Įkraunama...
Įkraunama...

Podukros ir posūniai

pirmiausia vaikui reik tvirtai parodyti kad seimininkai yra lygiaverciai abiems vaikams: mama- jus, tetis- jis -ir tai abiems vaikams; vaikas visada silpnumo momentu ar, norint isvengt atsakomybes, gali griebtis skaudziausios srities- tu ne mama; bet jus turite pati tuo buti tikra, kad jus jo mama- juk jus ji auginate, auklejate. Pyktis, nenoras ka daryti- tai normalu, bet priezasti: kaip myli labiau savo dukra, ar maziau jei duoda darbu, nes ji tikra mama- reik atmesti ir paparasyti, kad sugalvotu ka rimciau ir itikinamiau; pasneketi ir aptarti skirtumus tarp metu; as pati mamai uzmesdavau, kad broli labiau lepina, nes tvarkytis liepdavo tik man (nes kai tvarkydavau, tai sutvarkydavau, o jis tik tvarkydavo, bet nesutvarkydavo biggrin.gif Pasitikejimo savimi daugiau- jus jo mama 4u.gif
Atsakyti
Aciū labai uz toki atsakyma, mane tikrai kankina visokie jausmai, o pasikalbeti su jumis tikras atradimas, neturiu su kuo daugiau pasikalbet, vyras nelabai supranta mane, nesupranta ka noriu pasakyt.
Teisingai sakai esu mama nes auginu. Reikalas tas jog berniukas bendrauja su savo mama, jie tik pramogauja, gyžta iš užsienio metuose viena karta pasiima vaika savaitei ir pramogauja, o kai berniuks grįžta namo reikia ir rubelius susitvarkyt ir pamokas ruosti ir kitus darbelius dirbti, gyvenam name turim daug ir lauko darbu, viska dirbam kartu niekada vienam neliepiu, bet vaiks jaučiasi nuskriaustas nors nusišauk, daug kalbuosi su juo, daugiau nei tetis. Žodžiu, suprantu, kad mane tos problemos lydes tol kol berniukas užaugs ir supras , suprantu, kad nieko nepadarysi, turiu išlaukti, daug kalbetis su aiku ior t.t. Jam dabar tik 11m. Bijau pagalvoti kai bus jam 13-14-15. Kai buvo mazesnis nieko daryti jam nereikejo ir problemu nebuvo, o dabar...........................................Jis kaip ir visi vaikai,bet musu seima kitokia ir jis tai zino, o tai dar daugiau viska apsunkina. Aciu dievui nera pasakes "tu ne mano mama ir neaiskink".
Kas dar turit kokiu minciu rasykit.
Atsakyti
QUOTE(segasega @ 2011 09 02, 17:03)
Aciu dievui nera pasakes "tu ne mano mama ir neaiskink".

As tai siulyciau sugalvot (net ir dabar) ka i tokius zodzius atsakyt, nes...anksciau ar veliau gali tai pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2011 09 02, 19:38)
As tai siulyciau sugalvot (net ir dabar) ka i tokius zodzius atsakyt, nes...anksciau ar veliau gali tai pasakyti.

Aciū, Na daug mastyt turbut nereikes.........
Atsakyti
aiskint reikia vaikui, bet siais laikais, kai labai daug literaturos ir "mokymu", padaryta netgi sakyciau zala: vaikams per daug aiskinama, per daug duodama pasirinkimo laisve. Tai susije su ju vystymusi ir ju psichologija: vaikui reik nurodyti kelia, ne sprendimo buda, bet, butent kelia; jam turi buti vadovas, nes jis auga ir mokosi is autoriteto. Todel, jei jus pasisprendet, kad turi buti taip, vadinasi pas mus tokia tvarka ir tu turi taikstytis. Aisku, buna isismciu, pomegiu, kurie siek tiek viska gali pakoreguoti, bet tos krypties laikytis reikia 4u.gif
Atsakyti
Auginkit kaip savo, neskirkit kur mano, kur vyro vaikas, jei baudziat abu vienodai zinoma kai kalti vaikai. Dukryte dar nediduke jusu, tad maziau ir bedeliu su ja, o va sunus jau link paauglystes zengia,tad vis daugiau ir daugiau maistavimu bus doh.gif Neskirkit, elkites kaip su savo nuosavu sunumi, kalbekit, pramogaukt, linksminkites kartu.
Pati tiesa pasakius susiduriau su sia problema pati.Mano seimoje augo tecio sunus, mamos sunus, as - bendras mamos ir tecio vaikas. Kiek pamenu mama labiausiai mylejo tecio sunu g.gif Nors visi gaudavo visko po lygiai,skanu kasni, saldaini visi gaudavom, bet va jam daugiau demesio skyre, nors auklejo ir buvo kad baude. Bet toks vaizdas buvo, o ir ji sake kad jis vaikas be mamos auga, ji turi jam ja atstoti, jei tikroji mama norinti ji matytitik tuomet kai ji pati to norinti. Uzaugino brolius tevai (ir mane) gerais zmonemis, buvo paauglystej ir maistavimu, bet uzaugo ir musu mama sava laiko, mamos sunu tikru broliu wub.gif Sunku tevams buvo, visko daug buvo, bet esam visi dekingi uz grazia didele seima kuria mes turim.
Stiprybes jums, sunku neiskirti kito vaiko, bet viskas kas bloga praeina, belieka tik islaukti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pamaiva25: 04 rugsėjo 2011 - 21:25
Ačiū, pamaiva25, tai kad zinok ir pramogaujam ir skanaujam kartu, kai dukros nėra tai dviese su berniuku ir skanaujam ir pyragus kepam ir keliaujam ir kirpykllos dantistai picerijos ir t.t. o kai su abiem esu lygiai ta patį darom, bet jam atrodo kitaip, jis kazkaip mato tik blogus dalykus būtent tuos kai baruosi jam kazko nepadarius ar nusikaltus , daug kalbamės bet sakau jam kazkaip kitaip "šviečia". tikiuosi prasidėjo prieštaravimų metas schmoll.gif, greičiau jis baigtūsi g.gif, kviečiausi niautralų žmogų į pagalbą kad padėtų susikalbėti nes manes jis negirdi, kuris padėtų jam pamatyti gražių ir gerų dalykų,nes buvo čia vieną dieną "isterijos priepuolis". Aš jam nesu autoritetas. Aš jam dabar "kontrolierė" (kambario,pamokų, rūbelių ir kt.) Autoritetas jam yra mama kurios jis labiausiai laukia, svajoja, ir kuri pasirodo tik kaip jaunas mėnulis, nes tada jam nieko daryt nereik. Planuojam bendra vaika, bet čia mano galvosūkis.....................................
Atsakyti
nepergyvenk del kontrolieres thumbup.gif maniskkiui tevas- viskas; ana karta trystelejo i kelnes ir saukia maaaaamaaaaa... Neseniai pasijutus buvau iskaudinta, kad tik tevas rupi (PAVYDAS doh.gif ), tai reziau: ka kai pramogaut tai tecio reik, o kai s... valyt tai mamos; kvieskis teti arba pats tvarkykis biggrin.gif Tecio kazkodel nekviete- gedinosi- zodziu, pasirodo, barjeras yra biggrin.gif Bet cia normalu kaip su mokytojom: kol mokaisi bloga, kuri reikalauja; kai iseini- tampa pati geriausia biggrin.gif
Atsakyti
Naturalu, kad tokio amziaus vaikas mato tik tai kas bloga, mano sunui greit 9, bet situacija laaabai panasi, tad tai nepriklauso nuo to, kad vaika auginat jus ne savo, vaikui dabar maistavimu metas, viskas blogai, kodel jis turi tai daryti, kodel jis negali eiti su draugais ir pan. Zinoma prieskoniu prideda tas faktas, kad mama toli ir ji labai gera, nes perka tai ko vaikas nori, nes pramogauja, nes nerekia, nesaukia, nevercia.
Priimkit tai kaip paauglystes pradzia, mamos nemenkinkit vaiko akivaizdoje, jos poelgio teisetumo ar ne neaptarinekite esant vaikui. Nezinau ar paguosiu, bet is tos bedos isaugs, tik kantrybes ir laiko daug prireiks. Pati su nerimu laukiu beprasidedanciu maistavimu, baisu nors vaikas mano pacios blush2.gif
Siaip esat sauni pamote, manau uzauges vaikas tikrai jums padekos uz tai kad auginot, kad rupinotes ir seimoje leidot gyventi. Musu seimos gyvenime visko irgi buta, bet dabar labai grazus santykiai ir tecio sunus yra sakes, kad turi nuostabia mama, kuri ji uzaugino, juo rupinosi, ir ji mylejo wub.gif wub.gif ir labai dziauges kad mama prieme ji gyventi, kad suteike grazia ir gausia seima, kad dabar jis turi broli ir sese wub.gif Manau sie zodziai viska pasako wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pamaiva25: 05 rugsėjo 2011 - 21:33
Džiaugiuosi kad yra su kuo padiskutuoti. Taip apie mama nekalbu blogai, atvirkščiai skatinu neužmiršti jos ir pasveikinti su motinos diena ir.t.t. Jis turi galimybę su ja bendrauti internetu, nes ji užsienyje,o telefonu bendrauja tik kai ji paskambina bet retai ji skambina ir dažniausia išgėrus(ji turi priklausomybę),bet kažkaip laikosi ta moteris. Nežinau kaip jai tai pavyksta, viska suspėja ir dirbti ir išgerti. Lietuvoje kai dirbo tai pastoviai bilioteniai.........o ten???????????? nežinau....Kad jau pradėjau tai pasiguosiu dar.... kartą motinos dienos proga gavau iš jo tokį paveikslą su popierinėm gėlėm žodžiu su pradinių klasių mokytoja jie darė dovanėles mamytėms tai va padarė paveikslą, padovanojo, man. kabojo ant sienos, po metų pasirodė mama, atvažiavo y kiemą pasiimti savaitgaliui, tai vaiks pasiėmė tą paveiksla ir atidavė mamai, dar prieš tai paklausė ar galiu atiduoti mamai, sakau jeigu nori tai gali... o ką čia bepridursi mama yra mama...........suprantu jį ir visai nepykstu...tik man buvo labai malonu gauti tokią gražią dovanėlę mamyčių dieną.
Gyvenam ir tiek žiūrėsim kaip čia toliau bus..
Papildyta:
Kaip suprantu ir pati nerimauji dėl vaikų, mes mamos turbūt visos turim pereiti per tai... kaip išbandymas koks. Sėkmės visoms mamytėms, kantrybės ir daugiau šypsenos......
Atsakyti
QUOTE(segasega @ 2011 09 06, 10:47)
Džiaugiuosi kad yra su kuo padiskutuoti. Taip  apie mama nekalbu blogai, atvirkščiai skatinu neužmiršti jos  ir pasveikinti su motinos diena ir.t.t.  Jis turi galimybę su ja bendrauti internetu, nes ji užsienyje,o telefonu bendrauja tik kai ji paskambina bet retai ji skambina ir dažniausia išgėrus(ji turi priklausomybę),bet kažkaip laikosi ta moteris. Nežinau kaip jai tai pavyksta, viska suspėja ir dirbti ir išgerti. Lietuvoje kai dirbo tai pastoviai bilioteniai.........o ten???????????? nežinau....Kad jau pradėjau tai pasiguosiu dar.... kartą motinos dienos proga gavau iš jo tokį paveikslą su popierinėm gėlėm žodžiu su pradinių klasių mokytoja jie darė dovanėles mamytėms tai va padarė paveikslą, padovanojo, man. kabojo ant sienos, po metų pasirodė mama, atvažiavo y kiemą pasiimti savaitgaliui, tai vaiks pasiėmė tą paveiksla ir atidavė mamai, dar prieš tai paklausė ar galiu atiduoti mamai, sakau jeigu nori tai gali... o ką čia bepridursi mama yra mama...........suprantu jį ir visai nepykstu...tik man buvo labai malonu gauti tokią gražią dovanėlę mamyčių dieną.
Papildyta:
Kaip suprantu ir pati nerimauji dėl vaikų, mes mamos turbūt visos turim pereiti per tai... kaip išbandymas koks. Sėkmės visoms mamytėms, kantrybės ir daugiau šypsenos......

Taip, labai nemalonu kai tau dovanota daikta vaikas perdovanoja kitam, bet is kitos puses zvelgiant jis buvo skirtas tau, darytas ir dovanotas tau ir tik tada kai mama atvaziavo vaikas atsimine apie savo mama ir neturedamas jai dovanos sukosi is padeties. As manyciau tai buvo tos minutes klausimas kaip pasielgti, nes pasiilgau, bet neturiu ka padovanoti. jei mama butu jam autoritetas tas paveiksliukas net nebutu tau dovanotas, o ikistas i stalciu ar net issiustas mamai pastu ax.gif panasu i tai kad gera tureti tokia mama pramogoms, gera ja pasididziuoti pries draugus, gera pasilinkminti. Manyciau jei uzklaustum kada kai jus kazka idomaus kartu veiktumet ar noretum nuolat gyventi su mama jis gerai pagalvotu ir pasakytu, kad gal ne arba per vasara:ax: Siaip musu brolis budavo isvaziuodavo pas mama paatostogauti, bet budavo, kad vaziuodavom jo pasiimti net anksciau nei reikedavo, nes skambindavo ir prasydavo parvezamas namo. Manau jusu sunui ugtelejus net galima pasiulyti isvaziuoti atostogu pas mama. Gal tuomet pamatytu jis kad su mama nera taip viskas grazu ir gera kaip dabar atrodo g.gif
As manau jus man esat ta tikroji mama, tiesiog jis manipuliuoja, maistauja ir zinoma dar veliau ismoks ir pasinaudoti tuom, kad ji augini tu, o ne tikra jo mama. Laikykis, esi puiki pamote savo vaikams, sunus tave priima kaip sau artima zmogu, nes jei dovanoja nieko neverciamas dovaneles tai rodo, kad tikrai myli tave 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(segasega @ 2011 09 06, 10:47)
Džiaugiuosi kad yra su kuo padiskutuoti. Taip  apie mama nekalbu blogai, atvirkščiai skatinu neužmiršti jos  ir pasveikinti su motinos diena ir.t.t.  Jis turi galimybę su ja bendrauti internetu, nes ji užsienyje,o telefonu bendrauja tik kai ji paskambina bet retai ji skambina ir dažniausia išgėrus(ji turi priklausomybę),bet kažkaip laikosi ta moteris. Nežinau kaip jai tai pavyksta, viska suspėja ir dirbti ir išgerti. Lietuvoje kai dirbo tai pastoviai bilioteniai.........o ten???????????? nežinau....Kad jau pradėjau tai pasiguosiu dar.... kartą motinos dienos proga gavau iš jo tokį paveikslą su popierinėm gėlėm žodžiu su pradinių klasių mokytoja jie darė dovanėles mamytėms tai va padarė paveikslą, padovanojo, man. kabojo ant sienos, po metų pasirodė mama, atvažiavo y kiemą pasiimti savaitgaliui, tai vaiks pasiėmė tą paveiksla ir atidavė mamai, dar prieš tai paklausė ar galiu atiduoti mamai, sakau jeigu nori tai gali... o ką čia bepridursi mama yra mama...........suprantu jį ir visai nepykstu...tik man buvo labai malonu gauti tokią gražią dovanėlę mamyčių dieną.
Papildyta:

Ačiū tau...................
Papildyta:
QUOTE(Pamaiva25 @ 2011 09 06, 14:41)
Taip, labai nemalonu kai tau dovanota daikta vaikas perdovanoja kitam, bet is kitos puses zvelgiant jis buvo skirtas tau, darytas ir dovanotas tau ir tik tada kai mama atvaziavo vaikas atsimine apie savo mama ir neturedamas jai dovanos sukosi is padeties. As manyciau tai buvo tos minutes klausimas kaip pasielgti, nes pasiilgau, bet neturiu ka padovanoti. jei mama butu jam autoritetas tas paveiksliukas net nebutu tau dovanotas, o ikistas i stalciu ar net issiustas mamai pastu ax.gif  panasu i tai kad gera tureti tokia mama pramogoms, gera ja pasididziuoti pries draugus, gera pasilinkminti. Manyciau jei uzklaustum kada kai jus kazka idomaus kartu veiktumet ar noretum nuolat gyventi su mama jis gerai pagalvotu ir pasakytu, kad gal ne arba per vasara:ax: Siaip musu brolis budavo isvaziuodavo pas mama paatostogauti, bet budavo, kad vaziuodavom jo pasiimti net anksciau nei reikedavo, nes skambindavo ir prasydavo parvezamas namo. Manau jusu sunui ugtelejus net galima pasiulyti isvaziuoti atostogu pas mama. Gal tuomet pamatytu jis kad su mama nera taip viskas grazu ir gera kaip dabar atrodo  g.gif
As manau jus man esat ta tikroji mama, tiesiog jis manipuliuoja, maistauja ir zinoma dar veliau ismoks ir pasinaudoti tuom, kad ji augini tu, o ne tikra jo mama. Laikykis, esi puiki pamote savo vaikams, sunus tave priima kaip sau artima zmogu, nes jei dovanoja nieko neverciamas dovaneles tai rodo, kad tikrai myli tave  4u.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti