Įkraunama...
Įkraunama...

Pažink savo protą

Aš ką tik pajutau ...Ką pajutau?...Ačiū tau už tai, ką pajutau smile.gif
Pozityvus mąstymas tikrai ne emocijos.
Meilės suprasti neįmanoma, galima tik pergyventi, ar kryptingai siekiant meditacijoje, ar spontaniškai iš širdies.O daugiau viską tą patį aš tau norėjau pasakyti, ką tu parašei.Taip, meilė yra būsena,ne jausmas, ne emocija.
Atsakyti
Tai, ką tu vadini linijiniu protu, aš vadinu žmogaus ego,gal dėl to ir nesusikalbėjom.
Perkračiau tai, ką pajutau, ir supratau, kad atsivėrė pasirinkimas, lyg žiūrėjimas iš dviejų taškų, vienaip žiūri- atrodo, vėl ant manęs važiuoji, kitaip-nieko panašaus smile.gif Nesikuklink, prisimink, ką man sakei vakar.Būtum nerašęs, nebūtų akys atsivėrusios... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(barsukele @ 2007 11 28, 16:26)
Perkračiau tai, ką pajutau, ir supratau, kad atsivėrė pasirinkimas, lyg žiūrėjimas iš dviejų taškų, vienaip žiūri- atrodo, vėl ant manęs važiuoji, kitaip-nieko panašaus smile.gif 

Tai suvokti yra ne smulkmena!
Dabar svarbiausia nenupulti atgal, nes protas labai klastingas ir temps atgal tik prie vieno ir to pačio, atskaitos taško... smile.gif

Atsakyti
Kaip joga žiūri į fizinį skausmą?
Atsakyti
O kaip tu pati žiūri, kai tau kur nors pradeda skaudėti? smile.gif

Skausmas tai signalas, kad laikas nutraukti aktyvius veiksmus išoriniame savo kosmose ir atsigręžti į savo vidų...(Gultis į lovą ir remontuotis biggrin.gif )
Skausmas tai signalas, kad laikas nutraukti prievartą prieš savo vidinius organus...
Laikas atsinaujinti, nes prieita riba!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 29 lapkričio 2007 - 14:42
Mano požiūris toks - reiškia, kad psichikoje yra kamštis, kažkas, kas pastoviai užkemša meilės kanalą smile.gif . Vienintelis kelias- paleisti skausmą iki galo, nestabdyti, tiesiog ištipti jame, tada pergyveni priežastį.Kartais užtenka supratimo, kas sukėlė ir sumažėja arba visai išnyksta.
Suvokta priežastis parodo, ką prievartaujame- kūną, aplinką, save patį.
Požiūris tapatus, taip išeina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barsukele: 29 lapkričio 2007 - 15:17
Esmė ta pati, savęs ir aplinkinių prievartavimas.
Bet ne visados...
Supratimas labai gerai, bet yra dar infekcijos, virusai, genetika ir t.t.
Taigi, supratimas ne visados, kitakart tik medikamentai, spc.metodika, įvairios terapijos ir t.t.

Bet norint pasveikti, bet kokiu atveju, bendras psichikos fonas, sergančio nuotaika, nusiteikimas, tikėjimas vaidina milžinišką vaidmenį...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 29 lapkričio 2007 - 16:03
QUOTE(Vanduo @ 2007 11 29, 15:38)
Skausmas tai signalas, kad laikas nutraukti prievartą prieš savo vidinius organus...

...ir leisti gimti k0dikiui tongue.gif
Atsakyti
Aš pats negimdžiau tokios patirties neturiu biggrin.gif , esu tik kažkur skaitęs, kad yra kas gimdo su malonumu... smile.gif Be jokių vaistų, turiu omenyje. Ar gali taip buti?
Ar gali gimdymo procesas tapti malonumu? smile.gif
Gal kam teko gimdyti su malonumu?

(visos iš anksto nusiteikia gimdyti su baisiais skausmais, kažkur skaičiau, kad tai išankstinė savitaiga...)
Gal gali buti ir kitaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 29 lapkričio 2007 - 16:45
QUOTE(Vanduo @ 2007 11 29, 17:40)
Aš pats negimdžiau tokios patirties neturiu biggrin.gif , esu tik kažkur skaitęs, kad yra kas gimdo su malonumu... smile.gif Be jokių vaistų, turiu omenyje. Ar gali taip buti?

Slydus tas klausimas ir tiek smile.gif Visus pagimdžiau be jokių vaistų. Tas skausmas visai kitoks, nei bet kurie kitas. Tarkim skauda, kai yra koks sužeidimas, tai ko gero vienintelė mintis, ką čia dabar padaryti, kad mažiau skaudėtų arba visai neskaudėtų. O gimdymo atveju, kai žinai, kad tuoj tuoj pamatysi mažą kukuliuką, kuris brendo tavyje, tai tas skausmas toks savotiškai malonus ir žinai kuo turi baigtis. Kai pamatai tą bendrą kūrinį, kai jis tau rangosi ant krūtinės, prieš tai buvęs skausmas jau pamirštas, lyg jo ir niekada nebuvo, tiksliau buvo, bet jis toks tampa permatomas ir kaip dūmas išsisklaidantis. Bet čia vėl, tik manoji patirtis. Kiekviena pagimdžiusi moteris gali visą tai apibūdinti skirtingai, lyg kalbėtume visai ne apie tą patį. Asmeniškai aš mielai dar ne kartą patirčiau tą skausmą.
Atsakyti
Protas yra atsivėrimas tikrovei, gebėjimas ją aptikti ir teigti ją, apimant veiksnių visumą.

Proto panaudojimas yra žmogaus gebėjimo pažinti apraiška.
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2007 11 29, 18:40)

(visos iš anksto nusiteikia gimdyti su baisiais skausmais, kažkur skaičiau, kad tai išankstinė savitaiga...)
Gal gali buti ir kitaip?

Galiu pasidžiaugti : gimdžiau be jokių vaistų ir skausmų buvo labai nedaug - pats praėjimas per takus. Po kelių sekundžių, gimus vaikui, viską iš džiaugsmo buvau pamiršus. Pati gydytoja sakė, kad gimdžau, kaip Anglijos karalienė - be skausmo.
Prisiminimai patys nuostabiausi. Tai vienas iš puikiausių mano išgyvenimų smile.gif
Atsakyti