Įkraunama...
Įkraunama...

Paella

Gavosi kažkas panašaus į plovą, bet žymiai skaniau. thumbup.gif
Buvau Ispanijoje prieš 6 metus. Valgiau paella, bet skonio dabar jau nebeatsimenu, atsimenu tik, kad labai man buvo skanu. ax.gif
Atsakyti
Niu va padariau ir as user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gulia @ 2008 02 21, 17:43)
Niu va padariau ir as user posted image

Ar skanu?
Kaip viska spriderinta prie temos jūros gėrybės bigsmile.gif

PS pagal mane truksta geltonumo - šafrano, bet LT aš prekybos centruose nemačiau tokių prieskonių.
O gal kas žinote prieskonių parduotuvę, kurioje būtų galima įsigyti įvairių šalių prieskonių?
Atsakyti
QUOTE(Fergie @ 2008 02 21, 19:04)
Ar skanu?
PS pagal mane truksta geltonumo - šafrano, bet LT aš prekybos centruose nemačiau tokių prieskonių.
O gal kas žinote prieskonių parduotuvę, kurioje būtų galima įsigyti įvairių šalių prieskonių?

Skanu.Tik nedejau zuvies-pamirsau.Prieskonius idejau plovui thumbup.gif (drauge parveze is Baltorusijos-aromatas thumbup.gif )
Safranas man schmoll.gif vaikam tuo labiau nepatiktu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fergie @ 2008 02 21, 18:04)
Ar skanu?

ne safranas dedasi o Preparado para paella - daziklis 4u.gif

QUOTE(Gulia @ 2008 02 21, 18:45)
Skanu.Tik nedejau zuvies-pamirsau.Prieskonius idejau plovui thumbup.gif (drauge parveze is Baltorusijos-aromatas thumbup.gif )
Safranas man  schmoll.gif vaikam tuo labiau nepatiktu. ax.gif

zuvies deti nera butina,nes vienas is svarbiausiu ingredientu - naminis zuvies buljonas,kuris ir duoda zuvies skoni....
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2008 02 21, 23:46)
ne safranas dedasi o Preparado para paella - daziklis 4u.gif

Nu paskaityk Paella

Isapanai, bent jau Valencijos regione turi priskonius skirtus buten paellai gaminti (apie kurios rasei) ir dar prieskonius kurie duoda tik spalva. Namie turiu ir vienu ir kitu galesiu nuotraukas ikelti.

Iš wikipedia puslapio:
"Šafranas ar šafronas (arab. زَعْفَرَان, za'farān) – prieskonis, gaunamas iš daržinių krokų (Crocus sativus) purkos. Suteikia patiekalams ryškį geltoną spalvą. Vartojamas taip pat medicinoje, parfumerijoje. Šafranas yra vienas iš brangiausių maisto prieskonių pasaulyje. Siūlelio formos tikrojo kroko žiedų purkos sveria tik po 10 miligramų. Vienam kilogramui šafrano žaliavos reikia apie 150-200 tūkstančių žiedų. Prieskonio kilmė – Iranas, Turkija, Graikija, Ispanija.

Pavadinimas kilęs iš arabų kalbos žodžio a'far, reiškiančio geltonas. Į europiečių kalbas šafrano pavadinimas atėjo per lotynų kalbą, kurioje jis vadinamas safranum."
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fergie: 22 vasario 2008 - 10:26
QUOTE(Fergie @ 2008 02 22, 10:23)
Nu paskaityk Paella

Isapanai, bent jau Valencijos regione turi priskonius skirtus buten paellai gaminti (apie kurios rasei) ir dar prieskonius kurie duoda tik spalva. Namie turiu ir vienu ir kitu galesiu nuotraukas ikelti.

Iš wikipedia puslapio:
"Šafranas ar šafronas (arab. زَعْفَرَان, za'farān) – prieskonis, gaunamas iš daržinių krokų (Crocus sativus) purkos. Suteikia patiekalams ryškį geltoną spalvą. Vartojamas taip pat medicinoje, parfumerijoje. Šafranas yra vienas iš brangiausių maisto prieskonių pasaulyje. Siūlelio formos tikrojo kroko žiedų purkos sveria tik po 10 miligramų. Vienam kilogramui šafrano žaliavos reikia apie 150-200 tūkstančių žiedų. Prieskonio kilmė – Iranas, Turkija, Graikija, Ispanija.

Pavadinimas kilęs iš arabų kalbos žodžio a'far, reiškiančio geltonas. Į europiečių kalbas šafrano pavadinimas atėjo per lotynų kalbą, kurioje jis vadinamas safranum."
user posted image

aciu uz issamu paaiskinima 4u.gif
as Ispanijoje gyvenu jau 6metai - 4 metai dirbau restoranose/viesbuciuose (maisto ruosos pagalbine) biggrin.gif Tikrai maciau ir gaminau paella visokiais budais...
teoriskai galima rasti ivairios informacijos,bet praktiskai ne visada atitinka 4u.gif

P.S. safrana auginu pati...,jis retai kada naudojamas paellai gaminti (nebent su mesa).....jo tik buna siek tiek ideta i spec.prieskoniu misini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mintibutė: 22 vasario 2008 - 15:11
Nesupantu vieno - reikia ant galo kepti paella prkaiteje ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Almera @ 2008 02 26, 16:20)
Nesupantu vieno - reikia ant galo kepti paella prkaiteje ar ne?

Kur???

Supratau kur bigsmile.gif orkaitėje

Visa paella ruosiam didelėje keptuveje, tokioje kaip foto parodyta. Visas gaminimo procesas vyksta tik toje keptuveje ir niekur kitur 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fergie: 26 vasario 2008 - 16:52
QUOTE(Fergie @ 2008 02 26, 17:35)
Kur???
Supratau kur bigsmile.gif orkaitėje

Visa paella ruosiam didelėje keptuveje, tokioje kaip foto parodyta. Visas gaminimo procesas vyksta tik toje keptuveje ir niekur kitur 4u.gif

Zinoma, orkaiteje, sorry...
Bet is atsakymo tik supratau kokiame inde ruosiama. Bet, viska padarius ant virykles, ar reikia dar 15-20 min. deti i orkaite ar ne? Vienur rasoma kad taip, kitur - ne...
Atsakyti
QUOTE(Almera @ 2008 02 27, 08:00)
Zinoma, orkaiteje, sorry...
Bet is atsakymo tik supratau kokiame inde ruosiama. Bet, viska padarius ant virykles, ar reikia dar 15-20 min. deti i orkaite ar ne? Vienur rasoma kad taip, kitur - ne...

Nezinau kur tu tai perskaitei, bet as apie kepima orkaiteje nesu girdejusi ir maciusi.
Mintibutė tiksliau pasakytu ji turi patirties.
Atsakyti
QUOTE(Fergie @ 2008 02 27, 09:05)
Nezinau kur tu tai perskaitei, bet as apie kepima orkaiteje nesu girdejusi ir maciusi.
Mintibutė tiksliau pasakytu ji turi patirties.

Pvz. cia http://video.about.c...la-Valencia.htm
Deda i orkaite. Mintibute, gal galetum pakomentuoti...
Atsakyti