Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas išgyvena dėl svorio

Mergaites,jei nesunku ivardinkit dar savo vaikuciu svori ir ugi, nes labai sunku orentuotis koks tas vaikutis jau storuliukas ax.gif blush2.gif
Jo as irgi manau, kad jei mama pasako vaikui, kad na tu ziurek savo sveikata, savo svori, nes juk esi grazi mergaite, kad to reikia del sveikatos....bet kai koks suauges pasako, kad oho koks tu storas arba o svorio jai netruksta ar o koks pas tave pilvas, o jei dar prie svetimu verysad.gif unsure.gif tai man siaubas, juk tai taip netaktiska, o ir vaikui turetu buti pakankamai skaudu....bet, deja, tokiu nemazai...maniske irgi sulaukia net is mano mamos, t.y. savo mociutes pasakymu, kad na rubuile arba o svorio tau netruksta...zodziu, as manau, kad dar daug kas paauglystej gali pasikeisti ir apskritai galiu pasakyti, kad iki 18-20m., dar mergaites labai labai pasikeicia, is storu patampa plonomis (kartais naturaliai, kartais pacios truputuka pradeda prisiziureti), o plonos gali sustoreti, nesimpatiskos mergaites tampa kaip minimum simpatiskois ar net is koto vercianciomis moterimis, o mazosios garzuolytes gali tapti nublankusiomis suaugusiomis moterimis....zodziu, tikrai daug kas keiciasi...taigi as dabar uzimu tokios pusiau stebetojos pozicija....va, as stebiu kaip jai tas svoris, ziuriu, kad daugiau taip ziauriai neaugtu, stebiu ka valgo ir jei jau matau, kad valgo perdaug to kas nenaudinga, tai neleidziu, bet ji pas mane pakankamai sveikai valgo ir as tuo dziaugiuosi, manau, jai tai gyvenime pravers.... blush2.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites, buvome vakar poliklinikoje, nes reikalinga pazyma i mokykla, tai pasisvereme ir pasimatavome: ugis 1.39 m, o svoris 44 kg. Ryskiai per daug, imames priemoniu.
Atsakyti
Maniske beveik 8m. 1,25m./27,5kg. taip pat ryskiai per daug nuo rugsejo keliaus i tenisa... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Anile @ 2006 08 10, 08:51)
Maniske beveik 8m. 1,25m./27,5kg. taip pat ryskiai per daug nuo rugsejo keliaus i tenisa... ax.gif

pati ziurejau kur savo mergyte leist, net nuejom i treniruote, tai tenisa lanko tokios labai nemergaitisko sudejimo mergaites - platus peciai storokos kojos, rankos (nes daug raumenu). ypac tos kurios jau vyresnes. aisku ne visos, bet apsigalvojau. g.gif
Atsakyti
O gal tada geriau tegu i vaikiska aerobika eina???Kaip manot???
Atsakyti
grazus ir nebanalus filmukas paauglems apie paaugles
Atsakyti
Zinau, kad cia mamyciu forumas, bet gal ir vaikuciai ju gali pasireiksti tongue.gif As esu gan apkuni ir labai pergyvenau del to.. (daug patyciu ir panasiai) Tai vat dabar visa seima nusprendem maitintis sveikai. Tai ne dieta. Tiesiog sveikas maistas. Tai vat dabar visoje seimoje ryskus pokyciai blush2.gif Be to, sportu galima uzsiimti. Lankiau baseina, labai linksma, pokyciai taip pat matosi smile.gif Tiesa, domejausi ir tenisu ir kitomis sporto sakomis ir visgi geriausia butu lankyti baseina. Pvz. nuo teniso, peciai palieka nekokie.. Is tiesu, pratinkit vaikuti valgyti maziau saldumynu.. Dabar liudziu, kad kai buvau mazesne valgiau visko tiek daug 4u.gif
O kai jau vaikas labai stresuoja, tai nezinau. Gal i psichologa nelabai kaip butu kreiptis fool.gif Geriau nuraminti, paguosti.. Yra tokie specealus centrai, bentjau Klaipedoje toks yra. Ten vaika atpratina nuo saldumynu ir siaip visokiu "blogu" maistu.. Mane norejo ten irasyti, bet kazkaip nebereikejo. Kalbejome ten, tai sake, tikrai gerai veikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Anile @ 2006 08 10, 17:51)

mano maziuke tokio ugio doh.gif , tik sveria 20, bet tragedija: kaulu vyniotinis, nors valgo daug ir dar biski.
O vyresniosios dar netikrinau, bet ten bus smarkiai kitoks santykis.
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2006 08 22, 20:19)
mano maziuke tokio ugio  doh.gif  , tik sveria 20, bet tragedija: kaulu vyniotinis, nors valgo daug ir dar biski.
O vyresniosios dar netikrinau, bet ten bus smarkiai kitoks santykis.

Ta maziuke, kur 5 m. ir jau tokio ugio doh.gif blink.gif geras, o visi man sako, kad mano va aukstauge... g.gif o vyresneles santykis kitoks kuriuo atzvilgiu, dar kudesne blink.gif (jei tai isvis imanoma blush2.gif ) ar siek tiek daugiau mesytes, kai pasversi ir pamatuosi butinai parasyk, lauksiu... ax.gif 4u.gif

Beje, mamytes, juk pries mokykla visi eisit sveikatos pazymeliu paimti is gydytojos, tai ir svorius bei ugius vaikiuku zinosit, labai labai lauksiu.... ax.gif
Atsakyti
Pas mane absurdiška situacija:Sūnus 8 m.134cm,27kg - tiesiog permatomas,tačiau sveikas thumbup.gif .Na o dukra - problemytė:14m.,162cm,.62kg doh.gif ,nežinau ko griebtis...
PATARKIT ax.gif verysad.gif
Atsakyti
Ramune, 162 cm. ūgiui 62 kg yra normalus svoris, svarbu, kad toliau neaugtų, o griebtis tikriausiai nieko nereikia - galima tiesiog surast jai kokį sporto būrelį, bet reik susitaikyt su tuo, kad svoris dar padidės, nes raumenys sveria daugiau. Ir svarbiausia įteigti jai, kad ne nuo svorio priklauso tiek žmogaus laimė, tiek jo padėtis visuomenėje, tiek jo meilės reikalai. Žinoma, jei ji svertų kokį 100 kg, tai jau išties būtų problema. O šiaip paauglės paprastai pasidalina į dvi grupes: vienos būna visiški šakaliukai, ir užaugusios arba lieka šakaliukai, arba nutunka, o kitos būna mielos "storuliukės" - storuliukės kabutėse, nes svoris pagal KMI prie idealių, bet paskui dar paūgėja, ir tas svoris pasiskirsto tolygiai bei dailiai. Tarp kitko, brendimo metu labai svarbu nepradėti liesintis, nes dar smegenėlių nedaug, ir labai netoli anoreksija. Vaikai turi turėt vaikystę, madų etalonais jie, jei norės, taps suaugę. Baisu, kai mamos įvaro savo vaikams kompleksus. Apakau, kai mano dukterėčia, būdama 10 metų, pasiteiravo per Velykas:
- Ar galima suvalgyti dar vieną kiaušinį? Jie turbūt turi daug kalorijų?
Juk tai atima iš vaikų vaikystę.
Tarp kitko, dukterėčiai tuos kompleksus įvarinėja mama, kuri pati kažkodėl sumanė susiliesint iki neįmanomumo, tą padarė ir tikrai neatrodo gražiau nei tada, kai buvo normalaus svorio. Kas įdomiausia, kad ji pati savo dukros amžiaus buvo dar putlesnė nei dabar jos dukra, bet juk tais laikais niekas vaikų dėl tokių niekų nepjaudavo. Pabrėžiu, stora ji nebuvo, bet nebuvo ir perpučiamas šakaliukas. Vadinasi, dukrelę veikia paprasčiausia genetika.
Arba šnekasi du berniukai karatistai 10-mečiai ar pan. stovykloje:
- Aš tai priaugau per vasarą 5 kg, reikės laikytis dietos.
Velnias, taigi jie bręsta, turi priaugti, ir užuot linksmai šėlioję, šneka tokios rūšies nesąmones.

Papildyta:
Ir išvis, jei neįteigsite savo vaikui, ypač dukrai, kad ji graži tokia, kokia yra (jūsų darbelis gali būt tik vienas - pagal vaiko svorį atitinkamai parinkt jam rūbelius, kad gražiai atrodytų), tai berniuko atveju, kai jis užaugs, turėsit kompleksuotą jaunuolį, kuris nedrįs prieit prie merginos ir jam grės senbernystė, kad ir kokį svorį jis ten turėtų užaugęs, o merginos - plastinių chirurgų klientę, kuri domisi tik savo svoriu, duok dieve, jei neserga anoreksija, ir kuriai nerūpi kiti dalykai, pvz., kaip būti naudingai visuomenei, kaip padaryti karjerą darbe, kaip sukurti laimingą šeimą, kaip užauginti dorus vaikus. Nežinau, realiai negi būtumėt norėjusios, kad jus vaikystėje būtų taip dubasinę dėl svorio? Kaip kad jūs dabar dubasinat savo vaikus? Jūs nemanykit, kad jie nesupranta, jog jums gėda dėl jų svorio, nes kažkodėl jums atrodo, kad visi turi būti kaip iš vieno kurpalio - t. y., kaip nuo podiumo nulipę. Atsipeikėkit, taip nebūna. Žmonės skirtingi. Ir ačiū dievui. Juk tai ir yra pasaulio grožis. Beje, gal tas paniškas liesinimasis jums taps ne toks patrauklus, kai suvoksite, kad jį įvedė gėjai dizaineriai, kurių idealas yra kaulėtas berniūkštis, o ne daili apvali normali moteris. Tai negi savo vaikams norite taikyti gėjų dizainerių standartus?
Atsakyti
QUOTE(Anile @ 2006 08 23, 15:44)
Ta maziuke, kur 5 m. ir jau tokio ugio  doh.gif  blink.gif geras, o visi man sako, kad mano va aukstauge... g.gif  o vyresneles santykis kitoks kuriuo atzvilgiu, dar kudesne  blink.gif (jei tai isvis imanoma  blush2.gif ) ar siek tiek daugiau mesytes, kai pasversi ir pamatuosi butinai parasyk, lauksiu... ax.gif  4u.gif

Beje, mamytes, juk pries mokykla visi eisit sveikatos pazymeliu paimti is gydytojos, tai ir svorius bei ugius vaikiuku  zinosit, labai labai lauksiu.... ax.gif

Vyresniosios 134cm ir 41kg, tai toks storas kaulu vyniotinis biggrin.gif . Bet ir ji kazkada kaip maziuke buvo, paskui ugis sustojo, o svoris augo, tai tikiuosi netrukus svoris sustos, o paaugs. Bet zinok, mano ir maziuke ant pilvo lasiniuka turi (nu nedideli, bet pagal pilva visai neplona, tik kojos sakaliukai). Nu jai jau 5,5m. ax.gif
Atsakyti