Įkraunama...
Įkraunama...

Mioma

QUOTE(dianita @ 2008 12 05, 15:23)
ok gali reabilitacija tureti vilniuje bet JOKIU BUDU mokamu proceduru neimk, tau kompensuos ligoniu kasos, pasikalbek su gydytoja, nes tau priklauso reabilitacijos proceduros, kompensuojamos ligoniu kasu, gal nebutina vykti kazkur, gal gali vilniuje.. butu kvaila moketi uz tai, kas tau priklauso.. o proceduras daro ir per sventes

na bet tu mane ir apsvieti 4u.gif Dabar zinosiu ir prasysiu, kai zinau savo teises hihihi.gif Zinoma kad nesinori pinigelius metyti, ir taip bus kam duoti doh.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites mirksiukas.gif , klausimas toms, kurios siuo metu turit ar turejot miomu, ar uzeidavo skausmai del ju kokie nors?.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ineza @ 2008 12 08, 11:53)
Sveikos mergaites  mirksiukas.gif , klausimas toms, kurios siuo metu turit ar turejot miomu, ar uzeidavo skausmai del ju kokie nors?.. g.gif

Pas mane yra, bet po keliu d., jau nebebus... Man buna skausmai, tvinksejima jauciu, o skausmas pereina net i nugara. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ineza @ 2008 12 08, 10:53)
Sveikos mergaites  mirksiukas.gif , klausimas toms, kurios siuo metu turit ar turejot miomu, ar uzeidavo skausmai del ju kokie nors?.. g.gif

as is viso miomu nejauciau, tik daznai slapinausi, tai veliau paaiskejo, kad del miomos, kuri greitai augo, nes ji spaude slapimtaki ir kiauside..
Papildyta:
QUOTE(Garbanike @ 2008 12 05, 14:38)
na bet tu mane ir apsvieti  4u.gif  Dabar zinosiu ir prasysiu, kai zinau savo teises  hihihi.gif  Zinoma kad nesinori pinigelius metyti, ir taip bus kam duoti  doh.gif

nezinau ar tau rasiau i az ar ne.. bet kai gulsi operacijai, butinai atsinesk su savim dregnu serveteliu, gali buti baby wipes ar pan, kad galetum apsisluostyti tualete, nes praustis kuri laika nebus galima, tai geriau jau turek. Apie maista tau jau rasiau... dar: butinai po operacijos kai grisi namo, pradek gerti B grupes kompleksa (jei nealergiska), Cordycept organizmui stiprinti, butinai gelezies preparata (Ferrum yra sirupas juoduju serbentu skonio arba tabletes), kai sugersi Cordycept pagerk lasisu tauku kapsules, nes organizmui reikes atsistatyti po soko ir narkozes, butina stiprinti.
Butinai susitik su chirurgu pries operacija ir jo komandos anesteziologu, susitark del narkozes, o po operacijos nepamirsk, kad negerti vandens visa diena (nebijok, tau laselines statys visa diena, tai nejausi poreikio), tik vilgyk vandeniu lupas, dar gali po kojomis pasikisti pleda susukta (pas mus buvo uzklota, bet buvo per karsta, tai susuko ir po kojomis pakiso - cia reanimacijoje), tai kraujotaka venose geresne bus (ypac jei yra arti venos ar kraujagysles ar varikozes rizika)..
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2008 12 08, 12:29)
as is viso miomu nejauciau, tik daznai slapinausi, tai veliau paaiskejo, kad del miomos, kuri greitai augo, nes ji spaude slapimtaki ir kiauside..
Papildyta:
nezinau ar tau rasiau i az ar ne.. bet kai gulsi operacijai, butinai atsinesk su savim dregnu serveteliu, gali buti baby wipes ar pan, kad galetum apsisluostyti tualete, nes praustis kuri laika nebus galima, tai geriau jau turek. Apie maista tau jau rasiau... dar: butinai po operacijos kai grisi namo, pradek gerti B grupes kompleksa (jei nealergiska), Cordycept organizmui stiprinti, butinai gelezies preparata (Ferrum yra sirupas juoduju serbentu skonio arba tabletes), kai sugersi Cordycept pagerk lasisu tauku kapsules, nes organizmui reikes atsistatyti po soko ir narkozes, butina stiprinti.
Butinai susitik su chirurgu pries operacija ir jo komandos anesteziologu, susitark del narkozes, o po operacijos nepamirsk, kad negerti vandens visa diena (nebijok, tau laselines statys visa diena, tai nejausi poreikio), tik vilgyk vandeniu lupas, dar gali po kojomis pasikisti pleda susukta (pas mus buvo uzklota, bet buvo per karsta, tai susuko ir po kojomis pakiso - cia reanimacijoje), tai kraujotaka venose geresne bus (ypac jei yra arti venos ar kraujagysles ar varikozes rizika)..

dianita, labai dekoju uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garbanike: 08 gruodžio 2008 - 11:04
Man tai žiauriai kraujuodavo per "tas" dienas. Daėjo iki to, kad beveik ištisom dienom toliau nuo tualeto atsitraukt negalėdavau, apie ėjimą į darbą nė kalbos nagalėjo būti. Tiesiog plaukiau. Pagaliau rado miomą ant kiaušidės, vietinėj poliklinikoj net nematė. Visai nedidukę, bet sakė, kad nuo jos galėjo būt toks kraujavimas. Dar padarė kraujo tyrimą Ca 125, buvo 52, kai norma iki 30. O sake, kad 60 - jau vėžys. Jau kaip išsigandau blink.gif blink.gif blink.gif Kauno klinikose sakė, kad jei ne tas tyrimas, tai neoperų, dar maža, o dabar liepė operuotis. Tikriausiai operacijos dar labiau bijojau (kartą turėjau reikalų, tai dabar net purto apie pjaustymus pagalvojus). Tai perėjau per kelias daktares, kol radau vieną, kuri pasakė, kad galima pabandyt vartot kontraceptikus, kurie kiaušidžių veiklą stabdo. Tada ir mioma degraduoja. Gėriau juos ir vis kraujuką tyriaus. Tyrimas vis gerėjo, mioma nedidėja thumbup.gif Dabar net to vidurkio "30" nebesiekia thumbup.gif Ir per "tas" dienas kraujuoja normaliai, ir taip ilgai netrunka. Taigi, džiaugiuos, bet nerimas liko. Gal žinot kitokių tyrimų, be echoskopijos ir to Ca 125 tyrimo, kas galėtų išsklaidyt nerimą? Gal į onkologinį pavažiuot? Sako, jie ten gerą aparatūrą turi g.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2008 12 08, 13:00)
Man tai žiauriai kraujuodavo per "tas" dienas. Daėjo iki to, kad beveik ištisom dienom toliau nuo tualeto atsitraukt negalėdavau, apie ėjimą į darbą nė kalbos nagalėjo būti. Tiesiog plaukiau. Pagaliau rado miomą ant kiaušidės, vietinėj poliklinikoj net nematė. Visai nedidukę, bet sakė, kad nuo jos galėjo būt toks kraujavimas. Dar padarė kraujo tyrimą Ca 125, buvo 52, kai norma iki 30. O sake, kad 60 - jau vėžys. Jau kaip išsigandau  blink.gif  blink.gif  blink.gif  Kauno klinikose sakė, kad jei ne tas tyrimas, tai neoperų, dar maža, o dabar liepė operuotis. Tikriausiai operacijos dar labiau bijojau (kartą turėjau reikalų, tai dabar net purto apie pjaustymus pagalvojus). Tai perėjau per kelias daktares, kol radau vieną, kuri pasakė, kad galima pabandyt vartot kontraceptikus, kurie kiaušidžių veiklą stabdo. Tada ir mioma degraduoja. Gėriau juos ir vis kraujuką tyriaus. Tyrimas vis gerėjo, mioma nedidėja thumbup.gif  Dabar net to vidurkio "30" nebesiekia  thumbup.gif  Ir per "tas" dienas kraujuoja normaliai, ir taip ilgai netrunka. Taigi, džiaugiuos, bet nerimas liko. Gal žinot kitokių tyrimų, be echoskopijos ir to Ca 125 tyrimo, kas galėtų išsklaidyt nerimą? Gal į onkologinį pavažiuot? Sako, jie ten gerą aparatūrą turi  g.gif

Gal tavo atveju ir tiko kontraceptikai, o man juos liepe gerti po operacijos 3 menesius, o po to stipriai pagalvoti ar toliau juos vartoti, nes jie veikia hormonu veikla, o jos pokyciu eigoje ir atsiranda miomos (man tai gali buti viena is priezasciu, del ko atsirado miomos, nes gimineje nei viena moteris ju neturi).

As tyriausi Onkologiniame, Kaune pas Paulauskiene (super gydytoja, rekomenduoju). Tyre echoskopija is isores ir is vidaus ir ginekologiskai, kraujo neeme, nes as nekraujavau (tfu tfu tfu). Kaip sake ginekologe, moterys, kurioms kraujuojancios miomos, kartais taip per menesines nukraujuoja, kad mazakraujyste issivysto, o jos net nesusirupina, kodel taip stipriai kraujuoja... blink.gif
Rytoj vaziuosiu i Klinikas pasitikrinti pirma karta po operacijos ir reabilitacijos kaip ten situacija, gal dar neataugo niekas... tikekimes unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2008 12 08, 14:48)
Gal tavo atveju ir tiko kontraceptikai, o man juos liepe gerti po operacijos 3 menesius, o po to stipriai pagalvoti ar toliau juos vartoti, nes jie veikia hormonu veikla, o jos pokyciu eigoje ir atsiranda miomos (man tai gali buti viena is priezasciu, del ko atsirado miomos, nes gimineje nei viena moteris ju neturi).

As tyriausi Onkologiniame, Kaune pas Paulauskiene (super gydytoja, rekomenduoju). Tyre echoskopija is isores ir is vidaus ir ginekologiskai, kraujo neeme, nes as nekraujavau (tfu tfu tfu). Kaip sake ginekologe, moterys, kurioms kraujuojancios miomos, kartais taip per menesines nukraujuoja, kad mazakraujyste issivysto, o jos net nesusirupina, kodel taip stipriai kraujuoja... blink.gif
Rytoj vaziuosiu i Klinikas pasitikrinti pirma karta po operacijos ir reabilitacijos kaip ten situacija, gal dar neataugo niekas... tikekimes unsure.gif

Pranesk po gydytojos kokios naujienos pas tave, tikekimes kad viskas gerai 4u.gif Per si cikla as taip pat labai kraujavau, dar niekad taip nebuvo. Vis gydytojai klausinejo kaip menesines, as sakydavau kad viskas normaliai.. Ir tik dabar pagalvojau, kad man menesiniu juk nebuvo nes laukiausi...o po abrazijos ir kontraceptiku (geriau beveik 2men) vat ir pasireiske kraujavimas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2008 12 08, 13:48)

Tai va, kad man tos mažakraujystės nė kvapo nerado niekur, kas tik nebadė. Kažkuri daktarė net nepatikėjo, kad taip kraujuoju, kaip sakiau. Kraujo tyrimas, sakė, "vyriškas" - moterims toks geras beveik nebūna. O aš čia mat kibirais laistaus - ir nieko doh.gif
O tą Ca 125 - tai darė kad pažiūrėt ar nepiktybėja... Čia visai kitas tyrimas.

O jums linkiu, kad viskas būtų kuo puikiausiai 4u.gif
Atsakyti
sveikutes. Sakykit mergaites, as po miomos operacijos ir susirgau, bet labai kraujuoju unsure.gif ar cia del to kad pirmos mmm po operacijos ar taip visada bus? Gal kas zinote? sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanike @ 2008 12 29, 19:18)
sveikutes. Sakykit mergaites, as po miomos operacijos ir susirgau, bet labai kraujuoju  unsure.gif  ar cia del to kad pirmos mmm po operacijos ar taip visada bus? Gal kas zinote?  sad.gif

oo sveika sugrizusi, na papasakok, kaip tau ten ejosi viskas, ka po operacijos gydytojai sake??

Normaliai viskas del menesiniu, kraujuoti ir turi stipriau, viskas labai okei! Butinai pamazu daryk manksta kai baigsi ir procedurinkis, kad kuo maziau saaugu butu, nes dar viskas svieziai pas tave ten, turi gerai sugyti viduje. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2008 12 30, 12:25)
oo sveika sugrizusi, na papasakok, kaip tau ten ejosi viskas, ka po operacijos gydytojai sake??
Normaliai viskas del menesiniu, kraujuoti ir turi stipriau, viskas labai okei! Butinai pamazu daryk manksta kai baigsi ir procedurinkis, kad kuo maziau saaugu butu, nes dar viskas svieziai pas tave ten, turi gerai sugyti viduje. 4u.gif

Na dabar jauciuosi gerai, aciu smile.gif 4u.gif Po operacijos buvo bloga, beprotiskai skaudejo, negalejau net pasisukti i sona verysad.gif bet po keliu dienu pradejau po truputi vaikscioti, jau gyvenu normalu gyvenima, vaikstau ir buna net pamirstu kad pilvas buvo prapjautas biggrin.gif

Isoperavo mioma, rado cista ir endometrioze verysad.gif unsure.gif pasake kuo greiciau leliu pradet gamint, tai po menesiniu kibsim i darbus ax.gif Tik vat isigandau del kraujavimo tokio baisaus , bet tikiuosi kad tai tikrai nuo to, kad operacija turejau unsure.gif

O ka tau sake gydytojai? 4u.gif
Atsakyti