Įkraunama...
Įkraunama...

Mioma

Netyčia užklydau TV laidą, kurioje rusų akušerė-ginekologė, profesorė sudėstė apie miomas tokius štai įdomius faktelius:

1. Pradedant nuo 30 metų miomas turi iki 60% moterų, t.y. kas antra kaip minimum.
2. Miomų atsiradimo priežastis nėra nustatyta, bet yra tokia statistika – jei mama ar močiutė turėjo miomą, 50% tikimybė, jog ir tu ją turėsi, t.y. paveldimumas akivaizdus.
3. Kol kas nėra vaistų, kurie būtų įgalūs miomą visiškai sunaikinti. Netiesiogiai miomos augimą veikia, bet ne visais atvejais, hormonai. Bent aš tarp hormonų terapijos ir laparoskopinės operacijos rinkčiaus pastarąją...
4. Vaistai, kurie labai smarkiai apmažina miomą jau yra sukurti ir šiuo metu bandomi. Nebuvo pasakyta, kokioje stadijoje yra bandymai, bet pabrėžta, jog dar per anksti apie juos kalbėti. Reik manyti, jog bent porą metelių teks palaukti...

Tokie dalykai.

Atsakyti
vi, dėkui už parašytą informaciją.Ir aš rinkčiaus laparoskopinę operaciją, o ne hormonus.
Atsakyti
Sveikos merginos,
ir as turiu tokia beda, man mioma rado su nestumu.Tiesa pradzia buvo kitokia. Sugalvojom, kad reikia antro vaikelio. Antra menesi nepastojau, sakau reikia eiti pasiziureti pas gyd kaip ten mano reikalai. Nuejau i privatu kabineta, kad butu geriau. Sako gyd pas tave endometrioze, gerk Jadvygos arbatu, folines rugsties, vitaminu nesciosioms,,vitamino e, ir kibkit i darba.Pastojau gal kita menesi. Pastoviai prieziurai sakau eisiu pas savo gydytoja, kad moketi nereiktu, ta paziuri, sako pas tave cista, sakau niekad nebuvo ir pries men ziurejo echoskopu nieko nebuvo, nusiunte dar pasiziuret, pagaliau gyd is privataus kabineto, pamate, ziuri issigandus sako greit auganti mioma.Na tada ir prasidejo mano keliones per gydytojus.Diagnostikos centre sako nieko baisaus, ta gydytoja tau pradzioj sumaise gimda su mioma, del to taip ir pasake bigsmile.gif ir turi but kazkokia anomalija kad ji labai greit augtu.Nuramino. Kauno klinikose planavau gimdyt, sake darys cezari, nes mioma augo kartu su nestumu. I nestumo pabaiga ji susiplojo, leido praslinkti galvutei, pagimdziau pati. Gyd sako po metu dvieju atvaziuosi issioperuoti mioma, nes amziaus su ja nebaigsi.Pavasari ji buvo 5 cm, pries naujus pasitikrinau pasirodo ji padvigubejo ir yra ne viena.Tai va kita antradieni guluosi ant operacinio stalo. Baisoka. Dar kosulys prisikabino, niekaip neatsikratau, nezinau kaip cia viskas baigsis. Tai va tokia mano istorija
Atsakyti
QUOTE(100 @ 2009 01 26, 10:25)
Sveikos merginos,
ir as turiu tokia beda, man mioma rado su nestumu.Tiesa pradzia buvo kitokia. Sugalvojom, kad reikia antro vaikelio. Antra menesi nepastojau, sakau reikia eiti pasiziureti pas gyd kaip ten mano reikalai. Nuejau i privatu kabineta, kad butu geriau. Sako gyd pas tave endometrioze, gerk Jadvygos arbatu, folines rugsties, vitaminu nesciosioms,,vitamino e, ir kibkit i darba.Pastojau gal kita menesi. Pastoviai prieziurai sakau eisiu pas savo gydytoja, kad moketi nereiktu, ta paziuri, sako pas tave cista, sakau niekad nebuvo ir pries men ziurejo echoskopu nieko nebuvo, nusiunte dar pasiziuret, pagaliau gyd is privataus kabineto, pamate, ziuri issigandus sako greit auganti mioma.Na tada ir prasidejo mano keliones per gydytojus.Diagnostikos centre sako nieko baisaus, ta gydytoja tau pradzioj sumaise gimda su mioma, del to taip ir pasake bigsmile.gif  ir turi but kazkokia anomalija kad ji labai greit augtu.Nuramino. Kauno klinikose planavau gimdyt, sake darys cezari, nes mioma augo kartu su nestumu. I  nestumo pabaiga ji susiplojo, leido praslinkti galvutei, pagimdziau pati. Gyd sako po metu dvieju atvaziuosi issioperuoti mioma, nes amziaus su ja nebaigsi.Pavasari ji buvo 5 cm, pries naujus pasitikrinau pasirodo ji padvigubejo ir yra ne viena.Tai va kita antradieni guluosi ant operacinio stalo. Baisoka. Dar kosulys prisikabino, niekaip neatsikratau, nezinau kaip cia viskas baigsis. Tai va tokia mano istorija

nebijok operuotis, svarbu, kad gerai nustatytu kokia tu miomu situacija - ar kraujuojancios, ar giliai raumenyje ar virsutiniame gimdos sluoksnyje ir t.t. As jau rasiau, kad vienas geriausiu chirurgu klinikose sioje srityje yra Kozeniauskas, bet jei ne skubos tvarka operuoja reikia pinigu duoti (na ir skubos duoda, bet maziau). Kol koseji nepatariu operuotis, butinai issigydyk, nes kaip tau kis i gerkle vamzdeli intubacijai??? as gydziausi nukeldama operacija apie 2 savaites, net nejau i darba, nes kitaip negalejo manes operuoti (turejau bronchita kaip tycia pries pat operacija).. pas mane buvo viena 8-9 cm (ant kompo rode 12 cm) ir dar viena mate.. o kai prapjove tai visas 4 ispjauste.. jie prapjove geriau mato kas ir kaip.. be to, jei nebutina, neleisk salinti gimdos jokiu budu, tegu issaugo.. sakyk, kad planuoji dar gimdyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2009 01 26, 12:00)
nebijok operuotis, svarbu, kad gerai nustatytu kokia tu miomu situacija - ar kraujuojancios, ar giliai raumenyje ar virsutiniame gimdos sluoksnyje ir t.t. As jau rasiau, kad vienas geriausiu chirurgu klinikose sioje srityje yra Kozeniauskas, bet jei ne skubos tvarka operuoja reikia pinigu duoti (na ir skubos duoda, bet maziau). Kol koseji nepatariu operuotis, butinai issigydyk, nes kaip tau kis i gerkle vamzdeli intubacijai??? as gydziausi nukeldama operacija apie 2 savaites, net nejau i darba, nes kitaip negalejo manes operuoti (turejau bronchita kaip tycia pries pat operacija).. pas mane buvo viena 8-9 cm (ant kompo rode 12 cm) ir dar viena mate.. o kai prapjove tai visas 4 ispjauste.. jie prapjove geriau mato kas ir kaip.. be to, jei nebutina, neleisk salinti gimdos jokiu budu, tegu issaugo.. sakyk, kad planuoji dar gimdyti mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(dianita @ 2009 01 26, 12:00)

Atsakyti
Atsiprasau, net nepastebejau kad du kartus issisiunte tas pats... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2009 01 26, 17:04)
Atsiprasau, net nepastebejau kad du kartus issisiunte tas pats...  blush2.gif

Aciu uz patarimus. Pas mane irgi ten ne viena ras. Sake 99 proc., kad gimda paliks. Sako operacijos metu bus aisku viskas. Kokiu momentu ta vamzdeli kisa. Tikiuosi dar pasveiksiu, nesinori dar atidet. Kazkaip nesitiki kad cia viskas su manim taip vyksta, atrode toli dar, o jau kelios dienos beliko. Kazkaip labiau bijau pooperacinio laikotarpio.
Atsakyti
QUOTE(100 @ 2009 01 26, 19:48)
Aciu uz patarimus.  Pas mane irgi ten ne viena ras. Sake 99 proc., kad gimda paliks. Sako operacijos metu bus aisku viskas. Kokiu momentu ta vamzdeli kisa. Tikiuosi dar pasveiksiu, nesinori dar atidet. Kazkaip nesitiki kad cia viskas su manim taip vyksta, atrode toli dar, o jau kelios dienos beliko. Kazkaip labiau bijau pooperacinio laikotarpio.

na as siek tiek puslapiu atgal daviau patarimus is savo patirties vienai merginai, ten rasiau apie reabilitacija ir pooperacini laikotarpi, nieko baisaus, as is operacines pati parejau, nes ten sodina i kede ir veza, o kai as vos pasikeliau is lovos is skausmo, tai man geriau buvo nueiti isikabinus slaugei i paranke, nei sesti i kede blink.gif nes siaip sedeti ismokau tik veliau, nes labai skaudejo.. bet vaistus leidzia pastoviai nuo skausmo.. vienu zodziu viskas gerai bus, pasiskaityk auksciau nes nelabai turiu laiko rasyti vel is naujo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2009 01 27, 02:12)
as is operacines pati parejau, nes ten sodina i kede ir veza, o kai as vos pasikeliau is lovos is skausmo, tai man geriau buvo nueiti isikabinus slaugei i paranke, nei sesti i kede  blink.gif 

turbut irgi kaip kur, nes mane veze lovoje, ir neleido keltis ta diena kai operavo, tik jau kita diena po pietu ax.gif o ir sedet nebuvo taip sunku g.gif kaip kam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanike @ 2009 01 27, 21:06)
turbut irgi kaip kur, nes mane veze lovoje, ir neleido keltis ta diena kai operavo, tik jau kita diena po pietu ax.gif  o ir sedet nebuvo taip sunku  g.gif  kaip kam  4u.gif

oo sveikute... kaip tau sekasi??? kaip jautiesi?? papasakok 4u.gif

as tai negalejau atsikelti, kol sistema atradau kaip is sonines padeties issisiubavus atsisesti, po to prilaikant pilva nuleisti kojas nuo lovos ant suolelio, kad nulipti tai jooo... o su lova tai neveze nei vienos is musu is reanimacijos... schmoll.gif visas sodino i tuos vezimelius... isskyrus mane biggrin.gif
o siaip ir man leido sestis tik antra diena, nors kateteri antros dienos ryte iseme... basona kiso.. o i tulika dar kita diena pradejau eiti blink.gif
Atsakyti
jo, ne kokie laikai atejo man. verysad.gif Kiek laiko reanimacijoj reikia buti
Atsakyti
QUOTE(100 @ 2009 01 28, 19:29)
jo, ne kokie laikai atejo man. verysad.gif  Kiek laiko reanimacijoj reikia buti

Apie pora h. Siaip kai atsibusi , jei gerai mazdaug jausies tai ves i palata tuomet. Viskas bus gerai 4u.gif Tu nors leliu pasigimdziusi, o as ne, ir endo dideles stadijos... tai nepergyvenk, viskas susitvarkys 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(dianita @ 2009 01 28, 02:00)
oo sveikute... kaip tau sekasi??? kaip jautiesi?? papasakok 4u.gif

as tai negalejau atsikelti, kol sistema atradau kaip is sonines padeties issisiubavus atsisesti, po to prilaikant pilva nuleisti kojas nuo lovos ant suolelio, kad nulipti tai jooo... o su lova tai neveze nei vienos is musu is reanimacijos...  schmoll.gif visas sodino i tuos vezimelius... isskyrus mane  biggrin.gif
o siaip ir man leido sestis tik antra diena, nors kateteri antros dienos ryte iseme... basona kiso.. o i tulika dar kita diena pradejau eiti  blink.gif

Na matai, kaip kur. Pas mus veze lovose.
Na aciu, jauciuosi normaliai 4u.gif , jau sportuoju po biskiuka nes svorio priaugau unsure.gif planavimus leliuko atsidejus nes KT geriu, kad endo aprimtu. O siaip viskas gerai, randas grazus... aaa va, viena beda turiu. Nuo operacijos slapinantis ryte skauda ir jau gi nemazi laiko praeje, is pat pradziu gyd galvojo kad uzdegimas, bet tyrimai buvo geri, paskiau kad nuo kateterio, geriau vaistus,... nuejus pas kita gyd, pasake kad gal geriu mazai skysciu (taip ir yra blush2.gif ) ir tada slapimas labai stiprus, jame daug drusku del to ir skauda... Padariau eksperimenta, pradejau gert skyscius, ir jau antra diena zymiai mazesnis skausmas thumbup.gif ?( bet skaudedavo tik ryte slapintis) vat tokios takeles
Atsakyti