Įkraunama...
Įkraunama...

ar žindymas jums malonus procesas, ar ne

Apklausa: žindymas jums (664 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Mes irgi nieko neėmem, nei buteliuko, nei kokio mišinuko, reikia tik mamos (.)
Pirmi keli mėnesiai atsiminimuose tai pagrinde užsifiksavo kaip begalinis vaiko maitinimas krūtimi, skaudantys speneliai, gijimas, vėl skausmas ir t.t.t Po to viskas prisitrynė, įsivažiavo ir maitinimas tapo malonumu....Kai vaikučiui buvo apie 8 mėn. pradėjo atsisakinėti pienuko, o man tai atrodė tragedija.Tuo metu neįsivaizdavau kaip galėsime išsiversti be pienuko, o ir buvau pripratusi prie lėliuko artumo.., žodžiu visaip bandžiau pratęsti maitinimą krūtimi. Pasisekė- valgome iki dabar - mums 1,8 m. Man maitinti malonumas- žiūreti į lėliuko pasitenkinimą geriant pienuką, laukiant nekantriai kol duosiu (.)ir t.t. , bet jau norėčiau baigti, nes kartais maitinimas pereiną ne į pienuko gėrimą, o į papuko mylavimą, glaustimąsį ir t.t.. niekur net naktį į tualetą negaliu išeiti, nes jaučia, kad (.) nėra šalia. Bet kitą kartą pagalvoju, kad daugiau tokio vaiko mylavimosi daugiau nepatirsiu ir taip gera pasidaro...Taip pat nelabai gerai valgo, nes prisilupa pienuko, o po to aišku, kad apetito ir nėra.. Kai buvo mažas maitinimas (.) tikrai buvo labai patogus - nei buteliukų, nei kosių jokių nereikia kai kažkur važiuoji, nes visada yra kuo pamaitinti kūdikį smile.gif Na o dabar galime apsieiti ir be (.), bet vis gaila nutraukti maitinimą, negaliu neduoti, kai vaikas prašo.., tai taip ir traukiame, ar dar ilgai- parodys laikas... smile.gif
Atsakyti
vilka11 4u.gif
Būk rami, vaikutis žino kas jam geriausia mirksiukas.gif
Pienuko mitybinės savybės puikios ir antraisiai vaiko gyvenimo metai laaabai reikalingos; mamos artumas - vaiko psichologinės sveikatos užtikrinimui. Nemanipuliuoja jie mama mirksiukas.gif
Svarbiausia- valgo ir kitą maistą, o augant ir poreikis jo didės, gal ne taip spėriai kaip nori mirksiukas.gif Tik neskubėk 4u.gif
Atsakyti
nesu super maitinimo krutimi fanatike, bet kol kad tai teikia didziuli malonuma wub.gif netikiu, kad maitinant stipreja rysys, kad maitinant paciai vaikas niekad nesirgs ir t.t. bet db esu pati laimingiausia kai matau, kad jis patenkintas gaudamas pienuko is manes wub.gif
Atsakyti
man nemalonus buvo, issikankinau galima taip apibudinti zindymo perioda iki 11 men... mane ismusdavo is pusiausvyros kiekvienas zindymas, nes vaikas visada priesindavosi valgymui, nors ir isalkes budavo, tik nakti ramiai pavalgydavo.... o dabar jau 1 metai ir 8 menesiai taip pat vargstam su visu kitu maistu...
Atsakyti
Nepakartojamas jausmas buvimo kartu su mažyle wub.gif turbūt dėl to, kad kuo sunkesnis kelias, tuo paskui malonesnis jausmas wub.gif perėjom atrodo daug problemų, todėl džiaugiuosi, kad jų nenumetėm į šalį, nenuleidom rankų, ieškojome įvairiausių išeičių ir radome smile.gif nėra padėties be išeities, tik svarbu kuriuo keliu pasuksi.
Atsakyti
pirmaji menesi pamenu kaip vargstant ka daryti, kad kuo greiciau sugytu suskile speneliai. taciau noras maitinti savo vaikuti paciai buvo toks didelis, kad viska iskentejom ir dabar zinau kad duodu savo leliukui visa kas geriausia wub.gif
Atsakyti
Su dukra pirmi 4 zindymo mensiai buvo kazkoks kosmaras,paskui apsipratau .maitinau iki 11 men. Su sunum jokiu bedu nebuvo,bet man tai yra prievole,o ne malonumas.aisku smagu zeti,kaip valgo sunelis.bet ,kad ten alpciau del to,tai tikrai ne.planuoju jau nujunkyti. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ericute: 17 gruodžio 2012 - 12:09
Pirmos dienos buvo kazkas nenusakomo geras jausmas zindyti savo mazyli, taciau po keliu dienu maziukas neime papulio bandem visaip su zindymo konsultantem, bet nepavyko tad teko nusitraukineti pieneli ir maitinti is buteliuko taip dariau 6men., buvo vargelis, tad jau db koseles ir misinuka maitinu smile.gif
Atsakyti
malonus smile.gif
Atsakyti
Kolkas, kol mažyliui dvi savaitės, žindymas - man didžiausia kančia.. verysad.gif blush2.gif
Atsakyti
Noriu paidalinti ir as savo patirtimi 4u.gif Dar kai buvau nescia, net neturejau minciu, kad zindysiu... Zinojau, kad reikia, sakiau ilgiausiai pratempsiu iki 3 menesiu. Taip galvojau iki, kol padejo dukryte ant krutines wub.gif Zindymas pradzioje buvo labai sunkus, nukramtyti speneliai, uzdegimas ir auksta temperatura. Pirmomis dienomis kiekvienas zindymas buvo kancia. Kai dukrytei suejo menuo, sakiau viskas, nebegaliu daugiau, nebegaliu iskesti to skausmo kiekvieno zindymo metu. Jau nuo pradzios retkarciais gaudavo misinuko ir didziaja dali mano nutraukto pienuko. Bet sazines jausmas neleido pasiduoti, ir taip vis, na dar vienas maitinimas na dar vienas. Dabar mums jau keturi menesiai, o mano saulyte nei dienos nepraleido be mano pienuko. Misinuku primaitinu vakarais, pries miegiuka. O rytai dabar yra mano pati nuostabiausia dienos dalis. Atsikelus isikeliu pas save i lova dukryte, ji godziai valgo pienuka, apsikabinus (.) rolleyes.gif Siuo metu tai pats nuostabiausias jausmas, jauciuosi tokia reikalinga ir mylima wub.gif Zindysiu tiek, kiek tik dukryte nores ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Dancer @ 2013 01 29, 20:39)
Kolkas, kol mažyliui dvi savaitės, žindymas - man didžiausia kančia.. verysad.gif  blush2.gif

jei dar nepasidavei- yra pagalba: mama-mamai www.pradzia.org
mirksiukas.gif
Atsakyti