju savaiciu su didziausiu dziaugsmu skridau i Lietuva pas saviskius atostogu, galvojau nudziuginsiu visus gera zinia.  Dar po poros savaiciu ejau darytis ekoskopijos, nes Rumunijos gydytoja buvo liepusi, kai sueis 9 savaiteles, kad nueiciau pasidaryt. As su vyru abu laimingi keliavom pasiziuret savo augancio mazulelio. Pries darant eko, gydytoja paklause dar kodel as ja darausi, jei gerai jauciuos. Nu, bet jei reikia tai reikia. Ir ka galvojat, gydytoja po keliu minuciu ziurejimo pasake, kad mano puslyte tuscia, tik tryniukas vos vos matosi. Zeme pradejo slysti is po koju....asaros riedejo kaip pupos....galvoje pradejo kilti milijonai klausimu...kaip?....kodel?....del ko?.....juk man viskas buvo gerai, jokiu skausmu nejauciau, jokiu keistu isskyru nebuvo,jokio kraujavimo.....kodel pilvukas auga? ir kodel krutine dideja, jei mano maziukas negyvas?....Savaite dar gydytoja bande vaistais kazka atstatyt, deja....po antro apsilankymo reikejo daryti abrazija...
Nezinau kas kaltas del to kas ivyko, bet manau, kad galejo pakenkti skrydis lektuvo, nes butent tuo metu ir zuvo mano mazuciukas....
Dabar belieka palaukt tris menesius ir vel bandyt is naujo  4u.gif

dovzil, aš ir lėktuvu neskridau.... o diagnozė ta pati.... iš mūsų kovinukių būrio gan nemažai kam teko ašaroti.... belieka laukti geresnių laikų... aš irgi planuoju po trijų mėnesių nebesisaugoti... nors daktarai rekomenduoja 6 mėn. bet jie ne dievai... nes kažkaip gali dar nutikti ir taip, kad ir nesisaugant nepavyks pastoti.... šio nėštumo laukėm 3,5 metu...o taip nesėkmingai viskas baigėsi... g.gif
Atsakyti
Nuoširdžiausi palaikymai visoms,kam teko tai ištverti.Nors pati pastoju lengvai,turiu jau paaugusius 2 vaikučius,abrazijas(2) teko ištverti ir man(dar iki vaikų) .Per pirmąją,jau gulėdama ant operacinio stalo taip įsikūkčiojau,kad gyd.-anesteziol. sakė,kad negalės pamigdyt,jei nesiliausiu.Taip gaila buvo vaikelio.Vėliau gyd.ginekol.sakė,kad tai natūrali gamtos atranka ir nesveikus embrionus pats organizmas atmeta(turėjau herpes nėšt.pradžioj,gripavauGal nuskambės ir banaliai,bet laikas tikrai geras gydytojas..,tiems vaikeliams tiesiog buvo nelemta.
Atsakyti
Sveikutes,

panasu, kad ir pas mane nesivystantis verysad.gif Ka darysi, toks gyvenimas. Norejau jusu pasiklausti, gal kuriai nedare operacijos, o vaistukais pavyko issivalyti?
Atsakyti
QUOTE(Simiva @ 2007 10 03, 10:09)
Sveikutes,

panasu, kad ir pas mane nesivystantis  verysad.gif Ka darysi, toks gyvenimas. Norejau jusu pasiklausti, gal kuriai nedare operacijos, o vaistukais pavyko issivalyti?

Labas,
abraziją atliko beveik prieš metus. Tuo metu buvo vaikelis 9 savaičių, tačiau jis tapo angelėliu.
Gydytoja sakė, kad jis jau per didelis, kad natūraliai pasitrauktų.
Kiek prisimenu iki 7 savaičių yra tikimybe, kad be operacijos gali pasitraukti.
Mano draugei, kuri buvo gimdžiusi, berods ir 9 sav. natūraliai pasitraukė. Gydytojai tik pabaigė.

Laikykitės.
Kol kas mes ir laukiame, kada Viešpats atsiūs šią palaimą. nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(irmaliet @ 2007 10 06, 23:20)
Labas,
abraziją atliko beveik prieš metus. Tuo metu buvo vaikelis 9 savaičių, tačiau jis tapo angelėliu.
Gydytoja sakė, kad jis jau per didelis, kad natūraliai pasitrauktų.
Kiek prisimenu iki 7 savaičių yra tikimybe, kad be operacijos gali pasitraukti.
Mano draugei, kuri buvo gimdžiusi, berods ir 9 sav. natūraliai pasitraukė. Gydytojai tik pabaigė.

Laikykitės.
Kol kas mes ir laukiame, kada Viešpats atsiūs šią palaimą.  nestuke.gif

as ir jau po abrazijos. Gine sake, kad vaistukais retai kada iki galo isvalo... verysad.gif Na bet operacija praejo sklandziai thumbup.gif o gyvenimas tesiasi, lauksim tris menesiukus ir vel bandysim rolleyes.gif o kiek jums laiko po abrazijos gine rekomendavo susilaikyti nuo planavimo?
Atsakyti
Labryt, merginos 4u.gif , senokai čia berašiau.
Kaip laikotės, noanoa, HappyAngel?(daugiau nieko 'iš arčiau' dar nepažįstu ax.gif )
žadėjau parašyti, kokias išvadas parašė po abrazijos ligoninė (operacija atlikta rugpj.24d.). Ogi nieko. Ir ačiūdie. Mano atvejis priskiriamas prie vadinamųjų 'gamtos klaidų'. Tas ir džiugina (pirmojo nesvystančio priežastis buvo neštumo patologija), ir neramina (o kas toliau??).
Bet gyvenimas tęsiasi.
Mano ginekologė visai nelinkus pulti daryt daug įvairių tyrimų. O aš kad pradėjau prašyt siuntimų - gal tą reikia žiūrėt, gal aną...O ji - kam jums darytis tuos tyrimus, kuriuos darosi moterys, negalinčios pastoti. Jums jie šiuo metu nieko neduos g.gif g.gif Pasiūlė dar kartą išsitirt pas endokrinologą, o aš pati sau 'pasiūliau' pasidaryt antifosfolipidinį.
Tiek naujienų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Žižma @ 2007 10 08, 09:54)
Labryt, merginos  4u.gif , senokai čia berašiau.
Kaip laikotės, noanoa, HappyAngel?(daugiau nieko 'iš arčiau' dar nepažįstu ax.gif )
žadėjau parašyti, kokias išvadas parašė po abrazijos ligoninė (operacija atlikta rugpj.24d.). Ogi nieko. Ir ačiūdie. Mano atvejis priskiriamas prie vadinamųjų 'gamtos klaidų'. Tas ir džiugina (pirmojo nesvystančio priežastis buvo neštumo patologija), ir neramina (o kas toliau??).
Bet gyvenimas tęsiasi.
Mano ginekologė visai nelinkus pulti daryt daug įvairių tyrimų. O aš kad pradėjau prašyt siuntimų - gal tą reikia žiūrėt, gal aną...O ji - kam jums darytis tuos tyrimus, kuriuos darosi moterys, negalinčios pastoti. Jums jie šiuo metu nieko neduos  g.gif  g.gif  Pasiūlė dar kartą išsitirt pas endokrinologą, o aš pati sau 'pasiūliau' pasidaryt antifosfolipidinį.
Tiek naujienų  rolleyes.gif

sveikute 4u.gif
o tu daugiau nei viena abrazija isgyvenai, jei tyrimus darai?
Man gine pasake karcia statistika, kad mazdaug 30 proc. nestumu baigias nesivystanciais, ir nebuvo taip, kad nors viena jos paciente patyrus persileidima, veliau nesusilauktu vaiku.
Nzn, gal ir negerai, bet as jauciuosi optimistiskai ir tikiu, kad sekantis nestumas bus sekmingas, todel jokiu tyrimu nesidarau. Juo labiau, kad ir nei viena gine, su kuria konsultavausi niekur nesiunte tirtis... g.gif Tereikia atsipalaiduoti ir palaukti, kol organizmas atsigaus... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Simiva @ 2007 10 08, 12:07)
sveikute  4u.gif
o tu daugiau nei viena abrazija isgyvenai, jei tyrimus darai?
Man gine pasake karcia statistika, kad mazdaug 30 proc. nestumu baigias nesivystanciais, ir nebuvo taip, kad nors viena jos paciente patyrus persileidima, veliau nesusilauktu vaiku.
Nzn, gal ir negerai, bet as jauciuosi optimistiskai ir tikiu, kad sekantis nestumas bus sekmingas, todel jokiu tyrimu nesidarau. Juo labiau, kad ir nei viena gine, su kuria konsultavausi niekur nesiunte tirtis... g.gif Tereikia atsipalaiduoti ir palaukti, kol organizmas atsigaus... rolleyes.gif

Man jau dvi verysad.gif Po pirmosios dariausi tik tuos tyrimus, kurių skubiai reikėjo. O visa kita - dėl chlamidijų, raudoniukės, citomegalo ir pas endokrinologą pati įsiprašiau. Seniai viskas buvo tirta, o kai kas išvis - schmoll.gif Gavau ats. ir ramiau gyvenu. Va skydliaukės veikla šiek tiek sutrikus buvo. Nežinočiau.
Metai bėga. Organizmas nejaunėja. Man 36. Neturiu laiko nervinimuisi dėl to, ką galiu išsitirt...
Atsakyti
QUOTE(Žižma @ 2007 10 08, 11:50)
Man jau dvi  verysad.gif Po pirmosios dariausi tik tuos tyrimus, kurių skubiai reikėjo. O visa kita - dėl chlamidijų, raudoniukės, citomegalo ir pas endokrinologą pati įsiprašiau. Seniai viskas buvo tirta, o kai kas išvis -  schmoll.gif Gavau ats. ir ramiau gyvenu. Va skydliaukės veikla šiek tiek sutrikus buvo. Nežinočiau.
Metai bėga. Organizmas nejaunėja. Man 36. Neturiu laiko nervinimuisi dėl to, ką galiu išsitirt...

console.gif uzjauciu. Tokiu atveju ir as turbut tyrimus begciau darytis... unsure.gif
Taciau dabar tikiu, kad sekanti karta mums viskas bus gerai - svarbiausia tik nesinervuoti ir pozityviai nusiteikti 4u.gif
Atsakyti