Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas išgyvena dėl svorio

Pati matai jei ji tikrai per stora butinai ka nors daryk.Sportas geriausia iseitis.Kai as prisimenu savo paauglyste,o ir vaikyste tai ir dabar dar nejaukiai jauciuos.Buvau stora,o mama vis sake,kad isaugsiu.Neisaugau,daug prisikentejau,nors 15 jau turejau pirma kavalieriu tai tik tai dave man pasitikejimo savimi,nes mano drauges ir lieknos ir daug grazesnes tuo metu rimtai nesukokiu nedraugavo.Taip ir prabego praleidau 3 metus su tuo vaikinu,kai sukako 18 pradejo kabinti,kad tekeciau,tada ir susimasciau,kad nebegaliu uz jo slepti savo komplekso(teketi tai nenorejau) ir turiu kazka daryti.Issiskyrem daug dietu isbandziau,aisku viskas veltui.Apie 22-23 metus pradejau rimtai sportuot(aerobika),protingai valgyt ir per 9 men sekmingai atsikraciau 30 kg.Koks palengvejimas!!!!!!!!!!!O,kad taip 16 metu butu pavyke!!!!!!!!!!!!!Aisku dabar kai laukiuos tai sekmingai priaugau 15 kg,bet as zinau kaip ju atsikratyti,patirti jau turiu. mirksiukas.gif Butinai kreipkit demesi i tunkancius vaikus.As esu mamai sakius,kad buciau norejus,jog labiau butu reagavus i tai ,kad as tunku.
Atsakyti
Taip greit neišstypstama verysad.gif Visgi siaubas apima, kai devynmečiam vaikui gali paskolinti savo palaidinukę trumpom rankovėm blink.gif Aš irgi manyčiau, kad sudėjus rankas sėdėti ir laukti, kad "išaugs" nereikėtų. Kaip ir visur, taip ir čia - lengviau užbėgti bėdai už akių, o ne atsipeikėti tuomet, kai ji jau įsisenėjusi, tuomet kovoti tikrai sunku. Kadangi mano vaikas linkęs į apvalumą, yra iš tų "minkštų" ir pati tą pastebi, po keleto metų turi šansų būti išties stora, su ryškiu viršsvoriu, kuris ne tik neestetiškas ir įvaro kompleksus, bet ir kenkia bendrai organizmo sveikatai. Todėl tiesiog nebeperkame tam tikrų produktų, iš kurių ir šiaip maža naudos - bandelių, pyragų, majonezo. Žinau, kad bent jau namie to gero nepriris. Visiškai negeriam niekas iš šeimos gazuotų saldžių gėrimų - juos pasaldinti iki to skonio, kaip, pvz., sultis, sunaudojama gal 4 kartus daugiau cukraus. Mokau kabakuose meniu rinktis sveikesnį maistą, nesižavėti greitu maistu. Mėsa - dažniau ne kiauliena, kuri riebiausia, o paukštiena, jautiena. Iki to nedagyvenom, kad virtume daržoves garuose, tik stengiamės geriau apgalvoti, ką valgome. Vaikas nepajėgus nevalgyti to, kas jam skanu, jei tą valgo visa likusi šeima. Bene didžiausia problema - ledai. Vaikai juos mėgsta ir pajėgūs nusipirkti patys. Laimei, dabar nekaršta - kai buvo atšilę, jau šnekėjomės, kad ledų porcija - bent kas 2-3 dienos, jei vakar valgei - šiandien ne. Pasidžiaugiau, kai pasisakė, kad ekskursijoje pirkosi ne grietininius ledus, o vaisinius, sušaldytų sulčių. Norėčiau tikėti, kad pavyks sukontroliuoti šią bėdą per daug netraumuojant savęs ir neatimant malonumo pasidžiaugti maistu. Išskyrus medžiagų apykaitos ligas, viršsvoris yra mitybos įpročių pasekmė, o blogus įpročius reikia išgyvendinti, kol jie neįsisenėję.
Atsakyti
As tai kaip tik saviskei ledus leidziu - ir skanu, ir uzkandis, tai vasara valgo tik ledus ir su seima pietus. Svoris ryskiai sumazeja (bent jau pernai), uztat ziema...
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2006 06 01, 10:55)
As tai kaip tik saviskei ledus leidziu - ir skanu, ir uzkandis, tai vasara valgo tik ledus ir su seima pietus. Svoris ryskiai sumazeja (bent jau pernai), uztat ziema...

"uztat ziema" As taip suprantu,kad priauga.Tai turbut bus jo-jo efektas.Tai duok jai ir ziema ledus valgyti. doh.gif Beprotyste.Taip nedaryk net vasara.Ziurek,kad tik nebutu taip,jog kiekviena ziema ,po vasara numestu keliu kilu,dvigubai nepriaugtu.Ir seip tai liekneti tai vel storeti labai neveika organizmui ir oda tamposi.Apziurek gal tavo panike jau ir striju turi.Jei tai ne vienus metus kartojasi.ATSARGIAI!!!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo monyte: 01 birželio 2006 - 13:16
QUOTE(monyte @ 2006 06 01, 13:13)
"uztat ziema" As taip suprantu,kad priauga.Tai turbut bus jo-jo efektas.Tai duok jai ir ziema ledus valgyti.  doh.gif  Beprotyste.Taip nedaryk net vasara.Ziurek,kad tik nebutu taip,jog kiekviena ziema ,po vasara numestu keliu kilu,dvigubai nepriaugtu.Ir seip tai liekneti tai vel storeti labai neveika organizmui ir oda tamposi.Apziurek gal tavo panike jau ir striju turi.Jei tai ne vienus metus kartojasi.ATSARGIAI!!!!!!

Koki karta per diena leidziu, bet salta. Neturi striju ir oda neperdaug tamposi, ir dvigubai nepriauga. Ir nemanau, kad vaikam galima taikyti kazkokias dietas. O kuo blogai ledai, kad beprotybe? Nedaug kaloringas uzkandis, daug pieno baltymu, skanu. O +/- 2 kg man kas antra savaite buna nu ir kas?
Atsakyti
na, as irgi sutinku, kad reikia po truputi ismokyti taisyklingai maitintis. Maniskes didziausia beda tai saiko neturejimas ir pomegis uzkandziauti. Siaip valgo trakim mesa tik su darzovem, o bulves irgi vienas pacias tik su darzovem, jokiu gazuotu gerimu negeria-nemegsta, gal delto, kad mes negeriam tai kazkaip nebudavo ju namie tai ir nebuv0 noro gerti, beto nevalgom ir ten visokiu cipsu ir t.t. Aisku ledai, tai musu visu silpnybe, o jau jie tai duoda savo.....matot as maza buvau pilnute, buvau irgi rajune, bet na dabar tai valgau ne ka maziau, bet netunku, o taip norisi skanestu....bet matyt reiks atsisakyti, del vaiko.... tongue.gif buvau ivedusi tokia saldumynu diena, viena savaites diena ji issirinko ir visalaik ta diena galedavo valgyti saldumynu tiek kiek nori, o likusiais 6 jokio sladumyno..... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif labai gerai tada buvo, tikrai...bet na susirgo ir prasidejo mociuciu lankymai ir t.t., tai va saldumynu diena vel patapo saldumynu savaite... 4u.gif bet dabar vel zadu ta taisykle atnaujinti smile.gif biggrin.gif tongue.gif
As is tiesu tai nelabai suprantu, kada tas vaikas skaitosi nutukes, turintis virssvori???? Na, mano panelei 7,5 m., jos ugis 125 cm., o svoris 27,5 kg. Ar tai skaitosi virssvoris???? Gal kas zinot, ar is savo pvz. galetumet pasakyti?
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2006 06 01, 13:49)
Koki karta per diena leidziu, bet salta. Neturi striju ir oda neperdaug tamposi, ir dvigubai nepriauga. Ir nemanau, kad vaikam galima taikyti kazkokias dietas.  O kuo blogai ledai, kad beprotybe?  Nedaug kaloringas uzkandis, daug pieno baltymu, skanu. O +/- 2  kg man kas antra savaite buna nu ir kas?

Beprotyste tai ,kad vasara valgo tik ledus ir su seima pietus (tu taip rasei).Tai as tau" siulau" ir ziema taip daryti nu,dar pavasi ir rudeni.Nepriimk uz rimta.Gi negali vaikui 3 men.per diena 1 -na karta rimta maista duoti,o likusia dienos dali tik ledus.As nieko pries ledus neturiu,pas mane ju net ziema kameroj yra(nu,mes ir gyvenam Ispanijoj) ir savo vaikui geriau jau ledu porcija duosiu nei bulkute,bet tik ne vietoj pusryciu ar vakarienes ir ne kiekviena diena.
Atsakyti
jei dar i ta pacia tema apie ledus biggrin.gif tai va mano drauges mergyte, kol buvo maitinama kosytem, pieneliu, na normaliu maistu, tai buvo ohoho kokia pilnute mergyte, o va dabar tai jos visas dienos valgis tai cipsu pakelis ir dar kartais tie makaronai, tokie"mivinka" atrodo taip vadinasi, na tokie....brrrr....kokie jie man slykstus.... doh.gif juos reikia su vandeniu uzpilti ir viskas....tai va, ta mergyte kudute kudute, kazkada as jai pasakiau, kad kazkaip kodel tavo mergyte nevalgo normaliai, na ten pusryciu, pietu, vakarienes, o ji sako- kad ji nepraso valgyti, jei isalks paprasys, tai duosiu.... blink.gif blink.gif blink.gif .....na nieko sau, aisku ji ir nepraso ir neprasys...juk ji soti, uzknda lauke tu suriu cipsu....o poto buteliapsikabinus vaiksto ir geria geria, ji niekada neisalks......tai dabar tikrai tokia kaulu rinkinukas, na nezinau, gal sakyciau butu gerai jei ji butu kaulu rinkinukas teisingai valgydama, bet dabar......uztat nesistebiu kodel pastoviai "duphalac" geria, kur viduriukus reguliuoja, nes jai visalaik uzkieteje viduriai, na nezinau, ar cia sutapimas, bet dar turiu dvi drauges kuriu mergaites irgi kudenos, tai mytyba ju doh.gif doh.gif doh.gif irgi siaip bet kas, bet ne normalus maistas ir iprocio tokio, kad valgyti tris kartus normalu maistanera, na zaidziant jei ka pasiciumpa-gerai, jei ne, tai visa diena gali buti alkanos, na tik ant coca colos.... doh.gif na, o mano mergina, tai pieno, varskes gerbeja, virtos mesos, na ji normaliai valgo, tik dar priedo ir saldumynai eina..... ax.gif ax.gif ax.gif jau siandien vel susitarem, kad sestadienis- saldumynu diena thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif dar zadu siandien pasidometi vasaros uzimtumu, aerobika, tenisu, gal dar baseinu (labai megsta maudytis biggrin.gif ), nors as stebiuosi ji tokia aktyviste, na su dviraciu visa diena lauke, tokia ir ant ledo ciuzineja, ir su reidlente, paspirtuku, dievina auksti, na tokia ekstremale, o kodel pilnute- nesuprantu???? Tiesa, gal kas galit man pasakyti ar ji skaitosi turinti virssvori???? (7.5 m.- 125cm., 27.5 kg.)
Atsakyti
QUOTE(monyte @ 2006 06 01, 21:36)
Beprotyste tai ,kad vasara valgo tik ledus ir su seima pietus (tu taip rasei).Tai as tau" siulau" ir ziema taip daryti nu,dar pavasi ir rudeni.Nepriimk uz rimta.Gi negali vaikui 3 men.per diena 1 -na karta rimta maista duoti,o likusia dienos dali tik ledus.As nieko pries ledus neturiu,pas mane ju net ziema kameroj yra(nu,mes ir gyvenam Ispanijoj) ir savo vaikui geriau jau ledu porcija duosiu nei bulkute,bet tik ne vietoj pusryciu ar vakarienes ir ne kiekviena diena.

Ai tu del sito doh.gif , pusryciu vistiek nekeisiu, koks skirtumas jogurtas, sausi pusryciai ar ledai, o vaisiu darzoviu prisirenka ir suvalgo kruvas tarp ledu, todel manau, kad rimto maisto karta per diena visiskai gana. Ir svarbiausiai pana patenkinta. O ziema tokios dietos as neistverciau, jau dabar salta darosi rasant biggrin.gif (as pati ledus valgiau atrodo praeita vasara - kokteily buvo prideta).
Del svorio tai nezinau, koks turi buti: maniske 9m. ugis koks 130cm. (klaseje prie mazesniu, bet vakar kelnes pirkau 142 ir ir trumpinti nereikia g.gif ), svoris 33kg. Bet pas ja visada lasinuku buvo, net kai sonkauliai matydavosi.
Atsakyti
Labutis, mamytes...

as vis prie tos pacios temeles griztu 4u.gif 4u.gif 4u.gif doh.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif man labai idomu, gal jus galit pasakyti koks ugis ir svoris dar skaitosi "norma" 7-8m. mergaitei ??? Maniske kaip jau anksciau rasiau yra 7,5 m. ugis- 125cm., svoris- 27,5kg. Lbai labia ACIU visom is anksto... ax.gif doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
As dar ne mama, bet vistiek leisiu sau pasiskyti. Nes pati turejau problemu su svoriu ir parasysiu kas man tai labiausiai itakojo. Gal tai pades kitoms mamoms.

Mano nuomone, vaikas labai ziuri i savo tevus ir perima ju gyvenimo buda. Mano vaikysteje, pati didziausia pramoga su tevais budavo ejimas i kavine valgyti. Jokio aktyvaus poilsio niekada kartu neturejom! Mano mama buvo ir yra stambi. Kiti bendraamziai vaziuodavo su tevais prie ezero, leisdavosi i turistiniu. O as ne. Siaip mano tikrai nuostabi mama ir as ja labai myliu. Mrs geros drauges. Bet pati budama stambi, ji nemego judeti ir tokio pvz. negalejo perduoti man.
taip, kad as manau, jei jus pacios valgot tai, ka draudziat savo vaikui, nieko nepasieksit. Vaika reikia pratinti tiek prie mitybos rezimo tiek prie aktyvesnio gyvenimo budo. Jei tu varai vaika i lauka, o pati valgai pries TV, tai aisku, kad jis to nenori. Eik su juo kartu!

Dar mokydamasi mokykloje as dirbau vienoje pranc8z7 seimoje. Manau, jie galetu buti geras pvz. Vaikai valgydavo tik pusrycius, pietus, pavakarius ir vakariene. Jokiu uzkandziu. Jokiu traskuciu ar sausaineliu. Tiesiog tokio maisto ju seimoje nebuvo. Jo nevalgydavo nei tevai nei vaikai.

Taigi, kaip ir sakiau, mes turime buti geriausias pvz. savo vaikams. Tikiuosi, kad man tai pasiseks. As jau dabar svajojiu, kai kartu su savo dukryte ar suneliu vazinesiuos dviraciu, ismoksiu vazinetis rieduciais, vaiksciosiu i baseina. Aisku as ju nesiruosiu laikyti prie saves. Jie laika leis ir su savo draugais. Bet cia as turejau galvoje laisvaaiki su seima.
Atsakyti
Na musu seimoj tai mes ir valgom, manau, pakankamai taisyklingai ir viso to vadove, tai musu dukryte, kaip mes su vyru sakom, ziurek kaip musu zuikelis valgo, tai jei mes taip valgysime,, tai turbut bus pats sveikiausias valgymas....ji labai kazkaip moka suderinti, zodziu visada mesa valgo tik su darzovem, darzoves viosada valgo tokias atskiras, bve jokiu ten grietiniu ar t.t., mesyte tikneriebia, kokia virta ar kepta, bet tikrai be riebalu, maista tiktais nesuru ir neastru....matyt tai itaka darzelio kuri jinai lanke nuo pat mazumes, ten svekos mytybos moko....o sako, kad vaikai is prigimties moka labai derinti viska, o poto tikpatys tevai sugadina perduodami savo neteisingus iprocius...zodziu nei cipsu, nei kokiu gazuotu pas mus ne su ziburiu nerasi, nes mes nemegstam, o ir vaikas- ne....jokiu keptu duonu, nes nors ir megstam, bet man su vyru iskart po to skrandis streikuoja...tai va, vaikas apie tai irgi zino tai niekam nekyla diskusiju...zodziu tik, kad saldumyniniai visi....as tai nuo pat mazumes buvau pavalganti, saldumynai, grietine, o grietinele ta 35% kur plkakti reikia, tai visa indeli uzsivesdavau ir isgerdavau neplakus....man taip skanu...dabar irgi kartais pasislepus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif kaip mazas vaikas grietineles pasakanauju.....cukru saukstais pavalgau.......bet cia mano paslaptis....niekas nezino, nes jau kokia geda butu...prie vaika.... 4u.gif 4u.gif na, bet esu normali 170 cm./50 kg., tiesiog paauglystej istypau ir tiek....vat blogiausiai tai, kad negaliu suprasti ar ji cia skaitosi nutukusi ar ne.....todel ir klausiu kitu mamyciu, nes idomu kokio svorio ir ugio yra ju mergytes ar buvo 7,5 metu???? man tai kazkaip neatrodo jinai kazkokia nutukusi, na gal kiek minkstute, bet zinot kaip yra...kiekvienai mamai savas vaikas pats geriausias ir graziausias taigi labai sunku realiai ivertinti.... smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linuxes: 20 birželio 2006 - 11:54