Įkraunama...
Įkraunama...

Kai į vestuves reikia kviesti tuos, kurių nenori

va va aš irgi dabar nervinuosi ir net nežinau kaip su tėvais kalbėti verysad.gif
Mes norim mažų kuklių vestuvių - nedaugiau 20-ties žmonių. Susirašėm i sąrašiuką jau 22 ir tai, jau iš mano pusės gaunasi daug daugiau nei iš Mylimojo.
O mama pradėjo dabar sakyti, jog privalau dar viena šeimą pakviesti - mat su tais pussesere ir pusbroliu paskutiniu metu labai bendravom ir vieni kitiems padėjom būdami studentais Vilniuje ir kad būtų labai negražu jų nepakvieti. Ir dar kad dabar gaunasi, jog iš mamos pusės kviečiu giminaičius, o iš tėčio- visiškai nieko unsure.gif jau tėčiui nemalonu. O tu giminaičių, nors ir bendraujam, bet aš nenoriu jų kviesti. O mama jau šaukia, kad nereikia visų tetų kviesti, bet šituos privalau - mat kaip aš toliau su jais bendrausiu, negi ruošiuosi giminių išsižadėti ir pan. verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Papildyta:
O mes jau ir sodybą išsinuomojom ir sutartį pasirašėm ir suderėjom šiek tiek nuolaidėlę tokiam skaičiui žmonių, o dabar jei kviestis dar tuos giminaičius, tai ir sutartėlė bus sulaužyta ir manajam jau bus nebešventės, nes jis jų nepažįsta ir šiaip man jie neperlabiausiai... ir net nebežinau ką daryti kaip spręsti tą problemą cray.gif cray.gif
Atsakyti
sveikos merginos!na mano tevai issikyre,ir mano mama nekencia mano tevo ir jo mamos.vestuves darom is savo pinigeliu,ir jau mamai pranesiau kad pakvieciau teva,tai neliko patenkinta.ir mes su busimuoju nenorim seneliu vestuvese,bet mano teta pareiske,kaip jus galit taip daryti,juk tu pas juos daug laiko praleidai jie tave myli,o tu nenori kviesti.o nenoriu,nes bijau mamos ir patevio reakcijos,nes jis ytin nekencia mano bobules. blink.gif tai bijau,kad isgeres ko nepadarytu.
ir nezinau kaip elgtis,nes tikrai nenoriu nemalonumu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijola @ 2005 01 25, 09:41)
Noriu pasikonsultuoti. Turiu didele beda ir net neisivaizduoju, kaip ja spresti.
Yra zmoniu, kuriuos tu turi zutbut pakviesti i savo vestuves, o ka daryti, kai tuos zmones maziausiai nori ten isvysti, nes jie yra alkoholikai, ir kai prisigeria, tai tokiu fejerverkiu prikrecia, kad net baisu ir graudu darosi. As sutinku, kad jeigu tai butu siaip gimine, gali ju nekviest ir viskas, bet ka daryti, jei tas zmogus yra brolis? Broliene yra labai fainas zmogus, bet net nezinau ka daryti, brolio savo sventeje matyt nenoriu, nes net baisu pagalvot, kad jis ta svente gali labai labai stipriai sugadinti

kviesk ta savo broliuka, bet pasirupink, kad kas nors ji isgerusi, bet ne prisigerusi namucio palydetu...
Gal neisizeis, kad isprasytas per anksti...?
Atsakyti
QUOTE(novila @ 2006 03 20, 10:57)
va va aš irgi dabar nervinuosi ir net nežinau kaip su tėvais kalbėti  verysad.gif
Mes norim mažų kuklių vestuvių - nedaugiau 20-ties žmonių. Susirašėm i sąrašiuką jau 22 ir tai, jau iš mano pusės gaunasi daug daugiau nei iš Mylimojo.
O mama pradėjo dabar sakyti, jog privalau dar viena šeimą pakviesti - mat su tais pussesere ir pusbroliu paskutiniu metu labai bendravom ir vieni kitiems padėjom būdami studentais Vilniuje ir kad būtų labai negražu jų nepakvieti. Ir dar kad dabar gaunasi, jog iš mamos pusės kviečiu giminaičius, o iš tėčio- visiškai nieko unsure.gif  jau tėčiui nemalonu. O tu giminaičių, nors ir bendraujam, bet aš nenoriu jų kviesti. O mama jau šaukia, kad nereikia visų tetų kviesti, bet šituos privalau - mat  kaip aš toliau su jais bendrausiu, negi ruošiuosi giminių išsižadėti ir pan.  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
Papildyta:
O mes jau ir sodybą išsinuomojom ir sutartį pasirašėm ir suderėjom šiek tiek nuolaidėlę tokiam skaičiui žmonių, o dabar jei kviestis dar tuos giminaičius, tai ir sutartėlė bus sulaužyta ir manajam jau bus nebešventės, nes jis jų nepažįsta ir šiaip man jie neperlabiausiai... ir net nebežinau ką daryti kaip spręsti tą problemą  cray.gif  cray.gif

siaip man irgi panasi situacija. pas mus zmoniu irgi bus 22, bet didzioji dalis is mano puses...nors darom swente ti ksu artimiausiais zmonem. jauciuos irgi nelabai jaukiai pries jauniki sad.gif
Atsakyti
QUOTE(orinta @ 2006 04 26, 13:50)
sveikos merginos!na mano tevai issikyre,ir mano mama nekencia mano tevo ir jo mamos.vestuves darom is savo pinigeliu,ir jau mamai pranesiau kad pakvieciau teva,tai neliko patenkinta.ir mes su busimuoju nenorim seneliu vestuvese,bet mano teta pareiske,kaip jus galit taip daryti,juk tu pas juos daug laiko praleidai jie tave myli,o tu nenori kviesti.o nenoriu,nes bijau mamos ir patevio reakcijos,nes jis ytin nekencia mano bobules. blink.gif tai bijau,kad isgeres ko nepadarytu.
  ir nezinau kaip elgtis,nes tikrai nenoriu nemalonumu lotuliukas.gif

pas mane panasu, mama nekencia tecio , i vestuves pakvieciau abu, bet bijau, kad tada sedesim visi ir tylesim, nes jie issskyre negraziuoju o piktuoju ir itrauke i tai visus gimines. as nenoreciau kad tetis ateitu, bet kaip jo nekviesti?
Papildyta:
mes irgi suskaiciavom kad kviesim 15 zmoniu , nekviesim joki puseseseriu nei is mano nei is maniskio puses, bus tik tevai jo kriksto tevai , mano dede su zmona su kuriais labai bendraujam, mano 3 draugai. Tai maniskio mama vis kalba, tai pakvieskim ir maniskio pusesere su pusbroliu (su seimom) ir ji dades tuos pinigu po 80Lt uz 4 zmones, tai maniskis ir sako tada ir sonatos puskes kvieciam, na tai ji nepatenkinta liko. paskui vel pradeda, tai gal tegu kriksto tevai vaziuoja kartu su mumis (na visa diena vazinesisi su mumis, nes mes norejom kad maniskio kriksto tevai ir mano dede su zmona atvaziuotu i vakariene), tipo neras , ir maniskio kriksto mamos svajone laisves alejoje pasedet, nu vienu zodziu, pati negali aatvaziuot ir sedet kiek nori, ne mes ja turesim vezti per savo vestuves, nu vienu zodziu, tai tas tai anas. vat taip ir einasi pas mus.
Atsakyti
mergaites, jeigu yra tokiu problemu (pas mane yra panasiai) reiketu grieztai pasikalbeti su kiekvienu konfliktisku asmeniu ir pasakyti, kad bet kokie konfliktai, izeidziancios pastabos, replikos ir kt. Jusu vestuvese netoleruotini. Grieztai ir aiskiai pasakyti, kad tegu nebando aiskintis savo santykiu Jusu sventeje. nei blaivi nei girti, nes bus palydeti anksciau laiko namo.
mes taip padarem, viska aiskiai issakem, dabar tikiu, kad konfliktu nebus...o jei nebus is viso apie ka kalbeti, visada yra tema apie ora ir eura smile.gif

p.s. jeigu tikesites, kad zmones, turintys nuoskaudu ar pykcio ant kitu, bus tolerantiski (retai buna,kad isgeres neprisimintu ir nepradetu aiskintis), geriau apsidrausti del savo sventos ramybes ir pasikalbeti pries svente drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tinaa: 27 balandžio 2006 - 10:27
QUOTE(mikepodukofke @ 2006 02 09, 19:36)
kodel kazin man toks itarimas kyla, kad uz teveliu pinigus vestuves vyko smile.gif

Sorry.. kad ne į temą.. bet nesusilaikiau.. nes tas postas nuskambėjo kaip kažkoks kaltinimas ar smerkimas.. blink.gif Nu ir kas, kad ir už tėvelių pinigus vestuvės ten pas juos vyko??? blink.gif
Atsakyti
Situacijos jūsų nepavydėtinos...nežinau ar padėtų, bet galima artimuosius, ypač mamytes, bandyti suvaldyti pasikalbant apie jų vestuves. Gal ir jų vestuvių organizavimas ar svečių kvietimas buvo labai varginantis ir ne vieną ašarą išspaudęs... jei man reikėtų organizuot savas vestuves tokiomis sunkinančiomis apinkybėmis, tai turėčiau kuom mamą iš jos patirties paveikt (dėl nenorimų giminių kvietimo)...bandykit, gal prisimins kaip jiem buvo sunku, taip ir jums, tad gal neleis senos klaidos pakartot.... o šiaip tai mažiau kreipkit dėmesį, juk giminės (dažniausiai) kaip pikti ir pavydūs kaimynai, tik su kaimynais kasdien mataisi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minnie: 27 balandžio 2006 - 19:46
Na, man vestuvėmis net nekvepia.. Ir to priežastimi - yra tėvai smile.gif
Neleidžiu sau galvoti apie tai, nemąstau kaip ten reiktų nekviesti trylikametės pusseserės ir panašiai.. Jei tuokčiausi, norėčiau šalia matyti savo artimiausius žmones.. Tėvus, o jų dabar 4.. Prieš aštuonetą metų tėvai išsiskyrė, vaidina kad gerai sutaria, bet žinau kad tarp patėvio ir tėvo būtų nemaloni trintis.. (Noriu išskirti, kad būtent tarp tų žmonių, ir būtent jiems ten gai būti nemalonu). Bijau skaudinti tėvą, nes jis vis dar turi jausmus mamai. Nors ir su nauja žmona, kuri be galo pavydi, tai jau įsivaizduoju kas ten būtų sad.gif(+mano tėvas gan agresyvus, kai išgeria)
Bet čia ne pabaiga.. Mano antrosios pusės - tokia pat situacija.. Tik ten dar geriau.. Patėvis su tėvu ne kart mušęsi dėl mamos. Aišku tai buvo seniai, bet vėl
ne tie žmonės su kuriais sėdima prie vieno stalo. Žodžiu didelė tikimybė nuolatinei įtampai..
Aišku galima kabėtis su visais ir panašiai, susitarti, neabejoju kad visi labai stengtųs, bet jausmai yra jausmai ir nesijausčiau laiminga galvodama apie kitus.. (O aš galvočiau)
Tai ir pakalbam apie vestuves.. tokiais judesiais doh.gif ir viskas...
Tai tik linkiu, kad Jums netektų nieko panašaus 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Na va ir aš jau suku galvą dėl šitos problemėlės. Į vestuves norim kviesti tik tuos žmones su kuriais bendraujam, o ne visą giminę. Nenorim išleisti vestuvėms daug pinigų. Nuo 60 žmonių sarašiuką sumažinom iki 45. Bet dar yra kelios šeimos, kurių nelabai norim kviesti. Mano krikšto tėvai. Su krikštatėviu sutariu labai puikiai ir tikrai noriu jį matyt savo vestuvėse, bet va su krikštamote schmoll.gif , žinau kad ji tikrai pridarys man problemų, o ypač kai išgers (susilaikyt jai sunku) pradeda tada aiškintis santykius ir t.t. Taip pat nenoriu ir puseserės su vyru kviesti. Su ja mes visiškai nebendraujam, bet kviesiu pusbrolį (jos brolis) ir kaip geriau taktiškai pasakyt g.gif Mes jos vestuvėse buvom prieš du metus, bet ir tai pakviesti buvom prieš tris sav, nes kažkas atsisakė, o žmonių skaičius jau pasakytas buvo.
Atsakyti
QUOTE(Laumėnė @ 2006 05 01, 22:02)
Sveikos. Na va ir aš jau suku galvą dėl šitos problemėlės. Į vestuves norim kviesti tik tuos žmones su kuriais bendraujam, o ne visą giminę. Nenorim išleisti vestuvėms daug pinigų. Nuo 60 žmonių sarašiuką sumažinom iki 45. Bet dar yra kelios šeimos, kurių nelabai norim kviesti. Mano krikšto tėvai. Su krikštatėviu sutariu labai puikiai ir tikrai noriu jį matyt savo vestuvėse, bet va su krikštamote schmoll.gif , žinau kad ji tikrai pridarys man problemų, o ypač kai išgers (susilaikyt jai sunku) pradeda tada aiškintis santykius ir t.t. Taip pat nenoriu ir puseserės su vyru kviesti. Su ja mes visiškai nebendraujam, bet kviesiu pusbrolį (jos brolis) ir kaip geriau taktiškai pasakyt g.gif Mes jos vestuvėse buvom prieš du metus, bet ir tai pakviesti buvom prieš tris sav, nes kažkas atsisakė, o žmonių skaičius jau pasakytas buvo.

Na, dėl krikšto mamos tai net nežinau ką ir patarti. Čia jau patys gal kažkaip apsispręskite... Vieno krikštatėvio tai nepakviesi, vis tiek turės ir krikšto mama tada eiti g.gif O va dėl puseserės mažiausiai suk galvą. Nieko niekam ir aiškinti neprivalai. Tiesiog pakviesi jos brolį, o jos kai nekviesi, tai ir neturėtų ateiti biggrin.gif Dabar pagalvojau, kad pas mus pernai tokia pat situacija buvo - vyro dėdė su žmona yra jo krikšto tėvai, tai buvo pakviesti jie abu, bei jų dukra su vaikinu (kuris vis tik negalėjo atvykti), o vat tos merginos brolio tai ir nekvietėme. Tiesiog vyras "neturi ant jo akies", jie visai nebendrauja, plius vaikinas kokių 17 metų, tai kaip ir jaunesis. O anksčiau turėdavo tokį pomėgį prasisukti per svetimus daiktus ir pinigėlius pasisavinti. Tai tikrai būtų gėda, jei kas ir iš svečių nukentėtų - juk negali būti garantuotas, kad su tuo "pomėgiu" jau baigta... Tai va, kai nekvietėm to vaikino į vestuves - niekam nieko net aiškinti nebereikėjo.... Juk žinoma, kad jaunieji - tai ne milijonieriai, kurie gali sukviesti puse Lietuvos biggrin.gif
Atsakyti
Oo, pasirodo,ne as viena ta problema turiu su broliu... Ir greiciausiai jo nekviesiu. Neypac bendraujam,santykiu siltu nera. Kviesciau,bet tikrai zinau kuo tai baigsis.Prisigers,prades kabinetis prie visu,siulyt " i galva" ir t.t. verysad.gif O ir ne tik mano brolis toks problematiskas...mama irgi...nors "i galva " nesiulo, bet visus iskolioja, isvadina visaip,tame tarpe ir mane verysad.gif Labai bijau... kad prisigers,prades sukaut ir sugadins man svente. O dar pastoviai ozius rodo- tai vaziuos i mano vestuves,tai jau nevaziuos (mat nepatiko,kad nieko is kaimynu nekvieciu)...tai dar kazkas... jau dabar nuotaika gadina... verysad.gif
Atsakyti