Džiaugiuosi kad yra tokiu vyru.O ką daryt jei vyras NENORI VALDYTI? jam patogu gyventi pasroviui.
O iš kitos pusės mano darugės vyras "biudžeto" galva.Ir ką gi?
Viskas puiku, kad JIS planuoja ką pirkti, kiek taupyti, ir kaip leisti. Pats apsipirkinėja ir tvarko visus ūkio reikalus.Bet... Jai atimta galimybė LEISTI SAVO NUOŽIŪRA.Ji dirba, bet uždirba mažiau nei vyras.Jos pinigai išleidžiami maistui.O kai iškyla jai poreikis ką nors pirkti sau, tai turi vyro PRAŠYTI. Ir jis nuspres ar jai to reikia, ar ne. Argi šioje situacijoje yra motyvacija dirbti? Bet jie puikiai sutaria, ir gyvena jau ilgai.
Vadinasi nėra vienodo recepto visoms šeimoms.Kas priimtina vienai, kitai visiškai netinka.
Musu seimoje visad iskyla gincai del pinigu paskirstymo, naudojimo. Esme ne ta, kad pinigu truktu, bet kad abu norim nusiriekti po didesne rieke savo asmeniniam poreikiam. Pradzioj dejom visus pinigus i bendra katila. Bet is to gaudavosi snipstas, nes gale menesio jau budavo striuka, o as, kaip biudezto tvarkytoja, turedavau sukti galva, kaip issiversti.
Po to atlyginimai padidejo, tada nusprendem tureti ir savo asmeniniu lesu, i kurias kitas sutuoktinis nepretenduotu. Susitarem taip - i seimos biudezeta inesam vienoda pinigu suma, stengiames issiversti su ja ( as vis dar namu buhalteris, taip kaip mano rupestis viska suplanuoti ), o like nuo algu pinigeliai keliauja i atskiras musu saskaiteles taupymui, linksmam praleidimui ir pan. Mano vyras visada sako, kad noretu uzdirbti tiek, kad uztektu pilnai aprupinti seima, sumoketi paskolas ir t.t., bet kol kas siuo metu jo vieno algos neuztenka musu visai seimai, todel biudezeto islaidas dalijames pusiau. Manau, kad taip teisinga.
Kaip pries tai tevelis kalbejes paminejo, kad issiskiria 50 proc. sutuoktiniu, o gal ir dar daugiau. Nesinori viena diena pasilikti prie suduzusios geldos, todel gerai, kad zinai, kas priklauso tau, o kas vyrui. Manau, kad toks pinigu tvarkymo modelis atejo is mano tevu seimos, kurioje tevas moka praktiskai uz viska, mama menkai prisideda todel, kad jos alga dvigubai mazesne. Bet ji is savo algos pataupo kokia didesniam daiktui, baldui, remontui, o tecio pajamos padengia kasdienes islaidas. Jie taip gyvena jau ilga laika ir jiems abiems gerai. Abu turi savo asmeninius pinigus ir net negalvoja apie bendra biudzeta.Atsimenu, kol mama uzdirbdavo gerokai daugiau uz teti, tol budavo bendras biudetas, tipo padejom i pinigine ir imam kiek kam reikia
O kai tik situacija pasikeite i kita puse, t.y. kai tete pradejo daug daugiau uzdirbti uz mama, viskas, pinigine pasidalijo, apie joki bendra biudzeta kalbos neliko. Ar jus nepastebejote, kad atskiro biudzeto labiau nori seimoje daugiau uzdirbantis, o bendro - tas ,kuris uzdirba mazai ar is viso nieko... turbut nereikia, manau, aiskinti, kodel
Palaiminta, pirmiausiai padekosiu, kad netingi ne tik emocijas pasakyti, bet ir savo poziuri su pvz parasyti, daugiau tokiu postu ir diskusija taps idomia, bet gal ne tokia dramatiska.
Sutinku su ta mintimi, kad bendro biudzeto nori tas, kuris maziau uzdirba, o tai deja daugumoje tai yra moterys. Kitoje temoje placiau parasiau kodel, mano manymu, taip yra. Taciau esant tokiam darbuotoju trukumui, kaip dabar, beveik jokiam darbdaviui nekyla noras diskriminuoti moteru, jei jos pacios save nediskirminuoja.
Gali buti, kad mano poziuris i atskirus biudzetus yra atsinestas is mano tevu seimos, kurioje mama uzdirbdavo daugiau nei tetis, o be to ir tai, kad mano zmona uzdirbo tikrai pakankamai daug, tai dabar su 85% algos gauna tiek, kad ir be manes su vaiku galetu save islaikyti. O gal ir del to, kad esu tas, kuris planuoja ir skaiciuoja pinigus, kad kaip rasei, kad nebutu riesta menesio gale, o mano zmona to pakesti negali, jai pinigu planavimas depresija varo.
Bet kuriuo atveju, man dar nera teke skolintis is zmonos, nes as stengiuosi platuotis, o jei jau visai striuka, tai ir premija sau galiu paskirti. O jai nuolat pritruksta, nes zino, kad reikalui esant visda as turesiu kiek reikes duoti jei reikalas bendras ar paskolinti jei reikia asmeniskai.
Sutinku su ta mintimi, kad bendro biudzeto nori tas, kuris maziau uzdirba, o tai deja daugumoje tai yra moterys. Kitoje temoje placiau parasiau kodel, mano manymu, taip yra. Taciau esant tokiam darbuotoju trukumui, kaip dabar, beveik jokiam darbdaviui nekyla noras diskriminuoti moteru, jei jos pacios save nediskirminuoja.
Gali buti, kad mano poziuris i atskirus biudzetus yra atsinestas is mano tevu seimos, kurioje mama uzdirbdavo daugiau nei tetis, o be to ir tai, kad mano zmona uzdirbo tikrai pakankamai daug, tai dabar su 85% algos gauna tiek, kad ir be manes su vaiku galetu save islaikyti. O gal ir del to, kad esu tas, kuris planuoja ir skaiciuoja pinigus, kad kaip rasei, kad nebutu riesta menesio gale, o mano zmona to pakesti negali, jai pinigu planavimas depresija varo.
Bet kuriuo atveju, man dar nera teke skolintis is zmonos, nes as stengiuosi platuotis, o jei jau visai striuka, tai ir premija sau galiu paskirti. O jai nuolat pritruksta, nes zino, kad reikalui esant visda as turesiu kiek reikes duoti jei reikalas bendras ar paskolinti jei reikia asmeniskai.
Jei man vyras SKOLINTU pinigus, as jauciu pradeciau imti babkes uz nakti
QUOTE(Laaila @ 2007 08 19, 11:54)
Jūs niekad nenorit mylėtis su savo vyru, tik iš santuokinės pareigos "duodat"?
o gal jam reikėtų sumokėt kad jus ... ?
kazkoks kosmaras kur ritasi pasaulis,na pas mane ir panasiai,bet kai pagalvoju kaip mano tevai gyveno
motina nezinojo ka reiskia dirbti ,augino vaikus o tevas ardavo,nesdavo i seima babkes, o dabar
moterys visiskai nebevertinamos,ir gimdo ,ir dirba ,ir buitis ant peciu ir dar pinigu skolina sudas kazkoks
jau tada geriau gyventi vienai ir tureti meikuzi ,jis dar sumoketu uz tai ,kad su juo i lova atsigulsi ir visi patenkinti ir sotus butu
Dabar demokratija, nieks nevercia tuoktis, nedovanoja dukru ar sunu del kraicio... Tai kas tada kaltas, kad ton linkmen krenta visumenes poziuris... Tesiok, kitokio nei sis neturiu... Gal, todel, kad problema si nekyla...
Gal reik ne kazkuriam vienam but biudzetininku, o abiems ? Gal nekils "galo menesio trukumo" ...
Jei patys tevai neisiaiskina, tai kaip paskui vaikui paaiskint ? Gal , del to kyla tas nesupratimas, vaikai neismokom... mokomes gyvenime....
Gal reik ne kazkuriam vienam but biudzetininku, o abiems ? Gal nekils "galo menesio trukumo" ...
QUOTE(alter ego @ 2007 08 19, 12:41)
Jūs niekad nenorit mylėtis su savo vyru, tik iš santuokinės pareigos "duodat"?

ha ha ha! Koks bajeris! kalbu ne apie savo vyra! Jei gyvenant kartu pinigai yra skolinami , tai ar nereiktu ivesti mokejimo uz tam tikras paslaugas?
Logiska... Tai man gali kainuot naminis sex
oi...
ir net pietu paruosimas?... As gerai susimastyciau jo vietoje... Tada tarnaite gal net ir pigiau 
QUOTE(Laaila @ 2007 08 19, 17:26)
ha ha ha! Koks bajeris! kalbu ne apie savo vyra! Jei gyvenant kartu pinigai yra skolinami , tai ar nereiktu ivesti mokejimo uz tam tikras paslaugas?
Aha, tik esminis klausimas kas kam turėtų mokėt - vyras žmonai ar žmona vyrui už tam tikras paslaugas?
Priklausomai kas ka atlieka namie... Padarei pietus ...20 lt, atnesiai kavos 5 lt
nepriklausomai kuris kuriam... Tik va kaip reiks deklaruot pajamas...
QUOTE(GYZMO @ 2007 08 19, 18:32)
Priklausomai kas ka atlieka namie... Padarei pietus ...20 lt, atnesiai kavos 5 lt
nepriklausomai kuris kuriam... Tik va kaip reiks deklaruot pajamas... 
Kalba apie tai, kad "tam tikros paslaugos" = sekso paslaugos, kaip buvo rašyta aukščiau