Įkraunama...
Įkraunama...

vyras skolina pinigus žmonai

mano pazystama taip pat financiskai su vyru gvena atskirai.vyras ja zemina kiek mazai uzdirbi,o as kiek turiu.man tokie santykiai nepriimtini!
Atsakyti
QUOTE(pandora2006 @ 2007 07 30, 11:19)
mano pazystama taip pat financiskai su vyru gvena atskirai.vyras ja zemina kiek mazai uzdirbi,o as kiek turiu.man tokie santykiai nepriimtini!

Joo, tai kaip žemintų jeigu jis "duotų" jai pinigų?
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2007 07 30, 00:04)
Laikai pasikeitė, t.y. keičiasi, deja, kaip tik mums išpuolė tas pereinamasis periodas - moterys uždirba tiek kiek vyrai, ar net daugiau, todėl joms natūraliai norisi kad ir dalį buities darbų krūvio perimtų vyrai. Bet tuo pačiu velkasi ir vis dar gajūs stereotipai, kad vyras vienas būtinai turi išlaikyti šeimą kaip seniau, nes tai vyriška. Tada gaunasi taip: moterims norisi kad vyras ne tik uždirbtų krūvą pinigų (dar kažkodėl privalėtų duoti joms), bet dar ir padėtų buityje, būtų su vaikais ir t.t. Jei abu dirba (gauna pajamų), tai gali proporcingai abu duoti bendroms išlaidoms (arba pasiskirstyti kas už ką moka), taip kaip ir darbus namie dalintis. Tada, gal ir skolinimas neatrodys toks didelis baubas ar nesąmonė (kaip čia ne kurioms atrodo), nes jei iš savo gaunamų pinigų duodi bendram šeimos biudžetui, reiškia skolinsies savo asmeninėms išlaidoms.

Na jau nemanau, kad taip jau moterims norisi, kad vyrai uždirbtų krūvas pinigų ir dar už jas viska atliktų. Šiaip dauguma moterų, lygiai taip pat kaip ir vyrai, yra dirbančios ir kartu padedančios išlaikyti šeimą. Tačiau pvz maistą, higienos prekes dažniausiai perka moterys, o jų pinigams pasibaigus reikia iš vyro skolintis? Kazkoks absurdas schmoll.gif Mes pvz, niekada atsikirai neskaičiuojame pinigų, pas mus yra bendri pinigai, tiek bendroms išlaidoms tiek ir savo reikmems. tongue.gif
Atsakyti
Sutinku su Alter Ego, laikai pasikeite ir dabar labai sunku apibrezti kokia yra seima ir kaip joje turi buti tvarkomasi.

Dauguma moteru, kurios nori valdyti vyro pinigus ar jais laisvai disponuoti yra nedirbancios arba aisiai maziau turincios. Todel prisigalvoja visokiu pasiaiskinimu sau ir visuomenei.

Dirbanti ir normaliai uzdirbanti moteris zino pinigu verte, todel paprastai nori bent dali pinigu tureti savo reikalams, kurie nesusije su seima. Taip ir vyrai nori tureti laisvu pinigu, su kuriais gali daryti ka nori, negalvodami apie seima. Taip, tai imanoma tik tada, kai pinigu yra daugiau, nei tik pragrindiniams poreikiams tenkinti, ir gali buti, kad diskusijos oponentai tame ir nesutaria. Juk seimose, kur visos lesos yra naudojamos seimos normaliam egzistavimui, negali suprasti, kad dalis pinigu gali buti tiesiog isleidziami pramogoms be aiskios naudos.

Taciau, yra labai daug dalyku, kurie reikalingi zmogui, kad jaustusi zmogumi. Kaip taisykle, tie daiktai ar paslaugos nera niekuo susije su seimos gerove. Todel jiems skiriama tik santikinai nedidele pajamu dalis. Taigi, kartais gali pritrukti tam pinigu, o juk taip to norisi. Tada yra absoliuciai normalu, kad zmona ar vyras papraso savo partnerio paskolinti pinigu. Jei ji ar jis skolintusi pinigu duonai ar benzinui - tai gal ir galima butu nurasyti i keistuma, taciau jei as reikalauciau is seimos biudzeto paskraidymui oro balionu, o mano zmona nusikirpimui pas koki nors atvaziavusi italu kirpeja uz 500lt, tai tikrai butu visiskai nenormalu ir netgi smerktina.

Skolinimasis - pinigu valdymas, vartojimas dabar ateities saskaita, tai gali daryti finansiskai kulturingi zmones, kuriems pinigai yra normalus ir nesmerktinas dalykas. Deja dauguma mes uzaugom be igudziu valdyti finansus, kad ir kokie jie mazi butu. Nemokam taupyti ir saves riboti, svaistom, o veliau verkiam. Taciau niekada nevelu pradeti skaiciuoti ir buti nepriklausomiems nuo pinigu destruktyvaus poveikio.
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2007 07 30, 01:04)
O jei vyro pinigai baigtųsi tai jis pasiimtų iš jūsų?  biggrin.gif
Ar neatrodo jeigu vyras by default turi duoti žmonai pinigų kiek tik ji panorės, tai jis, grubiai sakant, jau ir taip susimoka už visas "paslaugas"? Seniau viskas buvo paprasta - šeimoje pasidalyta pareigomis ir "paslaugomis" - vyrai arė laukus, medžiojo bizonus, moterys tvarkėsi namuose, prižiūrėjo vaikus.
Laikai pasikeitė, t.y. keičiasi, deja, kaip tik mums išpuolė tas pereinamasis periodas - moterys uždirba tiek kiek vyrai, ar net daugiau, todėl joms natūraliai norisi kad ir dalį buities darbų krūvio perimtų vyrai. Bet tuo pačiu velkasi ir vis dar gajūs stereotipai, kad vyras vienas būtinai turi išlaikyti šeimą kaip seniau, nes tai vyriška. Tada gaunasi taip: moterims norisi kad vyras ne tik uždirbtų krūvą pinigų (dar kažkodėl privalėtų duoti joms), bet dar ir padėtų buityje, būtų su vaikais ir t.t. Jei abu dirba (gauna pajamų), tai gali proporcingai abu duoti bendroms išlaidoms (arba pasiskirstyti kas už ką moka), taip kaip ir darbus namie dalintis. Tada, gal ir skolinimas neatrodys toks didelis baubas ar nesąmonė (kaip čia ne kurioms atrodo), nes jei iš savo gaunamų pinigų duodi bendram šeimos biudžetui, reiškia skolinsies savo asmeninėms išlaidoms.
O pastaroji istorija iš pirmo žvilgsnio atrodo baisi, bet mano nuomonė tokia, su mumis elgiamasi taip, kaip ir kiek mes leidžiame kad su mumis taip elgtųsi.

Nu man niekas neirodys, kad gyvenant seimoje yra normalu SKOLINTIS is vyro pinigus, lygiai tas pats vyrui is manes doh.gif doh.gif doh.gif . Jei jau taip atsitikdavo, kad maniskis turejo daugiau islaidu ir baigesi jo pinigai, o as dar turiu, tai prasom imk kiek tau reikia, Nu bet skolintis doh.gif doh.gif doh.gif . Nesveikai net skamba! Arba as visai durna ir nesuprantu kas yra seima. Koks skirtumas kieno pinigai bus isleisti??? I tuos pacius namus gi viskas perkama. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga3 @ 2007 08 02, 21:47)
Koks skirtumas kieno pinigai bus isleisti??? I tuos pacius namus gi viskas perkama.

Vat cia brangioji ir klystate. Diskusija vire del to, kad skolinasi ne i tuos pacius namus pirkti, o grynai asmeninius poreikius tenkinti. O skolinimasis, tai zmogaus nemokejimas gyveni pagal isgales duotu momentu, arba tiesiog pinigu srautu valdymas.

As irgi nesuprasciau, jei prasytu paskolinti maisto vaikui nupirkti ar panasiai, taciau visokiom mandrom rankinem, ar bateliams, kurie bus viena karta uzsideti, tai tikrai siaip neleisciau naudoti bendru lesu, skirtu namu reikmem ar maistui.

Is kitos puses, man keista dovanoti dovanas is bendru pinigu. Jei as kokius aukstakulnius ar koki apatini trikotaza perku - tai savo asmeniniu daiktu saskaita, jau geriau nenusipirksiu kokiu brangiu ausiniu ar naujo telefono, bet ne is bendro naudojimo biudzeto naudosiu.

Mano giliu isitikinimu, visi zmones, net ir mazi vaikai, turi tureti asmeniniu lesu, kurias gali panaudoti kaip tinkami, ir kad niekas kitas i jas nepretenduotu. Tai elementarios savigarbos reikalas. Kam zmogui vargti darbe, kad vis vien priklausomu nuo kito buti?
Atsakyti
gerbiamieji, ar normalu jeigu vyras už žmoną uždirba dvigubai daugiau, tačiau skolina pinigus žmonai kuri irgi dirba bet atlyginimas jos mažesnis?

situacija tokia, žmona iš atlyginimo perka maistą šeimai, pampwersus ir viską ko reikia vaikui be to ji duoda vyrui 400-500 litų komunaliniams sumoketi ir paskolai bankui iš dalies padengti. Gyvenam kaip ir visi - ne prabangoje, valgyti esam priversti kavinėse nes į namus iš darbų per toli grįžti. Mėnesio pabaigoje vis tiek pinigu pritrūksta, mano alga 1600, vyro 2500 ir dar po 1000 kartais daugiau uždirba per mėnesį iš savo versliuko, taigi tenka skolintis iki kitos algos, tai daro vyras, nes moteris mieste neturi giminių tėvų - ar artimuju, vyras skolinasi iš savo giminaičių ir vis priekaištauja žmonai, kad ji to nedaro. Išeina taip, kad pinigėlių kiekvienai dienai ji skolinasi iš vyro - jam reikia atiduoti gavus algą. Šeimos biudžetas niekada nebuvo bendras, Kaip jums ši situacija?

Ar normalu, kad pragyvenimui žmona skolinadsi iš vyro
už paskolą bankui dėl būsto ir komunalinius mokam abu, tik vyro dalis didesnė, nes jis ir uždirba daugiau. Bendro šeimos biudžeto nėra, nes jis sako,kad tokiu būdu abu imsime iš stalčiuko ir pinigų neliks jau mėnesio viduryje. be to, jo motyvas - aš nemoku skaičiuoti, esu išlaidi, esą kodėl tik jis turi skolintis- moteris taip pat privalo tai daryti, bet mano nuomonė šiuo klausimu kitokia - visa namų buitis gula ant mano pečių, aš su mažyliu miegu naktimis jis tik vaikui gimus išėjo į kitą kambarį miegoti. Tai sakykit ar ne vyras turi išlaikyti šeimą?juolab kad savo atlyginimą leidžiu ne savo malonumams.

SKAITAU DAR KARTA, BET NEMATAU, KAD TEMOS AUTORE RASO, KAD JAI TRUKSTA MALONUMAMS g.gif KIEK MATAU PARASYTA ATVIRKSCIAI rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(paulius.sav @ 2007 08 03, 00:41)
Vat cia brangioji ir klystate. Diskusija vire del to, kad skolinasi ne i tuos pacius namus pirkti, o grynai asmeninius poreikius tenkinti. O skolinimasis, tai zmogaus nemokejimas gyveni pagal isgales duotu momentu, arba tiesiog pinigu srautu valdymas.

As irgi nesuprasciau, jei prasytu paskolinti maisto vaikui nupirkti ar panasiai, taciau visokiom mandrom rankinem, ar bateliams, kurie bus viena karta uzsideti, tai tikrai siaip neleisciau naudoti bendru lesu, skirtu namu reikmem ar maistui.

Is kitos puses, man keista dovanoti dovanas is bendru pinigu. Jei as kokius aukstakulnius ar koki apatini trikotaza perku - tai savo asmeniniu daiktu saskaita, jau geriau nenusipirksiu kokiu brangiu ausiniu ar naujo telefono, bet ne is bendro naudojimo biudzeto naudosiu.

Mano giliu isitikinimu, visi zmones, net ir mazi vaikai, turi tureti asmeniniu lesu, kurias gali panaudoti kaip tinkami, ir kad niekas kitas i jas nepretenduotu. Tai elementarios savigarbos reikalas. Kam zmogui vargti darbe, kad vis vien priklausomu nuo kito buti?

Kiekvienas savo alga laikome savo piniginese, bet vyras dar is sono pasidaro pinigeliu, tai va tie padeti kitoje vieteleje ir jei jau man truksta imu is ten. Tokiu budu kiekvienas turim asmeniniu lesu. Bet tai nereiskia, kad as nezinau kiek jis uzdirba, o jis nezino kiek as. Niekad neslepiam vienas nuo kito pinigu. Del pirkiniu pasitariam ir perkames kartu. Ir jokios tragedijos nera
Atsakyti
Isikišiu ir aš. Bet apie savo šeima. Mes taip pat abu dirbam ir apyligiai uždirbam.Bet vyras turi pinigų iš šono kurie yra tiktai jo, o aš tokiu neturiu.Niekada į jo "laisvus" nepratenduoju.Pati valdau tiek savo, tiek vyro pinigus(atlyginimu).Bet... g.gif Man kartais malonu pakaulėti iš vyro "laisvų" ką nors sau nusipirkt. Nors ir nėra būtinumo.Pakanka ir bendru. Bet tai tarsi žaidimas.Arba :"einam kur nors pavakarieniauti"- mokėsim per pusę.Vyras laisvais, aš bendrais. Nežinau, bet man tai teikia malonumą.Aiškiai suvokiu, kad biudžetas tarsi tas pats, bet....Tiesiog atsiranda toks jausmas tarsi dar butume pora, o ne šeima. Arba prieš šventes.Pati perku visiems dovanas "iš bendrų", o vyras man "iš savu". Visiems gerai, ir tarsi paslaptis yra... Gal per eilę metų kiekvieną šeima savaip prisišlifuoja?....
Atsakyti
Ciklomena,

brrr, net susipainiojau... kur ten smagumas visas? vyras turi dirbti vos ne 2 etatais, ir dar tau atiduoti? Man is viso jis kokstai lepsis, kad tau aiduoda savo atlyginima. Arba ne, jis super gudrus, nes pasinaudojes tavo godumu valdyti visas seimos pajamas nusikrate ir atsakomybes, ir pareigos tai daryti. Gal cia ji pagirti reikia.

Mano isitikinimu, jokios diskriminacijos negali buti. Neturi vyras atiduoti savo pinigu, kaip ir moteris neturi buti tarnaite namuose. Nesmagu, kaip viena is pusiu yra zeminima ir vergauja kitai, o pinigu atidavimas yra visiskas vergavimo pavyzdys, nes tik is vergu atima ju uzdirbta gerove.

Bukit budrios, negalvokit, kad sakau, jog vyras neturi leisti pinigu seimai. Taciau kalbu apie disponavima ir realiu sprendimu daryma su tais pinigais.

Kaip vyras moteri turi gerbti ir su ja konsultuotis, taip ir moteris turi vyra gerbti ir neatimineti jo pinigu.
Atsakyti
neturiu laiko viską skaityti, o nuomonę parašyti knieti. Taigi visai nepaisant aukščiau esančio konteksto:
"normalumas" tėra "atitikimas normoms", kas gyvenime lygu "..nerašytoms normoms", kas lygu "kaip daro dauguma". Čia šiaip. O jei į temą - normalu tuo atveju, jei žmona visiškai nesugeba tvarkytis su pinigais. Tačiau jau nenormalu nepadėti jai to išmokti, nebent tai tiesiog liga.
Atsakyti
QUOTE(paulius.sav @ 2007 08 06, 16:29)
Ciklomena,

brrr, net susipainiojau... kur ten smagumas visas? vyras turi dirbti vos ne 2 etatais, ir dar tau atiduoti? Man is viso jis kokstai lepsis, kad tau aiduoda savo atlyginima. Arba ne, jis super gudrus, nes pasinaudojes tavo godumu valdyti visas seimos pajamas nusikrate ir atsakomybes, ir pareigos tai daryti. Gal cia ji pagirti reikia.

Mano isitikinimu, jokios diskriminacijos negali buti. Neturi vyras atiduoti savo pinigu, kaip ir moteris neturi buti tarnaite namuose. Nesmagu, kaip viena is pusiu yra zeminima ir vergauja kitai, o pinigu atidavimas yra visiskas vergavimo pavyzdys, nes tik is vergu atima ju uzdirbta gerove.

Bukit budrios, negalvokit, kad sakau, jog vyras neturi leisti pinigu seimai. Taciau kalbu apie disponavima ir realiu sprendimu daryma su tais pinigais.

Kaip vyras moteri turi gerbti ir su ja konsultuotis, taip ir moteris turi vyra gerbti ir neatimineti jo pinigu.

Gal ne taip papasakojau, bet ant 1,5 etato dirbu aš, o ne vyras unsure.gif O šiais laikais atlyginimai vedami į korteles.Ir tas "atidavimas" pasireiškia tuo, kad žinau kur yra namie kortelė,galiu ją pasiimti ir disponuoti.Nes dažnai( dėl isiblaškymo )vyras ją pametą.
Vyras iš tikrųjų nusimeta atsakomybę, bet mums abiem taip gerai.Jis žino, kad be reikalo neleidžiu, o ir pačiam nereikia kvaršinti galvos kas kiek kainuoja, ir kur ką nupirkt.Labai lengva po darbo eiti į sporto salę pasportuot, o ne blaškytis po parduotuves, ir sukt galvą ką čia vakarienei paruošus essen.gif mano .
O vien tai, kad mano darbo diena baigiasi 21 val. darbe, ir grįžus namo tęsiasi, manau suteikia man ir kai kurias teises.Savo papildomo darbo dėka, MŪSU šeima turiningai pasiilsi užsienio kurortose.O vyro papildomi pinigai iškeliauja į parduotuves( apsipirkinėja jis, bet ne aš). Bet juk neprageria?...Todėl ir manau, kad kartais gali ir ant manes leisti....
Atsakyti