Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė "Mirena"

na viskas laukiu nauju menesiniu ir varau ir as isidet ta spirale sutaupysiu nors ant paketu
Atsakyti
As pati neturiu tos Mirenos savyje,nors kaz kada turejau 2 kart po 5 metus paprasta varine ir buvau patenkinta,bet norejau papasakoti apie mano viena pazistama.Mes su ja ilsejomes prie juros ir as jos paklausiau del spuogu ant veido.Cia as minkstai pavadinau spuogai,jie atrodo,kaip Ospos spuogai.Zinojau ,kad anksciau ji jos neturejo,o gal kokius 2 metus turi,nors ir maskuoja juos,bet vistiek matosi.Tai ji man pasake,kad nutare ideti Mirena spirali,ir jos niekaip organizmas nenorejo priimti,pradejo kraujavimai,veida isbere.Gydytoja sake jai ,kadtai su laiku praeis,bet ne velnio.Ji iseme ta spirale po 5 menesiu,o spuogai taip ir liko veide.Vaizdas tikrai negrazus.Bet gal cia aisku nevisoms tai gali buti,bet vis del to yra ir tokiu pasirodo salutiniu poveikiu,tik gaila ,kad ji negali dabar nieko padaryti.
Atsakyti
As pora sav kaip isidejau ta mirena,kai dejo visai nieko nejauciau,tik kai pasake,viskas,gali apsirengt,net nustebau,kad taip greit ir neskausmingai.Ka galiu pasakyt,man rekomendavo butent ja,nes mano menesines budavo ilgos ir skausmingos,kaip bus dabar dar nezinau,truputi teplioja,bet skaiciau,kad taip gali buti apie men,gali ir isberti,bet ne visada,nenoreciau.Kol kas viskas gerai,gal cia priklauso nuo kiekvienos moters organizmo,vienoms tinka,kitoms ne.
Atsakyti
QUOTE(Bazile @ 2007 06 23, 09:36)
Na man atrodo Mirena kaip tik pati pigiausia... jei skaiciuot islaidas 1 men. Ziedo, pleistro ir KT negausi be 30-40 litu. O mirenos islaidos 1 men tik apie 10 lt, (600lt:60 men)
Bet jei netinka, tai žiedas ar tabletės taip ir lieka 30 Lt, o Mirena jei reiks išimti - tai jau 600 sumokėti ir Lietuvoje niekas jų negrąžins.
Atsakyti
Prieš 6 metus turėjau spiralę su variu. 1.5 m ją nešiojau, o po to ji man beveik iškrito blink.gif . (tai sužinojau, kai prasidėjo mėnesinės labai gausios ir nesibaigė 2 savaites) Ją išėmė, darė valymą. Po to metus naudojau KT, tada 4 metus niekuo nesisaugojau, vieną kartą buvau pastojusi, bet buvo nesivystantis ir vėl valymas. Taip jau trečią kartą dėl paprasto išvešėjimo darytas valymas. Gydytoja ligoninėje rekomenduoja Mireną, bet aš baiminuosi, kad ji iškris, kaip ta kita spiralė. Mano gimda užlinkusi, o kiaušintakiai užsikimšę (taigi kontracepcija man nėra reikalinga, nes aš norėjau dar vieno vaiko, bet nebepastoju schmoll.gif ). Ar man verta rizikuoti dėtis spiralę (už 600 Lt), kokia tikimybė, kad ji neiškris? O jei tokia rizika išlieka, kaip man gyventi ir gydytis, ką daryt, kad nebereiktų daryti tų valymų?? g.gif
QUOTE(Silvute @ 2007 07 27, 20:20)
...jeigu tas kiausinelis ne tik, kad nesprogo, bet ir nesubrendo?
doh.gif
Dėja subręsta: "Apie 85 proc. moterų, vartojančių IUS, vyksta normalios ovuliacijos." (http://mirena.prisimink.lt/lt/apie/idek/1)
"Dėl vietiškai veikiančių mažų hormonų dozių, kiaušidžių funkcija beveik neveikiama, todėl daugumai IUS vartojančių moterų vyksta ovuliacijos." (http://mirena.prisimink.lt/lt/kaip/hormonas/1)
Atsakyti
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 07 21, 01:23)
jau 2 metai kaip isidejusi mirena ir labai esu  biggrin.gif , menesiniu nera, o budavo 7-9 dienas blink.gif , bet pradzia nebuvo sklandi, po idejimo kraujavau 1 men, tada teko sugert dviguba doze kaskokiu hormoniniu tableciu, ir tik tada pradejo eiti geryn ir geryn, kraujavimas liovesi, per 6 men menesines dingo, o dabar kartais dar pateplioja, bet nereikia net jokio ikloto, nes tik lengvai sutepa apatines kelnaites, manau verta investuoti, o ir su vyru santykiai  smileysex.gif sferoje pagerejo, kada nori kiek nori wub.gif

pas mane panaši istorija drinks_cheers.gif mirksiukas.gif po įdėjimo trečią mėnesį mėnesinės praktiškai dingo, dar kelis mėnesius tepliojo nedaug ir nereguliariai, bet dabar jau antri metai nieko nėra, kartais koks rausvas lašeliukas pasirodo ir tiek.
Šiaip tai patogu nerealiai thumbup.gif ar baseinas, ar kelionė jokių problemų

QUOTE(inore @ 2007 07 23, 12:45)
Ar aš gerai supratau? Kad isdėjus spiralę, visiškai dingsta mėnesinės?  g.gif

nevisoms rolleyes.gif
Atsakyti
Na pagaliau ir as sulaukiau savo dienu,ir isidejau Mirena.Taip,irgi pastebejau kad menesines kazkaip sumazejo. Dar paskyre kazkokiu tableciu 5 iskart isgerti,bet vis galvoju ar gerti g.gif Ar bus blogiau jei neisgersiu
Atsakyti
QUOTE(natylli @ 2007 09 02, 18:37)
Na pagaliau ir as sulaukiau savo dienu,ir isidejau Mirena.Taip,irgi pastebejau kad menesines kazkaip sumazejo. Dar paskyre kazkokiu tableciu 5 iskart isgerti,bet vis galvoju ar gerti g.gif  Ar bus blogiau jei neisgersiu

O kokios cia tabletes??ir kodel tau jas paskyre?Man niekas nieko nepaskyre,Mirena turiu jau menuo,menesines atsirado,bet ne tokios gausios kaip anksciau,tai nezinau kaip bus toliau,kol kas viskas ok.
Atsakyti
Na bandau is recepto perrasyti,bet nelabai iseina nes jie taip raso neaiskiai Metomidaxol 0.5 kazkas tokio
Na sake kad geriau priimtu spirale organizmas g.gif
Atsakyti
4u.gif na o man atvirksciai-kai geriau microgynon 30 menesines buvo neskausmingos ir negausios o kai ysidejau spirale tai 2-3ia diena buna kosmaras tamponus vos ne kas pusvalandy keist reik.kazkas baisaus nes bijau net y gatve iseit doh.gif kazkaip dar kenciu nes tabletes jau buvau pradejus pamirst isgert.
Atsakyti
L.Pociene
...o kai ysidejau spirale tai 2-3ia diena buna kosmaras tamponus vos ne kas pusvalandy keist reik...

Tai gi sako, kad tamponų negalima, nes gali siūlai prikibti prie tampono ir visą spiralę ištraukti.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(L.Pociene @ 2007 09 04, 00:38)
4u.gif na o man atvirksciai-kai geriau microgynon 30 menesines buvo neskausmingos ir negausios o kai ysidejau spirale tai 2-3ia diena buna kosmaras tamponus vos ne kas pusvalandy keist reik.kazkas baisaus nes bijau net y gatve iseit doh.gif kazkaip dar kenciu nes tabletes jau buvau pradejus pamirst isgert.

tai gal tu varine isidejai?
Atsakyti