Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas išgyvena dėl svorio

QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 03 14, 21:06)
Gal tik manai, kad esi stora? Apsiskaičiuok KMI  rolleyes.gif

Jūsų KMI - 25.5

Klasifikacija_______KMI _____Susirgimo rizika
Jūs turite antsvorio 25.0 - 29.9 Padidėjusi
Ką dabar daryt? ir susirgti galiu kažkuom? blink.gif unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Paauglė. @ 2008 03 14, 19:26)
Jūsų KMI - 25.5

Ką dabar daryt? ir susirgti galiu kažkuom?  blink.gif  unsure.gif  verysad.gif

Mano mažesnis šiek tiek, bet dar į normalią įskaičiuoja...
Šiaip būtinai valgyk ir pusryčius, ir pietus, ir vakarienę, ir dar priešpiečius bei pavakarius gali įterpt, bet mažomis porcijomis mirksiukas.gif Ir jokiu būdu nesilaikyk dietų, tiesiog sumažink porcijas, valgyk pusryčius, ir nevalgyk vėlai vakare. Vačia gali pasiskaityt apie tai, tik nesielk drastiškai, nebadauk! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paauglė. @ 2008 03 14, 21:26)
Jūsų KMI - 25.5

Ką dabar daryt? ir susirgti galiu kažkuom?  blink.gif  unsure.gif  verysad.gif

As savo sunui taip pat nepatariu badauti, nes tai nesveika auganciam organizmui, ir beje labai neefektyvu, nes tik nustojus badauti, svoris is karto sugris ir dar su kaupu.
Patarciau valgyti ne reciau kaip 3 kartus per diena,
susiderink maista, ismesk is savo raciono koloringa ir riebu maista, venk miltiniu patiekalu, limonadu, astraus ir apkepusio maisto
sportuok, lankyk kokius psortinius burelius
Atsakyti
sveiki visi 4u.gif
pasirodo tas pačias problemas turi ir vaikai ir suaugę. mano sūnelis irgi yra stambokas ir pats sau reguliuojasi dietas blink.gif kiek pastebiu tai suvalgo dažniausiai tik puse mano duodamo maisto ir dvigubai daugiau saldumynų nei leidžiu. tėtis vaiką dengia sakydamas kad ir jis valgė, tarsi tam pritardamas. drinks_cheers.gif saldumynų stangiuosi namie nelaikyti daug, tačiau vistiek kartais norisi. sveikas maistas jam išvis neskanus ir nesuprantamas pvz beveik nevalgo jokių salotų. vieną ka valgo tai sriubas. patarkite kaip jus tvarkotes su šia problema, kaip ten pas jus yra?
Atsakyti
O kaip ta KMI vaikams paskaiciuot? Ar cia taip pat kaip ir suaugusiems? g.gif Maniske kazkur 135cm ugio ir apie 33kg sveria blink.gif verysad.gif labi sunkiai mums sekas mityba sureguliuot, nes vis norisi jai ko nors skanaus verysad.gif bet dabar susiimsim ir viskas, bus baigta su skanestais ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anile: 25 kovo 2008 - 15:25
QUOTE(Anile @ 2008 03 25, 15:25)
O kaip ta KMI vaikams paskaiciuot? Ar cia taip pat kaip ir suaugusiems?  g.gif Maniske kazkur 135cm ugio ir apie 33kg sveria  blink.gif  verysad.gif labi sunkiai mums sekas mityba sureguliuot, nes vis norisi jai ko nors skanaus  verysad.gif bet dabar susiimsim ir viskas, bus baigta su skanestais  ax.gif

Iš straipsnio g.gif
"Kai kurie vaikai tik atrodo kresni, o iš tikrųjų neturi antsvorio. Todėl tėvai turėtų pasikliauti kūno masės indeksu (KMI), kuris gaunamas kilogramais išreikštą kūno svorį padalijus iš metrais išreikšto ūgio, pakelto kvadratu. 4-10 metų vaikų KMI yra 16-20, o vyresnių negu 15 metų - 20-25.

Apie vaiko riebalų sankaupas galima spręsti ir “iš akies”: jeigu palei krūtinės ląstą aiškiai matomi 3-4 šonkaulių kontūrai, tikriausiai antsvorio nėra, jei matosi mažiau, matyt, jo šiek tiek yra."
Šaltinis
Atsakyti

O kaip jums patinka, mano pusbrolis, 8 metų, ūgis ~138(iš akių sprendžiu, tiksliai nežinau), o sveria 56kg blink.gif Jau net vaikščiot tingi, ką kalbėt apie bėgiojimą... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rootele: 25 kovo 2008 - 17:40
QUOTE(Rootele @ 2008 03 25, 17:39)
O kaip jums patinka, mano pusbrolis, 8 metų, ūgis ~138(iš akių sprendžiu, tiksliai nežinau), o sveria 56kg  blink.gif Jau net vaikščiot tingi, ką kalbėt apie bėgiojimą... verysad.gif

Tėvams reikia susirūpint unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 03 25, 19:44)
Tėvams reikia susirūpint  unsure.gif

Teta mano(berniuko mama), vos ne juokais kalbas apie jo svorį nuleidžia blink.gif Nors, matau, kad susirūpinus, bet niekur nesikreipia, ir toliau leidžia valgyt visokias nesąmones doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rootele @ 2008 03 25, 21:56)
Teta mano(berniuko mama), vos ne juokais kalbas apie jo svorį nuleidžia  blink.gif  Nors, matau, kad susirūpinus, bet niekur nesikreipia, ir toliau leidžia valgyt visokias nesąmones  doh.gif  verysad.gif

Tai gal savo tėvų paprašyk su jais pašnekėt, nes šitaip elgtis su vaiku negalima. Gal pats nesuvokia ką daro, bet tėvai už jį atsakingi.
Atsakyti
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 03 25, 22:56)
Tai gal savo tėvų paprašyk su jais pašnekėt, nes šitaip elgtis su vaiku negalima. Gal pats nesuvokia ką daro, bet tėvai už jį atsakingi.

Uoj patikėk, visa giminė sukilus, bando ką nors daryt, bet... verysad.gif Gyvena jis tik su mama, su tėčiu susitinka dažnokai, jis taip pat stengiasi padėt.Jam jau priklausomybė kažkokia nuo maisto, kiek tik jį matau, ištisai valgo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 03 25, 17:30)
Iš straipsnio  g.gif
"Kai kurie vaikai tik atrodo kresni, o iš tikrųjų neturi antsvorio. Todėl tėvai turėtų pasikliauti kūno masės indeksu (KMI), kuris gaunamas kilogramais išreikštą kūno svorį padalijus iš metrais išreikšto ūgio, pakelto kvadratu. 4-10 metų vaikų KMI yra 16-20, o vyresnių negu 15 metų - 20-25.

Apie vaiko riebalų sankaupas galima spręsti ir “iš akies”: jeigu palei krūtinės ląstą aiškiai matomi 3-4 šonkaulių kontūrai, tikriausiai antsvorio nėra, jei matosi mažiau, matyt, jo šiek tiek yra."
Šaltinis

4u.gif ACIU, geras straipsniukas ax.gif Mano vyresneles KMI 18 gaunas, tai kaip ir skaitytus nera nutukimo g.gif bet istiesu manau dar ir sudejimas svarbus, maniske smulkiu kaulu, tai gal todel ir pagal svori rodo jog nera virssvorio, bet...riebaliuku turi tikrai daug...tai va sutuo KMI sudetingai cia gaunas ax.gif nes jos klasioke tokio pat ugio ir irgi tiek pat sveria, be tikrai matosi visi sonkauliukai ir siaip ji tokie be riebaliuku, bet jos kauliukai sunkesni ax.gif

Kaip manot, o gal verta kreiptis i dietologus, kad subalansuotu mityba, gal imanoma kazkokius tyrimus padaryt, na kad parinktu konrecius produktus kuriuos reik valgyt ir kokiu nevartoti? Gal nustatytu kiek kaloriju per diena reikia 9metu mergaitei??? g.gif
Atsakyti