QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 03 07, 20:56) | ||
Kadangi tema ne apie nuskausminimą, nerašysiu, kodėl pati jo nesirinkčiau (išskyrus tikrai rimtus atvejus..). VIs tik, mažutis pastebėjimas - jei jau epidūras būtų toks visiškai nepavojingas dalykas, jis būtų neišvengiama, natūrali KIEKVIENO gimdymo dalis ir didžiosios dalies gydytojų nuomonė apie jį būtų vieningai teigiama. Tačiau taip toli gražu nėra... O kas dėl skausmo - netgi epdūras negali garantuoti, kad jo nejausi. Kartais jis ima ir nesuveikia - būna, kad gimdymą "nuskausmino", bet skauda, ir labai. Stūmimo metu irgi dažnai epidūras nebeveikia, o man, pvz., stūmimas buvo pati sunkiausia gimdymo dalis. ![]() ![]() Mano patarimas labai bijančioms toks - pasilikti nuskausminimą kaip galimybę, tačiau ne rinktis kaip būtinybę..Gal to nuskausminimo visai nesinorės ![]() |
Man tas nuskausminimas buvo visiškai nereikalingas (man vos ne per prievartą jį įpiršo), nes sąrėmius aš ir taip šauniai kenčiau, be to epidūras man suveikė į kojas, kurių nebejaučiau, o ne ten, kur priklauso, tad vis tiek aš jutau visus sąrėmius, o stūmimo metu nuskausminimas nebeveikė ir skaudėjo taip, kad norėjosi nuo gimdymo stalo šokti pro gimdyklos langą. Jaučiau, kaip kirpo. Atrodė, kad didžiulis ugninis, deginantis kamuolys išlėkė iš manęs. Atrodė, kad išsiskėtusi užsilipau ant kuolo ir smeigiuosi...
Labiausiai skaudejo pries pat pabaiga, kai atrode, kad vaikas su galva man klyna sugraskys ir pats issoks, o ash tik su vyru gimdykloj ir ant paprastos lovos. Kai jau pasake, kad "uoj, jau galima gulti ant stalo" buvo nebe taip baisu, nes bent jau stumti galejau ir nors kazkaip mums su
padeti.
Beje, neveltui atrode, kad sudraskys, nes gimdos kaklelis taip ir plyso tuo metu.

Beje, neveltui atrode, kad sudraskys, nes gimdos kaklelis taip ir plyso tuo metu.

QUOTE(Raideles @ 2004 03 09, 12:32)
O kodel turetu skaudeti?
Na, man siek tiek skaudejo, bet jau nebepamenu ka ir manau, kad galeciau gimdyti ir gimdyti
Cia skaitancioms angliskai apie tai, kodel skauda ir kodel turetu neskaudeti
http://www.unhindere...om/painful.html

Na, man siek tiek skaudejo, bet jau nebepamenu ka ir manau, kad galeciau gimdyti ir gimdyti

Cia skaitancioms angliskai apie tai, kodel skauda ir kodel turetu neskaudeti

http://www.unhindere...om/painful.html
man labai patiko tavo nuoroda, raideles

kai gimdzheu, skausmas nebuvo labai stiprus. skaudejo tik pilvo apachia kaip per menesines. deja, ligoninej prie 7-8 cm acidarymo man isiule epidurini nuskausminima...
kai gimdzhiau antra karta, prie saremiu maudimo prisidejo labai aishkus ir ashtrus skausmas, kai sunus aktyviai ir stipriai spaude gimdos kakleli. kai jis padarydavo staigesni judesi, pritupdavau ish netiketumo, nes jo judesiai nesutapo su saremiais.
sveikutės
mes su daktaryte tarėmės dėl epidūro
, bet situacija pasikeitė, kai atvažiavus gimdyti, kažkodėl buvo žemi toniukai
(gimdant paaiškėjo, kad virkštelė aplink kakliuką), nes mažytė nuo epidūro būtų dar labiau prislopinta
tai pasiryžome kęsti nerealius skausmus, bet skausmai buvo realūs ir tikrai iškenčiami
na man gal ir lengva čia dabar kalbėti, nes jau po 2val. 17min. plačiai akeles atmerkė mūsų stebukliukas - Beatričė
manau, mano gimdymas buvo vienas lengvųjų, bet kam gimdymas tęsiasi ilgaiiiii ir be to skausmo pakentimo riba kiekvieno žmogaus skirtinga - gali kita skausmo išvis nepakelti, tai, manyčiau, reikėtų epidūrą rinktis, kad dar jėgų stūmimui liktų
o man skaudėjo pamperso sritį
o jau kai nugarytės apačią surakindavo

mes su daktaryte tarėmės dėl epidūro

manau, mano gimdymas buvo vienas lengvųjų, bet kam gimdymas tęsiasi ilgaiiiii ir be to skausmo pakentimo riba kiekvieno žmogaus skirtinga - gali kita skausmo išvis nepakelti, tai, manyčiau, reikėtų epidūrą rinktis, kad dar jėgų stūmimui liktų

o man skaudėjo pamperso sritį

Pirmaji karta su stirpiais saremiais ir visais pojuciais ( nors po 5 val dare epidura, bet turbut neuztaike, arba skatinamieji juos blokavo) gimdziau beveik 20 val. Ir galiausiai vistiekviskas baigesi ant operacines stalo.Bet vistiek manau, kad ta "privaloma" skausma patyriau su kaupu, kad dabar, praejus 2 metams ish karto ryshciausi imti epidura.
Skausmas didleis, bet tikrai pakeliamas, o stumimo skausmelis toks bukas, bet stiprus..tarsi noretum labai skausmingai kakucio
Na bet tiesa ta, kad mazajam zmogiukui ishvydus shi pasauli viskas uzsimirshta labai greitai.
Turbut Dievulio tai ir sutverta, kad viskas pasimirshtu, o tai ishmirtume prisimine skausmus nebenoredamos gimdyti..

Turbut Dievulio tai ir sutverta, kad viskas pasimirshtu, o tai ishmirtume prisimine skausmus nebenoredamos gimdyti..

As irgi ne tiek bijojau, kiek nenorejau kesti skausmo, kai yra tokia galimybe kaip epiduras. Deja isejo priesingai - po 5 valandu gimdykloje sustojo gimdymo veikla, epiduras butu visai ja blokaves ir vaikeliui susidares pavojus. O skausmas tuo metu jau artejo prie kritines ribos. Taigi dar 5 valandas teko ne tik kad be nuskausminimo bet ir su skatinamuju laseline istvert. O skaudejo labiausiai nugara. Nors i pabaiga kazkodel skaudejo net kojas.
Pasimirsta visa tai. Kaip kazkuri rase, sunkiau jegas atgauti yra dabar.
Pasimirsta visa tai. Kaip kazkuri rase, sunkiau jegas atgauti yra dabar.
Skaudejo daugiausiai nugara,bet ir pilva maude.O kai padare epidura,tai norejosi tik kakaus per saremius.
Gaila tik tiek kad vaistukai neveike iki galo...
,nes vaikiukas didelis buvo, tai net 4 val per dubeni ejo,po to 1val stenejau ir viskas skausmuose....
Skausmai uzsimirso visi kai brangenybe padave.
Buvo verta viska iskesti,nors manau,kad tai buvo ne vien mano sunaus gimimo diena,manau, as irgi is naujo gimiau,,,

man tas SKAUSMAS tai kažkoks nenupasakojamas, kitu atveju tokio nebuvau jutusi, jis kažkoks visa apimantis, tu ištirpsti toje pojuciu jūroje, kurioje ritasi ir ritasi milžiniškos bangos, galiausiai viskas aprimsta, audra nurimsta, žuvėdra suklykia iš džiaugsmo - gimė vaikelis

Skaudejo viska, tikrai, kaip Livo rase, paskesti skausme, nenorejau, kad kas nors liestu mane. O stangos, tai visiskai niekinis skausmas, bent jauti, kad kazkoks postumis.
Mano tai abu gimdymai buvo panašūs, tik antras dvigubai trumpesnis, truko tik apie 2 valandas. Bet užtat skausmas toks koncentruotas, sąrėmiai buvo beveik be pertraukų
Dabar vis tiek savimi labai didžiuojuos, kad gimdžiau be epidūro, na turbūt ir nebūčiau spėjus...
Bet iš tikrųjų, kai vaikelį padeda ant krūtinės, visi skausmai kažkur pradingsta, lieka tik džiaugsmelis

Sveikos,
Norejau paklausti,kas ka girdejo apie TENS MACHINE ,ir koks tai butu lietuviskas atitikmuo? Gausu puslapiu anglu kalba apie tai,kad ir vienas is ju: http://www.babycentr...cap/542581.html . MAno sesuo pasakojo,kad jai toki aparata paskolino gimdymui(gaila kad ji toli nuo Lietuvos),bet kaip kas tiksliai veikia,nelabai supratau....
Norejau paklausti,kas ka girdejo apie TENS MACHINE ,ir koks tai butu lietuviskas atitikmuo? Gausu puslapiu anglu kalba apie tai,kad ir vienas is ju: http://www.babycentr...cap/542581.html . MAno sesuo pasakojo,kad jai toki aparata paskolino gimdymui(gaila kad ji toli nuo Lietuvos),bet kaip kas tiksliai veikia,nelabai supratau....
TENS - transkutaninė elektrinė nervų stimuliacija. Ji atliekam prie nugaros juosmens srityje prijungus elektrodus. Stimuliuojant nervų galūnėles organizme skatinama medžiagų, natūraliai slopinančių skausmą, gamyba. Be to, skausmo signalams užkertamas kelias į smegenis. Daliai moterų TENS l.padeda. Geriausias efektas gaunamas tada, kai ši priemonė taikoma nuo pat pirmųjų sąrėmių.
Aš kažkaip nelabai tikiu, kad palengvintų gimdymo skausmus
.
LT ši priemonė gimdymo skausmui palengvinti nėra l.paplitusi. Net neįsivaizduoju ar kokios nors ligoninės akušerijos skyrius jį naudoja.
Jį dažniau naudoja esant įvairios kilmės sąnarių uždegimams,stuburo pakitimų sukeltiems nugaros skausmams, sportinėms traumoms ir kt. gydyti. Kaip fizioterapinė priemonė.
Aš kažkaip nelabai tikiu, kad palengvintų gimdymo skausmus

LT ši priemonė gimdymo skausmui palengvinti nėra l.paplitusi. Net neįsivaizduoju ar kokios nors ligoninės akušerijos skyrius jį naudoja.

Jį dažniau naudoja esant įvairios kilmės sąnarių uždegimams,stuburo pakitimų sukeltiems nugaros skausmams, sportinėms traumoms ir kt. gydyti. Kaip fizioterapinė priemonė.