Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu

Sveikos! Na prisiskaiciau as cia visokiu nuomoniu ir visai pasimeciau, nes kazkaip baugu unsure.gif O noras matyti gerai valdo!!
As kankinuosi su trumparegyste nuo 1 klases. Iki -3 vaiksciojau be akiniu, nes labai kompleksodavau pries savo klasiokus. Kai buvo 12 metu padare operacija - Skleroplastika - tai yra tokia operacija, kuri stabdo progresavima. Po operacijos turejau -6.5 ir -7. Bet vistiek progresavo per kelis metus iki -9.5 ir -10. Dabar jau kokie 5 metai tai tikrai stabiliai laikosi. Akinius nemegstu nesioti, nes akiniu lesiai mazina akis sad.gif Kontaktinius lesius pradejau nesioti kai tik jie atsirado. Dar budavo tokie metiniai, kuriuos reikedavo virinti konteineriuke kas savaite (toks buvo dizenfekavimo budas) smile.gif Dabar beveik visada nesioju kontaktinius lesius, o akinius tuo met, kai gaunu koki uzdegima verysad.gif Tada reikia lasinti vaistus ir del to negaliu deveti kontaktiniu. Zodziu visa tai yra labai atsibode.
Vat jeigu mano regejimas butu -2 ar -3, tai tikrai nesidaryciau operacijos! Nes galima pasirinkti labai grazius remelius ir nesiuoti akinukus, nes lesiai nemazins akiu. Todel patarciau toms, kurios gali nesioti lesius ir turi tik -2-3, nesidarykite korekcijos.
Atsakyti
QUOTE(Jelenka7 @ 2008 04 15, 16:49)
Todel patarciau toms, kurios gali nesioti lesius ir turi tik -2-3, nesidarykite korekcijos.

Visa tai, ką pasakoji (metinius lęšius, akių uždegimus, storus akinių stiklus...) ir aš perėjau, puikiai tave suprantu 4u.gif
O tavo patarimo niekas neklausys biggrin.gif . Žinai, kodėl? Mano draugė, turinti -12, sako, jei turėčiau -5, nesukčiau sau galvos dėl jokių operacijų, nešiočiau akinius ir lęšius... O vat aš turiu tuos -5, ir vis tiek ketinu operuotis biggrin.gif
Atsakyti
Aš turėjau dar mažiau, o dariausi operaciją... Kontaktinius lęšius nešiojau tuos pirmuosius, kuriuos kas savaitę reikėdavo virinti ir labai vargau su jais...
Esu už operaciją ir galimybę gerai matyti.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2008 04 15, 17:23)
Visa tai, ką pasakoji (metinius lęšius, akių uždegimus, storus akinių stiklus...) ir aš perėjau, puikiai tave suprantu 4u.gif
O tavo patarimo niekas neklausys biggrin.gif . Žinai, kodėl? Mano draugė, turinti -12, sako, jei turėčiau -5, nesukčiau sau galvos dėl jokių operacijų, nešiočiau akinius ir lęšius... O vat aš turiu tuos -5, ir vis tiek ketinu operuotis biggrin.gif

smile.gif Kaip yra ne taip jau ir blogai, norisi dar geriau. -5 -tai, manau, yra toks dioptrijus, nuo kuriuo noretusi atsikratyti. Todel suprantu tavo norus wink.gif O kaip ir minejau, -2-3 -tai tikrai nera baisu ir galima gyventi su tokiu regejimu.
na zinoma, kiek vienam savo. Todel va visos mes ir skaitom, taremes, mastom, ir po to apsisprendziame - buti ar nebuti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenka7 @ 2008 04 15, 21:40)
smile.gif Kaip yra ne taip jau ir blogai, norisi dar geriau. -5 -tai, manau, yra toks dioptrijus, nuo kuriuo noretusi atsikratyti. Todel suprantu tavo norus wink.gif O kaip ir minejau, -2-3 -tai tikrai nera baisu ir galima gyventi su tokiu regejimu.
na zinoma, kiek vienam savo. Todel va visos mes ir skaitom, taremes, mastom, ir po to apsisprendziame - buti ar nebuti smile.gif

Aš jau neprisimenu, kaip atrodo tas -3... Labai staigiai, per 4 metus, akys pasiekė -4, o paskui per kokius 20 metų dešinė dar suprastėjo iki -5. Šiaip tai minusas dar pusė bėdos, mane labiau erzina astigmatizmas, kuris gana ryškus vienoje akyje - 1,5.
Atsakyti
sveikos
pas mane -1.25 ir -3.25 ir as gana rimtai svarstau apie operacija...
darbe esu priversta nesioti akinius nes visos darbo dienos prie kompo su lesisiais neimanoma isbuti, paskui saules akiniu problema nervuoja, neprikaitaliosi akiniu i lesius su saules akiniais kas 2valandos kasdien pagal poreiki.
beje skaiciau kad kuo didesnis minusas tuo didesne tikimybe kad operacija bus su paklaida, ty isoperuos ir vis tiek liks koks -1
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2008 04 16, 07:59)
beje skaiciau kad kuo didesnis minusas tuo didesne tikimybe kad operacija bus su paklaida, ty isoperuos ir vis tiek liks koks -1

Na, gal tai ne visai paklaida: tiesiog po tyrimų pasako, kiek įmanoma atstatyti regėjimą, nes kuo didesnis minusas, tuo daugiau ragenos reikia nugarinti. Ir jei ragena plona - operuodami gali atstatyti pvz., nuo -12 iki -4 smile.gif
Atsakyti
aciu smile.gif
turbut cia teisingesnis paaiskinimas
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2008 04 16, 07:59)
sveikos
pas mane -1.25 ir -3.25 ir as gana rimtai svarstau apie operacija...
darbe esu priversta nesioti akinius nes visos darbo dienos prie kompo su lesisiais neimanoma isbuti, paskui saules akiniu problema nervuoja, neprikaitaliosi akiniu i lesius su saules akiniais kas 2valandos kasdien pagal poreiki.

Visai tos pacios priežastys ir mane paskatino psirinkti akių korekcija smile.gif .

Žinote, aš esu iš tų žmonių, kurie turi matyti medi ne tik, kad jis zaliuoja smile.gif. Man butina labai gerai matyti visus jo lapelius. Man jau ir -3 atrodo didelis nusilpimas, nes be akiniu as jau niekaip tu medzio lapeliu nepamatysiu smile.gif. Nemegstu as tu akiniu begalo doh.gif Linzes irgi neisprendzia problemos... O be akiniu ir linzių jau pasaulis tampa neryskus...
Atsakyti
Manyčiau, kad tos, kurios dirba prie kompų, būtų labai protingos, jei po operacijos turėtų kuo ilgesnes atostogas, nes akys labai pavargsta...Man šiandien yra 12-a dienų po operacijos, bet stengiuosi kuo mažiau sėdėti prie kompo, skaityti dar nelabai galiu, nes pasikeitė pats žiūrėjimas į knygą, o ir akys vis dar adaptuojasi...Labai greitai akys pavargsta... Ryte, kai pabundu, jas truputį skauda... Atsikėlus pirmiausia bėgu lašų lašintis, tada tuoj pat geriau pasidaro...Nėra malonus tas adaptavimasis... Mane draugė, kuri operavosi prieš pusantrų metų, ramina, kad po mėnesio visi nemalonumai praeis... Tikiuosi...
Atsakyti
Raganaite, ačiū, kad vis daliniesi patirtimi 4u.gif

Aš irgi girdėjusi, kad idealu būtų paatostogauti akytėms po operacijos 2-3 savaites, tai ir pasitaupiau atostogų šiems metams, tikrai imsiu 2 sav. atostogų, nes mano visas darbas - ištisai prie kompo. Be to, operaciją sąmoningai planuoju šį rudenį, nes kaip tik vasarą baigiu studijas, tai mažiau to akių varvinimo prie monitoriaus bus.
Atsakyti
QUOTE(Raganaitė V. @ 2008 04 16, 12:54)
Manyčiau, kad tos, kurios dirba prie kompų, būtų labai protingos, jei po operacijos turėtų kuo ilgesnes atostogas, nes akys labai pavargsta

Man bus nekas, nes visos atostogus pilnai isnaudotos, reiks nedarbingumo lapelu 2 savaitem imti sad.gif. Darbas tik su kompiuteriu, tai negalesiu isdirbti ...
Atsakyti