Įkraunama...
Įkraunama...

Kambariniai augalai iš suvalgytų vaisių sėklų

QUOTE(Melynakrauje @ 2010 03 13, 01:17)
Beje valio, vis tik pagaliau mano citrina išleido šakas, net šeštą nulaužiau nes man lyg per žemai ir užteks.. smile.gif

Kaip smagu clap.gif thumb_yello.gif Laukiam foto photo.gif
QUOTE(Daisiuke @ 2010 03 13, 10:32)
as banana is turkijos parsiveziau jau visa augala  blush2.gif

Kiek laiko jau auginate? Greitai ar lėtai auga? Ar reikalauja ypatingos šilumos ir priežiūros? Domaujuosi, nes artimieji žada į turkus skrist, tai galvoju, gal užsiprašyti bigsmile.gif
Gal dar būtų galima foto pamatyti, kaip jis ten atrodo, mažutis ar didutis? rolleyes.gif 4u.gif
QUOTE(<>I love......<> @ 2010 03 13, 19:18)
sveikos... 4u.gif
a kokiu principus set kiviu seklas? blush2.gif  as kaskaip neysivaizduoju... doh.gif  blush2.gif

Aš naudojau vieną iš principų - tiesiog tas juodas sėklytes į žemę ir viskas bigsmile.gif
QUOTE(Kshatrija @ 2010 03 13, 20:50)
na man lengvai sudygo  ax.gif o jei turit sėklų,tai aišku galit bandyt. Bent jau man,tai gražūs jie 4u.gif

Fainas bigsmile.gif O kiek laiko jau tamarindui? Gražiai nuaugęs
Atsakyti
QUOTE(Muskatinne @ 2010 03 14, 01:22)
Kaip smagu clap.gif thumb_yello.gif Laukiam foto photo.gif

Kiek laiko jau auginate? Greitai ar lėtai auga? Ar reikalauja ypatingos šilumos ir priežiūros? Domaujuosi, nes artimieji žada į turkus skrist, tai galvoju, gal užsiprašyti  bigsmile.gif
Gal dar būtų galima foto pamatyti, kaip jis ten atrodo, mažutis ar didutis? rolleyes.gif  4u.gif

banana auginu jau 1,5 metu.. nu jis gal dvigubai paaugo koki parsivezem...parsivziau su dvem lapais....prigijo gana greit , bet vienu metu kenkejai buvo uzpuole, tai teko imtis drastsku priemoniu plaut saknis..tai biski apnyko, visi lapai nudziuvo ir liko tik vienas..bet veliau atsigavo ir priaugino lapu...dabar turi 7 berods lapus, bet siaip sparciai neauga...lieka vis panasaus dydzio smile.gif

veliau idesiu foto jo...ir arbatmedi nufotkinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisiuke @ 2010 03 14, 10:43)
banana auginu jau 1,5 metu.. nu jis gal dvigubai paaugo koki parsivezem...parsivziau su dvem lapais....prigijo gana greit , bet vienu metu kenkejai buvo uzpuole, tai teko imtis drastsku priemoniu plaut saknis..tai biski apnyko, visi lapai nudziuvo ir liko tik vienas..bet veliau atsigavo ir priaugino lapu...dabar turi 7 berods lapus, bet siaip sparciai neauga...lieka vis panasaus dydzio smile.gif

veliau idesiu foto jo...ir arbatmedi nufotkinsiu smile.gif

Aha, būtinai lauksim foto bigsmile.gif

Esu truputi "žalia" šioje vietoje, bet kas sąlygoja kenkėjų atsiradimui? blink.gif Kas būtent tie kenkėjai, kirmėliukai?
Atsakyti
na gerai, idedu cia savo ferma...plantacija biggrin.gif cia fotkinau tik tuos vaisinius medelius..(be ju dar auga orchidejos ir kt augaleliai)...taigi pasirodau..

1. bananas parsiveztas is turkijos (pirkau turkijoje, alanijoje geliu parduotuveje...pardavejui buvo keistoka, nes pas juos jie visur auga, nu bet kita diena atveze, kai uzsisakiau).

user posted image

2. Apelsinmedis parsiveztas taip pat is tos pacios turkijos (beje abu veziau lagamine sudejus lotuliukas.gif ) buvo daug grazesnis , su lapeliais ir net su zaliu apelsinuku kabanciu..bet deja buvo baisiai uzpuole balti vabaliukai, ploviau saknis, ir jis visus lapus numete, nudziuvo kelios sakos...cia dabar tiek kiek atzele...nzn ar uzaugs smarkia, bet labai tikiuos smile.gif man patinka tai kad jis tikras tikras apelsinas vedantis vaisius..

user posted image

3. Cia zadetas arbatmedis..seklas siunciausi is anglijos internetu..sudygo tik vienas.. g.gif tai labai saugau..bet kazko nustojo augt..reikes pagerejus orams bandyt gal persodint, gal pajus pavasari ir atsigaus:) cia nuotraukoj toks didokas atrodo..bet realiai mazdaug sprindzio dydzio ax.gif
user posted image

4. cia kavamedis..taip pat siunciausi is anglijos seklas..isdygo keli..viena kazkam berods padovanojau, vienas nunyko..vienas liko.irgi baisiai saugau mirksiukas.gif maziukas dar, apie puses spirndzio, gal dar net mazesnis augalukas smile.gif

user posted image

5. cia is kauliuko isaugint datule..labai letai auga..gal nepatinka vieta, nes pas mama kita palikau tai jau daugiau ten tu lapu..nieko labai ypatingo, ale vis idomiau smile.gif
user posted image

6. cia mano mielasis granatmedis..isaugintas is suvalgyto vaisiaus seklytes..saip labai greit augantis ir daznai karpomas, nes pastoviai leidzia sakeles, o as noriu grazaus medelio..jam jau kokie 4 metai.siaip irgi buvo tais paciais vabaliukais uzsikretes ir niekaip negalejau isnaikinti..jau net keletas pazistamu zmoniu sake man mesk tu ji lauk, neisgelbesi..buvo visas nudziuves..tai ismecia i balkona (velai rudeni) vyras nupurske itin stipria chemija..ir palikau..vabaliukai ismire, dar ir susalo..o augaliuka visa apkarpiau ir parsinesiau..ir ka..vel prileido saku.. doh.gif zodziu gajus jis..uztat man jis labai mielas..tik cia fotkej baisiai negrazus, nes vyras 3 savaites namie seimininkavo, tai matyt nepriziurejo..bet nieko..savaitele kita ir jis bus visas grazus, nes labai greit ataugina sakeles ir lapelius..beje jie ziema ir taip lapus mesta numesti, taip kad grazus buna vasara smile.gif

user posted image

7. na o cia sviezioji mano plantacija..sudyge citrinukai ir greifrutukai..siek tiek simboliska, bet jie isdygo vos kelios dienos anksciau nei gime mano dukryte smile.gif tai auginsiu jai medelius blush2.gif

user posted image

toliau dar planuose pas mane yra avokadas (baisiai megstu ta augaliuka), tik niekada jis man neisbuna ilgiau nei pora metu..nunyksta ir tiek..kazkas buna ne taip...o siaip jis man labai grazus...du berods turejau...dar reiktu kivio.. g.gif

o apie kenkejus..nzn is kur jie atsirado pas mane..gal nuo kokio augaliuko g.gif bet kad lyg visi sveiki buvo..tieiosg atsirado baltu vabaliuku dirvozemyje..gal per dirvozemi atsirado..pyliau visokius nuodus niekas nepadejo..paskui nuo apelsino ir banano nunaikinau tik isplovus saknis (sunku augaliukam buvo, bet atsigavo)...o nuo granato tai kaip minejau nunaikinau tik balkone susaldzius ir ispurskus stipriais nuodais.. doh.gif o kaip jie atrodo tokie maziu balti vabaliukai.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daisiuke: 14 kovo 2010 - 15:52
QUOTE(Muskatinne @ 2010 03 14, 03:22)
Fainas  bigsmile.gif O kiek laiko jau tamarindui? Gražiai nuaugęs

apie metus smile.gif šiandien kavamedį sėsiu, skaičiau, kad per 25-30d sudygsta g.gif įdomu jam gilaus ar žemo ir plataus vazono reikėtų g.gif
Atsakyti
Daisiuke, koks šaunus Jūsų augaliukų kolektyvas thumbup.gif 4u.gif
Banano lapai kokie dideli bigsmile.gif įsivaizdavau truputi mažesnius. Bet tai Jūs šaunuolė, kad lagamine parsivežėte. Aš kai iš kelionių grįžtu, tai per visas lauktuves vos lagaminą užsegu doh.gif augaliukui tikrai vietos nebūtų, bet dabar jau irgi turėsiu omeny biggrin.gif
Datulė kokia įdomi, ilgais lapais. Kiek jai čia laiko jau? O granatmedis toks išaugo tik iš vienos sėklytės? bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(Kshatrija @ 2010 03 14, 17:13)
apie metus  smile.gif  šiandien kavamedį sėsiu, skaičiau, kad per 25-30d sudygsta  g.gif  įdomu jam gilaus ar žemo ir plataus vazono reikėtų  g.gif

Pagal Daisiukės kavamedinuką rodos gilesnis turėtų būti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Muskatinne @ 2010 03 15, 12:35)
Daisiuke, koks šaunus Jūsų augaliukų kolektyvas  thumbup.gif  4u.gif
Banano lapai kokie dideli  bigsmile.gif įsivaizdavau truputi mažesnius. Bet tai Jūs šaunuolė, kad lagamine parsivežėte. Aš kai iš kelionių grįžtu, tai per visas lauktuves vos lagaminą užsegu doh.gif augaliukui tikrai vietos nebūtų, bet dabar jau irgi turėsiu omeny  biggrin.gif
Datulė kokia įdomi, ilgais lapais. Kiek jai čia laiko jau? O granatmedis toks išaugo tik iš vienos sėklytės?  bigsmile.gif

Papildyta:
Pagal Daisiukės kavamedinuką rodos gilesnis turėtų būti  g.gif

visu pirma nereik manes vadinti JUS blush2.gif

aciu uz pagyrimus...na su tuo lagaminu ir lauktuvem taip pat buvo... doh.gif tai rubus sukisom i tokias tases, atseit rankinis bagazas..paskui i lagamina lauktuves, o paskui augalai...kazkaip bijojau kad neleis i lektuva isinest lotuliukas.gif datulei kokie 4 metai...bet tuo pat metu seta kita pas mama yra, tai zymiai didesne...

o granatmedis taip, butent is vienos tos seklytes..sejau daug, bet isdygo tik vienas...matyt stipriausias..uztat toks gyvybingas smile.gif

o del kavamedzio vazonelio..nzn koki turejau i toki sodinau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daisiuke: 15 kovo 2010 - 12:45
sveiki, uzsukau netycia, tai rodau apelsina uzauginta is paprasto apelsino seklos 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2010 03 16, 13:02)
sveiki, uzsukau netycia, tai rodau apelsina uzauginta is paprasto apelsino seklos  4u.gif

Geras bigsmile.gif koks išsibujojęs. Per kiek laiko toks patapo?
Ech, o kaip man ilgu laukti kol manieji sodinukai parodys gyvybės ženklus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2010 03 16, 13:02)
sveiki, uzsukau netycia, tai rodau apelsina uzauginta is paprasto apelsino seklos  4u.gif

ispudingas papesinas bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos, kaip gražu čia pas jus. jungiuos ir aš. o mes auginam avokadą. iš kaulo, tiesiog įsodinom ir auga. kiek jam laiko g.gif nepasakysiu, metų nebus tikrai.

user posted image

dažnai lapai žemyn nulinksta. nerandam dar tinkamos vietos jam namuose.
Atsakyti
Nepykit labai,bet paklausiu dar karteli,gal kas zinos ir atsakys 4u.gif
Mazdaug pries menesi ikisau mandarina i zeme ir isdygo smile.gif dabar turi stieba ir du lapelius.Kazkas yra sakes kad virsunele su lapeliais pirmais reikia nuskabyti,norejau jusu paklausti ar jus taip darot? 4u.gif
Atsakyti