Įkraunama...
Įkraunama...

Nikita

QUOTE(Kristtute @ 2005 01 25, 17:58)
ZaRaza, nematau cia jokio cirko. Pati paklausei nuomones, tai ja ir gavai....

Jeigu tau grazu - niekas nedraudzia mergaite pavadint tokiu vardu.

Tik pasiskaicius komentarus, galetum pamastyt, su kuo gali tekt susidurt mergaitei tokiu vardu  blink.gif 

na manau, kad kol ji uzaugs, jau tokiu asociaciju nebebus, juk visiskai nauja karta! o kad ir butu, isgirdus varda as tikrai negalvoju su kuo jis man acicijuojasi schmoll.gif Nikita - man tai super - kuo idomiau - tuo geriau mirksiukas.gif o tam filme - tai kooooookia ten moteris!!!!!!! thumbup.gif
Atsakyti
Jau galime nuspėti su kuo gali susidurti būsimosios Nikitos (gal... smile.gif ) mama.... g.gif Vieniems labai labai patiks, kitiems- baaaisiai nepatiks jos mergytės vardas... Turint tokį skambų ir sakyčiau retą mūsuose vardą visuomet laukia kraštutiniai vertinimai. Tai liečia ne vien Nikita, bet ir tokius vardus, kaip Pija, Maja ir t.t. ir pan... Žinoma, geriausia apdovanoti vaiką eiliniu vardu, tuomet tikrai niekam neužkliusi schmoll.gif
Norėčiau ir aš pavadinti savo būsimą klecką įdomesniu vardu, bet.... doh.gif Jei jau toks nekaltas vardas, kaip Ignas (mūsų pirmagimis) sugebėjo sužadinti labai daug ir įvairių emocijų, tai neįsivaizduoju, kokių komentarų sulauktume, jei norėtume įdėti tikrai retą ir neįprasta mūsų tautiečių ausiai vardą.. schmoll.gif
Labiausiai pergyvenam mes, -tėvai smile.gif ... O užaugs nauja karta ir tikrai neturės tokių kompleksų ir dar ne tokių vardų prigalvos mirksiukas.gif
Atsakyti
Isiterpsiu ir as del tos Nikitos.
Gali buti, kol mergaite uzaugs, niekas to serialo ne neprisimins, tu serialu kaip nuo konvejerio gaminama, Lietuvoje buvo tas populiarus, kitam kraste kitas.
As tik noreciau pasakyti, kad pries seriala buvo prancuziskas filmas " Nikita la Femme", kas pazodziui isvertus reikstu - Nikita vardu, bet moteriskos lyties.Taigi...
Filmui turejus dideli pasisekima, buvo produkuotas serialas Amerikoje - jie visa pasauli savo produkcija uzvercia.
As del savo vardo kiek asaru esu praliejusi - babytes garbei pakrikstijo.Vaikai yra ziaurus, jiems nepaaiskinsi.O kol rusu berniukai tuo vardu vadinami Lietuvoje gyvens, tol ta problema aktuali liks.
Amalija
Atsakyti
Labai saunus vardelis thumbup.gif
Mano vaiku vardus irgi visi peike..bet as labai jais patenkinta thumbup.gif
Atsakyti
Aš dar siūlau pagalvoti. Nekalbu kkonkrečiai apie Nikitą, bet kartais tėvai perlenkia lazdą.
Atsakyti
nuostabuus vardas mergaitei thumbup.gif
o su berniukisku asocijuojasi tik rusam arba turintiems rusu draugu, pazystamu su tokiu vardu.
Nikita - galune a ir vardas moteriskas, pagal lietuviu gramatika vyriski vardai raide a nesibaigia, o baigiasi raide s !!!!!!!!!!!!!
problemu mergaitei su tokiu vardu iskiltu tik jei gyventu rusijoj smile.gif
Atsakyti
RIO:pagal lietuviu gramatika vyriski vardai raide a nesibaigia, o baigiasi raide s !!!!!!!!!!!!!

Jogaila, Skirgaila, Mingaila, Švitrigaila.... 100% lietuviški vyrų vardai. Ir daugiau yra, dalis į pavardes "išėję".
Atsakyti
Sveiki bye1.gif
Na man Nikita tai visiskai neasocijuojasi su vyrisku vardu g.gif bet va prisiskaiciau cia jusu visu nuomoniu tai visokiu man minciu kilo ir pagalvojau paklausiu bendradarbes kad expromtu staigiai atsakytu, tai va mano klausimai ir koleges atsakymai :
Nikita - neeee cia rusem labiau
Nikoleta - beveik Nicorette
Nikė - biggrin.gif tai gal geriau Useris ar nickas smile.gif
Cia tokia ekspromtine nuomone buvo g.gif nors man paciai Nikita visai ciki wink.gif
Atsakyti
Šiaip dėl skonio nesiginčijama, o didelė dalis diskusijų apie vardus dažniausiai virsta - 'man gražu, tau negražu' pobudžio smile.gif O tai neproduktyvu :)Man gražu vardas Nikita mergaitei, beje ir daug gražiau už Nikolė (Nors man N.Kidman ir patinka smile.gif ) ar Nikoleta.
O dėl to, kokių problemų vaikas užaugės turės dėl tokio vardo g.gif nežinau, ne-inau gali būti, kad ir jokių ir tikėtina, kad diskusija apie tai, su kuo kam asocijuosis vardas yra tik elementari spekuliacija remiantis turima patirtimi smile.gif
Dėl mano vaiko vardo irgi visi svaigo kaip čia taip baisiai vadinam, o jo bendraamžiai, kurių nuomonė iš tikro vaikui svarbiausia priima vardą normaliai, o dabar randu pasisakymų, kad tai jau toks nuvalkiotas ir populiarus vardas, o kai mes vadinom jis skaitėsi retas ir nepopuliarus smile.gif
Dabar irgi esu sugalvojus noramalius vardus antrajam, mano nuomone, bet aplinkiniai jau dabar svaigsta ko taip įdomiai smile.gif
Atsakyti
ZaRaza,tai kokios nuomones dabar? beje,gal vel norai pasikeis smile.gif tikiuosi ne del to,kad cia buvo issakyta ir neigiama nuomone smile.gif
Atsakyti
Neuzpykite, bet man Nikita vardas labai su daug kuom asocijuojasi, gal todel man nebutu pats geriausias variantas, pradedant su vienu zymiu zmogum (vyru), baigiant su suns vardu Nika.
Dar karteli atsiprasau uz neigiama pozicija 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos, ir toliau tokiom likit smile.gif
Atsakymas i klausima- "beje,gal vel norai pasikeis?" smile.gif Na nezinau, kodel taip pabreztinai tas VEL? smile.gif Jei turima galvoje vaiko vardu evoliucija, kuria anksciau truputeli minejau, tai anaiptol ta "evoliucija" nera tokia sparti smile.gif Ten buvo surasytas labai ilgas laikotarpis (praktiskai nuo pradines klases iki dabar, vos ne 20 metu) ir mano isrinkti vaiku vardai smile.gif Taigi, kadangi taip daznai savo nuomones nekeiciu, tai ir del vardo kol kas nuomones (jei galima pavadint tai nuomone, nes vis dar taip pat abejoju, kaip ir tada, kai uzvedziau sia tema) nepakeiciau smile.gif Bet siaip kuo toliau, tuo labiau manau, jog tai bereiksme idskusija, nes visa savo esybe jauciu, kad rudeniop turesiu suneli, o ne dukryte rolleyes.gif
"Dar karteli atsiprasau uz neigiama pozicija"- nera cia ko atsiprasinet smile.gif kiek zmoniu, tiek poziciju smile.gif kas vienam atrodo neigiama, kitam gal teigiama smile.gif
Ir dar karteli dekoju visoms pasisakiusioms smile.gif
Atsakyti