Gal zinote ar po miomos operacijos kraujuojama?

QUOTE(Garbanike @ 2008 12 03, 12:26)
Ar tau šalins miomas per laparoskopijos operaciją?
Na kiek pamenu, tai po operacijos nekraujavau, gal truputį nestipriai.
QUOTE(Sella @ 2008 12 03, 16:43)
Ar tau šalins miomas per laparoskopijos operaciją?
man pilvo apacia pjaus

QUOTE(Garbanike @ 2008 12 03, 16:28)
Sveikute

Na kiek man teko girdeti ir dometis nestumas netgi panaikina miomas. Bet negaliu pasakyti kokias (nes ju yra ivairiu). Tikrai neaugina. As manau kad miomu augimas yra savotiskas organizmo reikalavimas gimdymo, tokia moters paskirtis vistik. Tik nereikia to sureiksminti kad reikia gimdyti ir gimdyti. Viskas kas su protu ir saikinga yra sveika.
Na laikykimes...
Na laikykimes...
QUOTE(sauda @ 2008 12 03, 22:37)
Sveikute
Matau tavo istorija panaši,kaip ir mano,man miomą rado po abrazijos,ji buvo 7,5 centimetro,tik operavo mane laparaskopijos būdu,nes mioma buvo išorėje gimdos,operavo prieš du mėnesiukus,šį ciklą jau leido planuoti vaikutį
Beje,kai gulėjau ligoninėje,tai vienai merginai panašaus dydžio ir netgi kelios miomos buvo viduje gimdos,jai pjovė pilvo apačią,tik pamenu,kad po operacijos ji labai džiaugėsi,kad gyd pasakė,jog ją norėtų pamatyti jau storėjančią (
) po trijų mėnesiukų 

Man viena gydytoja norejo daryt laparaskopiskai (bamboj skyle, ir dar trijose vietose) bet pasikonsultavus dar su keliom daktarem, patare pjaut pilvo apacia, tipo sveikatai geriau ir veliasniam pastojimui... pas mane ji irgi ne pacioje gimdoje, o isoreje prisitvirtinusi prie gimdos (subserozine) sudetingesneje vietoje, bet visdelto darys per pjuvi, jau visai nedaug liko laukti

Papildyta:
QUOTE(Irma77 @ 2008 12 04, 12:22)
Na kiek man teko girdeti ir dometis nestumas netgi panaikina miomas. Bet negaliu pasakyti kokias (nes ju yra ivairiu). Tikrai neaugina. As manau kad miomu augimas yra savotiskas organizmo reikalavimas gimdymo, tokia moters paskirtis vistik. Tik nereikia to sureiksminti kad reikia gimdyti ir gimdyti. Viskas kas su protu ir saikinga yra sveika.
Na laikykimes...
Na laikykimes...
Man uzaugo nestumo metu

Pirmadieni arba antradieni vaziuosiu pas ginekologus tikrintis, ar neataugo ten kas nors vel po operacijos ir ar siaip viskas ok... man kazkaip pilvas daznai toks kaip sudauzytas buna.. toks spaudziant kaip melyne butu, keistas skausmas, o nelieciant nieko...
vakar pilvo sokiu repeticijoje buvau, tai patikekit, vien kvepavimo pratimai (dar daugiau, nei bodyflex) kiek naudos duoda ir dar dubens judesiai.. tikiuosi isvengti saaugu ar kitokiu problemu siu sokiu pagalba
Siaip pasakysiu, man bunant po operacijos klinikose, dare cezario pjuvi gimdyvei ir su kudikiu iseme ir 1 kg svorio mioma..
Po operacijos, jei nebuvo kokiu nukraujavimu, tai lyg ir min po 3 menesiu leidzia pastoti, man sake po 7 menesiu, o kuo veliau, tuo geriau, nes daugiau sansu gimdyti naturaliai, o ne su cezariu... o po laparaskopo operacijos yra atveju, kai ne ranka susiutos siules neatlaiko vaisiaus spaudimo ir truksta..del to daugumai merginu rimti gydytojai ir siulo pjauti.. nors kad graziau atrodytu siulo ir laparaskopa, bet pjuvis yra praktiskiau.. o randas uzgija, jo nesimato net, nes po pilvu per rauksle eina.. svarbu, kad graziai susiutu...
Papildyta:
tai tau irgi pjove gimda, nes mioma visada yra gimdos viduje, o ne uz jos ribu kabo
tik tiek, kad ji gali buti iaugusi, gali ten liestis kazkaip, o buna gimdos pakrastyje (mano atveju), kai graziai issilukstena net nepazeidziant gimdos gleivines (geriausias atvejis).. del to ir leidzia planuoti nestuma po kurio laiko.. o po laparaskopo lengviausias pooperacinis laikotarpis.. dabar laparaskopu net gimda isimineja jau, ot technologijos
Tiesa, kokius kontraceptikus gerete po operacijos? Man reabilitacijoje prirase Yarina, ziauriai brangus, bet aprasymo aisku geriau neskaityti, nes visas lapas kontraindikaciju
vakar pilvo sokiu repeticijoje buvau, tai patikekit, vien kvepavimo pratimai (dar daugiau, nei bodyflex) kiek naudos duoda ir dar dubens judesiai.. tikiuosi isvengti saaugu ar kitokiu problemu siu sokiu pagalba

Siaip pasakysiu, man bunant po operacijos klinikose, dare cezario pjuvi gimdyvei ir su kudikiu iseme ir 1 kg svorio mioma..
Po operacijos, jei nebuvo kokiu nukraujavimu, tai lyg ir min po 3 menesiu leidzia pastoti, man sake po 7 menesiu, o kuo veliau, tuo geriau, nes daugiau sansu gimdyti naturaliai, o ne su cezariu... o po laparaskopo operacijos yra atveju, kai ne ranka susiutos siules neatlaiko vaisiaus spaudimo ir truksta..del to daugumai merginu rimti gydytojai ir siulo pjauti.. nors kad graziau atrodytu siulo ir laparaskopa, bet pjuvis yra praktiskiau.. o randas uzgija, jo nesimato net, nes po pilvu per rauksle eina.. svarbu, kad graziai susiutu...
Papildyta:
QUOTE(sauda @ 2008 12 03, 21:37)
Sveikute
Matau tavo istorija panaši,kaip ir mano,man miomą rado po abrazijos,ji buvo 7,5 centimetro,tik operavo mane laparaskopijos būdu,nes mioma buvo išorėje gimdos,operavo prieš du mėnesiukus,šį ciklą jau leido planuoti vaikutį
Beje,kai gulėjau ligoninėje,tai vienai merginai panašaus dydžio ir netgi kelios miomos buvo viduje gimdos,jai pjovė pilvo apačią,tik pamenu,kad po operacijos ji labai džiaugėsi,kad gyd pasakė,jog ją norėtų pamatyti jau storėjančią (
) po trijų mėnesiukų 

tai tau irgi pjove gimda, nes mioma visada yra gimdos viduje, o ne uz jos ribu kabo

Tiesa, kokius kontraceptikus gerete po operacijos? Man reabilitacijoje prirase Yarina, ziauriai brangus, bet aprasymo aisku geriau neskaityti, nes visas lapas kontraindikaciju

O ar tiesa kad po operacijos reikia daug judeti kad saaugos nesusidarytu? Ir ar imanoma vaiksciot? Bijosiu pajudeti su prapjautu pilvuzu
mazdaug po kiek laiko isema siules? As tikiuosi kad man leis greit planuot leliuka
neiislaukciau keletos metu tam kad gimdyt naturaliai

QUOTE(Garbanike @ 2008 12 05, 12:57)
O ar tiesa kad po operacijos reikia daug judeti kad saaugos nesusidarytu? Ir ar imanoma vaiksciot? Bijosiu pajudeti su prapjautu pilvuzu
mazdaug po kiek laiko isema siules? As tikiuosi kad man leis greit planuot leliuka
neiislaukciau keletos metu tam kad gimdyt naturaliai 

oj na as tau juk rasiau

del leliuko, na ka as zinau.. man bent jau liepe 6 menesius po operacijos vengti kilnoti sunkesniu nei 2-3 kg svoriu.. na as dabar kilnoju ir sunkiau, kai reikia.. bet vis tiek... logiskai, ten viskas turi gerai sugyti pirmiausiai.. ten, tai ne tik pjuvis po pilvu, o viduje, kraujas is geldeliu, is kuriu ispjautos miomos, turi issivaikscioti, kiausidziu veikla atsistatyti (del to ir liepia tris menesius po operacijos gerti kontraceptikus)..
QUOTE(dianita @ 2008 12 05, 14:58)
oj na as tau juk rasiau
prasyk kad siutu tirpstanciais siulais pirmiausiai.. antra, nelabai tu ten pajudesi po operacijos, pamazu tik, vaiksciosi, ismoksi gulti, bijosi koseti
o po to butinai reabilitacija, kur ismoksi manksta daryti ir ja ir daryk, nes bent 3 menesius negalima jokiu sportu kitokiu, bent taip pataria.. o pilvo pjuvi nustosi jausti mazdaug po gal kokiu 2 menesiu manau, tik pilvo ertmeje, kur susiuta jausi ilgiau, as dar iki siol jauciu (nes pjuviai yra ir viduje, visus sluoksnius prapjautus susiuva).. butinai daryk bent po 10 bioptron ir ultragarso proceduras, butinai.. negalima sedeti mazdaug menesi du po operacijos, kuo maziau, daugiau vaikscioti ir guleti, nes tada ir saaugos susidaro, ir pilvas pakimba, ir gija viduje sunkiau, be to tau lengviau ir paciai bus gulineti, nei sedeti. Ir butinai isigyk tampru korseta, kelnaites korsetines ir bent pora menesiu po operacijos nesiok eidama sportuoti ar siaip pasivaikscioti, ta prasme, kai daugiau judi..
del leliuko, na ka as zinau.. man bent jau liepe 6 menesius po operacijos vengti kilnoti sunkesniu nei 2-3 kg svoriu.. na as dabar kilnoju ir sunkiau, kai reikia.. bet vis tiek... logiskai, ten viskas turi gerai sugyti pirmiausiai.. ten, tai ne tik pjuvis po pilvu, o viduje, kraujas is geldeliu, is kuriu ispjautos miomos, turi issivaikscioti, kiausidziu veikla atsistatyti (del to ir liepia tris menesius po operacijos gerti kontraceptikus)..

Ogo, kaip teks isgyvent nesedint

Pastebejau kad labai blaskausi...sian ejau i poliklinika tyrimu, tai pasake nueit pas viena gyd as nenuejau, tai nuvede... As kai niekad nesirgus, tai net poliklinikoj nesigaudau, nepyk kad tuos pacius kl perklausiau

QUOTE(Garbanike @ 2008 12 05, 14:10)
Ogo, kaip teks isgyvent nesedint
... zinai, del reabilitacijos tai man turbut nesigaus, nes pries sventes mane paleis is ligonines (nebent vienai sav max) nes kai sventes, jokiu proceduru nedarys, o pinigus ims uztai
tuo labiau kad labai toli vaziuoti jei tarkim i palanga...Man jau labiau apsimoketu vilniuje i mokamas proceduras vaikscioti ( jei yra tokios) labai nekoks laikas papuole pries sventes 
Pastebejau kad labai blaskausi...sian ejau i poliklinika tyrimu, tai pasake nueit pas viena gyd as nenuejau, tai nuvede... As kai niekad nesirgus, tai net poliklinikoj nesigaudau, nepyk kad tuos pacius kl perklausiau

ok gali reabilitacija tureti vilniuje bet JOKIU BUDU mokamu proceduru neimk, tau kompensuos ligoniu kasos, pasikalbek su gydytoja, nes tau priklauso reabilitacijos proceduros, kompensuojamos ligoniu kasu, gal nebutina vykti kazkur, gal gali vilniuje.. butu kvaila moketi uz tai, kas tau priklauso.. o proceduras daro ir per sventes