Įkraunama...
Įkraunama...

Ar dera prieš vaiką vaikščioti nuogai?

QUOTE(* Sheril @ 2012 10 23, 10:44)
Auginam berniuka, 1.3men ir tikrai nesislapstau, bet ir nesidemonstruoju. Pries tai paskaiciau posta, kad 1.2men vaikas nuziurineja mama... man keista as tokiu nepastebejau dalyku, gal kad as nesislapstau  blush2.gif  Maniskis net nekreipia demesio. Nevaikstau nuoga namuose ir nera iprasta musu namuose, kad mazasis stebetu besimaudancia mane ar teti, bet jei as persirengineju ir uzeina vaikas as nepuolu dangstytis. Tad musu namuose tai nera tabu, todel manau ir mazasis nekreipia demesio  mirksiukas.gif  Siaip manau kad besislapstydama tik issaukciau didesni smalsuma ir tiek.


Siaip cia naturalu, kad vaikas atydziau paziuri i tai, ko nera dar mates biggrin.gif Jus gi irgi i nematytus dalykus atkreipiate daugiau demesio. o vaiku prigimtis viska stebeti ir klausti smile.gif mano dukra 1 m. ir 8 men. jau klausinejo kodel pas mus su teciu viskas skirtingai. Paaiskinau ir tuo viskas baigesi smile.gif Ji zino, kad mama moteris, o tetis vyras. O kodel pas ja ir pas mama skirtingai, tai todel, kad ji dar maza, o mama suaugusi smile.gif Vaikui paaiskinta normaliai ir daugiau ji tuo nesidomi.
Atsakyti
Nuo dukros neslepiu savo kuno, bet ir specialiai nuoga nesistaipau pries ja smile.gif Buna atveju, kad reikia greitai persirengti arba kai is baseino iseiname, einame i dusa ir kartu dusinames nuogos. Kolkas dar nei karto nebuvo jokiu gluminanciu situaciju, atrodo, jog jai tai labai normalus dalykas.. O gal tiesiog jai tas dar visiskai neidomu (jai 1m ir 11men.), nezinau.
Bet manyciau, jog labai ikyriai rodytis nuoga pries vaika nebutina, taciau ir slapstytis nera ko smile.gif Viskas proto ribose.
Atsakyti
O kaip galima ikyriai pries vaika rodytis nuogai? lotuliukas.gif Na aisku, jei esi iskrypelis, gal ir galima, bet jei normalus zmogus, tai ne labai suprantu biggrin.gif Man irgi tenka su maze buti baseine, namie kol as bunu duse, ji irgi buna vonioje. Pas teti buna is ryto uzbega pasisveikinti. Arba buna situaciju, kai nori ant puoduko, kai kazkas yra tuo momentu vonioje. Man nenormalu, kai tevai pradeda vaikams aiskinti, kad tau nedera ziureti ir aplamai cia labai slaptas dalykas lotuliukas.gif Kai taip sakoma, tada vaikui laaaabai pradeda rupeti ka gi tevai nuo jo slepia lotuliukas.gif
Atsakyti
Nuo gimimo nesislėpėme nei aš , nei vyras. Dabar vaikui septyni metai, iš viso jokio dėmesio nerodo, gali vaikščioti nuogas kiek nori smile.gif. O kaip kažkas teisingai rašė, be reikalo šiaip sau niekas nuogas nevaikšto: vonioje, baseine persirengiant ir kitais to reikalaujančiais atvejais. Viskas pasidaro natūraliai normalu ir neįdomu.
Atsakyti
gal uztenka kartais - kai neisvengiama. O gal reiketu iki kokiu 1 m tik.. g.gif
Atsakyti
gal sleptis nuo dukros labai nereikia, bet nuo berniuko mamai tai reiketu gal nuo 1,5 m kokiu tikrai..
Atsakyti
Manau su maziukais reiketu elgtis panasiai, kaip ir su vyresniais vaikais, nes nezinia nuo kada ka jie atsimena ir supranta. Nematau nieko blogo kuomet mama su dukra prausiaisi duse nuoogos, netgi priesingai, manyciau butu kesita, jei mama tokioj situacijoj ka nors devetu, pvz maudomuka (po baseino), juk mes moterys viesose prausyklose viena kitos nesigedijam ir musu dusai bendri buna. Taciau po namus, isejus is duso, nuoga nevaiksciociau - uzsideciau chalata, apsogobciau ranksluosciu. Su berniuku juolabiau stengciaus nuoga per daug nesirodyti. Ir nemanau, kad del to vaikai pradetu gedytis savo kuno, nepriimt jo ar pan. Juk viena buti nuogam pries tevus/vaikus, o kita - pries mylima zmogu ar vienam paciam.
Atsakyti
QUOTE(Miuzetė @ 2012 10 29, 15:29)
Nuo gimimo nesislėpėme nei aš , nei vyras. Dabar vaikui septyni metai, iš viso jokio dėmesio nerodo, gali vaikščioti nuogas kiek nori smile.gif. O kaip kažkas teisingai rašė, be reikalo šiaip sau niekas nuogas nevaikšto: vonioje, baseine persirengiant ir kitais to reikalaujančiais atvejais. Viskas pasidaro natūraliai normalu ir neįdomu.

Mes lygiai taip pat galvojam. Juk taip sau nesilšaistome namie nuogi, bet paniškai nei aš , nei vyras nesidangstome. Kol kas jokio dėmesio dukros nekreipia. Manau, neakcentuojant to nuogumo gal ir nekreips dėmesio. Juk labaiu įdomu tai, ką slepiame. Kita vertus, trimetė puikiai žino, kokie yra vyrų ir moterų lyčių skirtumai ir nieko nuostabaus tame nemato. Net lauke vedžiojamus šunis aptaria, kad "čia berniukas šuo" ar "čia mergytė šuo" smile.gif.
Atsakyti
Nesislapstau ir as,bet dukryte budama 1,8men. tikrai labai nuziuredavo,jei ieidavo i vonia man besiprausiant. Dabar jai 2 metukai,o vis vien kai tik pamato mane vonioje,vis rodo pirsciuku,ir vardina kur yra kas. Tikrai atkreipciau demesi,jei uzejusi i vone pamatytu nuoga teti,ir atsistojusi ziuretu i ji. Siaip labai idomu,kai vaikai kai kuriu mamyciu nereguoja i nuogus tevelius, Juk tokio amziaus kaip tik vaikuciams darosi viskas idomu.Bandau isivaizduoti,kai nuogas tetis eina per kambari,o priesais stovi 3 metuku dukryte,ir visai nereguoja i nuoga teti doh.gif ! Visur turi buti riba. Ateis laikas,ir viska pamatys ir suzinos smile.gif .
Atsakyti
As manau kad vaikui tokiam amziuje (iki 5m) svarbiau ne faktas, bet kaip i tai raguoja suaugusieji. Taip kad jei parodysi kad cia kazkas negero tai ir ikalsi i galva keistus isitkinimus ir kompleksus ar fobijas. O maniskio reakcijos tai man juoka kelia. I mane nuoga ziuri pilnom susizavejimo akim ir sako niam niam kadangi dar maitinu. Siek tiek anksciau vyras pasakojo pas ji iejo i vonia parode i jo daikta paskui pas save pradejo tokio pacio ieskojo ir visas laimingas isbego kai rado. Taip kad sakyciau netgi naudinga, vaikams lengviau suvokti savo lyti, susitapatinti su tevu ar mama. O kai padavineja drabuzius kai rengiuos ir bando kai kuriuos rubus uzmauti irgi lavinasi manau.
Atsakyti
nieko tokio baisaus vaikutis nepamato juk viskas normalu pati nuo dukrų nesisilapstau kaip ir visos vonia, dušas, tualetas MB tai aišku truputį prei vaikų visada prisidengia kai kurias vietas biggrin.gif visgi pas mus panos bet žino kad yra kitoks tėtis ir mama , žino kad pas ja kaip pas mama ir putukas ir papukas jau net sako .. o tėtis kitoks nors niekada nematė nuogo tongue.gif matomai mato per triusikėlius kad kitaip nei pas mama ar pas ja biggrin.gif

manau kad sūnus ir tėtis gali viens prieš kitą plikinėti taip berniukas mato kad tokį turi ir taip išmoksta juk ir sysiu daryti kartu jau į tualetą , o dukra su mama , nenorėčiau kad mano panos matytų teti plikutį "ten " biggrin.gif ateis laikas supras kaip sakau mūsųs dvimetinė supranta nemačius atvirai smile.gif
Atsakyti
Auginam du berniukus,bet nei as nei vyras nuogi pries vaikus nevaikstom schmoll.gif
Atsakyti