Mano dukra paauglė,kompleksuoja dėl kokių 5 kg.Pritarčiau ir aš jog reikėtų jai juos numesti tik kol kas tyliu nes nežinau ką patarti.Bijau kad nesigriebtų dietų jos gali sužaloti jauną organizmą negrįžtamai. Gal turit patarimą,mamos
mano pacios mazoji sesute pradeda kompleksuot del svorio.. na ne tiek del svorio kiek del figuros.. turi tikrai nemaza pilvuka.. siaip drucke yra.. nors dar tik 9 metukai.. blogiausia kad jos siaubingi valgymo iprociai.. jokio sveiko maisto nemegsta.. desreles - patiekalas numeris 1 bulvytes fri ir aisku saldumynai deja panasu kad tik as viena dar kazka pasakau del tokio nesveiko valgio.. visiems kitiems normalu.. kita vertus nesuprasi kaip ten - as galima sakyti nesirenku ka valgyti (tiesiog nemegstu riebiu patiekalu, jokiu desreliu ar pan.) o esu liekna.. tuo tarpu kita sesuo labai stengiasi rinktis pacius liesiausius patiekalus, sportuoja.. o yra kiek apkunoka.. tai suprask kad nori uztat visi nuraso "i genus" (na tevelio puseje beveik visi tokie.. apvaloki..) ir nekreipia demesi.. dargi pyksta kad as ja teisingai valgyt mokau.. o man neramu ne tiek del jos figuros ar svorio, kiek del pacios.. as gi suprantu kad vaikai tokio amziaus ziaurus.. pasakys dar ka nors.. juolab kad paaulyste arteja.. pataps kompleksu kalnu - kas tada?
Mano dukra paauglė,kompleksuoja dėl kokių 5 kg.Pritarčiau ir aš jog reikėtų jai juos numesti tik kol kas tyliu nes nežinau ką patarti.Bijau kad nesigriebtų dietų jos gali sužaloti jauną organizmą negrįžtamai.
Gal turit patarimą,mamos
Mergicai jau 14 metu, tai galetumet kartu eiti sportuoti i koki kluba, bet ne su pretekstu svori numest, o laikysena pagerint ir pan. O mergaite nesportuoja kur nors papildomai?
Mergicai jau 14 metu, tai galetumet kartu eiti sportuoti i koki kluba, bet ne su pretekstu svori numest, o laikysena pagerint ir pan. O mergaite nesportuoja kur nors papildomai?
Geros mintys Ačiū.
Aš pati su ja sportuoti neturiu kada,patikėkit dirbu nelengvą fizinį,pamaininį darbą,kartais vos kojas parvelku
Kas dėl pačios dukros,kai būna mokslo metai - daug laiko atiduoda mokslams,mokosi nepriekaištingai,todėl kaip ir nėra kada.Kai dabar atostogos,beveik kas antrą savaitę lieka su broliu pas močiutę kaime.Tikrai mergaitė ten dirba nemažai tačiau svoriui jokios įtakos...
Kai prasidės mokslo metai bandysiu kažką sugalvoti pagal tavo patarimą
Jaunam organizmui negalima laikytis jokiu dietu. Aisku,reikia stengtis valgyti kuo sveikiau. Vaikui vietoj cipsu duokit vaisiu, vietoj desreliu geriau vistiena... bet jei vaikas labai megsta cipsus, kartais suvalgyti gali. Vaziuokit su seima i gamta,prie juros ir kuo daugiau vaiksciokit. Jei mazesnis vaikas nemegsta sportuoti, tai sugalvokit judriu zaidimu, nupirkit dvirati, rieducius... O jei vyresne mergaite jau pradeda kompleksuoti del svorio,pirmoji uzduotis mamai yra kuo daugiau sneketi su vaiku. Paaiskinti, kad ne visom mergaitem yra skirta buti sakaliuku,kad berniukams patinka ir apvalesnes mergaites.
Sveikos mergaitės, su savo vyresnėliu turiu lygiai tokią pat problemą. Sustorėjo praeitą vasarą, kai buvau palikusi 3 savaitėm su močiute kaime, tai grįžo iš ten vos ne dvigubas, nuo to laiko niekaip negalime numesti atliekamus kg. Ir svarbiausia vaikas pats jaučia, kad per daug sveria, kompleksuoja, stengiasi mažiau valgyti, važinėja dviračiu. Negaliu rišliai rašyti, nes dar šįryt sunervavo bendradarbė. Mes su ja kartu važiuojame į darbą, ta prasme aš ją paimu, ir šiandien kartu vežiau pakeliui vaikus pas mamą, tai įsivaizduokite, įlipo į mašiną, ten tralialia tapalia ir tik sako: Lukai, na bet koks tu storas. tai kaip vaikui jaustis, jei suaugęs žmogus, moteris jam į akis taip sako. Jis ir pats žino, kad pilnas, tai kam taip akivaizdžiai dar jį įžeidinėti. Tai kaip sustabdžiau staigiai, tai vos per langą neišlėkė, sakau: užsičiaupk ir varyk iš mašinos. Išlipusi pasakiau viską, ką apie ją galvoju ir nuvariau ją palikusi. Va taip.
Ure, as su tavim sutinku. Vaikui jokiu budu negalima sakyti kad jis storas. O ypac svetimai. Tavo berniukas sustorejo,nes kaimuose zmones megsta pavalgyti. Kilogramai nepriaugo per viena diena, tai juos numesti reikia apsisarvuoti kantrybe. Jei vaikas tikrai labai jau storuliukas, galit pasikonsultuot su savo daktare, ji gali paskirti lengva, specialiai vaikui, dieta. Butinai snekekit su vaiku,nes jei jau vaikas pradeda kompleksuoti, gali issivystyti sunki liga.
mano dukra jau kokius du metus pergyvena del svorio ji tikrai turi siokio tokio svorio nes usvene turi antsvorio ir as truputuka ji sportuoja eina zaisti rankini tai gerai uztat nieko nevalgo ir is kur jai tas svoris gal kokiu nuomuoniu turite?
Bandykit paaiskinti dukrai, kad jei ji nieko nevalgys, organizmas prades kaupti atsargas. Ir tada kiekvienas kasnis eis i kuna. Geriau lai valgo mazesni kieki, atsisako riebalu... O gal tik jums atrodo kad mergaite nieko nevalgo?
tas kompleksas kila kai aplinkiniai pastabas kokias duoda... maniske tai valgo ir apie savo isvaizda visiskai nesirupina, nes nieks jai jokiu pastabu neduoda...