Įkraunama...
Įkraunama...

Mioma

QUOTE(Vaidillute @ 2012 04 24, 12:33)
Sveikos, buvau rasiusi jau anksciau bet pasikartosiu  blush2.gif man 30 metu esu negimdziusi, rado man mioma beveik 6cm , gine nieko man nepasake kurioje ji vietoje tik pasiule laporaskopija privaciai ,  kai isejau is apziuros supratau kad liko daug neatsakytu klausimu. Buvau pasimetusi apie miomas nieko negirdejusi tad  doh.gif  ... nieko neklausinejau. Grizusi namo pasiskaiciau internete kad ju yra keletas rusiu , augimo vieta irgi skirtinga del to skiriasi gydymo budai, sprendimai.
Iki pat dabar nuo gruodzio menesio niekaip negalejau patekti pas gine nes as ne Lt bet pagaliau cia UK priejo mano eile skanui ir suzinojau kad mioma ant gimdos ne viduje, ir kad visai nepazeidzia gleivines  bigsmile.gif labai apsidziaugiau nes liepe pastoti o ne operuotis, sako kad jei kartais butu planinis cezaris galima susitarti su operuojanciu gydytoju ir jis isoperuoja kartu ir mioma. Dydis nepasikeite per puse metu liko beveik 6 cm , per skana viska apziurejo ir kiausides ir net kiausineli 21mm parode , sake kai bus 26mm tada jau galima butu pastoti jei viskas gerai  wub.gif  . Tai va kokia mano istorija , jau man reikia kraustytis i planuojanciu tema  ir laukti  nestuke.gif 
Buvau jau kaip ir nusiteikusi kad man operacijos reikes, tad daug domejausi lt ginekologais akuseriais, buciau kreipusis pas Dr G. Meceju i Vilniaus Universitetine ligonine. Siaip galvoju pas ji vistiek dar apsilankyti kad isitikinti kad tikrai mioma yra ant gimdos ir nepakeks kudikiui. Esu daug apie si gydytoja girdejusi itin geru atsiliepimu  mirksiukas.gif
Sekmes visoms  4u.gif

mioma negali buti "ant gimdos"... ji gali buti neiaugusi i gimdos sienele.. ji gali buti ant "kojeles" ir lengvai isgliaudoma operacijos metu nepazeidziant gimdos gleivines..

as laukiu tris menesius dabar, ziuresim per kiek laiko mano "echoskopiniai" 6 cm uzaugo.. realiai kontraceptikai negali sumazinti ar apsaugoti nuo miomu, nezinau kas tokia nesamone pasake... miomos atsiranda nuo hormonu pokyciu.. pasiskaitykite.. ir dar, bent jau mano atveju, tai pirmiausiai itaria kad issauke kontraceptiku naudojimas... ir antra.. reikia gimdyti.. tai va..

kaune operavausi pas "dievuka" klinikose Kozeniauska, ji rekomenduoja visos tame skyriuje dirbancios.. dailiai susiuva, nr 1 darant issaugancias operacijas.. labai patenkinta .. antras yra augustis.. abu puikus..
Atsakyti
labutis,
turiu mioma, kuri deformuoja gimdos sienele.Gydytoju isvados-STEBET-Priesingu atveju imt reikia viska,tad stebiu,,,,,,,,,,,
Pries 2 m. isidejau MIRENA, mioma paaugo 2 cm.
Per 1 metus jokio pasalinio poveikio. jokio.
Siuo metu vel prasideda is niekur atsirandantys kresuliai, gausus kraujavimas, pilvo spaudimas, slapimo pusles spaudimas.Issedeti darbe neimanoma, nes nuolat spaudzia slapimo pusle, lakstai pastoviai. Aisku viskas nuo stresu, tik sustresuoji, ir sakes". kraujuje pluduriuoji.
Kiek taip tempsiu nezinau, pjaut visko (imt visa gimda (ko tikrai dar nesinori),,,,nes nieks nelukstens miomos, kadangi zemas hemoglobinas 110.
) nesinori dar, man 36.
Ttyrimai biopsija-ok.

Neseniai buvau pas gydytoja ir vel tas pats sakau nebegaliu......atsakymas kiek galit palaukit....stebekit....isioperuot visada spesit.

Lankausi pas A.Knizikeviciu kauno onko.

Gal kas gali pasidalint info apie tai?

Atsakyti
QUOTE(sadzia @ 2012 04 25, 15:53)
labutis,
turiu mioma, kuri deformuoja gimdos sienele.Gydytoju isvados-STEBET-Priesingu atveju imt reikia viska,tad stebiu,,,,,,,,,,,
Pries 2 m. isidejau MIRENA, mioma  paaugo 2 cm.
Per 1 metus jokio pasalinio poveikio. jokio.

sveika 4u.gif o nesiule imt Mirena lauk del to, kad auga mioma? nesako, kad jinai butent gali skatinti miomos augima? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo everlasting♥: 25 balandžio 2012 - 14:54
Priesingu atveju (jei nebutu ideje Mirena) ji butu isbujojusi. o dabar daktaras teige tik 2 cm.Bet as pastoviai jauciu maudima, vis delto 7 cm kai kiausinis.
Atsakyti
QUOTE(sadzia @ 2012 04 25, 13:53)
labutis,
Pries 2 m. isidejau MIRENA, mioma  paaugo 2 cm.
Gal kas gali pasidalint info apie tai?

Bet Mirena jums turejo visikai panaikint kraujavima... kaip cia taip nesuveike g.gif Miomos augimo gal ir nesustabde. Nes miomos yra dveijų rūsių- vienų augimas priklauso nuo hormonų, kitų ne.
Atsakyti
QUOTE(Bazile @ 2012 04 25, 23:36)
Bet Mirena jums turejo visikai panaikint kraujavima... kaip cia taip nesuveike g.gif Miomos augimo gal ir nesustabde. Nes miomos yra dveijų rūsių- vienų augimas priklauso nuo hormonų, kitų ne.

Taip pirmais metais viskas ok. jokiu menesiniu, tik tokie vos vos patepliojimai.
Bet po metu,turbut del miomos bujojimo jau kelintas atvejis, kai tiesiog sedimoj padeti paplustu krauju, bet gydytojas teigia, kad gali taip buti. Ir kiek. men. pabaigoje maudimai, ir negausus kraujavimas.
Papildyta:
QUOTE(sadzia @ 2012 04 26, 00:17)
Taip pirmais metais viskas ok. jokiu menesiniu, tik tokie vos vos patepliojimai.
Bet po metu,turbut del miomos bujojimo jau kelintas atvejis, kai tiesiog sedimoj padeti paplustu krauju, bet gydytojas teigia, kad gali taip buti. Ir kiek. men. pabaigoje maudimai, ir negausus kraujavimas.

Kaip gydytojas teige, mioma normali. jos augima pristabde mirena.
tai zodziu suprask, 7 cm tai cia norm. kaip kiausini nesiot,,,kuris sukelia daug neigiamu.......
Atsakyti
QUOTE(sadzia @ 2012 04 26, 13:21)
Kaip gydytojas teige, mioma normali. jos augima pristabde mirena.
tai zodziu suprask, 7 cm tai cia norm. kaip kiausini nesiot,,,kuris sukelia daug neigiamu.......

Tai reikia operuot, bet turit susirast gydytoja kuris padarys tausojancia operacija, nes jus jauna ir mioma nera tokia jau labai didele. Ir tokio dydzio išlukstena laparoskopiskai, na nebnt jusu koks nors bais ypatingas atvejis ir to negalima padaryt. Per TV kalbejo J. Ališauskas ir butent jis kalbejo apie moteris saugancias operacijas. Gal pakeiskit gydytoja smile.gif
Atsakyti
Tai sakote 7cm dar laporoskopu islukstena? nedaro pilve pjūvio?

O gal kas žinote ką nors apie Doc.D.Railaitę (kauno klinikose)? Ar ji linkusi tausoti gimdą per miomų šalinimo operacijas???? gal kam teko pas ją operuotis?
Atsakyti
QUOTE(sadzia @ 2012 04 26, 12:38)
Priesingu atveju (jei nebutu ideje Mirena) ji butu isbujojusi. o dabar daktaras teige tik 2 cm.Bet as pastoviai jauciu maudima, vis delto 7 cm kai kiausinis.

...bet Mirena negydo ir nenaikina miomu g.gif nors kiti gydytojai teigia, kad gali pristabdyti miomu augima, o jums jeigu dar auga, tai nezinau. Mirena skiriama gydyti endometrioze ir gausias menesines, kitkas anotacijoj nepamineta...
Atsakyti
QUOTE(Bazile @ 2012 04 26, 14:50)
Tai reikia operuot, bet turit susirast gydytoja kuris padarys tausojancia operacija, nes jus jauna ir mioma nera tokia jau labai didele. Ir tokio dydzio išlukstena laparoskopiskai, na nebnt jusu koks nors bais ypatingas atvejis ir to negalima padaryt.  Per TV kalbejo J. Ališauskas ir butent jis kalbejo apie moteris saugancias operacijas. Gal pakeiskit gydytoja  smile.gif

Noreciau papriestaraut, pas jusu mineta gydytoja operavausi kovo menesi, taip, jis 100% uz tausojancias operacijas, taciau jo zodzius galiu drasiai pacituoti, kad jei mioma 2-3 cm, tada taip, laporoskopu operacija labai tinkama, o jei jau virs 5-6 cm, tai yra jau daromas pjuvis (aiskino del ko, visas tas subtilybes ir pan)
Atsakyti
QUOTE(viltuse @ 2012 04 27, 21:32)
Noreciau papriestaraut, pas jusu mineta gydytoja operavausi kovo menesi, taip, jis 100% uz tausojancias operacijas, taciau jo zodzius galiu drasiai pacituoti, kad jei mioma 2-3 cm, tada taip, laporoskopu operacija labai tinkama, o jei jau virs 5-6 cm, tai yra jau daromas pjuvis (aiskino del ko, visas tas subtilybes ir pan)

Na ir as noriu nesutikt. smile.gif Jau daromos laparoskopines gimdos pasalinimo operacijos ... o cia tik mioma. Kaune net 2008 m jos pradetos daryti. ir čia info
Taip kad tereikia susirasti tinkama gydytoja, ne visi turi patirties operuot laparoskopiskai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bazile: 28 balandžio 2012 - 08:38
QUOTE(Bazile @ 2012 04 28, 09:35)
Na ir as noriu nesutikt.  smile.gif  Jau daromos  laparoskopines gimdos pasalinimo operacijos ... o cia tik mioma. Kaune net 2008 m jos pradetos daryti.  ir čia info
Taip kad tereikia susirasti tinkama gydytoja, ne visi turi patirties operuot laparoskopiskai.

O jus pati asmeniskai susidurete su miomomis, kad taip teigiate? As sutinku, kad kiekviena mioma galima isoperuoti laporoskopu, ir ne tik ja, taciau tai priklauso nuo jos DYDZIO, VIETOS. ir dar daug kitu dalyku, kuriuos aptari kartu su gydytoju, o J.Alisauskas - vienas is nedaugelio daktaru, kuris tikrai yra uz tausojancias operacijas, ir pasak jo, isoperuoti miomas - tai ne tas pats , kas isimti gimda, tai yra ZYMIAI sudetingiau. Be to, jis mokslu daktaras, ne siaip koks daktariukstis, juo ir jo sprendimais pasitikiu 100%. Taip kad, kiekvienas atvejis labai individualus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viltuse: 29 balandžio 2012 - 14:06