Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo skausmai.

Sveikos busimos mamytes,
na mano gimdymo patirtis ne is lengviausiu - jutau net pacius pirmuosius saremius, ir visas gimdymas man truko apie 24 val, bet pagimdziau naturaliai - be jokiu vaistu ir sklyksmu, svarbu nusiteikti ir galvoti kas geriausia kudikiui, o ne tau. Ejau i gimdyma zinodama kad reikia vaikui padeti ateiti i pasauli, ir tik apie ji galvojau visu saremiu metu - ir istveriau. Juk gimdymo skausmas naturalus, vadinasi gali ji iskesti kiekviena, svarbu noreti.
Ir sekancius vaikus gimdysiu naturaliai - nes apart to, kad jums neskaudes, nuskausminamieji nieko gero neduoda - ir vaikuciui daug labiau skauda, ir apspanges jis gimsta nuo vaistu. Nors manau, kiekvienos mamos cia apsisprendimas. Tik as eidama gimdyti zinojau - kad man vaikas svarbiau yra uz viska, ir del jo as paradysiu bet ka, net ir iskesti tas kelias valandas skausmo - kad gimtu sveikas, judrus ir be vaistu.
Beje, maniske gimusi is karto sypsojosi tongue.gif
sekmes visom gimdant, o svarbiausia - auginant vaika!
Atsakyti
QUOTE(Fju @ 2007 07 28, 21:09)

Ir sekancius vaikus gimdysiu naturaliai - nes apart to, kad jums neskaudes, nuskausminamieji nieko gero neduoda - ir vaikuciui daug labiau skauda, ir apspanges jis gimsta nuo vaistu. Nors manau, kiekvienos mamos cia apsisprendimas.

Labai džiaugiuosi, kad tu taip šauniai pagimdei, tavo mergytė tau ir šypsojosi, kad apie ją vis galvojai 4u.gif
Tik nesutinku, kad pvz: nuo epidūrinio nuskausminimo vaikelis gimsta apspangęs, nes į kraujotaką, o tai reiškia ir vaikui, tie vaistai nepatenka. Kodėl vaikeliui labiau skauda? Mamai skauda atsidarinėjantį gimdos kaklelį, šį skausmą vaistai ir nuslopina, o kodėl dėl to turėtų vaikučiui labiau skaudėti? Jam skausmą sukelia gimdos spaudimas ir suspaudimas slenkant gimdymo takais, vaistai nieko tame nekeičia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luknė: 30 liepos 2007 - 19:36
Na aš kol dar negimdžiusi tai ir manau kad visos iškenčia iškęsiu ir aš kaip baisu bebūtų,juk neamžinai tai trunka ax.gif .,na o jau kai pagimdysiu gal kitaip kalbėsiu.,dabar tai laukiu,net įdomu kaip ten kas vyksta lotuliukas.gif .,svarbiausia kad vyras šale būtų nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(BooMe @ 2006 06 17, 23:35)
as per paskutinius saremius sedejau ant kamuolio su tens machina  smile.gif  o vyras reguliavo srove  smile.gif  tiesa sakant nezinau ar ji padedavo nes kai sakydavau vyrui kad ijungtu jis jau seniai budavo ijunges, o kai rekdavau kad jau per stipri srove jis budavo isjunges  lotuliukas.gif  bet manau psichologiskai paveike kad atseit su ja maziau skauda  biggrin.gif

QUOTE(giedree_grey @ 2006 07 07, 08:43)
o kokioj tu ligoninej gimdei,kad ten tokiu apartu jau yra? g.gif

aha, ir man įdomu ar čia Lietuvoje kuri gimdykla turi ta TENS aparačiuką ar UK veiksmas vyko. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fju @ 2007 07 28, 21:09)
Sveikos busimos mamytes,
na mano gimdymo patirtis ne is lengviausiu - jutau net pacius pirmuosius saremius, ir visas gimdymas man truko apie 24 val, bet pagimdziau naturaliai - be jokiu vaistu ir sklyksmu, svarbu nusiteikti ir galvoti kas geriausia kudikiui, o ne tau. Ejau i gimdyma zinodama kad reikia vaikui padeti ateiti i pasauli, ir tik apie ji galvojau visu saremiu metu - ir istveriau. Juk gimdymo skausmas naturalus, vadinasi gali ji iskesti kiekviena, svarbu noreti.
Ir sekancius vaikus gimdysiu naturaliai - nes apart to, kad jums neskaudes, nuskausminamieji nieko gero neduoda - ir vaikuciui daug labiau skauda, ir apspanges jis gimsta nuo vaistu. Nors manau, kiekvienos mamos cia apsisprendimas. Tik as eidama gimdyti zinojau - kad man vaikas svarbiau yra uz viska, ir del jo as paradysiu bet ka, net ir iskesti tas kelias valandas skausmo - kad gimtu sveikas, judrus ir be vaistu.
Beje, maniske gimusi is karto sypsojosi  tongue.gif
sekmes visom gimdant, o svarbiausia - auginant vaika!

drinks_cheers.gif
Mano gimdymas ir patirtis buvo lygiai tokia pati. Nė trupučio nesigailiu, kad kenčiau sąrėmius ir neprašiau nuskausminimo. Ir antrą gimdysiu tik natūraliai.

QUOTE(Luknė @ 2007 07 30, 21:35)
Labai džiaugiuosi, kad tu taip šauniai pagimdei, tavo mergytė tau ir šypsojosi, kad apie ją vis galvojai 4u.gif
Tik nesutinku, kad pvz: nuo epidūrinio nuskausminimo vaikelis gimsta apspangęs, nes į kraujotaką, o tai reiškia ir vaikui, tie vaistai nepatenka. Kodėl vaikeliui labiau skauda? Mamai skauda atsidarinėjantį gimdos kaklelį, šį skausmą vaistai ir nuslopina, o kodėl dėl to turėtų vaikučiui labiau skaudėti? Jam skausmą sukelia gimdos spaudimas ir suspaudimas slenkant gimdymo takais, vaistai nieko tame nekeičia?

Ar gali tvirtai argumentuoti, kad vaistai nepatenka į kraujotaką ir nepaveikia vaikelio? Kažkaip labai abejoju g.gif Prieš gimdymą tariausi su keliom gydytojom dėl to rinktis epidūrinę nejautrą ar ne. Nė viena gydytoja nepatarė to daryti. Sakė, kad jei tik gali gimdyti natūraliai, tai gimdyk. Arba savo dukrai tokios nejautros nedaryčiau. Nepatarė būtent dėl to, kad tie nuskausminantieji vaistai priskiriami narkotinių grupei ir jie paveikia ne tik mamą, bet ir vaikelį.
Atsakyti
Niu nepykit mamytes, nors as gimdziau naturaliai, nes nespejau epiduro viskas vyko labai greitai, bet....zinau nnnn draugiu, pazystamu, giminaiciu, bet nuskausminamieji nieko blogo nepadare. tam ir yra siuolaikiska medicina, kad morterys nesikankintu po 24 val, o lengvai ir su dziaugsmu gimdytu.
Papildyta:
Kai moteris po ilgo gimdymo pvz 1 paros nieko nebenori, yra issekusi ir pavargusi manau vaikeliui irgi ne i nauda unsure.gif
Neprasau komentarau tik issakau savo nuomone ax.gif
Atsakyti
Nu manau cia kiekvienos pasirinkimas.As abu gimdziau naturaliai,pirmas buvo sunkesnis,antras super lengvas,bet tikrai nedrysciau patarinet ax.gif Manau viskas priklauso nuo situacijos,bet vaziuot nusiteikus gimdyt su nejautra nepatarciau schmoll.gif O gal viskas praeis greitai ir sklandziai 4u.gif
Atsakyti
As nusiteikus vaziuot ir kaip ten bebutu gimdyt be jokiu nuskausminamuju. kiek esu girdejus is jau gimdziusiu su nejautra pazistamu, visom po to prasidejo nugaros skausmai ilgiau panesiojus vaikuti, pavaiksciojus ar kokius sunkesniu sdarbus padirbus. be to maziukui tikrai visie tie , mano manymu, issidirbinejimai su nuskausminamais vaistais, nera i gera... sitiek amziu moterys gimde naturaliai ir viskas budavo gerai, tai nejaugi siuolaikine moteris tokia islepus ir negali pagimdyt be medicinos isikysimo. cia gi naturalus procesas ir yra ne vienas naturalus budas sumazinti gimdymo skausmus...
Atsakyti
as buvau nusiteikus per 12-24 val pagimdyti, nes knygoje skaiciau, kad pirma karta dazniausiai toks laikas buna. ispradziu visai saremiu nejauciau, tik galia nezmoniski skausmai prasidejo, bet tai truko neilgiau 30 min. vias gimdymas truko 6val. kol nejauciau baisiu skausmu, vaiksciojau laiptais aukstyn zemyn, gal tai padejo greit pagimdyti. svarbiausia nusiteikti baisiausiam, tada lengviau buna, po gimdymo ir siaip pamatai mazyli ir visi skausmai dinksta, esu pasiruosus, del pirmos akimirkos istverti betkokius skausmus mirksiukas.gif , tai nepakartojamas jausmas thumbup.gif
Atsakyti
Nuskausminamieji turi daugiau minusu negu pliusu. Daktarai pataria geriau ju nenaudoti, jeigu moteris gali kenteti, nes visu pirma - taip ji geriau jaucia, kaip slenka vaikelis ir gali keisdama padetis jam padeti (su nejautra ji nieko nejaucia). Taip pat nustatyta, kad vaistai papuola ir i vaiko organizma ir ten lieka apie pora dienu. Kitas, daugiau psichologinis dalykas - nuskausminimas sumazina motinos ir vaiko abipusi rysi, naturaliai pagimdziusios labiau myli savo vaikus. Cia aisku daug kas priestaraus. As pati pazistu kelias mamas, kurios neapsiejo be nuskausminamuju ir labai savo vaikucius myli.
Siaip daktarai, kurie uz naturalu gimdyma, vaistus naudoja tik tuo atveju, kai moteris nuo skausmo jau nieko aplinkui nesuvokia ir negali pati sau padeti gimdyti. As nusiteikus kenteti iki galo, bet aisku nezinau, kaip man tai pavyks.
Atsakyti
Labai sia tema domiuosi... Nes vaikystej gaudavau replika i bet kokias asaras isibrozdijus ar nukritus - kaip tu vaikus gimdysi, kad del tokio menkniekio verki? Ir tapo man gimdymo skausmas nuo vaikystes laiku SIAUBU BAUBU. Dabar skaitau ir matau, kad imanoma iskesti ji, su nuskausminanciais, ar be ju.. Juk kaip viena is forumieciu sake - visi siam pasauly esam pagimdyti... Vadinas imanoma...
Kuo toliau domiuosi epiduriniu (vis gi pagunda yra - neskauda ir procese dalyvauji blaiviu protu), tuo labiau jis man nepatinka g.gif Kiek drauges gimde - visos naturaliai, nuo zodzio EPIDURAS jas krate... Sake, kad liudnos pasekmes nuo jo gali buti... Paralyzhius... Bet viskas juk priklauso nuo gydytoju profesionalumo. Neveltui jie 10 metu mokosi tos medicinos. O ir danti galima taip uzplombuot, kad paskui visas zhandikaulis puliais pareis.. Zodziu, tos mamos replikos vaikystei man padejo... Man regis tapau pakantesne skausmui. Per menesines jau sienom nelaipioju, nors skauda taip pat zverishkai.. O ir siaip skausma lengviau kol kas istveriu. Ziuresim kaip seksis, jei jau visai su dievais snekesiuos, gal ir nieko tas epiduras butu... ax.gif Norisi visgi suzinoti, kas tai per daiktas, tas Ponas Gimdymo Skausmas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Man tai baisiausiai nuskambėjo šitoj temoj "trauminis šokas" unsure.gif Na, kad vienai mamytei širdis sutriko. Juk tai nekontroliuojama.
Atsakyti