Įkraunama...
Įkraunama...

Paella

QUOTE(Mintibutė @ 2008 03 11, 15:48)
taip atrodo tradicine fideuada (makaronu/vermiseliu) paella

user posted image

O receptuka galima? Butent tokios Paellos ir noriu, esu siuo metu Portugalijoj, bet cia dar neradau paellos, gal jie jos negamina g.gif
Atsakyti
Tai jau greiciau Paeja nei Paella
Dviguba L ispaniskai tariama kaip J biggrin.gif
Stai ir prasiverze kalbininkes sestasis jausmas lotuliukas.gif

man Paeja labiausiai aptinka su ryziais (pirma karta matau kad butu su makaronais), deda ivairiu moliusku su geldelem, kreveciu, astuonkoju, zuvies, taip pat ir virtos vistienos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virdzinija: 12 kovo 2008 - 18:29
QUOTE(Virdzinija @ 2008 03 12, 17:59)
Tai jau greiciau Paeja nei Paella
Dviguba L ispaniskai tariama kaip J biggrin.gif
Stai ir prasiverze kalbininkes sestasis jausmas lotuliukas.gif

Man atrod, kad orginalaus pavadinimo nereiktu keisti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fergie: 12 kovo 2008 - 20:29
QUOTE(Fergie @ 2008 03 12, 20:17)
Man atrod, kad orginalaus pavadinimo nereiktu  keisti ax.gif

cia kaip kam patogiau ax.gif tai tik pastebejimas is mano puses biggrin.gif
taip pat kaip ir nerasom spaghetti, bet spageciai.
ir ne pizza (kaip originale) - o pica.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Merginos,fideuda gaminasi taip pat,kaip ir paella,todel recepto nedejau 4u.gif visi ingredientai tie patys 4u.gif

del spalvos,tai nuo buljono koncictencijos priklauso...,nuotraukoje sodrus zuvies buljonas,tad ir spalva tokia...,na,aisku ir kepimas savo duoda.

Dar yra Arroz negro (juoda paella),gaminama su kalmaru skyciu,kuris ja nudazo juodai.... prie progos nufotkinsiu 4u.gif

As negaliu ispaniskai rasyti lietuviska tarme ax.gif man paella yra paella,ne paeja doh.gif ne perskaiciau Paecha doh.gif juk ispaniskai J =Ch mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2008 03 12, 21:21)
cia kaip kam patogiau  ax.gif tai tik pastebejimas is mano puses  biggrin.gif
taip pat kaip ir nerasom spaghetti, bet spageciai.
ir ne pizza (kaip originale) - o pica.

Pica, spageti zodziai yra lietuviu kalboje, o paeja negirdejau tokio lietuvisko zodzio g.gif

QUOTE(Mintibutė @ 2008 03 12, 22:09)
Merginos,fideuda gaminasi taip pat,kaip ir paella,todel recepto nedejau 4u.gif visi ingredientai tie patys 4u.gif

del spalvos,tai nuo buljono koncictencijos priklauso...,nuotraukoje sodrus zuvies buljonas,tad ir spalva tokia...,na,aisku ir kepimas savo duoda.

Dar yra Arroz negro (juoda paella),gaminama su kalmaru skyciu,kuris ja nudazo juodai.... prie progos nufotkinsiu 4u.gif
As negaliu ispaniskai rasyti lietuviska tarme ax.gif man paella yra paella,ne paeja doh.gif ne perskaiciau Paecha doh.gif juk ispaniskai J =Ch mirksiukas.gif

Aisku 4u.gif
Tik paella negro jauciu nepavyktu pagaminti, nes nesu maciusi (o ir labai neieskojau) kalmaru skyscio.
Valgaiu sia paella bet taip ir nesupratau iskur tas juodumas.
Atsakyti
Paella is mariscu smile.gif

600 gr arroz

1 1/2 litru agua

1/4 kg mero ( pargo, cazon, etc) smulkintu

1/4 kg.camarones, nuvalytos ir virtos

1/4 kg calamares, nuvalytos ir virtos

1/4 kg almejas virtos (atrinkti ir ismesti kurios neatsidaro)

1/2 kg mejillones virtos ( atrinkti ir ismesti kurios neatsidaro)

10 langostinos, nuvalytos ir virtos

150 mls aceite

1 tomate (jitomate) nuluptas ir susmulkintas

1/2 pimenton verde smulkintas

1/2 cebolla, nulupta ir susmulkinta

sal

azafran

Pakaitinti aceite paelleroje ir ideti tomate, cebolla ir pimenton, pakepti kelias minutes. Prideti mero, calamares ir almejas, siek tiek palaukus ipilti agua. Palikti kol prades virti, suberti arroz, sal ir azafran ir suklrauti ant virsaus camarones, langostinos ir mejillones, uzdengti dangciu ir troskinti ant letos ugnies 20 minuciu arba kol arroz jau bus isvire ir sugere visa agua, patiekti valgymui paelleroje.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2008 03 12, 22:09)

Aisku, reiks pabandyti
O juoda paella, kai uzsisakinejom pirma karta, mums paaiskino,kad dedamas astunkojo rasalas, ja pajuodinti rolleyes.gif Bet is esmes labai skanu, man patinka dar kai vistienos spanelius ir kulseles deda ax.gif

Ir man Peaja kazkokia nesamone butu, ne nezinociau kas tai doh.gif lotuliukas.gif
Pripratusi matyti paella pavadinima ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2008 03 15, 14:58)
Aisku, reiks pabandyti
O juoda paella, kai uzsisakinejom pirma karta, mums paaiskino,kad dedamas astunkojo rasalas, ja pajuodinti rolleyes.gif  Bet is esmes labai skanu, man patinka dar kai vistienos spanelius ir kulseles deda ax.gif

Ir man Peaja kazkokia nesamone butu, ne nezinociau kas tai doh.gif  lotuliukas.gif

tai ne astunkojo,o kalamaru rasalas Tinta de calamar 4u.gif nesu girdejus,kad astunkojis rasala turetu ir kiek esu astunkoju valiusi nemaciau g.gif
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2008 03 15, 14:58)
Aisku, reiks pabandyti
O juoda paella, kai uzsisakinejom pirma karta, mums paaiskino,kad dedamas astunkojo rasalas, ja pajuodinti rolleyes.gif  Bet is esmes labai skanu, man patinka dar kai vistienos spanelius ir kulseles deda ax.gif

Ir man Peaja kazkokia nesamone butu, ne nezinociau kas tai doh.gif  lotuliukas.gif

man irgi patinka, bet šiaip kai pirmą kartą pamačiau vištieną paelijoje, o dar ir dešrelių pripjaustyta - galvojau, kad taip jie bando išsisukti su pigesniais produktais lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2008 03 15, 22:42)
tai ne astunkojo,o kalamaru rasalas Tinta de calamar 4u.gif nesu girdejus,kad astunkojis rasala turetu ir kiek esu astunkoju valiusi nemaciau g.gif

Matyt padavejas negerai pasake angliskai, nes sake-octopus ink rolleyes.gif
Bet pati nesu astunkojo darinejus, tai ne neisivaizduoju, kaip ten kas pas juos viduj ax.gif

QUOTE(Virdzinija @ 2008 03 15, 23:08)
man irgi patinka, bet šiaip kai pirmą kartą pamačiau vištieną paelijoje, o dar ir dešrelių pripjaustyta - galvojau, kad taip jie bando išsisukti su pigesniais produktais  lotuliukas.gif  doh.gif

As tai is pradziu pagalvojau,kad mano skrandis tokiu makaliuziu nesuprasti gali-ir juros gerybes ir mesa lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2008 03 16, 23:12)
Matyt padavejas negerai pasake angliskai, nes sake-octopus ink rolleyes.gif
Bet pati nesu astunkojo darinejus, tai ne neisivaizduoju, kaip ten kas pas juos viduj ax.gif

nieko ten viduj - nupjauni galva (kiti nepjauna) ir gamini - koks skanumynas rolleyes.gif rolleyes.gif
nu ar radai Paella Portugalijoj?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mintibutė: 17 kovo 2008 - 00:12