QUOTE(Fergie @ 2008 02 22, 10:23)
Nu paskaityk
Paella
Isapanai, bent jau Valencijos regione turi priskonius skirtus buten paellai gaminti (apie kurios rasei) ir dar prieskonius kurie duoda tik spalva. Namie turiu ir vienu ir kitu galesiu nuotraukas ikelti.
Iš wikipedia puslapio:
"Šafranas ar šafronas (arab. زَعْفَرَان, za'farān) prieskonis, gaunamas iš daržinių krokų (Crocus sativus) purkos.
Suteikia patiekalams ryškį geltoną spalvą. Vartojamas taip pat medicinoje, parfumerijoje. Šafranas yra vienas iš brangiausių maisto prieskonių pasaulyje. Siūlelio formos tikrojo kroko žiedų purkos sveria tik po 10 miligramų. Vienam kilogramui šafrano žaliavos reikia apie 150-200 tūkstančių žiedų. Prieskonio kilmė Iranas, Turkija, Graikija, Ispanija.
Pavadinimas kilęs iš arabų kalbos žodžio a'far, reiškiančio geltonas. Į europiečių kalbas šafrano pavadinimas atėjo per lotynų kalbą, kurioje jis vadinamas safranum."
aciu uz issamu paaiskinima
as Ispanijoje gyvenu jau 6metai - 4 metai dirbau restoranose/viesbuciuose (maisto ruosos pagalbine)

Tikrai maciau ir gaminau paella visokiais budais...
teoriskai galima rasti ivairios informacijos,bet praktiskai ne visada atitinka
P.S. safrana auginu pati...,jis retai kada naudojamas paellai gaminti (nebent su mesa).....jo tik buna siek tiek ideta i spec.prieskoniu misini.