Įkraunama...
Įkraunama...

Paella

QUOTE(Almera @ 2008 02 27, 10:14)
Pvz. cia http://video.about.c...la-Valencia.htm
Deda i orkaite. Mintibute, gal galetum pakomentuoti...

Kaip nevykusiai tortillia gamina, veee... Bet reikes namie pasidaryti, tik is virtu bulviu ir graziau atrodancia ax.gif
Tik saunu, kad tame psl galima pamatyti kaip gaminama vaizdziai, daug langviau suprasti, nei skaitant.

Pellos gaminimibo budas pagal mane ne toks ax.gif man atrodo orkaiteje kepe del juros gerybiu.

Pamenu, kad buvo kazkieno komentaras, kad pomidoru i pella nededa as irgi nemaciau su pomidorais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fergie: 27 vasario 2008 - 13:04
Merginos, dar patarkit tada kur gauti šafrano... Kažkas užsiminė, kad yra Santa Maria, bet nerandu...
Atsakyti
QUOTE(Fergie @ 2008 02 27, 14:03)
Kaip nevykusiai tortillia gamina, veee... Bet reikes namie pasidaryti, tik is virtu bulviu ir graziau atrodancia ax.gif
Tik saunu, kad tame psl galima pamatyti kaip gaminama vaizdziai, daug langviau suprasti, nei skaitant.

Pellos gaminimibo budas pagal mane ne toks ax.gif man atrodo orkaiteje kepe del juros gerybiu.

Pamenu, kad buvo kazkieno komentaras, kad pomidoru i pella nededa as irgi nemaciau su pomidorais.

Del pomidoru as rasiau... I paella galima deti - galime ir nedeti, va i plova pomidorai nededami.
O paella nedaroma orkaiteje, bent jau man neteko tokiu dalyku girdeti ir matyti
Atsakyti
QUOTE(Almera @ 2008 02 27, 14:45)
Merginos, dar patarkit tada kur gauti  šafrano... Kažkas užsiminė, kad yra Santa Maria, bet nerandu...

jau buvau besiruosianti parasyti, kur Vilniuje yra (Kalvariju g. priesais Holliday Inn prieskoniu ir kavos parduotuveje), bet pamaciau, kad tamsta - is Kauno....
Atsakyti
QUOTE(Almera @ 2008 02 27, 14:45)
Merginos, dar patarkit tada kur gauti  šafrano... Kažkas užsiminė, kad yra Santa Maria, bet nerandu...

Vilniuje yra IKI parduotuvese. 0,4 gramo - 6,95 LTL.
Atsakyti
Almera,tik dabar prie kompo prisedau 4u.gif
man tavo nuorodos nerodo unsure.gif , paellos orkaiteje nesu darius,bet teoriskai galima (juk daroma ir ant lauzo,ir lauko virtuveje ir krosnyje).. Krosnyje gaunasi netgi skanesne smile.gif bet man klausimas iskilo - ar tame recepte siulo paella deti i orkaite paciam gale ar nuo pat gamybos pradzios g.gif

pomidorai nededami (bent jau nesu macius),netgi i paella vegetal (darzoviu),nei jokio ketciupo/pomidoru padazo 4u.gif

Fergie,kas ten per neapetitnas tortillos receptas biggrin.gif (gaila,kad nematau nuorodos)
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2008 02 29, 23:52)
bet man klausimas iskilo - ar tame recepte siulo paella deti i orkaite paciam gale ar nuo pat gamybos pradzios g.gif

Fergie,kas ten per neapetitnas tortillos receptas biggrin.gif (gaila,kad nematau nuorodos)

Paella pabaigoje 10min ideda i orkaite, man atrodo del juros gerybiu, kad atsidarytu kaiutas. Gamina New York restorano virejas.

Pats receptas tai nieko, manau toks ir yra, pati po to pabandziau, bet gamina ne estetiskai, na pvz kepa keptuveje bulves jas isima, lieka ten prikepusiu gabaleliu ir i ta pacia keptuve ipila aliejaus ir sudeda jau paruosta kepimui tortilla. Zinoma prikepa ir taip negraziai isima, nu zodziu apetito nesukelia...

Gal gali patikslinti tortillos gaminimo eiga?
Toje nuorodoje gamina taip:
pakepa supjaustyta svoguna; po to iskepa bulves taip kad jos pradeda luzineti, zodziu susmulkina (patrindama jas ten) ir kepa pilnoje keptuveje aliejaus. Isplaka kiausinius ideda druskos, susdeda pkepintus svogunus ir iskeptas bulves, viska ismaiso ir vel sudeda i ta prikepuse keptuve, pakepa is abieju pusiu ir patiekia su duonos skrebuciu.

As bulviu nekepu, o isverdu, kad nebutu taip riebu.

O gal zinai kaip pagaminti tortilla su spinatais?

Atsiprasau, kad nevisai i tema, bet juk del to naujos temos neuzvesiu ax.gif O cia ju viskas is Ispanu virtuves 4u.gif o gal yra tokia tema niekad neziurejau, paieskosiu.
Atsakyti
Juros gerybes atsidaro labai greitai,tam nebutina deti i orkaite... uztenka ant paprastos ugnies kelias minutes (o atskirai gaminant pakanka ir ant garu,nes jos prisusunkusios juros vandens ir kada vanduo uzkaista - atsidaro),nes jei kriaukle atsidare,reikias jau nebegyva ir galima valgyti.. labai svarbu neperlaikyti ant ugnies,nes prarandami visi nutrientai ir skonis... Taigi,sakyciau,cia ponu ismislas deti paella i orkaite

Tortilla gamina sitaip : apkepinami svogunai ir cesnakas,tada dedamos supjaustytos bulves ir ant mazos ugnies troskinoma ilgokai,kol bulves suminkstes. Kiuasiniai isplakami atskirai (balt/tryniai) tada uzpilame ant bulviu,aplyginame krastus ir kepame nemaisant... Po kiek laiko(priklausamai nuo keptuves dydzio) uzdedame dangti ir apverciame (kaip stora blyna)tortilla ir kepame antra puse.

Tortilla is spinatu gaminama labai panasiai : apkepinam svoguna,cesnaka,sudedam smulkiai pjaustytus spinatus (rekomenduoju dar deti cukinija,gaunasi gaiviau,skaniau) ir uzpilam kiausiniu plakiniu...
Niam niam gaunasi...

Del aliejaus - ispanai naudoja daug aliejaus - bet tik uzpilams... Jie nemegsta riebaus kepto/troskinto maisto.... visus karbonadus ir t.t kepa ant laso aliejaus ant akmeniniu/spyziniu ploksciu (jei reikes nufotkinsiu)... todel tortilla daroma su normaliu aliejaus kiekiu,cia juk ne fritkes.

Na,regis paaiskinau,jei ko nesupratai,rasyk,bandysiu padeti.
Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2008 03 01, 16:01)
Tortilla is spinatu gaminama labai panasiai : apkepinam svoguna,cesnaka,sudedam smulkiai pjaustytus spinatus (rekomenduoju dar deti cukinija,gaunasi gaiviau,skaniau) ir uzpilam kiausiniu plakiniu...
Niam niam gaunasi...
Skanaus.

Aciu uz issamu paaiskinima 4u.gif
O su spinatais gamybos procesas toks pat (galvojau, kad kazkaip paruosti juos reikes). Rytoj parduotuveje reikia nepamirsti nusipirkti spinatu ir cikinijos (aciu uz minti), su MB labai megstame spinatus, nors nevisada ju buna.
Atsakyti
taip atrodo tradicine fideuada (makaronu/vermiseliu) paella

user posted image
Atsakyti
bulviu tortilla
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2008 03 11, 15:48)
taip atrodo tradicine fideuada (makaronu/vermiseliu) paella

user posted image

Atrodo gundanciai thumbup.gif

O kas tai per makaronai, kodel jie tokios spalvos? Is saves ar nuo kazkokio padazo?
Gal galetum receptuka parasyti, nes su makaronai nera, o as su makaronais ir nesu ragavusi ax.gif Reikės apsilankyti restorane, maciau yra ir su makaronais rolleyes.gif
Atsakyti