QUOTE(julem @ 2008 06 24, 17:36)
Kai paskaitau kokius panašius žodžius, visada susimąstau, o ar aš susiformavusi asmenybė, o gal kaip tik nebrendyla, kuri pildo SAVO egoistinius įgeidžius, ar aš tikrai suvokiu ką reiškia užauginti kitai mamai gimusį vaikutį, ar aš susidorosiu...........
Tokie žodžiai kalba tavo naudai. Egoistinius įgeidžius pildo visi, bet ne visi apie tai mąsto.
QUOTE(julem @ 2008 06 24, 18:38)
šitas sakinys labai tikslus, tik va, ar tikrai toks motyvas teisingas, šitas klausimas vis neduoda ramybės. O dabar, gal kiek per drąsiai..apie čia bendraujančius žmones. Gal ir man taip atsitiks, gal aš dar daug ko nesuprantu, nesu jaunutė, nesu naivi ar saldi, bet.... Tiesa, mane pačią labai erzina ( o norėčiau, kad taip nebūtų) džiaugsmingi pagyrimai, ar net, atseit, žavesys, kad nusprendėme įvaikinti, bet ne į temą aš čia. bandau suprasti čia rašančias moteris, labai daug kartų skaitau, bet dar nepavyko.
Mieloji, nesi naivi. Naivumas ne jaunumu nusakomas. Bent man taip pasirodė tave paskaičius.
Vis galvoju, kad reiktų plačiau parašyti. Apie savo išgyvenimus, sėkmes ir nesėkmes. Manau, kad
Maniuska atrastų nemažai panašumų. Gal dėl to jai būtų ramiau. O jei ir neatrastų skausmo būtų ne mažesnio, nei jos parašyme.
Kelias iki vaiko mūsų visų skirtingas. Ir šiek tiek panašus. Nesiskaudinkit, gerosios! Jūs nesat vaiko nevertos! Tik vaikeliai jau yra skausmo persunkti. Kaip ir jūs. Aš nežinau, ar galėčiau išmyluoti didesnį ir skausmo daug turintį vaikutį. Aš nežinau, ar man pakaktų išminties. Nepykti, nebarti, kai jis pasielgia tiesiog nesuvokiamai... Aš buvau laiminga, nes Dievas man skyrė mažutį. Esu su tom, kurios mąsto apie mažesnį, nes manau, kad tada mažesnė tikimybė vaiko traumų. Bet aš tik manau.
Tačiau ir mažas vaikutis vis vien yra gimdytas kitos. Jis NIEKADA iki galo nebus jūsų. Ir mano vaikas iki galo mano nėra. Tik aš dėl to neišgyvenu, nes filosofiškai žvelgiu, kad visi mes niekieno nesam iki galo. Tačiau įvaikinime būna visaip. Įtėviai deda dideles viltis. Jei biologinio vaiko tėvai susitaiko su vaiko keistumais - nurašo juos kokiems nors diedukų ar bobučių bruožams, tai įvaikinę žmonės širdyje gali verkti nesuprasdami vaikučio. Barti, kamuotis patys, o dėl to neišvengiamai kamuojasi ir vaikas. Daug tokių pavyzdžių esu mačiusi. Niekada nesiūlau savo problemas gesinti kito sąskaita.
Aš irgi verkiau,
Maniuska. Ir mano vyras verkė. Bet tai praeity. Dabar bevaikystės skausme gyvena man labai artimi žmonės. Įvaikinimas - jiems pažįstamas, mielas, bet ne - SAVAS dalykas. Ne TIK TU, bet ir daug KITŲ gyvena panašiam skausme. Nesi išskirtinė. Mes visi susiję su panašiomis problemomis. Tačiau mūsų šeima dabar gyvena gėryje. Man taip atrodo. Man atrodo, kad mums gerai ir tikiuosi, kad mūsų mažasis stebuklas (kuris jau beveik su manimi lygus) nepasakys kažkada kitokios nuomonės...
Ir negalėčiau nė vienai pasakyti: nedaryk - nevaikink, nes ir aš nežinau ir neatpažįstu savo motyvacijos tada. Labai norėjau, labai domėjausi, daug klausiau ir nedaug kalbėjau. Man atrodo, kad man labai padėjo geri žmonės. Net ir iš spaudos susirinkdavau kas buvo man reikalinga.
Visoms visoms linkiu sėkmės