Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos pienas

kas tiesa tai tiesa, mums jau du kart gelbejo nuo slogytes, ir nereikejo net vaistu bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Saunuole, Luara 4u.gif
Atsakyti
O iki kada ketinate maitinti MP? Gyditoja sake, kad iki tryju menesiu vaikai neturi imuniteto, tai maziausiai reikia iki triju men. Mano dukrytei jau penktas mienuo ir pagalvojau, kad neverta maitinti misineliais, reikia laukti kosyciu.
Atsakyti
Jeigu yra pieno ir noras maitinti, tai nematau prasmės maitinti mišinukais. Vistiek MP yra geriau (ir pigiau smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(rolana @ 2005 12 20, 09:59)
Jeigu yra pieno ir noras maitinti, tai nematau prasmės maitinti mišinukais. Vistiek MP yra geriau (ir pigiau smile.gif )

Labai teisingai parašyta thumbup.gif
Atsakyti
Užkliuvo akys už temos pavadinimo, ir prisiminiau mūsų stebuklą...
Mažąjai buvo 1 metukai ir 4 mėn., dar valgydavo mamos pienuką, kai vyresnioji sesė darželyje pasigavo žarnyno infekciją. Vėmė, viduriavo, bet išsigulėjo, pagėrė arbatėlių ir išsikapstė. O mažoji apsikrėtė ir jai ėmė staigiai blogėti: viduriavo, išvemdavo visus vaistukus, arbatėles, neteko skysčių, šlapinosi tik kartą per parą... Gydytoja lakstė pas mus po kelis kartus per dieną, bet niekuo negalėjo padėti, tik rankomis skėsčiojo... Kai trečią parą mažylė visai nusilpo, šlapime atsirado acetonas (tyrimas parodė 4 pliusus), gydytoja nutarė vežti ją į ligoninę ir gelbėti lašelinėmis. Buvo labai baisu... Kol man nušvito protas: pastebėjau, kad mamos pieno dukrytė neišvemia, nors išvemdavo net vandenį, sugirdytą arbatiniu šaukšteliu. Tada palikau ramybėje vaistus, ir ėmiau ją žindyti kaip naujagimę: kas pusvalandį, kas valandą, po truputį, po nedaug... Vaikas beregint atsigavo. Vakare atvažiavusi gydytoja negalėjo žodžio ištarti iš nustebimo biggrin.gif , mažoji nebegulėjo kaip rankšluostukas, o linksma lakiojo po kambarį. Per porą dienų liga pasitraukė, tiesa, tada jau man atsirado problemų - vėl ėmė gausiai gamintis pienas, pakilo temperatūra... Susitarėm su dukryte, ji truputį daugiau pavalgydavo pienuko, nei buvo tuo metu įpratusi, ir viskas susitvarkė.
Maitinau ją iki 2 metų, mano mažylė užaugo be buteliukų ir mišinukų, o iki 9 mėnesių - be jokio kito maisto, tik su mamytės pienu. Nors gimė neišnešiota, augo kaip ant mielių, buvo sveika ir linksma, neturėjome nei peršalimų, nei slogyčių.

Visoms linkiu sveikų vaikučių! smile.gif
Atsakyti
Aš dabar irgi laukiu stebuklo iš motinos pieno. Mano vyresnysis sūnus ką tik sunkiai persirgo vėjaraupiais. verysad.gif Pasak pediatrės kūdikiai iki šešių mėn. gali ir nesusirgti vėjaraupiais, o jei suserga, tai serga sunkiai g.gif Tai va tikiuosi, kad mano pienukas apsaugos nuo šios ligos ax.gif
Atsakyti
O mano pazystamai, vaikiukui taip patiko MP, kad septyniu mem. bande pamaitinti kosyte jis apsiveme. Buvo sunku teko gulti i ligonine su uzdegimu. Tai po to viska pradejo gaminti su MP.
Atsakyti
QUOTE(Daiv@ @ 2005 12 20, 09:24)
Aš dabar irgi laukiu stebuklo iš motinos pieno. Mano vyresnysis sūnus ką tik sunkiai persirgo vėjaraupiais. verysad.gif  Pasak pediatrės kūdikiai iki šešių mėn. gali ir nesusirgti vėjaraupiais, o jei suserga, tai serga sunkiai g.gif  Tai va tikiuosi, kad mano pienukas apsaugos nuo šios ligos ax.gif

Mano sesers dukrytė persirgo vėjaraupiais 4 mėn.Šiaip irgi buvo maitinama MP, bet tas nepadėjo, o sirgo ji kaip tik lengviau nei maniškės smile.gif
Atsakyti
Pries kokia 3 savaites vyresnelis persirgo enterovirusu (temperatura, vemia, viduriuoja), o mazoji niekaip nesureagavo (vis dar valgo tik mano piena). Praeita savaite vyras pasigavo kazkoki virusa (skaudejo kerkle, temperatura, silpnumas), po keliu dienu ir as atguliau lovon su temperatura ir baisiuline sloga, vyresneliui sloga ir gerkle uzraudus buvo, na o mazajai tik slogele. Esu tikra, kad tai MP deka ji sunkiau nesusirgo.
Atsakyti
labukas,as irgi manau,kad mamytes pienukas pats geriausias dalykas vaikuciams,as ir savo dukryte auklesiu,kad vaikucius maitintu tik savo pienuku
Atsakyti
Du kartus buvo galimybė susirgti vėjarauoiais (turėjom tiesioginius kontaktus su sergančiais ), bet,ačiū Dievui,-nesusirgome smile.gif Gal ir pienukas padėjo ax.gif ,maitinu ir dabar (dukrytei 18 mėn. ) smile.gif
Atsakyti