Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas išgyvena dėl svorio

As labiau del ugio kompleksuoju. Tik 168, nors jau 14.
Atsakyti
QUOTE(Apelsine1234 @ 2008 02 17, 21:52)
Nesijaudink, aš 37 metų o mano ūgis 174 blush2.gif

Atsakyti
As buvau ramus geras vaikas, vasara eidavau kas antra diena i biblioteka ir rydavau knygas, visada mokinausi gerai ir t.t. (na gal turit kas toki vaika biggrin.gif )
Ir stai niekad nesusimastydavau kaip as ten atrodau.
Viena diena pas mane atejo drauge, abi buvom apsivilkusios trumpais sortais, ta mano drauge truputi aukstesne uz mane ir kudesne. tai kai ji isejo mano mama pasake kad mano uzpakalis storokas verysad.gif nepamenu, man galbut 10-12 metu buvo..
Va nuo tada prasidejo mano saves grauzimas, ziurejimai i veidrodi ir savikritika, stengdavaus ir nevalgyt ir visaip..
Dabar paziurejus nuotraukas kaip atrodziau 15-kos, nu grynas mazas sakalelis (ugis nesiekia 160), o tada niekaip negalejau pabegt nuo tos minties kad esu stora.
Dabar manau kad mama neturejo manes kritikuot. Aisku maza, apvali buvau, bet tai isaugama, o knygos isejo i nauda, su rasyba ir skyryba niekad neturejau problemu, net mokintis nereikejo thumbup.gif
Aisku as neturejau tokio kaip antsvorio, gal kai matai kad vaikas jau riebalu rinkes auginasi, tikrai pasakyt reiktu.
Atsakyti
QUOTE(Lelija33 @ 2008 02 17, 15:41)
Mūsų padėtis labai panaši: 10-metės dukros ūgis 150 cm., svoris - 59 kg. Irgis sveika, gydytoja ramina, kad brendimui prasidėjus svoris savaime turėtų nukrist. Mergaitė juda pakankamai daug, maistą stengiamės riboti, sportuoja...  unsure.gif

As su vaiku net sportuoti kartu pradejau (nupirkom begimo takeli namuose), kad tik jam butu lengviau moraliskai. Valgom ta pati. Kiekviena ryta sveriames.
Taciau as metu svori, o jis priauga sad.gif( verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Skorpas @ 2008 02 21, 18:02)
As su vaiku net sportuoti kartu pradejau (nupirkom begimo takeli namuose), kad tik jam butu lengviau moraliskai. Valgom ta pati. Kiekviena ryta sveriames.
Taciau as metu svori, o jis priauga sad.gif( verysad.gif

Gal amžius priešbrendiminis vaiko? Tokiu metu turi priaugt svorio, rašoma, kad mergaitės priauga apie 8 kg. per metus, o berniukai dar daugiau, paskui per keletą m. viskas susitvarko. Su hormonais dietom ir mankšta nepakovosi... Maniškis, kai buvo 10 m., kelnių pirkt nerasdavom, pirkom suaugusiems skirtas ir kirpdavom, dabar jam 13 m., viskas susitvarkė be jokių pastangų. O dukrai šiuo metu 10, tai šaaaaaakutės... Labai tikiuosi, kad bus taip pat paprasta, kaip ir jos broliui, kad tie nereikalingi kg. nukris per ateinančius metelius smile.gif
Atsakyti
Mano mergaitei greitai bus 9m., ji 1,36m. ūgio ir sveria 45kg. Visi aplinkiniai, giminaičiai, jos draugai, jai girdint, pabrežia, kaip ji pastorėjo, vadina storule... Dukra į tai labai reaguoja ir vis kalba, kaip man sukūsti... Aš su vyru stengiames jos tokias mintis vyti į šalį: leidžiu į šokius, visa šeimyna nusipirkom dviračius (visą vasarą intensyviai važinėjom), gimtadieniui ruošiamės padovanoti riedučius, reguliuojam maistą... Gal praėjus keliems meteliams viskas susitvarkys? g.gif
Atsakyti
QUOTE(egmilia @ 2008 02 24, 16:52)
Mano mergaitei greitai bus 9m., ji 1,36m. ūgio ir sveria 45kg. Visi aplinkiniai, giminaičiai, jos draugai, jai girdint, pabrežia, kaip ji pastorėjo, vadina storule... Dukra į tai labai reaguoja ir vis kalba, kaip man sukūsti... Aš su vyru stengiames jos tokias mintis vyti į šalį: leidžiu į šokius, visa šeimyna nusipirkom dviračius (visą vasarą intensyviai važinėjom), gimtadieniui ruošiamės padovanoti riedučius, reguliuojam maistą... Gal praėjus keliems meteliams viskas susitvarkys? g.gif

Mums taip pat visi- daktarai, seneliai, draugai- sake, nieko tokio, praeis keli metai ir isaugs, svoris nukris. Suprantu, kad taip lengviausia sakyti, bet nesiruosiu sedeti ranku sudejus ir ziureti kaip mano vaikas ir toliau renka svori.
Su vaiku daug kalbames ta tema. Noriu, kad visu pirma jis pats suvoktu, kad svoris yra jo problema, ir tik jis pats gali ja iveikti. Kol vaikas mazas, dar galima kontroliuoti jo maista. Bet kai jis 8-12 metu, gali laisvai pats nusipirkti kokio nori maisto.
Praejom daug etapu, is pradziu is vaiko puses buvo daug pasipriesinimo, daug asaru, pyko ant musu su vyru, pasislepes nuo musu valgydavo. Taciau paskutiniu metu ji "suemem i kumsti", labai grieztai reguliavom jo maista, stebejom, kad daug mankstintusi. Ir musu pastangos dave rezultatu!!!. Jau numetem kelis kilogramus. Taciau svarbiausia, kad sunus pats suprato, kad jis gali numesti svori, pastebejo, kad zymiai lengviau pasidare begioti su vaikais kieme, tapo linksmesnis, pagaliau suprato, kad mes jam norejom tik gero.
Tad dabar ir toliau galvojam laikytis sio rezimo.
Atsakyti
QUOTE(Apelsine1234 @ 2008 02 17, 21:52)

doh.gif Tikrai nėra dėl ko kompleksuoti g.gif Mano dukterėčios toks pat amžius ir taip pat ūgis 168 cm, tačiau ji skundžiasi esanti per aukšta, o ne per žema. Čia viskas normalu, tikrai dar spėsi paaugt mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(egmilia @ 2008 02 24, 14:52)

taip tikrai sunki psichologine problema vaikui.bet ar jie padaro viska,kad tas svoris neaugtu.nekalbu konkreciai apie jusu vaika.manoji tai 12m.tai pasislepusi uz maistpinigius ryja cipsus,limonaduskukuruzus.......o po to valgyt daugiau nieko ir nebenori.o meluoja susiriesdama,kad nepirkalioja.tik kisenese visukiu likuciu ir popieriuku randu.o namie teveliai plaukus raunasi,kaip vaikui padet sukusti
Atsakyti
visu pirma vaikus reikia nuo pat mazens saugot nuo netaisyklingos mitybos T.Y nuo picu,idelio kiekio ledu,sokoladu,saldumynu.vietoi to-pratint pire morku,poru,salieru ir visokiu darzoviu.
tada jokiu problemu neturesit ir nereikes skustis kad vaikas storas ir pan,prikemsat visokio slamsto i skrandi nuo mazens,o paskui kai per velu bandot atitaisyti schmoll.gif
bet niekas,ateis laikas -isaugs is antsvoriu , aisku jeigu priziuresiyt mityba smile.gif
pas mus seimoi buvo taip-mes tryse,turiu broli ir sese,visi buvo idealios figuros kol nepradejom atskirai gyvent blush2.gif pradejom kimst visoki slamsta,greita maista,picas ir pan doh.gif o dabar,sunku susigriebti,net nebuvau pagalvojus kad kada turesiu rinke ant pilvo vien del prastos mitybos ,as anksciau net nezinojau kas ta pica kas tie kebabai ir pan ,namie juk vien sriubytes,darzoves,vistienos ir pan,buvo ribojami saldumynai,limonadai.ir mum buvo gerai,nes buvom iprate taip maitintis ir kitaip net neisivaizdavom bigsmile.gif
o va,kai gyveni be mamos tada jau ragas doh.gif tingi gamintis,nubegi,nusiperki pica ar tai kebaba,ar dar ka greito-ir kemsi doh.gif
dabar,kai atsirado mano pupa,vel visas tas "blogybe" baigiu pamirsti,nes gaminu tik sveika,sviezia,skanu maista , ir mano pupa kolkas neturi jokiu zandu issiputusiu ir pan, kiti vaikai metu jau 15kg sveria doh.gif ir tikrai puciasi ne is "oro" na nebent gimsta dideli vaikiukai,tada tai taip-isauga kazkada biggrin.gif

zodziu,dabar visi trys (as brolis,sesuo) kovojam su nreikalingu svoriu ant pilvu blush2.gif
QUOTE(Apelsine1234 @ 2008 02 17, 20:52)

QUOTE(Doncewa @ 2008 02 18, 16:57)
Nesijaudink, aš 37 metų o mano ūgis 174  blush2.gif

radot del ko kompleksuot biggrin.gif
nu jau tik ne del ugio reikia,ugis labai normalus gi.
o tui Apelsine1234 dar augsi ir praaugsi biggrin.gif
mano pacios 1,70 ugis smile.gif ir aukstesne tikrai nenoreciau but schmoll.gif tik nervina kad VISADA reikia trumpinti kelniu/dzinsu kalaskes doh.gif
mano sesuo isvis,27m o ugis 1,58 doh.gif
Atsakyti
Esu labai stora verysad.gif Visi šaiposi iš manęs, labai daug sveriu. unsure.gif
O taip norisi suplonėti. Ką daryti?
Nevalgyti? Negaliu mama verčia. Pas mus visada; pusryčiai, pietūs (sriuba ir antras patiekalas verysad.gif verysad.gif ) , vakarienė. doh.gif
Nebegaliu, norisi kažką madingesnio apsirengti, lašekai virsta. Ką daryti? verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Paauglė. @ 2008 03 14, 18:59)
Esu labai stora  verysad.gif  Visi šaiposi iš manęs, labai daug sveriu.  unsure.gif
O taip norisi suplonėti. Ką daryti?
Nevalgyti? Negaliu mama verčia. Pas mus visada; pusryčiai, pietūs (sriuba ir antras patiekalas  verysad.gif  verysad.gif  ) , vakarienė.  doh.gif
Nebegaliu, norisi kažką madingesnio apsirengti, lašekai virsta. Ką daryti?  verysad.gif  verysad.gif

Gal tik manai, kad esi stora? Apsiskaičiuok KMI rolleyes.gif
Atsakyti