Įkraunama...
Įkraunama...

praktinį pozityvizmą praktikuojame toliau

rašaiu rašiau ir kompas nulūžo.. na, bandysiu dar kartą

kelios dienos vis prisimenu vieną tikrų tikriausią vizualizacijos istoriją iš savo vaikystės.. tada buvau kokioj 3-4 klasėj.. aišku apie jokias vizualizacijas tuomet nieko nenutuokiau, bet man dabar žiūrint atgal atrodo, kad turėčiau ko pasimokyti iš tos mažos mergytės wub.gif įvairią psicologinę literatūrą skaityti pradėjau daug vėliau- kokioj 10-12 klasėj, nes tas paaglystės periodas man buvo sunkus... bet aš ne apie tai ..
žodžiu, tuomet kai dar buvau vaikas, iš kažkur man gimė didžiulė svajonė auginti papūgėles wub.gif nežinau, iš kur tas noras atsirado, kas jį paskatino, bet aš LAAAABAAIII norėjau auginti namuose papūgėles .. ta svajonė buvo tokia stipri, kad net dabar prisimenu tą jausmą.. nežinau ar dar gyvenime esu kurią nors svajonę stipriau išjautus biggrin.gif žodžiu, norai norais, bet mano tėvai atrodo buvo neperkalbami sad.gif neleido jie man tų papūgėlių laikyti nors tu ką.. ir apie jokių gyvūnų laikymą namuose net i kalbas nesileido.. na, kiek dėl to ašarojau, pergyvenau ir liūdėjau nekalbėsiu... esmė ne čia.. esmė tame, kaip suveikė traukos, vizualizacijos dėsnis biggrin.gif kadangi aš tų papūgėlių taip stipriai norėjau, tai ko aš tik nedariau: būdama dar tokia maža perskaičiau gal visas mokyklos bibliotekoj esančias knygas apie paukščius... o viena knygelė buvo vien tik apie papūgėles thumbup.gif tą knygą atsimenu perrašinėjau į savo sasiuvinuką... o žurnaluose ir laikraščiuose (daugumoj tai buvo vaikiški laikraštukai) rastus tekstukus ir paveiksliukus karpiau, lipdžiau, spalvinau ir po šimtą kartų perskaičiau viską ką ten buvau surašius wub.gif mintinai mokėjau kaip reikia banguotajai papūgėlei inkilėlį sukalti (koks skersmuo, aukštis ir pan), kuo maitinti, kaip atkirti patelę nuo patinėlio ir pan ir tt.. storiausią sassiuvinuką buvau prisirašius, o kai bibliotekoj pritrūkau literatūros apie paukščius, atsimenu būdama tada 3-4 klasėj prisiėmiau iš bibliotekos aštuntokų-devintokų biologijos vadovėlių ir studijavau .. bibliotekininkė keistai i mane pažiūrėjo, gamtininke pavadino, bet man buvo tas pats... ieškojau ko nors apie paukščius biggrin.gif tai va.. negana to, taupiau pinigėlius.. kadangi vienas iš tėvų motyvų, kodėl man neperka papūgėlių- buvo "nėra pinigų" .. kai gaudavau centų iš tėvų, ar per gimtadienius iš močiučių ar pan. viską dėjau į taupyklę blush2.gif atsimenu tėvai ilgai buvo nepalaužiami ax.gif visiap bandė mane perkalbėti, bet aš jų nebeklausiau nei trupučio.. toliau rašiau į savo sasiuvinuką viską ką tik rasdavau apie banguotasias papūgėles wub.gif nežinau kodėl, bet man tie paukščiukai buvo svajonė, kaip koks stebuklas..
taigi.. ir visa šita vizualizacija užtruko apie metus... pirmoji palūžo mama biggrin.gif matyt širdis daugiau nebeleido manęs kankinti, o tada ir tėtį ikalbėti padėjo biggrin.gif
žodžiu, gal jums neidomi ta mano istorija, bet pati kažkaip išsakyti užsimaniau.. net susigraudinau tuos jausmus prisiminus wub.gif ..pinigėlių buvau nemažai sutapius, gal net tėvams dadėti nereikėjo- tiksliai nepamenu, bet papūgėles man galų gale nupirko thumbup.gif ir nereikia pasakoti, kad įsivaizduotumėt kokia aš tada buvau laiminga, atrodė kad iš tiesų esu laimingiausias žmogus pasaulyje biggrin.gif netgi tėtis sukalė man inkilėlį vėliau (šiaip ne taip išsiprašiau), kad galėtų mano papūgos papūgiukus perinti. ir išperino thumbup.gif pirma vada nesėkmingai, bet iš antro karto iš penkių kiaušinukų du pūkuoti kamuoliukai užaugo. viską pamenu kaip dabar, atsimenu naktim kėliausi klausiau ausį prie inkilėlio prikišus ar dar niekas necypsi, lempa ijungus laikiau kad šilčiau būtų wub.gif
taiva... kad dabar taip vizualizuoti sugebėčiau, per metus gyvenimas pasikeistų blush2.gif
atleiskit jei čia ne į temą, bet prirašiau kaip į kokį dienoraštį, kurio neturiu..

Atsakyti
Labai graziai parasei wub.gif tikrai thumbup.gif Man panasiai buvo su sunkiuku, kurio norejau, man leido viska tureti, tik ne suniuka, o ko labiausiai neleidzia, to ir reikia doh.gif ir ka jus manot, norejau, norejau ir gavau... net nepamenu ar ka viualizavau, tik labai jau norejau... Kaip siandien pamenu, mazyti, drebanti bokseriuka, kuri parnese tetis rolleyes.gif o mama reke, oi cia tas baisus suo kur seiliojasi, o po viso to mylejo beprotikai ir labiau nei as, kad ir kaip tas bokseris besiseiliojo lotuliukas.gif
Atsakyti
na labutis wub.gif grų dalykų ir vėl čia radau biggrin.gif vakar pažiūrėjau filmą apie vandenį, man labai patiko rolleyes.gif daug minčių sukėlė smile.gif

gal kas žinote, kur galima rasti parsisiųsti trumpų filmukų apie vizualizavimą, sakykim naujo darbo, pinigėlių ir pan, rolleyes.gif man pačiai vizualizuoti dabartinėje situacijoje sunkiai sekasi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(**SM** @ 2008 04 25, 17:18)
na labutis  wub.gif  grų dalykų ir vėl čia radau  biggrin.gif  vakar pažiūrėjau filmą apie vandenį, man labai patiko  rolleyes.gif  daug minčių sukėlė  smile.gif

gal kas žinote, kur galima rasti parsisiųsti trumpų filmukų apie vizualizavimą, sakykim naujo darbo, pinigėlių ir pan,  rolleyes.gif man pačiai vizualizuoti dabartinėje situacijoje sunkiai sekasi  blush2.gif

apie pinigus gal puslapiu atal yra filmukas, o apie gyvenimą trumpas dar toks yra http://video.mail.ru...siness/535.html
Papildyta:
QUOTE(Zunkelis @ 2008 04 25, 16:51)
Labai graziai parasei  wub.gif  tikrai  thumbup.gif 

aciu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daiwulencija: 25 balandžio 2008 - 16:26
QUOTE(Zunkelis @ 2008 04 25, 17:51)
Labai graziai parasei  wub.gif  tikrai  thumbup.gif  Man panasiai buvo su sunkiuku, kurio norejau, man leido viska tureti, tik ne suniuka, o ko labiausiai neleidzia, to ir reikia  doh.gif  ir ka jus manot, norejau, norejau ir gavau... net nepamenu ar ka viualizavau, tik labai jau norejau... Kaip siandien pamenu, mazyti, drebanti bokseriuka, kuri parnese tetis  rolleyes.gif  o mama reke, oi cia tas baisus suo kur seiliojasi, o po viso to mylejo beprotikai ir labiau nei as, kad ir kaip tas bokseris besiseiliojo  lotuliukas.gif

Man panasiai buvo, kai norejau suns. Pries tai turejau ziurkenus, papugas, labai daug papugu, pastoviai buvo virtuvej pris..ta ju, nes leidom skraidyt. Mano tevai buvo kategoriskai pries suns laikyma. Bet viena diena mama pati parnese is darbo maza gumuleli, sake rado prie iejimo viena palikta (buvo kovo menesis, tik pradejo ledai tirpt), buvo ji gal kokio menesio, ne daugiau. Iki siol prisimenu dvi zibancias akutes ziurincias i mane is mamos rankines, buvo uzdengtas mamos darbiniu chalatu (dirba sesele), kad nesusaltu. Pragyveno jis pas mus 13,5 metu, verkem ir pergyvenom, kai partrenke ji masina, bet buvo jau kurcias ir aklas... a.a. verysad.gif Buvo tikras gurmanas, valgydavo viska, ka mes ir niekad nepradedavo is savo indelio,kol jam bent ziupsneli is savo lekstes neidedavom schmoll.gif biggrin.gif
gal kas žinote, kur galima rasti parsisiųsti trumpų filmukų apie vizualizavimą, sakykim naujo darbo, pinigėlių ir pan,  man pačiai vizualizuoti dabartinėje situacijoje sunkiai sekasi

Kaip ivizualizuoti tai, ko nori... Esi kada nors maciusi koki asmeni, kuris turi butent tai, ko tu troksti? Kas patinka tau butent toje situacijoje? Gal ka patobulintum? KOdel tau butent tai patinka? Matai ta zmogu? O dabar pasikeiskit vietom - tu jautiesi ir darai visa tai, o tas zmogus tave stebi. kaip dabar jautiesi? bigsmile.gif
Atsakyti
jau pažiūrėjau filmus: "The secret", "What the bleep do we know", "Sliding doors", "Velikaja taina vodi", ką dar kas galit pasiūlyt???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo **SM**: 25 balandžio 2008 - 20:39
QUOTE(**SM** @ 2008 04 25, 21:39)
"What the bleep do we know", "Velikaja taina vodi", ką dar kas galit pasiūlyt???

o apie ką šitie filmai?čia vaidybiniai ar panašiai kaip 'the secret'?

dar jei nematėt, galite pažiūrėti “Mergina verta milijono” (“Million Dollar Baby”) ir
“Ieskantys laimes”(“The pursuit of happiness”)- šį žiūrėdama tai susigraudinau keliose vietose blush2.gif verčia susimąstyti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daiwulencija: 25 balandžio 2008 - 20:45
QUOTE(daiwulencija @ 2008 04 25, 20:42)
o apie ką šitie filmai?čia vaidybiniai ar panašiai kaip 'the secret'?

dar jei nematėt, galite pažiūrėti “Mergina verta milijono” (“Million Dollar Baby”) ir
“Ieskantys laimes”(“The pursuit of happiness”)- šį žiūrėdama tai susigraudinau keliose vietose  blush2.gif  verčia susimąstyti..

visus išvardintus mačiau biggrin.gif

o tie filmai apie tą patį smile.gif, tik tas filmas apie vandenį yra apie tai, kaip vandenį veikia mūsų mintys ir pan smile.gif neblogas, labai įdomus bent jau man,daug naujo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(**SM** @ 2008 04 25, 21:19)
labai įdomus bent jau man,daug naujo  4u.gif

Dažnai kažkas naujo yra tik mūsų pamiršta sena. ax.gif Todėl ir lanko mus jausmas, kad TAI jau žinom, tik primiršom, arba tiesiog iškilus situacijai pritaikėm ir ta TIESA tarsi naujai atsiskleidė. bigsmile.gif Kaip praregėjimas koks. Juk būna taip? smile.gif
Atsakyti
Sventosios Tereses Malda

Lai siandien Jumyse buna ramybe.

Tikekite Dievu, kad Jus esate butent ten, kur turite buti.

Niekados nepamirskite begaliniu galimybiu, kurios gimsta is tikejimo.

Naudokites gautom dovanom ir gauta meile siuskite toliau.

Tvirtai zinokite, kad esate Dievo vaikas. Tegu sita tikrove isismelkia i Jusu kaulus ir suteikia Jusu sielai laisve dainuoti, sokti, garbinti ir myleti.

Ji yra duota mums visiems.
Atsakyti
The Secret yra geras filmas, bet jis neduoda daug praktiniu patarimu, kaip pradeti galvoti geresnius jausmus sukeliancias mintis. As dabar daugiausia mokausi is Esther Hicks. Ji duoda labai daug zaidimu. Angliskai cia
http://whatanicewebs...LessonsList.htm
Ji sako, kad jei esi labai nusiminus, nesugebesi iskart pereiti i diziuli dziaugsma, turi letai ieskoti tu minciu, kurios jauciasi geriau ir geriau. Pavyzdziui, depresija jauciasi zymiai blogiau uz pykti, nuobodumas uz irzluma ir panasiai. Bet is savo nedideles patirties galiu pasakyti, kad is pykcio i didziuli dziaugsma galima pereiti per 10 minuciu, jei per ta laika vis renkiesi geresnes mintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo greeninlosangeles: 26 balandžio 2008 - 02:39
Kas del pinigu, tai, aisku, svarbu kasdien isivaizduoti gyvenimo stiliu, kai turesi tiek pinigu, kiek Tau noretusi - isivaizduok save kelioneje Australijoje ar graziame name, ir pan. Negaliu labai gerai patarti, nes nezinau, ka Tu megsti. Isivaizduok maziausiai 17 sekundziu, geriau 68 ar dar daugiau, kol tai jauciasi gerai ir sugebi islaikyti pozytyvias mintis. It ta turi daryti su jausmu, kad Tu jau esi toje situacijoje it turi tuos pinigus. Ir ta turi daryti kuo dazniau. Vienas ar du kartai Tavo minciu nepakeis. Maziausiai karta per diena.
Dar yra toks smagus zaidimelis, kuris ir lavina vaizduote, ir sukelia pozityves mintis apie pinigus - pasiimk uzrasu knygele ir duok sau vienam stulpelyje pirma diena tukstanti litu, antra diena 2 tukstancius ir kasdien vienu tukstanciu daugiau. Kitame stulpelyje juos isleisk kam tik nori. Gali net pasidaryti cekiu knygele ir rasyti "tikrus" cekius. Pamatysi, kad po keleto menesiu net bus sunku isleisti tuos pinigus.
Dar vienas zaidimas - isidek i pinigine tikra 100 litu banknota, ir neisleik jo, bet vis eidama pro parduotuve isivaizduok, ka galetum nusipirkti uz ji. "Isleisk" ji mintyse daug kartu.Aisku, gali prisigalvoti daugybe zaidimu. Esme yra ta, kad jie turi pakelti Tavo nuotaika, kai galvoji apie pinigus.
Atsakyti