Įkraunama...
Įkraunama...

Pažink savo protą

Nemaisyk mano ir tavo patirties.As indijoje nesu buves , o tu ?

Persiskaitei ne tu knyguciu wink.gif Joga tai visu pirma Vedantos Filosofijos dalis,o tik veliau praktika.Vakarieciai prisiskaito knygu apie linijini mastyma , joga ir pila viska ka protas sumala i viena vieta , rezultate nieko gero nesigauna isskyrus daug tusciu pokalbiu wink.gif
Atsakyti
Gal tu "vedantas" sanskrito kalba skaitai?
Ar vertimus su linijinio proto komentarais!? biggrin.gif
Va tada ir susiplaka - buvo vedanta, o tapo tai kuo tu ir parašei...

Jeigu Indijoje nebuvai, reiškia kalbėdama apie Indiją remiesi ne savo asmenine patirtimi.
Kokių žmonių patirtimi remiesi, toks ir bus supratimas.
Indija yra jokia.
Koks tu pats tokia ir tavo Indija...
Linijinis protas papasakos apie Indiją vienaip, kitoks protas kitaip...
Atsakyti
paklausiu konkreciau kad zmonems aiskiau butu smile.gif

buvai indijoje ?

Atsakyti
Daugybė linijinių protų ruošdamiesi važiuoti į Indiją stimuliuojas tie ypatingu... Kai nuvažiuosiu pas Satja Sai Baba va tada ir įvyks... biggrin.gif
O kas įvyks? Nieko ypatingo.
Bet kai žmogus atsisėda į lėktuvą jį vėl pagauna stimulas: va dabar tai grįžęs papasakosiu! biggrin.gif
Ir pripasakoja ko matė ir nematė... biggrin.gif
Juk reikia pateisinti išleistus pinigus! biggrin.gif
Pateisinti savo paties lūkesčius... biggrin.gif
Štai taip gimsta istorijos apie Satja Sai Babos stebuklus ir t.t.
Stebuklai aktualu tik linijiniam protui, kuris vaikosi ypatingo, reikšmingo, svarbiausio ir t.t.
Štai šis protas ir atveža istorijas iš Indijos apie stebuklus... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 27 lapkričio 2007 - 18:56
Vanduo, jei lndija yra jokia, tai ką man per paskaitą atsakei?
Sai Baba yra joks, Vanduo yra joks, aš esu jokia.spalvos yra jokios. Ir aš nieko neturiu prieš tave smile.gif .Kaip joks gali turėti ką nors prieš jokį???
Atsakyti
QUOTE(barsukele @ 2007 11 27, 19:56)
Vanduo, jei lndija yra jokia, tai ką man per paskaitą atsakei?
Sai Baba yra joks, Vanduo yra joks, aš esu jokia.spalvos yra jokios. Ir aš nieko neturiu prieš tave smile.gif .Kaip joks gali turėti ką nors prieš jokį???

Kokia tu pati tokie tavo įvykiai, situacijos, Indija ir t.t.
Tu pati viską nuspalvini savo spalvom...
O spalvos yra ne jokios, jos visados konkrečios!
Jos yra tiesiogiai susijusios su tavo emocijom, vidiniais organais, sveikata, nuotaikom ir t.t.
Atsakyti
Emocija-tai kūno reakcija į mintį, taigi, koks tavo protas, tokios ir emocijos, išeitų, ir spalvos.Kaip spalva gali būti konkreti, jei priklauso nuo proto, kuris ir sukelia mintį?O koks tu pats, toks ir tavo protas, o koks protas, tokios ir spalvos.Ar gali būti konkreti spalva, jei ji priklauso nuo žmogaus minties?
Viskas, ką sumąsto linijinis protas, yra subjektyvu,todėl jis joks.viskas, ką sumąsto sveikas protas yra tiesa.Kas yra tiesa?Tiesa kiekvienam yra tai, koks yra protas,nes išminčius lygu kvailys.Išeina, kad ir sveikas protas yra joks, kad tai ta pati patirtis konkretaus žmogaus.Tai kaip čia būtų?
Per visą temą mėtei grėblius kitiems po kojom, ir mėgavaisi procesu, kai treniruokliai ant jų užlipdavo.Argi nesupranti, kad nulipęs nuo vieno grėblio tuoj ant kito užšokai?
lr kaip čia suprasti, kad gretimame pokalbyje apie mirtį pasakei gerą žodį apie kažkieno patirtį?Juk patirtis yra patirtis, ji kažkieno kito, ji jokia.Net jei ji tibetiečių.Kuo tibetiečių patirtis skiriasi nuo Sai Babos patirties? jei vienas joks, tai kiti irgi jokie.Sai Babos veiklą įvardini stebuklais, o kas priskyrė tą žodį, ar ne tavo sveikas protas?Mano linijiniam protui tai nėra stebuklas, tą seniai paaiškina fizika.Koks skirtumas, kur joks žmogus išleis jokius pinigus, skrisdamas į jokią lndiją ar mokėdamas už interneto paslaugas?Koks skirtumas, kada nori pateisinti savo lūkesčius besitreniruodamas su mumis nuo to, kuris nori pateisinti savo lūkesčius skrisdamas į lndiją?
J-o-k-i-o.
Tai kam čia š--ą malti?
Atsakyti
Pozityvios emocijos su protu yra visiškai nesusijusios!
Nes užtektų pagalvoti apie meilę ir jau myli...

Protas yra tiesiogiai susijęs su neigimu, agresija - pavydas, pyktis, godumas, savo teisingumo įrodynėjimas, kritika, baimė, nerimas, įtampa, pasišaipymai iš kitų, ir t.t.
Tai proto savybės neigti - pasėkmė.

( Daugelis dažnai painioja instinktus, su proto šizofrenija).
Pavyzdžiui, įšgastis gali būti instinktyvus, o gali būti baimė nuo patologinio proto: kad, garantijų nėra, kad konkurentui pasiseks ir t.t.
Visos proto ,,emocijos'' tik nuo pasiekto tikslo, sėkmės...
Susureikšminimai, pripažinimas, įvertinimas, aplodismentai, medaliai, savo pranašumo įrodymas prieš kitą...

Linijinis protas turi savo vystimosi stadijas ir nesveiku jis gali tapti priėjęs ribą. Pavyzdžiui, besivystantį linijinį protą, konkurencija vysto, o patologiniam protui, konkurencija jau bus pavydas, nepasitenkinimas, agresija prieš konkurentus...

Taigi, nuo tavo proto priklauso tavo stimulai, poelgiai...
Protas yra konkretus, o ne joks.
Koks protas, tokie stimulai, poelgiai, reakcijos į įvykius.
Linijinis ir nelinijinis protai yra tolygiai vertingi, bet skirtingi. Bet kadangi tu kol kas naudojiesi tik linijiniu, tai todėl hierarchiškai ir vertini. Nustok naudotis vien linijiniu ir hierarchijos nebematysi. Viskas paliks vienodai svarbu bet skirtinga ir vienu metu nesuderinama...Bet galėsi derinti sąmoningai pagal situaciją, arba pati jas susikūrti...Pamąstyk kaip gi čia gaunasi... smile.gif

Todėl tau ir atrodo, kad aš mėtau grėblius, įrodinėju kas yra tiesa, o kas ne ir t.t. Jeigu tu tuo gyveni, tai tą ir pastebėsi, tai tau ir užklius – visa tai yra tavo pačios.
Man, tai visiškai neįdomu.

Satja Sai Baba, Indija, tibetiečiai, tavo kvėpavimas, dangus ir t.t. Visa tai yra jokie, bet... Kadangi esi tu, aš, Mykolas, Marytė, tai kiekvienas mes visą tai visados nuspalviname savo konkrečiom spalvom!
Spalvos, tai ir yra tavo požiūris, emocijos...
Vieną ir tą patį, galima matyti visiškai skirtingai.
Vienas ir tame pačiame dalyke suranda nepasitenkinimą, kitas džiaugsmą,
vienas toje pačioje situacijoje kenčia, kitas laimingas, vienas tame pačiame forume susiduria su grėbliais ir jam atrodo, kad visi irgi tuos grėblius mato...
Kiekvienam savo...

Kadangi tu visados esi konkreti, su konkrėčiu požiūriu, stimulais, emocijom, savijauta, todėl ir spalvini viską aplinkui visados tik konkrėčiai!
Atsinaujini viduje, visa tas pats atrodo jau kitaip...
Kokia tu tokie ir tavo grėbliai ir gyvenimas... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 28 lapkričio 2007 - 09:44
Timpt už vadžių, vėl iš pradžių lotuliukas.gif
Protas gali ir neigti, ir teigti.
Viskas yra jokie, ir viskas yra konkretu,kažkuriam lygmeny mes ištirpę Viešpatyje, o čia debatus surengėme, reiškia, konkretūs. Visos emocijos tik nuo proto,ne nuo sėkmės, tikslo.tik nuo proto. Paleisk kitas mintis suktis prote ir kis emocijos-patikrinta.
O dėl grėblių... kad primėtei savo temoje, tai primėtei. Su tavim diskutuoti tas pats, kaip su viena rusiškai rašančia forumiete,jai visur vaidenasi sektos, tokiam gerbiamam ir žinomam profesoriui visur grėsmę kelia rusai.Tau su manim irgi tuščias reikalas bendrauti, mano protas linijinis, netobulas, tai ir viskas.mali kažką, pats sau prieštarauji. prieš tave asmeniškai neturėjau nieko, jei kur ir užvažiavau, tai tik paerzindama.Sėkmės ieškojime, jei atrasi ką naujo, parašyk, gal sudomins.
Atsakyti
Patologiniam protui visados atrodo, kad ant jo kažkas važiuoja – puola.
Tada patologinis protas pradeda gintis.
Ginasi jis agresyviai atsikirtinėdamas – kritikuodamas, išsakydamas krūvą atitinkamų komplimentų…
Gynyba pavirsta puolimu!
O kas puola?
Tik patologinis agresyvus protas...

Labai teisingai, protas gali teigti ir neigti. Bet linijinis (patologijoje esantis), neigia viską ir visus, kurie jam neįtinka. O jeigu viskas vyksta pagal jį, jam įtinka, tai ir yra tiesa, geras žmogus ir t.t.

Jeigu tavo protas yra susijęs su pozityviom emocijom, tai kai kažkas ant tavęs važiuos, tada tau užteks pagalvoti apie žodį meilė ir tu jau meilėje – super!
Aš pirma kartą sutinku tokį žmogų, kuriam užtenka tik pagalvoti apie kažkokią emociją ir jis jau joje...

Viešpats yra visados konkretus. Tai priklauso tik nuo tavęs pačios.
Viešpats tau bus tik toks, kokia esi tu pati!
Atsinaujinsi viduje – atsinaujins ir tavo Viešpats...
Kokia tu toks ir tavo Viešpats.

Nepretenduok į susireikšminimą ir tada neatrodys, kad tave kažkas laiko kvaila, netobula ir t.t....
Argi realu pažeminti tą, kuris nepretenduoja į aukštybes? Kaip tu pažeminsi tą, kuris niekados nesiaukština?
Pats patologinis protas save aukština ir save žemina, save giria ir save įžeidinėja ir t.t. biggrin.gif

Ar nemanai, kad yra tokia galimybė bendrauti, kai nevertini kito, savo hierarchijos skalėje? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 28 lapkričio 2007 - 10:46
Žinoma, kad yra tokia galimybė, man atrodo, kad aš to mokausi nuolat, treniruoklių turiu sooočiai biggrin.gif
Pagaliau pradedam susišnekėti smile.gif Pajutau gaivaus oro gūsį iš tavojo parašymo.

Dabar dar dėl emocijų.Jeigu sau neleisi nuolat ar iš viso sukti destruktyvių minčių(anas tikras bjaurybė; kaip man sunku; kas dabar bus; Aš to nepakelsiu ir t.t.), o jas pakeisi pozityviomis(viskas bus gerai; palaimintas mano gyvenimas; jis Viešpaties vaikas,todėl jis toks, kokio nori Viešpats ir pan.) keisis ir savijauta, širdies darbas, kvėpavimas, keisis požiūris į aplinką, į kitus žmones.Tada, kai protu įsisaviname, kad tik iliuzija tai, kas mus žeidžia (tuo pačiu ir džiugina) skausmas sklaidosi, prisirišimai sklaidosi.Todėl tvirtinu, kad tik nuo proto vadžių priklauso, kokios emocijos vėžina mus per gyvenimą.Šis pavyzdys yra grynai asmeninis, pergyventas n kartų.
Meilė nėra emocija,besąlyginė meilė, o ne aistra partneriui, įsimylėjimas, kada trenkė per galvą ar per kitą galą smile.gif ir niekaip neišimsi.Meilė kiekvienai gyvai būtybei, užuojauta, na, nemoku pasakyti.Ko gero tai tiksliausiai apibūdino N.Oželytė ir J.Ivanauskaitė vienoje laidoje.Jos viena per kitą sakė, kad žiūri į mylimą žmogų ir tau skauda širdį, kad jis turi vaikščioti ta žeme.Aš pridėčiau, kad toks požiūris atsiranda kiekvienos gyvos būtybės atžvilgiu.Ne seilinas gailestis ir siūlymas pagalbos, o tiesiog.Arba tai yra, arba ne.Vidurio nėra ir su protu tai nė kiek nesusiję.Aš tai įvardiju kaip besąlyginę meilę.Mes visi vienodi, iš to pačio molio nulipdyti, į tą patį karjerą sugrįšim.Dailininkas, jogas, žydas, mama, šuniukas, akmuo, viskas tik kaukės.Esmėje viskas viena.Tai va, kaip AŠ suprantu meilę.Tai tikrai ne tai, kad pagalvoji ir tu myli.
Ir Viešpats yra toks, koks jis yra tavyje,koks tavo supratime,o supratimas kiekvieno savitas ir jis kinta, nes jis iš proto.Bet Viešpats yra ir širdyje tam, kas subrendo ne bijoti,o mylėti. ...Tiesiog....
Atsakyti
Pajutai gaivaus oro gusį todėl, kad nustojai save sprausti į neigimą...Aš čia nei prie ko.

Dabar apie...
Viskam yra riba. Priėjęs ribą, protas galvoja ką daryti?
Skaito knygas, ieško patarimų ir t.t.
Pozityvus mąstymas, tai išeities paieška ir savęs įtikinėjimas, kad viskas ne taip blogai, gyvenimas dar nesibaigė ir viskas gali tik prasidėti...
Pozityvus mąstymas, tai dar ne emocijos...

Protas yra labai klastingas.
Pavyzdžiui, žmogus prisiskaitė, kad atjauta, meilė yra vertybė.
Jeigu protas įžvelgs tarp šių dalykų vertybę, jis iškarto priskiria šias vertybes sau, tipo jis jau mylintis, užjaučiantis...
Bet meilė ar užuojauta yra kokybiškos sąmonės būsenos, šios būsenos yra už proto ribų.
Kokybiškos sąmonės būsenos visados tik čia ir dabar.
Yra užuojauta, ar meilė dabar, arba nėra.
Pavyzdžiui, išmaldos prašo našlaitis vaikas ir alkoholikas...
Jeigu yra atjauta, meilė, tai be jokių argumentų tarp alkoholiko pajusi pats save, suvargusį, nelaimingą, kenčiantį ir negalintį išsikapanoti iš savo kančių – ir duosi jam išmaldos...
Bet jei protas tik pats sau priskyrė tokias savybes kaip meilė, užuojauta, tai jis pradės argumentuoti, kad alkoholikui negalima duoti išmaldos, tegul eina ir užsidirba, jeigu aš jam duosiu, o jis pragers...
Meilė, atjauta ir kitos kokybiškos sąmonės būsenos yra už proto ribų ir jos visados tik čia ir dabar.
Protas labai mėgsta kalbėti apie tokias vertybes kaip meilė, atjauta bet, jam visa tai nepriklauso.
Jis tik žongliruoja šiomis vertybėmis, spekuliuoja jomis.
Kam tas cirkas?
O gi tam kad, susireikšminti – protas gi pretenduoja į šventumą, tobulumą, ypatingumą, išskirtinumą ir laukia iš kitų įvertinimo, pripažinimo...

Suprasti meilę ir būti meilėje(kokybiškoje sąmonės būsenoje) yra visiškai skirtingi dalykai!

Žmogus gali perskaityti tūkstančius knygų, išklausyti tūkstančius paskaitų apie meilę ir taip ir likti be meilės konkrečiu gyvenimo atveju.
Meilės nėra vakar – rytoj, ji visados tik čia ir dabar, pasireiškė dabar meilė, arba ne – štai ir viskas.
Ten kur kokybiškos sąmonės būsenos ten protui nėra kas veikti, jo ten nėra. Viskas vyksta be jo. Elgiesi iš savo būsenos ir reakcijos elementarios, žaibiškos.

Duoti - vadovaujantis supratimu ir duoti iš būsenos yra visiški skirtingi dalykai...
Kokybiškų sąmonės būsenų praktikavimas ir yra jogos praktikų esmė.
Yra dvylika pagrindinių kokybiškų sąmonės būsenų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 28 lapkričio 2007 - 13:55