Įkraunama...
Įkraunama...

Bakterijos, virusai ir kitokios zarazos...

QUOTE(babyface @ 2007 02 15, 23:46)
Aš irgi galvoju gal paketai sudirgina ir atsiranda išskyrų daugiau  g.gif O kokius paketus jūs naudojat, merginos? Kur mažiausiai yra sintetikos? Aš tai kažkaip visada perku Bella... Niekad neperku Allways, nes ten išvis viena sintetika...

Išbandytas reikalas, aš net kelnaites rankom su muilu plaunu, kad mažiau visokių suerzinimų, jokios sintetikos, o įklotai Libresse - iš natūralaus pluošto, jokių ten OB ar pan., gal tas Tantum ir kam padeda, nors man gyd. patarė jokių kitokių intym. higienos priem. kaip muilas, nenaudoti.
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2007 02 15, 22:46)
Niekad neperku Allways, nes ten išvis viena sintetika...

drinks_cheers.gif o man taip juokinga, nes Italijoj jie vadinas ne always, o pažodžiui verčiant būtų šilko linijos ar pan... tikras šilkas lotuliukas.gif bet be jų negaliu, nes pas mane tokios misisipės varo, kad tik sintetiniai ir sulaiko verysad.gif jei tik kokius natūralesnius įsidedu, iškart kiaurai persigeria doh.gif blink.gif
Atsakyti
apie chlamidiju tyrimo budus.... as visai netycia radau tokia info apie tyrimu skirtumus is tepinelio ir is kraujo:
......Pirmiausia chlamidijozes diagnoze is kraujo tyrimo yra visiskai netiksli, todel, kad chlamidine infekcija buna ne tik slapimo ir lyties takuose, ji sekmingai gyvena ir kvepavimo sistemoje ir zarnyne, todel urogenitalines chlamidijozes diagnoze nustatoma tyrimais is urogenitaliniu taku....
o cia kazkas is dalyviu rase kad tyresi is tepinelio ir dabar laukia atsakymo is kraujo tyrimo....tai vat kaip suprasti tuos tyrimus ir tuos gydytojus?
Atsakyti
Geriausia chlamidijas nustatinėti DNR hibridizacijos metodu, jis laikomas auksiniu standartu pasaulyje. Brangu, tačiau patikima. Tiriama imant tepinėlį iš gimdos kaklelio, o vyrams iš šlaplės atrodo. Jei kam įdomu, galėsiu parašyti ir kur taip tiria blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2007 02 16, 21:26)
Geriausia chlamidijas nustatinėti DNR hibridizacijos metodu, jis laikomas auksiniu standartu pasaulyje. Brangu, tačiau patikima. Tiriama imant tepinėlį iš gimdos kaklelio, o vyrams iš šlaplės atrodo. Jei kam įdomu, galėsiu parašyti ir kur taip tiria blush2.gif

O man gydytoja sakė, kad kraujo tyrimas yra tikslesnis už tepinėlį... Nes atseit, tepinėlyje gali nepakliūti tos bakterijos, o kraujo tyrimas niekaip negali neparodyti tų chlamidijų, jei jų iš tiesų yra... smile.gif Tai net nežinau dabar kuo tikėti... g.gif Niu žiūrėsiu, ką man parodys antrasis tyrimas iš kraujo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ziemos vysnia @ 2007 02 16, 20:01)
apie chlamidiju tyrimo budus.... as visai netycia radau tokia info apie tyrimu skirtumus is tepinelio ir is kraujo:
......Pirmiausia chlamidijozes diagnoze is kraujo tyrimo yra visiskai netiksli, todel, kad chlamidine infekcija buna ne tik slapimo ir lyties takuose, ji sekmingai gyvena ir kvepavimo sistemoje ir zarnyne, todel urogenitalines chlamidijozes diagnoze nustatoma tyrimais is urogenitaliniu taku....
o cia kazkas is dalyviu rase kad tyresi is tepinelio ir dabar laukia atsakymo is kraujo tyrimo....tai vat kaip suprasti tuos tyrimus ir tuos gydytojus?

Mano nuomone, tepinėlis gali parodyti tas chlamidijas, kurios yra tik makštyje, o kraujo tyrimas turėtų kaip ir parodyti chlamidijas apskritai visame organizme, nes juk kraujas teka visu organizmu mirksiukas.gif O va tepinėlis tai nemanau, kad gali parodyti chlamidijas, kurios nėra vien makštyje... Niu bet čia tik mano tokia nuomonė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saules zuikis @ 2007 02 16, 00:03)
Išbandytas reikalas, aš net kelnaites rankom su muilu plaunu, kad mažiau visokių suerzinimų, jokios sintetikos, o įklotai Libresse - iš natūralaus pluošto, jokių ten OB ar pan., gal tas Tantum ir kam padeda, nors man gyd. patarė jokių kitokių intym. higienos priem. kaip muilas, nenaudoti.

Kas liecia kasdieninius iklotus, tai is savo patirties galiu pasakyti, kad nuo ju visos bedos ir prasideda. Na bent jau dalis ju. Nemazai metu juos naudojau, nes atrode, kad pas mane ten viskas isplauks be ju doh.gif Pas ginekologe galejau kas kelis menesius eiti ir visada rasdavo ka nors negero ir vis turedavau gydytis. Paskui nusprendziau nuo ju atsipratinti, nes buvau prisiklausiusi, kad jie sukuria palankia terpe bakterijoms visokioms daugintis ir sau sekmingai veseti g.gif Aisku, is pradziu labai nesmagiai jauciausi, kazkokia nesvari ir kaip prisidariusi blush2.gif Uztai jau kokie keturi metai viskas thumbup.gif Dingo ne tik visos nepageidaujamos bakterijos, bet ir tos nereikalingos isskyros. Praktiskai dabar net nebutu reikalo del ko naudoti tuos iklotus schmoll.gif O pas ginekologe dabar nueinu tik profilaktiskai. Paskutini karta tai net prajuokino. Sako: idealu, jokiu koku, jokiu lazdeliu, atrodo kad net muse ten nebutu praskridusi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2007 02 16, 21:26)

Man daktaras taip pat sakė, kad geriausiai chlamidijas nustatinėti iš kraujo. Nes atsakymas būna tikslesnis.
Atsakyti
O aš sakau apie dar tikslesnį būdą mirksiukas.gif Aišku, jei lyginsi su chlamidijų ieškojimu tepinėlyje mikroskopu, tai kraujas tikrai tiksliau, bet...
Pirmiausia, tam, kad atsirastų antikūnai pries chlamidiją, turi praeiti laiko. Todėl, jei esi neseniai užsikrėtęs, toks tyrimas iš kraujo parodys klaidingai neigiamą atsakymą.
Antra, teigiamas IgG antikūnų titras savaime irgi nieko nereiškia, tai gali rodyti tik kad pacientas turėjo kontaktą su chlamidija. O jei žmogus jau pagijęs? Greičiausiai reiktų kartoti tyrimus ir stebėti, ar tas titras nemažėja. Tam reikia laiko ir tai netaikoma praktikoje, nes infekciją reikia gydyti nedelsiant.
Dar, teigiamas IgM atsakymas irgi gali nereikšti aktyvios infekcijos, nes jei pacientas tarkim buvo užsikrėtęs Chlamydia pneumonia, jam taip pat gali nustatyti teigiamą IgM antikūnų titrą prieš Chlamydia trachomatis.
Ir svarbiausia, kad testai, skirti nustatyti chlamidijas iš krajo nėra tiek specifiški, kad atskirtų skirtingas chlamidijų rūšis. Tad, jeigu tu turi kitų chlamidijų, o ne trachomatis, gali gauti klaidingai teigiamą atsakymą.
Todėl pats tiksliausias tyrimas yra nustatant chlamidijų DNR. Nenoriu sakyti, kad gydytojai blogi, tik jie nevisada įsigilina į laboratorinės diagnostikos metodus.
Atsakyti
isijauciau ir as i sita "choleru" chlamidiju problema g.gif ....ir benarsydama visokiose informacijose radau keista dalyka...cituoju-(tik neissigaskit, cia raso apie naminius gyvunus biggrin.gif )

Sukelia chronini keratita, kvepavimo taku,genitalines,slapimo taku infekcijas,sanariu ligas.Daznai pasitaiko subklinikines ar besimptomes formos.T.y. gali buti nesiotojai,bet nesirgti arba susirgti tik nusilpus imuninei sistemai ir sutrikus antikunu pries chlamidiju antigenus sintezei.Uzsikreciama tiesioginio kontakto metu,lytiniu keliu,kale gali perduoti suniukams gimdymo metu.Chlamidijoze yra uzkreciama sunims,katems,pauksciams ir taip pat zmonems!(Todel su chlamidijoze serganciais sunimis nereiketu buciuotis,valgyti is vienos lekstes ir siaip pagloscius patartina svariai nusiplauti rankas.) Chlamidijoze diagnozuojama tiesiogines mikroskopijos budu,is kulturu (paemus tepineli jos sejamos i MacConkey agara ir kultyvuojamos(taip nustatomas ir jautrumas antibiotikams)), taip pat ELISA metodu ir fluorescuojanciu antikunu metodu.Tyrimams imama kraujo plazma ar isskyros: is kvepavimo taku, akiu,maksties,slapimtakio.
va sito tai tikrai nesitikejau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2007 02 17, 17:11)
O aš sakau apie dar tikslesnį būdą mirksiukas.gif Aišku, jei lyginsi su chlamidijų ieškojimu tepinėlyje mikroskopu, tai kraujas tikrai tiksliau, bet...
Pirmiausia, tam, kad atsirastų antikūnai pries chlamidiją, turi praeiti laiko. Todėl, jei esi neseniai užsikrėtęs, toks tyrimas iš kraujo parodys klaidingai neigiamą atsakymą.
Antra, teigiamas IgG antikūnų titras savaime irgi nieko nereiškia, tai gali rodyti tik kad pacientas turėjo kontaktą su chlamidija. O jei žmogus jau pagijęs? Greičiausiai reiktų kartoti tyrimus ir stebėti, ar tas titras nemažėja. Tam reikia laiko ir tai netaikoma praktikoje, nes infekciją reikia gydyti nedelsiant.
Dar, teigiamas IgM atsakymas irgi gali nereikšti aktyvios infekcijos, nes jei pacientas tarkim buvo užsikrėtęs Chlamydia pneumonia, jam taip pat gali nustatyti teigiamą IgM antikūnų titrą prieš Chlamydia trachomatis.
Ir svarbiausia, kad testai, skirti nustatyti chlamidijas iš krajo nėra tiek specifiški, kad atskirtų skirtingas chlamidijų rūšis. Tad, jeigu tu turi kitų chlamidijų, o ne trachomatis, gali gauti klaidingai teigiamą atsakymą.
Todėl pats tiksliausias tyrimas yra nustatant chlamidijų DNR. Nenoriu sakyti, kad gydytojai blogi, tik jie nevisada įsigilina į laboratorinės diagnostikos metodus.

O kaip atliekamas tas chlamidijų DNR? rolleyes.gif Čia visai kitoks būdas nei tepinėlis ar tyrimas iš kraujo? unsure.gif Dar nesu girdėjusi apie chlamidijų DNR nustatymą... Kur jį būtų galima atlikti Klaipėdoje? unsure.gif

Papildyta:
Ir dar turiu vieną klausimėlį: kas tai yra IgG ir IgM? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2007 02 18, 00:02)
O kaip atliekamas tas chlamidijų DNR?  rolleyes.gif Čia visai kitoks būdas nei tepinėlis ar tyrimas iš kraujo?  unsure.gif Dar nesu girdėjusi apie chlamidijų DNR nustatymą... Kur jį būtų galima atlikti Klaipėdoje?  unsure.gif

Papildyta:
Ir dar turiu vieną klausimėlį: kas tai yra IgG ir IgM?  rolleyes.gif

manau kad daro vilniuj,vyrui buvo citomegalo virusas tai dare ir DNR,tiksliau parodo sudeti,kieki.
Atsakyti
QUOTE(saulyte2 @ 2007 02 18, 01:24)
manau kad daro vilniuj,vyrui buvo citomegalo virusas tai dare ir DNR,tiksliau parodo sudeti,kieki.

O gal čia Vilniuj Aids centre daro? Nes mano gydytoja sake, kad norint tiksliausiai išsitirti chlamidijas, tai reiktų nusigauti iki Vilniaus Aids centro smile.gif Sakė, kad ten geriausiai ištiria... cool.gif Bet gyvenant Klaipėdoje tai juk nevažiuosi į Vilnių pasidaryti tyrimo biggrin.gif
Atsakyti