Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

Varėne, kaip tavo krūtinė laikosi, ar praėjo guzas ar dar vis skauda g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Aš iš anksto suplanavau, kada nutrauksiu maitinimą. Kai dukrai buvo 1m7mėn, išvažiavau 5 d į seminarą. Ten krūtinę tvarsčiausi ir gėriau mėtų arbatą. Buvo pakilus temperatūra. Ištvėriau. Kai grįžau, buvo sunku pirmąją parą- dukra reikalavo krūties. Nedaviau. Paskui kasdien buvo vis lengviau.
Dabar dukrai 2m1mėn. Ji keletą kartų kasdien"patikrina", ar viskas vietoje ir pasako: papukas, pienas, skanu. Taigi dar neužmiršo.
Man pačiai nepatinka tai, kad krūtys pasidarė skausmingos. Jokių guziukų nėra, bet skausmingos. Neturiu ko paklausti, kodėl taip yra.
Atsakyti
ax.gif As va dabar dar sviezia savo patirtimi pasidalinsiu.
Mazinau as maitinimus iki minimum..ir man reikejo isvaziuoti, teko maziuka palikti mano mamai. Tai va pirma keliones diena, krutys sprogte sprogo....po pusantros paros pavyko siek diek nusitraukti. Grizus is keliones po 4d. nusitraukiau is kiekvienos po stikline g.gif ir dabar kruris kol kas normalios..g.gif paspaudus gerai bega pienas g.gif bet jos minkstos ir neskausmingos...na jautrios po tokio didelio itempimo. As nezadu ka daugiau su jomis daryti. Jau galiu senasias savo liemeneles nesioti (kalbu apie liemeneles nemaitinancioms ir mano sena dydi).
Dabar galvoju apie tai ar kai pamatysiu mazaji savo berniuka wub.gif ar jis neprasys manes...

Tiesa visa savo kelione is vis skysciu minimuma naudojau...o kai norejosi tai kiek burna suvilgydavau.

O dabar mane durne kamuoja durnas jausmas..kad jau nemaitinu savo berniuko..Nors jam jau 1,2 metu.
Atsakyti
Na va praėjo 10 dienų kaip nemaitinu, tai toj krūty, kur buvo guzas, jau visai nedidelis jis likęs... bet va šianakt nemiegojau beveik, nes kita krūtis tiesiog plyšo cry.gif ji visa kaip guzas, kieta kaip akmuo, skaudėjo juodai jau dieną, o naktį išvis siaubas kažkoks, bėgo visą naktį kažkoks balzganas skystis (jau ne pienas) iš jos...
Dabar jau šiaip neskauda, tik stipriau prisilietus, vis dar kieta, nors ne tokia įtempta kaip naktį...
Kada praeis?????!!!! unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
ash tavo vietoj nutraukchiau truputi, kad neverzhtu. gal ir ilgiau ishliktu pienas, bet uzhtat kankynes mazheu ir krutys ne taip sutraumuotos butu...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2005 06 27, 10:05)
ash tavo vietoj nutraukchiau truputi, kad neverzhtu. gal ir ilgiau ishliktu pienas, bet uzhtat kankynes mazheu ir krutys ne taip sutraumuotos butu...

pritariu,..man ir labai berze, buvo issiputusios..kelias dienas kentejau..kol nusprendziau nusitraukti..Skaudejo nutraukinejent, bet rezultatas thumbup.gif
krutine normalizavosi.
Atsakyti
Aš vakare truputį nutraukiau, prie tos krūties tik prisilieti ir jau bėga, tai glosčiau, masažavau šiek tiek, kad kažkiek išbėgtų.
Atsakyti
Varėne,tai gal geriau pasikonsultuok su daktaru,juk yra kažkokie vaistai laktacijai nutraukt g.gif
Aš tai jau su siaubu galvoju ,kaip maniškę reiks atpratint nuo to papo blink.gif Va jau pusantrų metų mergina,o traukia kaip koks kūdikis kas valandą vis pribėga,o pas mane fontanai trykšta,dar ir dabar įklotėlius turiu nešiot blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivaj @ 2005 04 14, 10:26)
Jei atvirai, tai tokie pasisakymai mane šokiruoja blink.gif O apie vaikelį ir jo poreikius nereikia pagalvoti g.gif  Kam tada gimdyti vaikus, jei svarbiausia esi pats sau blink.gif
Man, pavyzdžiui, labai bloga ir šiandien, nes sūnutį maitinau tik 4 mėn. cry.gif , o tikėjausi bent iki 12 mėn. Ir nedarau tragedijos dėl to, kad net ir dabar, būdamas jau 15 mėn. dar prabunda naktimis pasiurbčioti mišinuko (kartais net ir keletą kartų).

ne visi mes vienodi, vaikai skirtingi, situacijos skirtingos ir sitaip pulti smerkti yra kvaila. Tau gal ne problema keltis naktimis, gal tavo vaikas diena ramus, gasl jis nakti tik prabunda pakerta ir miega. yra daug visokiu "gal".
Esu grieztai uz kudikiu zindyma, bet trukme turi nustatyti pati mama, o ne gydytojos, visuomenes nuomone ar dar kazkas.
MAn zindymas nesuteike jokio "kaifo" ir nesinorejo kurti jokiu eilerasciu apie tai. Ir nematau jokiu patogumu susijusiu su zindymu (gal tik tas kad nakti nereikia keltis misinio sildyti). MAn pvz daug patogiau yra pasiimti buteli misinio nei kazkur ieskoti vietos pamaitinti vaika. O ir vaikas jau nebe leliukas. Isgyvens, juo labiau kad nelabai jam to papo ir reikia.
Nepaisant viso to ko prisnekejau vis dar maitinu, bet dAbar vaikui 7 men su trupuciu ir uzklydau i sita skyreli ieskoti info apie nujunkyma.
Atsakyti
Aš nemaitinu 9-ta para, šiek tiek nutraukdavau pieną ypač pirmąsias 3 paras, nes labai veržė (baigiau maitinti staiga), be to guzų labai bijojau. Krūtinė vis dar kietoka ir vėl pasidarė skausminga, tai šiandien vėl nutraukiau šiek tiek.
Beje skysčių tik adbar pradėjau šiek tiek daugiau gerti, o pirmom dienom - viena spuodelis kavos ir mėtų lašai, skiesti vandeniu. Ir krūtinę gana ankštai laikiau - na ne veržiau bet su sportine liemenėle visą laiką buvau - prilaikė neblogai.

Labai laukiu,kada krūtinė sunormalės - aš ilgą laiką matinau tik iš vienos krūties, tai skirtumas dabar ypač ryškus.
Atsakyti
Suprantu, aš irgi gal pusę metų maitinau tik iš vienos krūties,- atrodžiau tragiškai. Bet atjunkant tai išėjo į naudą- reikėjo tik viena krūtim rūpintis, nes kitoj pieno beveik nebuvo...
Kiek žinau, baigus maitinti reikia dar keletą metų saugoti krūtinę- galima įsitaisyti mastitą. Aš jau 7 mėn nemaitinu, o spustelėjau dabar spenelį- pienas bėga...
Atsakyti
Sveikutes. Pirmaji sunu maitinau 11 men. Jau kuri laika maitinau tik vakarais ir nakti. O nutraukiau zindyti is karto. Maniau, vaikui bus trauma, bet ne, jis papuko nepasigedo ne kiek. Net nebeimdavo Kai ant ranku budavo. Tad manau, kad ir jam jau laikas atejo, kai pats atsisake kruties. Tad nepamenu jokiu asaru. O ir baigusi maitinti, tik viena karta truputi nutraukiau pienelio, kad krutines netemptu. Pienelis ir nebebego, o ir krutines ne kiek neskaudejo, nebuvo ir jokiu guziuku... Tad manau, kiekvienai vis kitaip buna. Sekmes pasiryzusioms atjunkyti vaikiukus. O as neuzilgo jau glausiu antraji lialiu prie papulio ir tikiuosi, kad galesiu maitinti taip pat sekmingai, kaip ir pirmaji thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti