QUOTE(Fju @ 2007 07 28, 21:09)
Sveikos busimos mamytes,
na mano gimdymo patirtis ne is lengviausiu - jutau net pacius pirmuosius saremius, ir visas gimdymas man truko apie 24 val, bet pagimdziau naturaliai - be jokiu vaistu ir sklyksmu, svarbu nusiteikti ir galvoti kas geriausia kudikiui, o ne tau. Ejau i gimdyma zinodama kad reikia vaikui padeti ateiti i pasauli, ir tik apie ji galvojau visu saremiu metu - ir istveriau. Juk gimdymo skausmas naturalus, vadinasi gali ji iskesti kiekviena, svarbu noreti.
Ir sekancius vaikus gimdysiu naturaliai - nes apart to, kad jums neskaudes, nuskausminamieji nieko gero neduoda - ir vaikuciui daug labiau skauda, ir apspanges jis gimsta nuo vaistu. Nors manau, kiekvienos mamos cia apsisprendimas. Tik as eidama gimdyti zinojau - kad man vaikas svarbiau yra uz viska, ir del jo as paradysiu bet ka, net ir iskesti tas kelias valandas skausmo - kad gimtu sveikas, judrus ir be vaistu.
Beje, maniske gimusi is karto sypsojosi
sekmes visom gimdant, o svarbiausia - auginant vaika!
Mano gimdymas ir patirtis buvo lygiai tokia pati. Nė trupučio nesigailiu, kad kenčiau sąrėmius ir neprašiau nuskausminimo. Ir antrą gimdysiu tik natūraliai.
QUOTE(Luknė @ 2007 07 30, 21:35)
Labai džiaugiuosi, kad tu taip šauniai pagimdei, tavo mergytė tau ir šypsojosi, kad apie ją vis galvojai
Tik nesutinku, kad pvz: nuo epidūrinio nuskausminimo vaikelis gimsta apspangęs, nes į kraujotaką, o tai reiškia ir vaikui, tie vaistai nepatenka. Kodėl vaikeliui labiau skauda? Mamai skauda atsidarinėjantį gimdos kaklelį, šį skausmą vaistai ir nuslopina, o kodėl dėl to turėtų vaikučiui labiau skaudėti? Jam skausmą sukelia gimdos spaudimas ir suspaudimas slenkant gimdymo takais, vaistai nieko tame nekeičia?
Ar gali tvirtai argumentuoti, kad vaistai nepatenka į kraujotaką ir nepaveikia vaikelio? Kažkaip labai abejoju

Prieš gimdymą tariausi su keliom gydytojom dėl to rinktis epidūrinę nejautrą ar ne. Nė viena gydytoja nepatarė to daryti. Sakė, kad jei tik gali gimdyti natūraliai, tai gimdyk. Arba savo dukrai tokios nejautros nedaryčiau. Nepatarė būtent dėl to, kad tie nuskausminantieji vaistai priskiriami narkotinių grupei ir jie paveikia ne tik mamą, bet ir vaikelį.