Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

Aš pirma dukrą maitinau iki metuku. Atprato palengva; mažinau maitinimų skaičių, paskui dar kas antrą parą valgydavo... Kai baigiau matinti, jokių guzų, jokių skausmų. Pienas savaime sumažėjo ir dingo.
Antrą dukrytei atjunkiau sunkiai. Kokia savaitė jau nemaitinu, bet ji vis dar retkarčiais prieina ir prašo ... Jai jau 1,5 metukų. Ją papraščiausiai sudominu kuo nors kitu ir ji užsimiršta. O atpratinau irgi palengva. Maitinimus mažinau iki karto per parą, o paskui kas antrą parą... Jokių guzų, jokių skausmų thumbup.gif thumbup.gif

Čia jau ne į temą, bet gal kam pravers tongue.gif tongue.gif
Taip jau buvo nutikę, kad bemaitinant teko gydyti guziuką. Gydytoja patare deti kompresu:
šiltu vandeniu nuprausti krutį, truputį pamasažuoti: nuo šono link spenelio
dėti ledukud 10min
nuimti ledukus, tepti medum ant viršaus dėti šaltą kopūsto lapa ir kokią šiltą palutę.
Kompresą laikyti iki maitinimo, o po maitinimo vėl tas pats... Skausmai praėjo per porą dienų thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
sveikos. kaip tik siuo metu bandau baigti maitinti, tai nagrinejuosi viska ta tema... mano mergina ipratusi migdytis diena ir vakare prie kruties ir dar plius pora kartu nakti. tai pirmiausia nutariau mokinti pacia uzmigti - duodu kruti sedint (negulint kaip visada) ir tada jau guldau i lovyte, duodu soske, lele apsikabinti - ir liulia liulia. iseinu ir duris uzdarau. pati soke esu kad uzmiega - ir kam taip kankindavausi ilgai migdydama... va, dar sunku su naktiniu valgymu, nesumasciau kaip pasakius ne, turbut liks kartas paroje - nes taip piktai reikalauja, soskes neima, o vyras bumba kad kaimynus sukels, sienos popierines...
o del krutu tai sunku. pienas teka, krutys kietos jau diena praleidus maitinima, bandau po biski nutraukti, nes skauda.... turbut taip uztruksiu koki menesi..
Atsakyti
laba diena,

mes irgi planuojam nujunkyma...Simui 14 men, dabar perejom prie 2 kartu nakti ir vieno pries miega.Kol kas skausmingu pritvinkimu nebuvo, nes viena maitinima nuimineju kas 3-4 savaites.

Man paciai labai gaila prarasti ta ypatinga rysi, bet noriu kito leliuko.
Paskelbiau tema, ar galima maitinti pastojus, bet tik vienas komentaras.Gal kuri turite patirties? Skaiciau literaturoje, kad nieko baisaus matinimas iki 3 trimestro, taciau jei pirmas nestumas komplikuotas buvo - gan rizikinga.
Atsakyti
QUOTE(Simomama @ 2005 07 11, 15:10)
laba diena,

mes irgi planuojam nujunkyma...Simui 14 men, dabar perejom prie 2 kartu nakti ir vieno pries miega.Kol kas skausmingu pritvinkimu nebuvo, nes viena maitinima nuimineju kas 3-4 savaites.

Man paciai labai gaila prarasti ta ypatinga rysi, bet noriu kito leliuko.
Paskelbiau tema, ar galima maitinti pastojus, bet tik vienas komentaras.Gal kuri turite patirties? Skaiciau literaturoje, kad nieko baisaus matinimas iki 3 trimestro, taciau jei pirmas nestumas komplikuotas buvo - gan rizikinga.

Manyciau, kad reikia nutraukti zindyma, ypac, jei buvo komplikuotas pirmasis nestumas.Vaikutis jau nemazas, nors gaila, bet reikia pagalvoti ir apie save. Besilaukiancios, o dar ir maitinancios mamytes organizmas viska paskirsto taip : pirmiausia visi reikalingi mikroorganizmai patenka kudikiui, paskui aprupinamas pienukas, o tik paskiausiai mamytes organizmas. Taigi, galima labai lengvai nusilpninti imuniteta, gali susilpneti kaulai. Juk nesinoretu vidury nestumo pasigauti kokia persalimo liga ar dar ka nors. Man paciai nestumo metu buvo luzusi koja. Patikekite, net priesui to nepalinkeciau. O vaikui juk taip pat reikia mamytes demesio ir silumos, o kokia ten siluma ir demesys, kai mama pervargusi. Reikia kaupti jegas, ju tikrai prireiks. Tad negrauzk saves, o rysys su vaiku tikrai neprapuls. Juk nustojus maitinti nenustosi su juo bendrauti. Linkiu tau stiprybes ir lengvo nestumo. mirksiukas.gif
Atsakyti
O kuo pakeitet pienuka? ka davet gert vietoj jo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(smėliukė @ 2005 07 26, 09:45)
O kuo pakeitet pienuka? ka davet gert vietoj jo? g.gif

Manoji diena geria misinuka, arbatas arba kartais sultis, o naktimis tik vandenuka.
Atsakyti
QUOTE(Germante @ 2005 08 01, 12:38)
Manoji diena geria misinuka, arbatas arba kartais sultis, o naktimis tik vandenuka.

Gerai, kad vandenuku apgaut gali, maniškis spjaudavo viska kol pieno negaudavo smile.gif
Atsakyti
mum kruti pakeite avent buteliukas su bet kokiu skysciu. Kazkaip kol kas nesureiksmina ka gerti.
O is kitu buteliuku niekaiip neiseina gerti schmoll.gif
Atsakyti
na o mano sunus sulaukes puses metu tiesiog eme ir tasisake mano pienuko. man tai buvo tiesiog sokas, nes pienuko turejau sociai( ir dabar dar yra). praejus kokiom 2 savaitem kai jau nemaitinau, man pradejo skaudet viena kruti. nuejau pas ginekologe, ji paziurejo, sako dar nieko baisaus nera, gali viskas ir savaime praeiti, bet gali ir koks uzdegimas prasidet. tai ji man israse vaistuku, kurie mazina laktacija. as juos isigijau, bet gryzus namo iki vakaro skausmas visai liovesi. taigi vaistuku net nepradejau vartot.
turiu dabar net nepraimta dezute vaistu, sakau gal kuriai is jusu irgi israsys siu vaistu, tai as galiu pigiau parduot. mokejau 19,02lt.
BROMOCRIPTIN-RICHTER 2,5mg
30 tableciu.
tabletes sudetos i stiklini buteliuka.as jo net nebuvau atidarius taigi net buteliuko blomba yra likus. zodziu yra viskas , kaip ir vaistinej pirktumet.
taigi jeigu ka domina prasau kreiptis. tik patarciau pirmiausia pasitarti su savo ginekologe ar terapiaute.
vaistukus parduociau uz kokius 15lt.
laikiu zinučių
galioja iki 2007 09
Atsakyti
Stasele, tas gydytojos rekomenduotas, anksciau buves labai populiarus bromokriptinas didina kruties vezio rizika blink.gif ...Pastaruoju metu daug gydytoju laktacijai mazinti jo jau atsisako blush2.gif ...Yra daug straipsniu nete ta tema, paskaityk...liabai tingiu ieskoti mirksiukas.gif ...
Atsakyti
UPS g.gif
na man israse, gal kam irgi israsys.
tik pasiuliau
tikrai niekam nelinkiu blogo. smile.gif
Atsakyti
Visos temos neskaičiau, todėl jei apie tai jau diskutavot - sorry...
Ar atsistatė krūtų formą, kai pabaigėt maitinti? Mano viena krūtis ganėtinai didesnė už kitą, ypač tai matosi, kai jose prisikaupia pieno (gal vienoj pieno liaukų daugiau doh.gif ). Dabar jau mažinu maitinimų skaičių ir ruošiuosi visiškai nutraukti maitinimą, bet krūtinių dydžiai kažkaip nevienodėja doh.gif blink.gif
Ar visiškai nutraukus maitinimą krūtinės suvienodės? Gal kam nors taip buvo? g.gif
Atsakyti