Įkraunama...
Įkraunama...

praktinį pozityvizmą praktikuojame toliau

QUOTE(pepilota @ 2007 10 27, 18:25)
Pasidalink mirksiukas.gif

Na toks paprastas dalykas kaip pinigai. Anksciau sakydavau, kad man nereikia pinigu daug..svarbiau dvasiniai dalykai ir pan.
Bet dabar supratau, kad tu pinigu ir neturejau tik todel, kad galvojau, jog jie yra blogis.
Pradejau mastyti, kad as turiu pinigu, man ju uztenka, moku juos protingai panaudoti ir pan. Ir tada tokie mazi stebukleliai - tai uz nuoma moketi maziau reikia, nei suplanavusi bunu, tai dingsta skola uz vaiko darzeli ax.gif Na zodziu...tokie panasus dalykeliai ima vykti smile.gif

Ir dar ta knyga padejo isgyti.. Visa vasara mane kankino odos liga... Buvau pavargusi nuo tu visu vaistu, nes niekas nepadedavo.. Bet emiau velgi sau kartori, kads as esu sveika, mano oda ideali ir pan. Po kokio menesio pasveikau... Nors tebevartojau tuos pacius vaistus.
Atsakyti
QUOTE(VILTE20 @ 2007 10 29, 12:35)
Na toks paprastas dalykas kaip pinigai. Anksciau sakydavau, kad man nereikia pinigu daug..svarbiau dvasiniai dalykai ir pan.
Bet dabar supratau, kad tu pinigu ir neturejau tik todel, kad galvojau, jog jie yra blogis.
Pradejau mastyti, kad as turiu pinigu, man ju uztenka, moku juos protingai panaudoti ir pan. Ir tada tokie mazi stebukleliai - tai uz nuoma moketi maziau reikia, nei suplanavusi bunu, tai dingsta skola uz vaiko darzeli  ax.gif Na zodziu...tokie panasus dalykeliai ima vykti smile.gif

Ir dar ta knyga padejo isgyti.. Visa vasara mane kankino odos liga... Buvau pavargusi nuo tu visu vaistu, nes niekas nepadedavo.. Bet emiau velgi sau kartori, kads as esu sveika, mano oda ideali ir pan. Po kokio menesio pasveikau... Nors tebevartojau tuos pacius vaistus.

Beveik mano mintys! Mano santykis su pinigeliais buvo toks pat, pasikeite ir yra kaip aprasei. Leidziu per daug negalvodama, nes...ju is kazkur atsiranda. Kai ziuri i pinigus kaip i popieriu rolleyes.gif ir ju buvimo nesureiksmini, is kazkur ju atsiranda. Kaip ir galimybiu ju uzsidirbti.

Su oda vargau nuo vaikystes. Dabar ka turiu, tai tik sausas, bet ne zaizdotas rankas. Galiu net manikiura pasidaryti ir ziedus nesioti.

Pakartosiu savo megiama fraze: taip kaip tu gyveni siandien- yra tavo vakaryksciu minciu rezultatas. Jei vakar dejavai del ateities, o siandien nesi laimingas- kaltink tik save. Ir jei uzsimerkus regi savo ateiti, patikek, ji kitokia ir nebus! Bus tai, ka matai savop mintyse! Tikrai tikrai mintis savo reikia kontroliuoti!!!
Atsakyti
Sveikos, pozityvistes:-) Kalbate apie knygas - noriu parekomenduoti R. Sharmos "Šeimos išminties pamokos. Būk lyderis ir išugdyk lyderiu savo vaikus". Man asmeniškai ši knyga net labiau įdomi nei "Vienuolis, kuris pardavė ferarį". Rasite daug vaiko auklėjimo, bendravimo su juo pamokų - aš kiekviena dieną atrandu vis kažką nauja :-)
Atsakyti
QUOTE(margarita_nom @ 2007 10 29, 19:34)
Sveikos, pozityvistes:-) Kalbate apie knygas - noriu parekomenduoti R. Sharmos "Šeimos išminties pamokos. Būk lyderis ir išugdyk lyderiu savo vaikus". Man asmeniškai ši knyga net labiau įdomi nei "Vienuolis, kuris pardavė ferarį". Rasite daug vaiko auklėjimo, bendravimo su juo pamokų - aš kiekviena dieną atrandu vis kažką nauja :-)

butinai reikes paskaityti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VILTE20: 30 spalio 2007 - 08:26
QUOTE(margarita_nom @ 2007 10 29, 20:34)

O! dzenkuje bardzo! Siandien kaip tik eisiu pro knygyna! (tik mano beda: prisiperku knygu- paskaitau iki vidurio-ir...neberandu laiko baigti...Ne todel, kad neidomu, o todel, kad vel nauja rekomendacija ir vel nauja knyga ant stalo...Ech, reik susigriebti!)
Atsakyti
Čia radau paskutiniame "Burėja" numeryje.
Skubėjau , gal priveliau grmatinių klaidų, tai sorry ax.gif

Azanovo pratimai kaip neigiamas mintis paversti teigiamomis, pasyvias – aktyviomis.

Mąstau, kad apie nieką nemastau
Šie pratimai moko susikoncentruoti .Tada galėsite valdyti savo sielą ir kūną
Atlikdami pratimus stenkitės atsikratyti pašalinių minčių ir susikaupti. Jei kokia įkiri mintis suksis galvoje, įsivaizduokite, kad ji balionėlis, besistengiąss ištrūkti iš jūsų rankų. Telika jį paleisti ir... palengvės.

1. Atsisėskite į patogų krėslą nugara į šviesą. Atsipalaiduokite, pasistenkite nejudėdami išbūti bent penkias minutes.
2. Atsistokite , nuleiskite rankas, akių lygyje ar vos aukščiau žiūrėkite į vieną tašką. Iš pradžių tai darykite bent kelias sekundes. Pamažu ilinkite, kol išbūsite penkias minutes.
3. Atsisėskite ant kėdės kraštelio, nugarą ištieskite. Dešinę ranką pakelkite pečių lygyje ir ištieskite į šoną delnu žemyn. Ta pačia kryptimi pasukite galvą. Atidžiai įsižirėkite į vidurinio piršto nagą. Stebėkite, kad ranka nedrebėtų. Iš pradžių pakaks 1 minutės. Pamažėlei laiką ilginkie iki 5 min. Tą patį atlikite kaire ranka.Jei ranka sudrebės pratimą pradėkite iš naujo.
4. Kartokite ankstesnį pratimą, tik rankoje laikykite stiklinę vandens. Vandens paviršius turi likti ramus.
5. Atsistokite tiesiai.Dešinę koją ištiskite į priekį, žiūrėkite į pėdos pirštus. Koja turi nedrebėti. Tą patį atlikite kita koja.

Viską galima kontroliuoti.
Ši pratimų grupė moko disciplinos.
1. Atsisėskite prie stalo, uždėkite ant jo alkūnę ir suspauskite kumštį. Sutelkite į jį visą dėmesį. Palengva pagal laikrodžio rodyklę atlenkite pirštus (pradėkite nuo didžiojo). Po to vėl sugniaužkite juos į kumštį. Pratimą kiekviena ranka atlikite po 5 kartus. Venkite stqigių judesių. Stenkitės, kad pirštai susilenktų ir atsilenktų vienodai.
2. Rankas padėkite ant kelių delnais į viršų. Visus pirštus ( išskyrus rodomąjį) suspauskite į kumštį. Dėmesį nukreipkite į rodomųjų pirštų galiukus, lenkite juos iš vienos pusės į kitą.
3. Sėdėdami ištieskite prieš save dešinę ranką ir koją. Vienu metu linguokte ir koją ir ranką ( kairėn, dešinėn). Kartoti 5 minutes .

Šešėli, žinok savo vietą
1 .Atsisėskite priešais paveikslą. Atidžiai jį apžiūrėkite. Vykite šalin pašalines mintis ir galvokite tik apie stebimo objekto daleles.
2. Paimkite kokį nors daiktą, pvz. Pieštuką. Nukreipkite visą dėmesį į jį. Penkias minutes galvokite vien tik apie pieštuką.
3. Akių lygyje padėkite blizgantį daiktą. Sutelkite į jį dėmesį. Pradėkite vardinti bruožus, kurių neturite, bet labai norėtumėte.
4. O dabar tikriausiai metas apie šias savybespagalvoti be blizgučių – pagalbininkų. Jums trūksta drąsos? Įsivqizduokite žodį „drąsa“ parašytą didžiosiomis raidėmis, o po to – mažosiomis. Prisiminkite sitacijas kai pavyko išlikti drąsiems. O jei tokių akimirkų dar nebuvo, sukurkite aplinkybes, kuriomis jums gresia pavojus, tačiau jūs nepasiduodatepanikai, bet išliekate orūs ir visiškai ramūs.

Man idomiausi pasirodė paskutinieji
Atsakyti
QUOTE(Prila @ 2007 10 30, 14:14)
1 .Atsisėskite priešais paveikslą. Atidžiai jį apžiūrėkite. Vykite šalin pašalines mintis ir galvokite tik apie stebimo objekto daleles.
2. Paimkite kokį nors daiktą, pvz. Pieštuką. Nukreipkite visą dėmesį į jį. Penkias minutes galvokite vien tik apie pieštuką.
3. Akių lygyje padėkite blizgantį daiktą. Sutelkite į jį dėmesį. Pradėkite vardinti bruožus, kurių neturite, bet labai norėtumėte.
4. O dabar tikriausiai metas apie šias savybespagalvoti be blizgučių – pagalbininkų. Jums trūksta drąsos? Įsivqizduokite žodį  „drąsa“ parašytą didžiosiomis raidėmis, o po to – mažosiomis. Prisiminkite sitacijas kai pavyko išlikti drąsiems. O jei tokių akimirkų dar nebuvo, sukurkite aplinkybes, kuriomis jums gresia pavojus, tačiau jūs nepasiduodatepanikai, bet išliekate orūs ir visiškai ramūs.[/b]

Man idomiausi pasirodė paskutinieji

ir as anu virsutiniu nedaryciau... Paskaityt paskaitau, bet dar niekada nepraktikavau. Va, o sitie 4 prasmes turi.
Atsakyti
QUOTE(RVB @ 2007 10 25, 11:33)
Ir dar, man anksciau, kai buvo labai negera, padejo dar vienas dalykas, eikit gatve ir sypsokites, tuo paciu ziurekit ateinantiems i akis, jei to nedristate dar, eikit pakelta galva ir placia sypsena (taip, kad ir kitoj gatves pusej jusu sypsena butu matoma!) sypsokites ir ziurekit tvirtomis ir pasiryzusiomis akimis i toli, i sonus, svarbu, kad is jusu palengva trykstu pasitikejimas. Jei bent viena nepazistama zmogu privertet jums atgal nusisypsot, jus jau laimejot!
Nuostabios dienos jums, mielosios!

bigsmile.gif as taip darau kartais, tai visi pijokai pakeliui sutikti prikimba kaip slapi lapai mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
Prieš pusę metų man temos apie pozitvų mąstymą padėjo atsitiesti po skyrybų,
o šįvakarą, kaip juokauju turėjau viešnią- ponią depresiją, tai va paskaitinėjau čia, prisiminiau, kas man padėjo pavasarį atsitiesti ir mano viešnia iškeliavo lotuliukas.gif
rytoj manęs laukia piuiki diena 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltutė @ 2007 10 31, 22:36)
sveikos 4u.gif
o šįvakarą, kaip juokauju turėjau viešnią- ponią depresiją, tai va paskaitinėjau čia, prisiminiau, kas man padėjo pavasarį atsitiesti ir mano viešnia iškeliavo lotuliukas.gif

aisku, kad buna visokiu sveciu...Svarbiausia zinoti kaip ilgai leisti joms pasilikti ir kokiu budu vyti lauk!
Atsakyti
QUOTE(smiltutė @ 2007 10 31, 23:36)
sveikos 4u.gif

Kita karta, kai si viesnia vel pasirodys, pasakyk jai, kad nezinojai, jog ji uzsuks ir nespejai laiku namu sutvarkyti, jai pyrago ar sausainiu iskepti, kavos padaryti. Lai pasako kita karta anksciau, kad nores uzsukti, tai galesi tam pasiruosti padoriai. Mes juk esam taip aukletos, kad svecius priimam maloniai, bet ir laiku parodom, kur isejimas lotuliukas.gif
Vis pasiziurejau, ar kitoj temoj ka paraset, o pasirodo cia siandien visos buvo susiburusios g.gif Dabar reikes spagata daryt biggrin.gif
Labanakt!
Atsakyti
QUOTE(busVakare @ 2007 10 30, 12:31)
O! dzenkuje bardzo! Siandien kaip tik eisiu pro knygyna!  (tik mano beda: prisiperku knygu- paskaitau iki vidurio-ir...neberandu laiko baigti...Ne todel, kad neidomu, o todel, kad vel nauja rekomendacija ir vel nauja knyga ant stalo...Ech, reik susigriebti!)

Žinok, aš irgi lygiai taip pat biggrin.gif Susirgau kažkokia knygų pirkimo manija, o perskaityta dauguma po pusę doh.gif Bet aš vis paimu tai vieną tai kitą - pagal tos dienos nuotaiką biggrin.gif

QUOTE(smiltutė @ 2007 10 31, 22:36)
sveikos 4u.gif

Sveikute, smagu tave vėl matyti smiltute 4u.gif
Puikiai tą viešnią išgrūdai thumbup.gif

QUOTE(RVB @ 2007 11 01, 02:23)
Kita karta, kai si viesnia vel pasirodys, pasakyk jai, kad nezinojai, jog ji uzsuks ir nespejai laiku namu sutvarkyti, jai pyrago ar sausainiu iskepti, kavos padaryti. Lai pasako kita karta anksciau, kad nores uzsukti, tai galesi tam pasiruosti padoriai. Mes juk esam taip aukletos, kad svecius priimam maloniai, bet ir laiku parodom, kur isejimas  lotuliukas.gif
Vis pasiziurejau, ar kitoj temoj ka paraset, o pasirodo cia siandien visos buvo susiburusios  g.gif Dabar reikes spagata daryt  biggrin.gif
Labanakt!

Xi xi xi hihihi.gif Gerai tu čia parašei thumbup.gif Reikės ir man tavo patarimo paklausyti ir kai ta viešnia pasirodys, priimsiu ją su vaišėmis hihihi.gif

O apie kokią dar temelę tu čia kalbi? blush2.gif
Papildyta:
O aš šiandien visą dieną leidžiu namie, niekur neskubu, skaitinėju ir noriu su jumis pasidalinti tuo ką randu smile.gif Nieko naujo, bet pozityvių minčių juk niekada nebūna per daug ane? 4u.gif

Apie sėkmę 4u.gif

Sėkmė - tai požiūris, nesėkmė - taip pat. Tarpusavio ryšiai, nuosavybė, pinigai negali pakeisti žmogaus nuomonės apie save. Jis jaučiasi arba laimėjęs, arba pralaimėjęs šiame pasaulyje. Žmogus yra toks, koks manosi esąs. Tik tiek.

Gyvenime Jūs negaunate to, ko norite, gaunate tai, ko jaučiate esąs nusipelnęs.

Jausmas yra kuriantis. Galvoti apie sėkmę yra tas pats, kas ją kurti. Galvodami apie nesėkmę, jūs taip pat ją pritraukiate. Jei kurdamas paveikslą įliesite į jį jausmo - sukursite šedevrą. Tik tas, kuris gali pajusti poeziją, yra pajėgus ją kurti. Visiškai taip pat yra ir kitose gyvenimo srityse: žmogus ukuria tai, ką giliausiai išgyvena ir jaučia.

Slegiantys jausmai kuria nepasitenkinimą. Nuolat išgyvenamas nesėkmės jausmas didėja. Pasąmonė nesirūpina tuo, ką kuria. Jausmai gimdo situacijas; dar daugiau - jie lemia nuolatinį tų pačių situacijų pasikartojimą.

Egzistuoja paprastas, bet galingas dėsnis, kurio ištikimai laikosi išmintingas žmogus. Pirmiausia kontroliuokite savo emocijas, tuomet pasistenkite jas nukreipti taip, kad jos tarnautų jūsų aukščiausiems siekiams.

Norint patirti sėkmę gyvenime, reikia gyventi sėkmės nuojauta ir mintimis apie ją, tik taip ji materializuosis realiame gyvenime. Patirti sėkmę - tai išgyventi jausmus, susijusius su sėkme, kurie patys ją pritraukia.

Jei apie ką nors mąstote ir įdedate į tai dalelę širdies, gyvybinės energijos, laikote savo mintyse, rūpinatės ir puoselėjate, galų gale tai tampa realybe. Ten, kur giliausi jausmai, ten glūdi ir jūsų sėkmė arba pralaimėjimas.

Sukuriate tai, apie ką daugiausia galvojate, nepriklausomai nuo to, ar tai gerai, ar bloga, ar vidutiniška.

Tas, kuris geba jausti giliausiai, daugiausia ir sukuria.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo abzoryte: 01 lapkričio 2007 - 14:38