Įkraunama...
Įkraunama...

Podukros ir posūniai

4u.gif
Atsakyti
iskylo klausimas...ar bande kas nors pakeisti vaiku pavardes? ir kokias teises turi patevis?
Atsakyti
Kiek supratau kalbate apie ivaikinima. Info radau cia : www.ivaikinimas.lt

Sutuoktinio vaiko įvaikinimas

Jei norite įvaikinti savo sutuoktinio vaiką, savo gyvenamosios vietos VTAT turite pateikti:

- prašymą dėl konkretaus vaiko įvaikinimo;
- paso ar kito asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopiją;
- santuokos liudijimo kopiją;
- sutuoktinio, kurio vaiką norima įvaikinti, rašytinį sutikimą įvaikinti;
- vaiko tėvo ar motinos, su kuriuo vaikas negyvena, sutikimo įvaikinti, patvirtinto teismo nutartimi, kopiją; sutikimo nereikalaujama, jei vaiko tėvui ar motinai yra apribota tėvų valdžia, jis yra nežinomas ar miręs, pripažintas neveiksniu ar paskelbtas mirusiu;
- įvaikinamo vaiko gimimo liudijimo kopiją;
- nustatytos formos (046/a) savo sveikatos pažymėjimą ir įvaikinamo vaiko sveikatos pažymėjimą;
- pažymėjimą apie šeimos sudėtį;
- dokumentą apie gaunamas pajamas.

VTAT darbuotojai kreipsis į Informatikos ir ryšių departamentą prie Vidaus reikalų ministerijos dėl jūsų teistumo.

Peržiūrėję pateiktus dokumentus, VTAT darbuotojai organizuos jūsų pasirengimo įvaikinti sutuoktinio vaiką patikrinimą. Jį atliks atestuotas socialinis darbuotojas, kuris sieks išsiaiškinti įvaikinimo motyvus, gyvenimo sąlygas ir būdą, ar vaiko įvaikinimas sutuoktiniui atitinka nepilnamečio interesus.

Esant teigiamai išvadai, jūs kreipiatės į savo gyvenamosios vietos apylinkės teismą su pareiškimu įvaikinti savo sutuoktinio vaiką. Kartu su prašymu pateikiate VTAT išvadą bei kitus Civilinio proceso kodekso nustatyta tvarka paruoštus dokumentus.

O del patevio teisiu, tai nesu tikra. Bet manau jeigu jau isivaikinote vaika, tai esate tam vaikui kaip ir tevas. g.gif
Atsakyti
Dabar kalbėsiu iš kitos varpinės.Aš turiu sūnų jam devyni.Su savo ex po skyrybų sutarėm puikiai,mano dabartinis irgi bendrauja kartu žodžiu viskas buvo tvarkoj,kol neatsirado JI.Mano ex vedė antrąkart,tikrai nuoširdžiai džiaugiausi kad jam sekasi (nes skyrybos buvo mano iniciatyva).Bet po to prasidėjo keisti dalykai,na sakykim atvažiuoja jie vaiko aplankyt ar pasiimt savaitgaliui tai naujoji ponia niekada nesisveikina eina ir praeina,vaikas pabuvęs ten parveža man tokių pasakojimų kad ojojoi.Na jis vaikas nuoširdus o ir aš smalsi tai vienu žodžiu,jam pavadinkim ja irena sako kad aš jam valgyt neduodu(jei vaikas paprašo ka nors valgyt),kad išleidžiu ji pas juos visą apiplyšusį(tikrai taip nėra savo vaikus aš dievinu ir stengiuos kad jie turetų viską),o šlykščiausia buvo kai ji sėdėdama pas mus namuose ir vartydama vestuvių albumą pareiškė kad pirmą kart mato tokias vestuves kur pamergės atrodo gražiau už jaunąją... verysad.gif
Dabar po devynerių atskirai gyvenimo metų mano ex pasisiūlė paimti vaiką paaugint,na gal ir gražu iš tėtuko pusės jis geriau gyvena ir visa kita,bet gerai kad suveikė mano sveikas protas ir aš išsaugojau jos plaukus,nes iš bendrų pažįstamų sužinojau kad moteriškė vos nepražilo tokią naujieną išgirdus...
Dar noriu pridurt kad mano dabartinis vyras vaikiuką užaugino nuo vienerių metukų davė jam savo pavardę ir myli kaip savo.
Tai kodėl vyrai gali pamilti ne savo vaikus,o moterim tai yra sunkiau... g.gif
Atsakyti
QUOTE(MilliVanilli @ 2008 12 23, 15:39)
Tai kodėl vyrai gali pamilti ne savo vaikus,o moterim tai yra sunkiau...  g.gif

apie tai aš kalbėjau su savo vyru. man irgi nėra suprantama tai, tačiau pasiskaitinėjus temą bandau teisinti, pasiteisinti. Juk vaikai iš ankstesnių santuokų visai nekalti. Juk tai kas buvo su vaiko mama, buvo iki manęs, kitos ar dar kitos. Kodėl reikia pavydėti tos praeities. Mano ex ir mano vyro (dabartinio) ex gyventi netrukdo. Mielai bendraučiau tiek kiek reikia dėl vaikų. Bet jos į mane žiūri kaip į kokią konkurentę. Nesisveikina, nustatinėja vaikus. Svarbiausia tai, kad nė viena manęs nepažįsta asmeniškai. O nusistatyti prieš dėl mano nežinomų priežasčių sugebėjo blink.gif Turbūt pats protingiausias mano žingsnis, aš nekreipiu dėmesio.
Atsakyti
QUOTE(MilliVanilli @ 2008 12 23, 15:39)
Dabar po devynerių atskirai gyvenimo metų mano ex pasisiūlė paimti vaiką paaugint,na gal ir gražu iš tėtuko pusės jis geriau gyvena ir visa kita,bet gerai kad suveikė mano sveikas protas ir aš išsaugojau jos plaukus,nes iš bendrų pažįstamų sužinojau kad moteriškė vos nepražilo tokią naujieną išgirdus...
Dar noriu pridurt kad mano dabartinis vyras vaikiuką užaugino nuo vienerių metukų davė jam savo pavardę ir myli kaip savo.
Tai kodėl vyrai gali pamilti ne savo vaikus,o moterim tai yra sunkiau...  g.gif

O tu atduotum vaiką tėvui auginti? Na jei normali antroji būtų? Man širdis plyštų, negalėčiau taip schmoll.gif

Gal galėtum plačiau papasakoti kokiu būdu tavo dabartinis vyras davė vaikui savo pavardę? Biologinis tėvas sutiko? ax.gif
Atsakyti
Tas atidavimas būtų tik tol kol mes atsigautumėm nes tik atvykę esam į kt šalį tai labai sunki pradžia.tai žinoma kad būtu sunku atskirai todėl ir nedaviau,pagalvojau kad kitą kart ir dar sunkiau būdavo bet niekada nepagalvojau kad ji galima duot auginti tėvui močiutėms ar dar kam nors,juk dėl to ir vadinamės šeima. rolleyes.gif
Na o dėl tos tėvystės...Ne tas tėvas kuris padarė,o tas kuris užaugino..Ar ne taip? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Respect @ 2008 12 24, 18:26)
O tu atduotum vaiką tėvui auginti? Na jei normali antroji būtų? Man širdis plyštų, negalėčiau taip schmoll.gif

Gal galėtum plačiau papasakoti kokiu būdu tavo dabartinis vyras davė vaikui savo pavardę? Biologinis tėvas sutiko? ax.gif

Sūnus turėjo mano mergautinę pavardę,tai tada labai paprasta.Bent jau buvo tada prieš penkis metus,o kaip dabar tai nežinau. rolleyes.gif
Atsakyti
jo idomu... o ka daryt jei tevas nesitinka...bet vaiku nelanko nesidomi?
o del tu teisiu...tai pvz ar mano sutoktinis gali paimt nedarbinguma ir pabut sus serganciu vaiku,jei jis neivaikintas?
zodziu pas mus tai vyrai idomus...patys neaugina bet ir kitam neduoda...kitas vyras uzaugina,naktim nemiega...o po 20 metu tetis prisimena kad sunu ar dukra turi,didziuojasi koks tas vaikis uzauges tapo... net slykstu...
as tai noreciau kad mano vaikus ivaikintu bet as noreciau graziuoju susitart...bet bijau kad taip nesigaus...
o bloguoju cia kaip? del ko reiktu kreiptis i teisma kad eks teises butu apribotos?
Atsakyti
QUOTE(mentas @ 2008 12 26, 15:46)
jo idomu... o ka daryt jei tevas nesitinka...bet vaiku nelanko nesidomi?
o del tu teisiu...tai pvz ar mano sutoktinis gali paimt nedarbinguma ir pabut sus serganciu vaiku,jei jis neivaikintas?
zodziu pas mus tai vyrai idomus...patys neaugina bet ir kitam neduoda...kitas vyras uzaugina,naktim nemiega...o po 20 metu tetis prisimena kad sunu ar dukra turi,didziuojasi koks tas vaikis uzauges tapo... net slykstu...
as tai noreciau kad mano vaikus ivaikintu bet as noreciau graziuoju susitart...bet bijau kad taip nesigaus...
o bloguoju cia kaip? del ko reiktu kreiptis i teisma kad eks teises butu apribotos?

įdomūs ir net labai įdomūs savo mąstymu. Norit apriboti teises tėvui, reikia krieptis į teismą.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 12 23, 19:22)
apie tai aš kalbėjau su savo vyru. man irgi nėra suprantama tai, tačiau pasiskaitinėjus temą bandau teisinti, pasiteisinti. Juk vaikai iš ankstesnių santuokų visai nekalti. Juk tai kas buvo su vaiko mama, buvo iki manęs, kitos ar dar kitos. Kodėl reikia pavydėti tos praeities. Mano ex ir mano vyro (dabartinio) ex gyventi netrukdo. Mielai bendraučiau tiek kiek reikia dėl vaikų. Bet jos į mane žiūri kaip į kokią konkurentę. Nesisveikina, nustatinėja vaikus. Svarbiausia tai, kad nė viena manęs nepažįsta asmeniškai. O nusistatyti prieš dėl mano nežinomų priežasčių sugebėjo  blink.gif Turbūt pats protingiausias mano žingsnis, aš nekreipiu dėmesio.

thumbup.gif Va būtent.apie tai ir kalbėjau,pas mus lygiai tas pats..
o gal tikrai mes joms atrodom konkurentės? blink.gif todėl taip ir elgiasi...
Atsakyti
O kaip gi ne konkurentes? Taigi "nuviliojot" ju brangiuosius vyrus? Cia taip jos galvoja...kokios mes negeros, atemem is vaiku teva, isardem seima...bla bla bla... net siutas ima, kai isgirsti tokius zodzius, todel ir ziuri i mus kaip i prieses 4u.gif
Atsakyti
o pas mane viskas atvirksciai... smile.gif as taip dziaugiuos kad mano eks pagaliau kazka turi ir lai gyvena laimingai.... bet kur tau, jo mylimoji laiks nuo laiko man paskambina... pranest kokia as s..., k... ir taip toliau... doh.gif ir priekaistai visokie del to, kad su savo eks mieguojau (tada dar ne eks)... blink.gif ji turbut mane iki siol kad vaikus gandrai nesa...
na zodziu labai idomi situacija... paskutini karta kai skambino tai pranese kad jie is manes vakus pasims(duos i teisma), nes as jam neleidziu vaiku matyt).per 2 skyribu metus buvo viena karta atvaziaves,r viena karta jo motina isreiske nora pamatyt anukus ,bet tam as turejau juos vesti ikita miesta ,tad akivaizdu kad neveziau...
na situacija idomi... kokia as jai galiu buti konkurente... jei vyra palikau o poto jie susipazino...?as laimingai istekejus ir tt...
Atsakyti